• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Boris Tadić-Lik i delo.

Started by Anomander Rejk, 31-07-2011, 10:48:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Stipan

Zorbo brate, Legija stranaca ti je perfektno rešenje. Pokušaj sa prijavom kod njih, nisu mnogo izbirljivi.

Josephine

Ume Zosko da prozbori koju mudru. Pogotovo kada govori o imaginarnom.

Stipan

Ajde ćut' tamo. Ne petljaj se u muške razgovore, ženska glavo!

Savajat Erp

Као што рекоше у једној од Еро и кадија сторија - ваља понекад скво послушати. :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Josephine

Quote from: Stipan on 01-08-2011, 20:36:52
Ajde ćut' tamo. Ne petljaj se u muške razgovore, ženska glavo!

Ah, znači ovako izgledaju ti "muški" razgovori? Nije ni čudo što se svuda oko nas dešavaju sranja.

Pa, poslednji put kada sam proveravala, da - imala sam žensku glavu. Jel to trebalo da bude uvreda? :)

Stipan

Ma kakva uvreda?!
Imala si ti svašta žensko, to nijednom nisam osporio otkako sam prvi put video tvoju fotografiju, nego, evo ga i ovaj oportunista!
Pa gde si brate Savajate? Nešto te nema u zadnje vreme...

Savajat Erp

Повукао сам се, мање-више достојанствено.

Stipan

Nedostaješ Brate. Otkako te nema počinjem više da se svađam nego što se zezam.

Savajat Erp

Приметио сам. :)

Anomander Rejk

I šta ono Tadić reče-mir, EU, miroljubiva politika.
Evo kako na miroljubivu politiku odgovara Tači : ,, Podignuta gotovost svih bezbedonosnih službi, na svaki pokušaj ugrožavanja suvereniteta odgovoriće se SVIM SREDSTVIMA u skladu sa Ustavom i zakonima.''
Bota može svojom Deklaracijom da obriše stražnjicu.
Tajno pišem zbirke po kućama...

mac

I Srbija je onomad dizala svoju gotovost kad bi albanski separatisti mutili vodu. Svako ima pravo da diže gotovost.

arf

Dobro je krenulo, ali ste zastranili i sada ispada da je ovdje Bore neki sporedan, nebitan lik. Da čita forum ne bi mu se to dopalo. Ipak je on precednik nečega...

Anomander Rejk

Kako ne, i dobitnik nagrade za demokratiju. Lider u regionu.

Meho Krljic

Priština neće pregovore, preti silom severu Kosova

QuotePriština više ne želi da pregovara sa Srbijom, a jedini cilj koji ima je da što pre zauzmu sever Kosova. S tim ciljem, šef pregovaračkog tima Prištine Edita Tahiri optužila je Borka Stefanovića da je ,,jedan od visokih srpskih zvaničnika umešanih u paljenje prelaza Jarinje".

U prilog činjenici da prištinska vlast želi što pre da zauzme institucije na severu, govori i to da se pre akcija nisu konsultovali sa Kforom i Euleksom, a da je jedini upoznat da planovima ambasador SAD u Prištini Kristofer Del.

Tahiri kaže da Vlada Kosova još nije odlučila da li će zvanično zatražiti od EU isključenje iz dijaloga glavnog beogradskog pregovarača Borislava Stefanovića.
- Srpski zvaničnici koji ilegalno borave na Kosovu i učestvuju u nasilju ne mogu biti pregovarači u dijalogu - kaže Tahiri.

Juče je održana i sednica Saveta za bezbednost Kosova koji je ocenio da su sve aktivnosti koje je Vlada Kosova preduzela povodom dešavanja na severu legitimne i u skladu sa kosovskim ustavom i zakonima.

U zaključcima sa sastanka se navodi da Savet zahteva od svih bezbednosnih agencija da usko koordiniraju aktivnosti kako bi se obezbedilo puno ostvarivanje reda i zakona na celoj teritoriji Kosova.

