• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Kosarka

Started by Petronije, 31-08-2011, 20:20:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Truman

Mi imamo pleja (Topića), ali se Pešić odlučio za Micića i to nas je koštalo ovom meča a videćemo da li će nas koštati i medalje. Takođe, nesrećna povreda BB-a se pokazala kao preveliki gubitak jer sa Gudurom i njemu sličnima jednostavno ne možemo previše da očekujemo. Jokić odradi svoj deo posla, al džaba kad ostali zahebu. Kao da nam se malo obilo o glavu to što smo se videli kao favorite pa nam se klatno pomerilo na drugu stranu povredom Bogdana (no dobro, ovo je već u domenu ezoterije).
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Petronije

Topić - 20 godina, odigrao nekoliko evroligaških utakmica u garbage time-u i teško se povredio, nikad nije igrao za seniorsku reprezentaciju. Ekstra talenat ali tvrditi da je pametnije povesti na EP njega umesto Vase u ovom trenutku je u najmamnju ruku neozbiljno.

Btw nije da se hvalim, ali kada je Jović promašio zicer na +4 rekao sam starijem sinu da verovatno sada kreće sunovrat i da gubimo.
Arm the Homeless

Truman

S obzirom na to kolika je Micić štetočina ne sumnjam da bi Topićeva srčanost i talenat doprineli više.

Petronije

Ne kaže se slučajno da su svi Srbi selektori.  :mrgreen:
Arm the Homeless

Tex Murphy

Све је ово океј.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Petronije

Može da se desi da je Harvi u pravu i da su Kari i momci pustili ekstremno naložene Turke da misle kako su već osvojili EP, nije isključeno. Ne u smislu da su ih pustili da pobede, ali da jednostavno nisu igrali na 100%. Daj bože da ja grešim, to se neće videti protiv Finske već u utakmici posle Finske.
Arm the Homeless

tomat

Pa evo i moja dva selektorska centa, i meni to nije delovao grdno, verovatno najbolje odigrana partija na prvenstvu. Fali tu još nekih stvari, može da se unapredi, al ćeramo dalje.

Micić jest trenutno više lajabiliti bego aset, al što kaže selektor Petronije trenutno je bolja opcija ako ništa drugo ono zbog iskustva. Milutinov slabašan, Bogdanović solidan.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Petronije

Quote from: tomat on 04-09-2025, 11:16:27Pa evo i moja dva selektorska centa, i meni to nije delovao grdno, verovatno najbolje odigrana partija na prvenstvu. Fali tu još nekih stvari, može da se unapredi, al ćeramo dalje.

Micić jest trenutno više lajabiliti bego aset, al što kaže selektor Petronije trenutno je bolja opcija ako ništa drugo ono zbog iskustva. Milutinov slabašan, Bogdanović solidan.

Pa nije, ali je presudila borbenost i želja Turaka, naši su izgledali kao da su na kraju rešili da ipak ne mogu toliko da se cimaju. Ako je to neka taktika ok, mi i dalje imamo tim sa kojim možemo da osvojimo prvenstvo ali ne sa ovakvom formom, željom i zalaganjem. Takođe smatram da npr. Nemci i Francuzi imaju kvalitetnije igrače na svim pozicijama osim centarske naravno, čak su i Turci tu negde samo njih jebe kratak roster, osim tih par superstarova ostali igrači su im manje više kanta.
Arm the Homeless

Aco Popara Zver

Meni se ne sviđa, nemamo odbranu za trojke, to jest imali smo je 2 minuta umjesto 38 minuta, Turci zasuli 18 trojki. To će svi ti konji da rade, Njemci, Francuzi, ako nemaš odbranu za to čemu se nadaš, oni sipaju sa 8 metara, ne igraju košarku.

Napad đene đene, jedva i jadnjikavo, ali opet ušlo 90 poena, ne znam kako ali je ušlo, što znači odbrana da spusti 95 primljenih na nešto kršteno. A trenutno ne izgleda da to imaju, pogotovo što ispade svi se ispovređivaše, Vukčević nije ni igrao, vidjećemo šta će biti sa Avramovićem.

