• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Skandalozno! Ko je izbacen iz Tamnog Vilajeta 4!?

Started by Melkor, 23-08-2011, 01:26:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Ko je izbacen iz Tamnog Vilajeta 4!?

Goran Skrobonja
8 (29.6%)
Radmilo Andjelkovic
4 (14.8%)
Zoran Stefanovic
0 (0%)
Daniel Reljic
0 (0%)
Oto Oltvanji
2 (7.4%)
Vasa Curcin
0 (0%)
Zoran Jaksic
0 (0%)
Veronika Santo
1 (3.7%)
Dragan R. Filipovic
0 (0%)
Ljiljana Praizovic
0 (0%)
Aleksandar Markovic
0 (0%)
Zoran Brankovic
1 (3.7%)
Boban Knezevic
6 (22.2%)
Vladimir Lazovic
1 (3.7%)
Ilija Bakic
0 (0%)
Ivan Nesic & Zoran Petrovic
0 (0%)
Danijela Tanaskovic
2 (7.4%)
Noel Putnik
2 (7.4%)

Total Members Voted: 27

Voting closed: 30-08-2011, 01:26:42

ChikaLjuba

Kakva besmislena rasprava na besmislenu temu.

Lomiti koplja oko toga cija se prica nece naci u reizdanju zaboravljene antolgije koja danas znaci nesto samo sacici ljudi?

Pa zar nije i sam njen priredjivac i izdavac danas poluanonimus? Kog je briga kojeg je pisca on uvrstio tamo a kojeg je izbacio? Kao da su njegovi kriterijumi i misljenje danas nekom bitni?

A tek spisak autora... Ovde ima cela tri afirmisana autora. Skrobonja, Oltvanji i Bakic. Ove ostale su prekrili snjegovi, ruzmarin i sash. Ko ce to da cita? Kog to zanima? Ko je uopste cuo za njih? Danasnji klinci kojima je i Matrix passe?

Na kraju krajeva, sta su ti ljudi uradili nakon Monolita? Gde su sad? Jedan je u Laguni, drugi u B92, treci je u Agori... Ostali? Rade negde ko vodoinstalateri i tramvajdzije i mozda, jednom u 10 godina napisu neku pricicu ili romancic pa se to izda u Malom Mokrom Lugu kao polu-samizdat u 300 primeraka.

Ja bi celoj ovoj akciji dao simbolicni naziv MONOLIT 4: OPERACIJA PODGREJANI LESH.  :!: :!:

Boban

Quote from: smrklja on 23-08-2011, 14:11:55
da nije Zstef pošto uskoro objavljuješ njegovu knjigu ?

Da li ste radili grupnu lobotomiju ili se svako snalazio za sebe?
Ova knjiga je pripremljena za štampu 1997. godine, sa nekim izmenama u odnosu na izdanje iz 1996. godine.
Ovo izdanje je isto to izdanje sa promenjenim Jakšićevim radom, pošto je roman "Severnjak" izašao kao zasebna knjiga; sve ostale promene datiraju iz te godine, dakle, autor je ispao još tada.
Zar je zaista neko pomislio da bih ja naknadno izbacivao nekoga zbog svađe, netrpeljivosti i čak sudske zabrane?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

ChikaLjuba

Quote from: Boban on 23-08-2011, 14:19:58
Da li ste radili grupnu lobotomiju ili se svako snalazio za sebe?
Ova knjiga je pripremljena za štampu 1997. godine, sa nekim izmenama u odnosu na izdanje iz 1996. godine.
Ovo izdanje je isto to izdanje sa promenjenim Jakšićevim radom, pošto je roman "Severnjak" izašao kao zasebna knjiga; sve ostale promene datiraju iz te godine, dakle, autor je ispao još tada.
Zar je zaista neko pomislio da bih ja naknadno izbacivao nekoga zbog svađe, netrpeljivosti i čak sudske zabrane?

Pa ako ti Skrobonja ne da prava moraces da ucinis kako on kaze.

Boban

Ne, dexa, ti si taj što mora da radi kako mu kažu.
Ceo život si pljuvao Beli Put, ali kada te je gazda Lagune upoznao s vlasnikom, šenio si im ispod stola kao džukela s ulice i samo prosipao pohvale na račun Belog Puta. To se zove biti osoba bez karaktera i muda.
A ja ću rado zbog Tamnog vilajeta ići i u zatvor ako treba, niko mi ne može oduzeti pravo da završim započeto.

Melkor

Quote from: scallop on 23-08-2011, 09:52:30
Quote from: Melkor on 23-08-2011, 02:36:11
Bah, Melkor je kriv samo za premetacinu redosleda pisaca, ali ni tu niceg neopreznog nije bilo.

Mada je Melkor uvek kriv za sve sukobe, ja se sa vama više ni ne zajebavam.

Evo jos jednog za koji nisam kriv  :)
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

ChikaLjuba

Quote from: Boban on 23-08-2011, 14:22:26
Ne, dexa, ti si taj što mora da radi kako mu kažu.
Ceo život si pljuvao Beli Put, ali kada te je gazda Lagune upoznao s vlasnikom, šenio si im ispod stola kao džukela s ulice i samo prosipao pohvale na račun Belog Puta. To se zove biti osoba bez karaktera i muda.
A ja ću rado zbog Tamnog vilajeta ići i u zatvor ako treba, niko mi ne može oduzeti pravo da završim započeto.