Dušan Janjić, direktor Instituta za etničke odnose, kaže za ,,Blic" da je izjava Edite Tahiri očekivana vrsta političkog pritiska kojom se želi steći pregovaračka prednost.

- Vlasti iz Beograda nije trebalo da šalju Stefanovića na Kosovo da pregovara sa Kforom. On je u Briselu razgovarao o tehničkim pitanjima, a odlaskom u pokrajinu dobio je politička ovlašćenja. Ukoliko se vrati za pregovarački sto, srpska strana će bar u početnoj fazi razgovora biti hendikepirana - smatra Janjić, i dodaje da ,,tim koji gubi treba menjati".

Predstavnici Vlade Srbije Borislav Stefanović i Goran Bogdanović sastali su se juče kasno posle podne u Raški sa posrednikom EU u dijalogu Robertom Kuperom, kako bi se dogovorili o izlasku iz krize.

Građani severa Kosova, kako je izjavio Stefanović, zaslužuju ,,sve pohvale i svu podršku" i istakao da je narod Srbije zaista uz njih.

,,Svi dišemo kao jedan jer hoćemo na miran način da rešimo ovu krizu. Rešavanjem krize moći ćemo da rešimo kosovski problem, ovo je preduslov, zato što je neko pomislio da zauzimanjem prelaza krene u pokušaj menjanja etničke strukture", istakao je Stefanović.

QuoteSrbi popravili struju Albancima

Srbi zaposleni u ,,Elektrokosmetu" juče su popravili elektroinstalacije u Albanskom selu Čabra nadomak Zubinog Potoka, posle čega su meštani ponovo dobili struju.

Nevreme koje se preksinoć dogodilo na severu Kosova pokidalo je elektične kablove u selu, posle čega su meštani poslali zahtev ,,Elektrokosmetu". Nadležni su odmah poslali ekipu koja je popravila električne kablove.
Na barikadama je i juče bilo napeto. Vojnici Kfora smenjivali su se na stražama, a okupljeni Srbi se snalaze igrajući fudbal.
Na glavnoj barikadi u mestu Zupče meštani su doneli razglas sa kojeg puštaju muziku, a ukoliko dođe do bilo kakve intervencije, monasi iz manastira Duboki Potok čitaće molitvu. Parohijski sveštenik u Zubinom Potoku, protojerej Milan Kevkić je sa sveštenstvom i monaštvom već danima na barikadi u selu Zupče. On kaže za ,,Blic" da su oni tu jer crkva na KiM deli sudbinu svog naroda. Juče se održali i molitvu na barikadama.
- Molimo se da Bog svima podari ljubav i mir. Ova molitva je i za vojnike Kfora kao poziv da se cela situacija završi na bogougodan način - kaže protojerej.
Inače, dva kamiona Crvenog krsta natovarena robom, namirnicama i ostalim potrepštinama za žitelje severnog dela Kosova propuštena su juče preko punkta Jarinje.

Tex Murphy

Quote from: arf on 02-08-2011, 02:38:15
Dobro je krenulo, ali ste zastranili i sada ispada da je ovdje Bore neki sporedan, nebitan lik. Da čita forum ne bi mu se to dopalo. Ipak je on precednik nečega...

President of what?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Hobit

Quote from: angel011 on 01-08-2011, 16:14:56
Quote from: Hobit on 01-08-2011, 15:47:10
Quote from: angel011 on 01-08-2011, 15:43:57
Quote from: Hobit on 01-08-2011, 13:58:23
Hrvati su u strahu.
Mnogo većem nego što su Srbi u Srbiji ikada bili

Stvarno?

stvarno

Bila u Hrvatskoj i nešto nisam primetila prestravljene.