Doduše, jeste Pešić sve tačno reko, sudije dozvoljavaju jači kontakt a mi ne bijemo, to mora da se popravi i da se faulira. A trojka bolje da se čuva.

Jeste da su nas Turci jedva dobili kad igramo loše, kad bi igrali dobro razbili bi ih ko boraniju. Ali oćemo li igrati dobro, pa nadam se. Ali šta ima da se taktizira, mi kao oćemo preko Njemaca u finale jer ono nećemo sa Špancima, to je kao teže.

Nešto tu nije u redu, super bi bilo da griješim ali i te povrede se gomilaju iz nekog razloga, zar nije obično loša kondiciona priprema, a to je temelj...

Najbolje bi bilo da Pešić ovo sredi a ja izedem sva govna koja sam izasrao. Nije nemoguće da se to utegne do polufinala.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Petronije

Zahvaljujem selektoru Bati i selektoru Tomatu na komentarima.
Samo da dodam da je Tristan definicija igrača koji ne samo da ne igra odbranu već konstantno ispada, kasni i stvara konfuziju, tako da je on nebitan faktor i sigurno neće igrati ni sekunde kad krene ozbiljna košarka. Gubitak Alekse bi već u ovoj situaciji bio ozbiljan problem.
Arm the Homeless

Aco Popara Zver

jbg, onda Tristana nije trebo da zove, bolje Smailaga

Petronije

Tristan ima jaču vezu.
Arm the Homeless

Truman

Mislim da je ovo što smo videli protiv Turske blizu našeg maksimuma, sumnjam da su se štedeli. Kad se samo setim one Mićićeve frljotke od lob dodavanja Jokiću, pa izgubljena lopta Gudurića... xdrinka
Ako dođemo do finala biću presrećan.

Aco Popara Zver

Meho Krljic

Zahvalio bih Sagiti na detaljnoj diskusiji o košarci koja mi je omogućila da sa tastom živo raspravljam o našem meču sa Turskom iako ga nisam gledao.

Truman

Quote from: Meho Krljic on 04-09-2025, 22:10:35Zahvalio bih Sagiti na detaljnoj diskusiji o košarci koja mi je omogućila da sa tastom živo raspravljam o našem meču sa Turskom iako ga nisam gledao.

Nadam se da ćeš sada steći neke simpatije kod nje. xcheers

tomat

Valjda njega?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Aco Popara Zver

Dakle, Finska, Francuska, Njemačka do finala. Jebenije nije moglo.

Petronije

Turcima najteži protivnik Grčka do finala. Dakle Nemci ih dobijaju u finalu.
Arm the Homeless

Truman

Quote from: tomat on 04-09-2025, 23:12:45Valjda njega?

ja pročitao "taštom".  xrofl  valjda sam navikao da ljudi koriste ošišanu latinicu.

Da, Turci imaju lakši put i u finalu ih verovatno čekaju Nemci osim ako mi ne napravimo iznenađenje.

Petronije

Meho, ako si vodio živu raspravu sa tastom o košarci, zvanično si i ti selektor. Iako ti je to pravo dato po rođenju ako si rođen na teritoriji RS, moraš bar jednom ući u živu raspravu sa drugim selektorom kako bi aktivirao svoju funkciju.
Arm the Homeless

Aco Popara Zver

bolje nas da sluša nego Anđusa!

Meho Krljic

Pa nisam ja sasvim nesklon da ovde povremeno ponudim neko svoje selektorsko mišljenje, ali pošto nisam pogledao ni jednu utakmicu na ovom šampionatu nisam se osećao, jelte, pozvanim...