Dexa, javi se! Hoće Bobanče nešto da ti kaže.  xuss

Ne znam zašto to pokušava da saopšti meni, ali očigledno čoveku fali neka daska u glavi.

Šalu na stranu, Bobane, ta tvoja paranoidna šizofrenija je zajebana stvar. Što ne piješ neke lekove ili probaš da ideš na psiho-terapiju? Ako ovako nastaviš ima ti tvoji dexe, sandmani, bate, džinkis kanovi i ostali entiteti da počnu da ti iskaču iz frižidera i da te prepadaju u liftu.

Gle, kad pogledam ovu svoju prvu rečenicu, shvatam da sam i ja ušao u dijalog sa nevidljivim entitetom dexom koji progoni ljude po forumima...  :P

Nego, da ne offtopičarimo, zanimljiva je ova tvoja primedba u vezi Belog puta. Nisam je baš sasvim razumeo (taj dexa je neki upošljenik tamo?) ali koliko znam, to beše ona propala izdavačka kuća što je štancala stripove i slikovnice?

E, pa onda se to i uklapa.

Propali urednik-propali pisci-propala antologija-propali izdavač.  :|

ChikaLjuba

Quote from: Boban on 23-08-2011, 14:22:26

Pih... ko da će nekom pištati jajca i ako to čudo ikad izađe...

Boban

Povrh svega, dexa, nemaš muda da javno kažeš šta misliš, već trčiš po forumima i anonimno pljuješ ljude koji možda jesu sve to što pominješ, ali se bar ne kriju kao ti. To verovatno jer ti je gazda Lagune zabranio da pričaš loše po forumima o drugima. Tako je, posluš ga, jadni čoveče, nemaš izbora.

ChikaLjuba

Quote from: Boban on 24-08-2011, 01:27:16
Povrh svega, dexa, nemaš muda da javno kažeš šta misliš, već trčiš po forumima i anonimno pljuješ ljude koji možda jesu sve to što pominješ, ali se bar ne kriju kao ti. To verovatno jer ti je gazda Lagune zabranio da pričaš loše po forumima o drugima. Tako je, posluš ga, jadni čoveče, nemaš izbora.

Izgleda da me je Boban stavio na ignore listu...  :(

Ljudi, šta je ovo? D. je otišla sa foruma, Boban više ne želi da priča sa mnom... Život više nema smisla.  :x :( :(

Nightflier

Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Boban

dexa, poslednji put: jesi li čovek ili krpa?
smeš li da me pogledaš u oči ili ćeš zavuk zavijati za mnom kao pašče?

Lord Kufer

Orao se plaši da se vine s niske visine...

Ima tačno jedno mesto, u dexinoj priči o noćnim automobilskim trkama, gde je imao priliku da poleti, ali se nije usudio. I još uvek je tamo, opijen pravdanjem kukavičluka.

ChikaLjuba

Quote from: Nightflier on 24-08-2011, 02:11:48
Boban nema ignore opciju.

Onda se jednostavno pravi lud ili ne čita moje postove.  :roll:

Ili je toliko odlepio da je počeo da se svađa sam sa sobom.  :shock:

Sve u svemu, odavno nisam imao prilike da vidim ovakvo ludilo. Jebeno je zanimljivo. Čak i za one koji nemaju afinitete prema psihopatologiji.  :P
Bobane, ako me već nisi stavio na ingore i vidiš ovo što pišem, imaš ponudu da ti pozajmim malo onih mojih lekova, odlepio si skroz čoveče.  xrofl

ChikaLjuba

Quote from: Boban on 24-08-2011, 02:12:43
dexa, poslednji put: jesi li čovek ili krpa?
smeš li da me pogledaš u oči ili ćeš zavuk zavijati za mnom kao pašče?

Aman zaman dexo, javi se čoveče, učini nešto, kako možeš ćutke sve ovo da gledaš?

ChikaLjuba

Quote from: Lord Kufer on 24-08-2011, 02:40:06
Orao se plaši da se vine s niske visine...

Ima tačno jedno mesto, u dexinoj priči o noćnim automobilskim trkama, gde je imao priliku da poleti, ali se nije usudio. I još uvek je tamo, opijen pravdanjem kukavičluka.

Onda je krajnje vreme da se otrezni i javi Bobanu. Jer ako se ovo ovako nastavi više neće biti ni smešno. Boban se ubi svađajući se sa duhom.

Boban

ChikaLjuba

Quote from: Boban on 24-08-2011, 14:08:05
Što se mene tiče, završili smo.

Prošlo te, a? Super.

Ajde onda nas dvojica da nastavimo gde smo stali. :)

Boban

ChikaLjuba

Quote from: Boban on 24-08-2011, 14:11:33
Nastavi ti bez mene... dobro ti ide.

Dobro. Ali nemoj posle da se žališ.