Bila kao turista?
Nisi dobro gledala, još manje si slušala...
Imam tamo rodbine mnogo više nego u Srbiji, u raznim mestima... i, znam o čemu govorim
Hrvatska je prilično pukla, a očekuju još drastičnije ''pucanje''
Pusti zoskove priče o neverovatnom napredku, to je sranje
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

angel011

Quote from: Hobit on 02-08-2011, 11:47:21
Hrvati su u strahu.

Stvarno?

stvarno

Bila kao turista?
Imam tamo rodbine mnogo više nego u Srbiji, u raznim mestima... i, znam o čemu govorim

Meni su tamo otac i kompletna rodbina sa očeve strane.

Ne kažem da im cvetaju ruže, daleko od toga, plate se smanjuju, troškovi rastu, firme padaju u stečaj, posla sve manje... Ali nešto nisam primetila da su u "mnogo većem strahu nego ikad Srbi". Šta god to uopšte značilo.
We're all mad here.

Hobit

Quote from: angel011 on 02-08-2011, 13:31:29
Quote from: Hobit on 02-08-2011, 11:47:21
Hrvati su u strahu.

Stvarno?

stvarno

Bila kao turista?

Meni su tamo otac i kompletna rodbina sa očeve strane.

Ne kažem da im cvetaju ruže, daleko od toga, plate se smanjuju, troškovi rastu, firme padaju u stečaj, posla sve manje... Ali nešto nisam primetila da su u "mnogo većem strahu nego ikad Srbi". Šta god to uopšte značilo.

... sve više ljudi ostaje bez stanova kupljenih na kredit, o automobilima i da ne govorimo, povećan je (drastično) broj samoubistava, zbog dugova, sve manje firmi donosi profit, čak i onie fime koje ponešto rade (a veliki broj je zatvoren ili se zatvara), proizvodnja pada, hvata ih panika od ulaska u EU....

Ali, ako ti kažeš da im je dobro .... onda u redu

Franz Xaver von Baader

hobite, ti si stari defetist. možda si nekada i imao jaja, ali izgleda da si okopnio.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

pokojni Steva

Ontopik, zašto kamera skreće kad je najinteresantnije  :x

Boris Tadic u parku

Vanvremenski

Boris Tadić zeza gladan narod
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Anomander Rejk

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

džin tonik

Quote from: Hobit on 02-08-2011, 11:47:21...

pih. hrvatska je u svakom pogledu las vegas za srbiju. do prije dvadeset godina sve ste odvlacili, sad se hrvatska izgradjuje. to bi slijepac vidjeo.
infrastruktura, rasvjeta, opskrba, obrtnistvo, izletista, maloprodajna ponuda, servisi, usluge, drzavne sluzbe, klubovi, manifestacije, sigurnost, sport i rekreacija. ma vi ste bijeda na svim poljima.

Anomander Rejk

Naročito sport i rekreacija  :).

džin tonik

jasno kako to tebi ne govori nista.

Hobit

Quote from: zorbo on 02-08-2011, 15:02:29
Quote from: Hobit on 02-08-2011, 11:47:21...

pih. hrvatska je u svakom pogledu las vegas za srbiju. do prije dvadeset godina sve ste odvlacili, sad se hrvatska izgradjuje. to bi slijepac vidjeo.
infrastruktura, rasvjeta, opskrba, obrtnistvo, izletista, maloprodajna ponuda, servisi, usluge, drzavne sluzbe, klubovi, manifestacije, sigurnost, sport i rekreacija. ma vi ste bijeda na svim poljima.