Tex Murphy

Немојмо да заборавимо да су Турци имали ваљда неких 60% шута за трицу или тако нешто. Нема шансе да се то понови било коме до краја првенства. Иначе, ми ћемо у елиминационим утакмицама сасвим сигурно играти доста другачије, биће много више спуштања лопти доле на Јокића (односно вјероватно ће комплетна игра да се заснива на томе) и то не може нико да брани. И молим вас бришите оне горе коментаре док их неко није видио. Није ваљда дотле дошло да се бојимо неких тамо Финаца, Француза и Нијемаца?
Genetski četnik

Petronije

Pa ima šanse, lepo je Bata gore objasnio, ako ne braniš, kako nema. Od tih 18 trojki, otprilike 17 su bile potpuno otvorene, isto tako će te zatrpati i Nemci. Wagner, Bonga, Šruder, Lo, da ne spominjem Obsta koji samo to i radi, trenutni rekorder evrolige po broju postignutih trojki na jednoj utakmici. Možemo mi da spuštamo loptu do sutra na Jokića, ako budemo dozvoljavali otvorene šuteve i onoliko skokova u napadu, ili u prevodu, ako se ne budemo trudili u odbrani generalno, zatrpaće nas kao i Turci, stim što imaju još opakije šutere od Turaka. Ista priča sa Francuzima, Okobo, Maledon, Francisko, Yabusele, Hifi, imaju bar 5 igrača koji ne moraju ni da ulaze u reket da bi te pobedili. Mora jača i disciplinovanija odbrana, to je ključ osvajanja EP, a ne da se nadaš da protivnik neće imati šutersko veče.
Arm the Homeless

tomat

Petronije

Ovo mi je najjače

Quote... dok je predsednik KSS dr Nebojša Čović poklonio šefu stručnog štaba fudbalera monografiju Košarkaškog saveza "100 priča za 100 godina", o veku košarke u našoj zemlji ....

Ne smem ni da zamislim kako izgleda ova istorijska knjiga, verovatno u njoj Ćoki zakucava preko Sabonisa u Atini a onda u Indijanapolisu nizom trojki okreće Amerikance.  xrofl  xrofl
Arm the Homeless

Truman

Mi smo i do sad igrali dosta na reket i na Jokića, iz tog razloga on ima tako malo asistencija na ovom EP. A Turci inače imaju dobar šut za tri. Ne znam kako ćemo stvarno da branimo trojke protiv šuterskih ekipa. I pritom do sada nismo imali mnogo raspoložene strelce. Morao bi neko da podivlja (uzdam se u Avramovića) jer ne može Jokić sve sam.

tomat

Gledao samo drugo poluvreme, al Meho možeš tastu da kažeš da se Švecka muški suproctavila Turcima, ovi nekako prelagano upli u meč, verovatno su kontali pobedili smo Srbiju sve ostalo će biti lako. Trojke spale na 30% i odma frka. Mislim da su statistički Šveđani bili bolji u šutu, al su ih Turci solidno nadskakali.

E sad, nama dolazi "teži" protivnik iz te grupe, pa aj da vidimo, mada mislim da je jučerašnji Piksi ozbiljan maler.

Meho Krljic

Zabeleženo. Moram sutra kod njega da mu kuvam pa možda budem morao da gledam i Srbiju danas (mada me vuče da idem na prajd).

tomat

Fan fekt: posle rata sa Rusima švecki kralj pobego u osmansko carstvo, odatle doneo ćufte u Švecku.

Petronije

Svi se muče protiv najslabijih ekipa u prvoj nokaut utakmici, to je neko pravilo, evo i Nemci. Turci će sad lagano do finala, kao i Nemci ako prođu Portugal.
Arm the Homeless

Truman

Quote from: Meho Krljic on 06-09-2025, 15:06:24Zabeleženo. Moram sutra kod njega da mu kuvam pa možda budem morao da gledam i Srbiju danas (mada me vuče da idem na prajd).

Nisam znao i da kuvaš, to je tak sexy (mislim, ženama, da me ne shvatiš pogrešno).

Nemci su odradili posao kako sam i očekivao. Litvanci prolaze takođe dalje.
Očekujem i od Srbije da prođe Finsku, to ne bi trebalo da je problem. Samo da im stanu trojke.

