• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Pivo & krv: Devetoro izbodeno nožem na Beer Festu

Started by Kunac, 20-08-2011, 17:48:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Josephine

Quote from: Usul on 21-08-2011, 06:19:28
Bah, stigao feminizam u srpske narodne mase pa sad nema zene bez stereo prezimena i koriscenja zenskih naziva za struke. Sve je to isprazno pozerstvo uzrokovano medijima.

Isto kao što se i zajedljivost srpskih narodnih masa povećala poslednjih godina, pa su sada česti neuki ispadi ljudi koji pojma nemaju šta je feminizam.

Sve je to isprazno lupetanje uzrokovano neznanjem i provincijalnim mentalitetom.

Tex Murphy

QuoteBah, stigao feminizam u srpske narodne mase pa sad nema zene bez stereo prezimena i koriscenja zenskih naziva za struke.

:!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Nightflier

Tja, D - sama si rekla da nisi pročitala knjige zbog kojih smo se prvi put zakačili. A s obzirom na to da se rasprava vodila u gornjem delu foruma, koji se bavi književnošću, bilo je bitno da li su učesnici u rečenoj raspravi pročitali pomenute knjige ili nisu.

D, diskutujem sa tobom upravo onako kako ti diskutuješ na ovom forumu otkad si došla. A prijatelji smo na FBu, pa možeš da se informišeš o svemu što te zanima glede mog stokilaškog veličanstva.

Daleko bilo da koristim svoj posao kao izvor nadmoćnosti. To bi bilo veoma smešno, pošto sam u najboljem slučaju diletant u ovom poslu. A i ja radim deset sati dnevno. Znaš, ne mogu da čitam dok prevodim - niti uvek prevodim ono što volim da čitam.

Slobodno me razotkrij - mene i moj krhki ego, moju malograđanštinu, seljaštvo, patrijarhalnu zatucanost. Naravno, usput si propustila da primetiš da na ovom forumu ima bar još troje ili četvoro osoba koje čitaju koliko ja, ako ne i više. Eno su ti Melkor, Ejdnžel, Kunac, Džindžer, Meho, Gul, Haj Djuk, ADL... Izvinjavam se ako sam nekoga propustio. Doduše, svi pomenuti imaju različit čitalački ukus, ali to se valjda i može očekivati.

Sreća pa ti nisi merilo mog ni ličnog ni javnog integriteta.

I na kraju - ja ću da komentarišem šta ja hoću, kada hoću i gde hoću. Jedini ko u tome može da me spreči zove se Boban. A ti idi i pročitaj Y - The Last Man, ako već nisi.

Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Josephine

Za raspravu u gornjem delu foruma bilo je bitno da znaš i šta je feminizam ili mizoginija. A ti si diletantski otvorio temu i prosuo gomilu diletantskih stavova.

Mi se uopšte nismo raspravljali oko sadržaja knjiga, već oko osnovnih definicija.

Dakle, kada drugi put budeš otvarao bitne teme, informiši se o terminima. NIje dovoljno da čitaš, moraš nešto od pročitanog i da zapamtiš i znaš.

Ti imaš utisak da ja diskutujem na jedan način na ovom forumu, ali utisak ti je pogrešan. Ja ti ne tražim sadržaj iz knjige, ne tražim ti izvore - tražim ti da misliš na osnovu pročitanog. Tražim ti da izneseš tok misli i zaključak do kog si došao na osnovu tog toka. Tako ja diskutujem.

Ti se isprazno pozivaš na imena autora i knjiga, a čovek bi pomislio da ćeš onda reći i nešto sadržajno, nešto novo što si odatle saznao, neki primer (bez obzira da li je neko čitao što i ti, uvek možeš da daš odlomak, opišeš primer, daš utiske - to što neko nije čitao što i ti nije prepreka za diskusiju, osim ako je preprekom ne načiniš, što ti i radiš).

Dakle, ne - ne diskutuješ kao ja. Upravo sam ti argumentovano objasnila zašto nije tako.

I da - ja nisam merilo tvog intregiteta, to nisam ni tvrdila. Rekla sam da je tvoja nezrelost za ozbiljnu diskusiju dovela do toga da ga izgubiš u mojim očima.

I na kraju, ti možeš da komentarišeš šta, gde i kako hoćeš. Ja ti nisam zabranila, poručila sam ti da bi bilo zgodno da to ne radiš, naravno.

Zanimljivo je kako si, zapravo, u celu ovu "diskusiju" ušao sa određenom namerom koja se nikada i nije odnosila na temu. Usput si iskoristio sva moguća otrcana psihološka sredstva propagande, učitavajući mi reči i namere, opovrgavajući nešto što nisam rekla i slično.

Jedan si od najnezrelijih dikutanata ovde. A ja sa mnogima imam rasprave ili sukobe.

Nightflier

First 666

Josephine

Nightflier

First 666

Usul

Quote from: D. on 21-08-2011, 08:28:42
Isto kao što se i zajedljivost srpskih narodnih masa povećala poslednjih godina, pa su sada česti neuki ispadi ljudi koji pojma nemaju šta je feminizam.

Sve je to isprazno lupetanje uzrokovano neznanjem i provincijalnim mentalitetom.

Nisi ti mene razumela, ali nije ni bitno. Ja kao neznalica i osoba provincijalnog mentaliteta ionako ne mogu da se nosim sa tvojim kosmopolitskim fasizmom.
God created Arrakis to train the faithful.

Josephine

Pa da, ali pričati negativno o feminizmu i nazivati tuđe zalaganje ispraznim lupetanjem, ne može da se shvati pogrešno? Ili može? Otvorena sam za dijalog. Objasni, pliz. :)

Shozo Hirono

Milosh

Što je najzabavnije u četvrtak je na Beer Festu bio jedan tip sa maskom ubice iz Vriska, pitam se da li su ga zadržali kao osumnjičenog. :lol:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Nightflier

Quote from: Milosh on 23-08-2011, 02:35:47
Što je najzabavnije u četvrtak je na Beer Festu bio jedan tip sa maskom ubice iz Vriska, pitam se da li su ga zadržali kao osumnjičenog. :lol:

I ja sam ga video. Bio je možda dva metra ispred mene, u društvu očigledno ortaka i ortakove devojke. Baš smo se Maja i ja smejali na to.
First 666

Father Jape

Ja sam sad na FB video slike ortakovih ortakinja sa Birfesta, jedna je nosila takvu masku. Dakle bice da je bilo vise ljudi sa njom. :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Kunac

To je datost. U serijalu Vrisak gotovo uvek ima više ubica...
"zombi je mali žuti cvet"

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

zakk

To od prošle godine ili su opet krenuli?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Nightflier

Baš me zanima kakav bi proglas izdali kada bi se opet slavila Tetka Bibija - što jeste autentična tradicija ove pasje prestonice.
First 666

zakk

A neostarosloveni što su lilili u Košutnjaku i izvodili nečiste stvari s vatrom i poganskim simbolima? :)

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Nightflier

First 666