Ne seri zosko
Infrastruktura i rasveta - ide iz ino kredita, debelo će vas koštati (pr)osvetljenje
Obrtništvo vam je u kurcu, zatvaraju vam se radnje
Maloprodajna ponuda - šta reći. Jebo vas Todorić ko nas Mišković. Ne vidim razliku
Servisi, usluge, verovatno u to ubrajaš i banke... pozdravio vas HIPO...
Sport, rekreacija... ti me zajebavaš  xrofl
Pa to radi i cornelije po Parizu, i?
Živite od to malo mora, a ova sezona vam je, kako čujem, u kurcu skroz. Nabili ste cene, a vremenski uslovi vas neće baš. Trebalo je da nagrnu Italijani u avgustu - a nema ih u očekivanom broju. Hladno, jebote...
Ma sranje

@Pingvin
Ma kakav defetizam... realnost je surova

džin tonik

vidi, ti hobite citas statistike i naklapanja, a ja gledam oko sebe.
hrvatska se izgradila, dok srbija izgleda kao da sam se vratio u osamdesete. uz sve popratne elemente ponasanja stanovnistva naviklog na zivot u bijedi i uzitak u sitnicama. samo sto me nitko ne vuce za rukav "os' prodat marke?".
u hrvatskoj da je netko uspjeo bolje, a netko ne, ma nemoj. zivimo od mora? more je bitan faktor, no opet: nemas ti pojma. cudni ste mi vi srbi intelektualci, nikako pobjeci od narodne blesavoce.

Hobit

Ma gledaš kurac oko sebe!
Gledaš nemačku.

džin tonik

nemas ti pojma. ni kakva je njemacka niti hrvatska.

Hobit

Vidi, zosko, Nemci debelo osećaju recesiju, žive lošije nego pre 5-6 godina, i to priznaju. I nije im drago zbog toga, rado bi odjebali EU i vratili se na svoji markicu

To, da je Beograd, u odnosu na Zagreb - VELEGRAD, to priznaju SVI purgeri koji dolaze ovde u posetu. Bleje i ne mogu čudom da se načude... i vrlo rado se vraćaju.
Beograd jeste bombardovan i ''ranjen'', razvaljen... ali, nije izgubio duh, još uvek ga ima.
Nije ga izgubio ni Zagreb, jer - nije imao šta da izgubi   xrofl

O Srpskim i hrvatskim vukojebinama - šta reći...?
Tamo, gde je pre 50 godina bio krš i kamen... i sada je... osim, ako ga vi ne tucate...

džin tonik

a dobro, samo se vi tjesite. da se razumijemo, nije mi drago sto srbija naocigled propada. to samo dovodi hrvatsku u opasnost od poplave srbskih ekonomskih izbjeglica koji ce zasrbijati prvom prilikom u beogradsko-fasistickom maniru. volio bih da vam je dobro te ostanete gdje jeste uz sve vase junacke bajke.

Суба

Немојте тако, знам много добрих Хрвата.  xrofl

Hobit

A, sad... šta će biti, zosko... videćemo... vreme će pokazati
Ipak, ako nam zafali teritorija - eto nas

džin tonik

vas? tebe? ti si se sredio, nema tebe. ali imate teske bijede za izvoz kao malo tko u svijetu.

angel011

Quote from: PingvinPatuljak on 02-08-2011, 13:44:15
hobite, ti si stari defetist.

Jes' vala. Ceo svet propada, svima katastrofalno loše.

Prosto se upitaš kako se Hobit ne ubije kad je sve takva katastrofa.
We're all mad here.

Hobit

Quote from: angel011 on 02-08-2011, 16:07:42

Upitaj se
Odgovor je jednostavan - meni je dobro i jebe mi se baš za svet

Ali, da propada - propada.
To je očigledno.
I, idu mi na živce likovi koji ''veličaju dostignuća'', a sam Bog zna da je to sranje
Tako se u vreme Tita kenjalo kako ''vredno gradimo socijalizam''
Da, ''gradili'' smo ga, ali, Američkim dolarima, pa su se kamate, vremenom, ''namnožile''. ... a socijalizam raspao...

džin tonik

biti objektivan nema veze sa "velicanjem dostignuca".