Petronije

Sad nešto vraćam film, Meho, kuvanje, tast... Jel mu kuvaš ono što i sebi ili moraš mesine da spremaš?!?
Arm the Homeless

Aco Popara Zver

Quote from: Petronije on 06-09-2025, 16:19:09Svi se muče protiv najslabijih ekipa u prvoj nokaut utakmici, to je neko pravilo, evo i Nemci. Turci će sad lagano do finala, kao i Nemci ako prođu Portugal.

izgleda da si u pravu  :cry:

džaba Harvi priča da osvajamo, primiše 28 poena u prvoj četvrtini

Meho Krljic

Quote from: Petronije on 06-09-2025, 21:45:09Sad nešto vraćam film, Meho, kuvanje, tast... Jel mu kuvaš ono što i sebi ili moraš mesine da spremaš?!?

Spremam mu sa mesom.

Petronije

6 trojki za četvrtinu koje "nema šanse da se ponove", i to od Finaca.
Arm the Homeless

Petronije

Quote from: Meho Krljic on 06-09-2025, 22:06:58
Quote from: Petronije on 06-09-2025, 21:45:09Sad nešto vraćam film, Meho, kuvanje, tast... Jel mu kuvaš ono što i sebi ili moraš mesine da spremaš?!?

Spremam mu sa mesom.
Svaka čast. Mogli bi malo da oživimo i kulinarsku temu.
Arm the Homeless

tomat

Quote from: Truman on 06-09-2025, 20:37:04
Quote from: Meho Krljic on 06-09-2025, 15:06:24Zabeleženo. Moram sutra kod njega da mu kuvam pa možda budem morao da gledam i Srbiju danas (mada me vuče da idem na prajd).

Nisam znao i da kuvaš, to je tak sexy (mislim, ženama, da me ne shvatiš pogrešno).

Nemci su odradili posao kako sam i očekivao. Litvanci prolaze takođe dalje.
Očekujem i od Srbije da prođe Finsku, to ne bi trebalo da je problem. Samo da im stanu trojke.

Ne samo da kuva, nego je svojim kuvanjem oterao neke članove sa foruma :lol:

tomat

Naši dobar deo vremena deluju ko rekreativci, na momento smao to sevne i izgleda kako valja. Valjda će se malo opasuljiti.

Japanac sudija šou, ko kad bi mene poslali da sudim sumo.

Aco Popara Zver

bukvalno tragično gledati... možda oni i dobiju meč u zadnji minut, ali mi drob pojedoše

tomat

Au, kakav bol u kurcu. Da su igrali kvadriplegičari više bi skokova imali i lopti uhvatiti.

Petronije

Što mrzim kad sam ovako u pravu.

Quote from: Petronije on 01-09-2025, 22:31:31Nas vidim da ispadamo ili u prvom kolu nokauta ili gubimo finale.

Finci su večeras zaslužili +15 minimum.
Arm the Homeless

Truman

Gudura nas ukanalio onim pokušajem trojke iz daljine kad smo bili na -3, pa onda opet promašaj. Jednostavno, glupo su igrali. I do igrača je ali i do selektora. Proćerdaše Jokića, čak je i Nikola Jović bio dobar.

Aco Popara Zver

što jes, jes, ne možemo mi više da želimo pobjedu od njih

Finci odigrali da im pozavidiš, i još poneki timovi na prvenstvu igraju bolje i ljepše od Srbije

tomat

Preko Jokića 10 trojki, i kod njega solidna kurcobolja.

Petronije

15 trojki ukupno. U dve utakmice protiv iole krštenih ekipa primili smo 33 trojke.
Arm the Homeless

džin tonik

ne uzbudjujte se, to je samo pocetak jednog dugog, sramotnog i bolnog raspada srpske kosarke.

Tex Murphy

Quotemislim, ženama, da me ne shvatiš pogrešno

Џаба, већ смо те погрешно схватили  :evil:
Genetski četnik