Hobit

Evo, biću objektivan
Beograd se neverovatno ''renovirao'' i izgradio u poslednjih 10 godina, trenutno se gradi ''najlepši most u Evropi'', i najveći je građevinski poduhvat u ovom trenutku
Strane kompanije su uložile veliki kapital u Srbiji, otvoreno je puno fabrika, došle su strane banke i trgovinski lanci, putuje se bez vize po Evropi, i većem delu sveta, Skupština radi punom parom i donosi (demokratske i proevropske) zakone, imamo demokratski izabranu vlast, radimo svesrdno na miroljubivoj saradnji sa susedima, u obostranom iteresu,  miroljubivo i bez nasilja pokušavamo da režimo konflikte na svojoj teritoriji i pored toga što nacionalne manjine svakodnevno pokušavaju da izazovu sukobe i rat, aktivno sarađujemo sa međunarodnom zajedmicom u smislu kažnjavanja svih onih koji su u, nepravednim i ničim izazvanim ratovima, počinili ratne zločine, a za tu saradnju postoji podrška svih  naroda i nacionalnih manjina koje žive u Srbiji, kao ii svih stranaka - bilo da su na vlasti ili su opozicija...

A?
Šta kažeš?
Može?

angel011

Quote from: Hobit on 02-08-2011, 16:14:49

Upitaj se

A, jedan od tih. Njemu lično dobro, i više voli da priča o propasti svega oko sebe nego 'leba da jede.
We're all mad here.

Hobit

Quote from: angel011 on 02-08-2011, 16:45:46
Quote from: Hobit on 02-08-2011, 16:14:49

Upitaj se

A, jedan od tih. Njemu lično dobro, i više voli da priča o propasti svega oko sebe nego 'leba da jede.

Ma, da

džin tonik

Quote from: Hobit on 02-08-2011, 16:36:39
Evo, biću objektivan
Beograd se ...

svasta. biti objektivan znaci i poci od sebe. ne zanima sto neko piskaralo fantazira o najljepsim mostovima, beogradu sta ti ja znam. beograd? smrdi. nesnosno smrdi. smog od ne znam kojih sve nemilosti koje uspijete nagurati u spremnik. eto, jedan primjer.

po bilo kojoj hrvatskoj cesti mogu voziti bez opasnosti da naletim na konjsku zapregu ili polumetarsku rupu.
mogu se okupati u uredjenom bazenu koji je za vrijeme juge zjapio devastiran. mogu kupiti doslovne sve (ako imam novac). sve mi je na dohvat ruke. u provincijalnom gradu. sva vjecna jugo-obecanja za koja desetljecima nije bilo sredstava konacno su realizirana + dobio sam rasvjetu koja me ne zaslijepi vec osvijetli cestu i tako neke sitnice. itd. itd.

danasnji klinci kad kenjkaju o starim dobrim vremenima ne mogu si zamisliti kako je bilo za doslovno sve morati moljakati nekog iz inozemstva. a srbija se nije pomakla od "nekad".

Hobit

džin tonik

pa da. i smijem imati novac, zamisli. i to nekad bijase problem.

Hobit

Quote from: zorbo on 02-08-2011, 17:31:54
pa da. i smijem imati novac, zamisli. i to nekad bijase problem.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

džin tonik

'nekad' je sinonim za bilo koju srbiju.

Franz Xaver von Baader

dok se hobit cereka, zosko rastura
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

arf

Da, Rvaska je ko Švicarska. Jebeš zemlju koja Znak sagite nema...

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

džin tonik

Quote from: arf on 03-08-2011, 01:31:35
Da, Rvaska je ko Švicarska.

osvrt se krece na relaciji hrvatska-nekad, t.j. hrvatska-srbije.
i to u kategoriji 'koji boljitak dozivljavam kao mali covjek', ne drzavna antena ima najspicastiji vrh na svijetu, nasi autobusi imaju najokruglije felge u europi i sl.

Truman

Vidim da ste daleko otišli od teme Boris Tadić...
Ja da valjam ne bih bio ovde.