• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Kosarka

Started by Petronije, 31-08-2011, 20:20:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: džin tonik on 27-09-2025, 23:00:27Finci o dolasku Murinena u Crvenu Zvezdu: "Najteže mesto na svetu – ako tamo uspe..."

QuoteFinski "YLE" pisao je o prelasku Mike Murinena u beogradsku Crvenu Zvezdu.

Šokantan transfer finskog talentovanog krilnog košarkaša Mike Murinena u Crvenu Zvezdu je potez koji je "podigao prašinu" ovih dana.

Mediji širom Evrope, mediji u SAD, košarkaški stručnjaci, navijači... Uveliko se priča o dolasku Mike Murinena u Crvenu Zvezdu i o tome šta je pozitivno, a šta negativno – kako za njega, tako i za crveno-bele.

Finski medij "YLE" je kontaktirao trenera Peku Salminena, čoveka koji je bio stručni konsultant tokom Evropskog prvenstva, pa su razgovarali o ovom transferu.

Gospodin Salminen smatra da je Mika Murinen doneo pravu odluku.

"Došlo je vreme da Mika počne da igra sa seniorima. Sve ono na čemu mora da radi može da nauči kroz srpsku trenersku školu i igranjem u vodećem srpskom klubu. Jeste iznenađujući potez, ali je s druge strane potpuno logičan. Potrebno mu je iskustvo igranja sa odraslima. Mora da nauči kako se iz pojedinačnih situacija gradi celina, kako da svoje ogromne fizičke sposobnosti koristi u odbrani i kako da u svakoj situaciji na najbolji način pomogne timu", rekao je Salminen.

Kakvu će ulogu imati?

"Crvena Zvezda je, kada je razvoj igrača u pitanju, zaista u samom vrhu. Oni tačno znaju ko može da postane vrhunski igrač, a ko ne. Mladima daju priliku. Sve zavisi od samog Mike, koliko će igrati i kako. Pogledajte na Jutjubu neki snimak kada daje igračima povratnu informaciju. Nije to baš najlepši rečnik. Ali, on je veoma temperamentan i istovremeno apsolutno neprikosnoven u radu sa igračima", dodaje Salminen.

(...)

respect, respect.

Aco Popara Zver

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Petronije

Dobar je Čolović, imao je skoro na tviteru jako zanimljiv niz u kojem je analizirao i skrenuo pažnju na gomilu nedostataka u marketingu KKP. On je zapravo neki marketinški stručnjak. Naći ću pa ću linkovati, dao je i opširni intervju za BasketBall sphere ali to neću iz principa jer su dovodili Vlada Đurovića, što je nedopustivo za jedan sportski portal koji sebe smatra relevantnim u bilo čemu.
Arm the Homeless

Aco Popara Zver

Vidio sam ono poređenje sa Žalgirisom, ako je to Čolović, ali dobro, ono u Srbiji pola ne bi šljakalo haha

Ovdje je sad bar crno na bijelo pokazano šta rade zvezdanovinari.

Petronije

Jeste, to je on.
Arm the Homeless

Aco Popara Zver

Super je to napisano, možda je slabo naše tržište za sve ono, mada igrači da budu u kontaktu sa navijačima je dobra ideja. Svakako Žalgiris zarađuje na tržištu a naši klubovi realno dobijaju pare i zato se i ne trude oko takvih stvari.

Ja sam samo za to da se ne zanemari sport, jer kad krene ta komercijala ne znam gdje sve završi.

Petronije

Privatizacija kluba je rizična za klub čak i u stabilnijim sistemima, kao što kažeš, kapitalizam je nepredvidiv i nemilosrdan, MUTD je čist primer. Ostoja pogotovo voli da prodaje tu menadžersku mantru, KKP je kompanija, sistem, profit i slične gluposti, dok sve analize tvrde upravo suprotno, da je evropska klupska košarka čist gubitak za klubove.
Mislim da Čolovićev fokus nije toliko na profitu, koliko na nekim greškama koje se tiču povezanosti navijača i kluba, i generalno nekoj nepravdi koja se svake godine pojačava a manifestuje se tako što klub od navijača traži mnogo a slabo daje. Samo je uvio u jezik koji Ostoja razume, jer i sam očigledno dobro poznaje materiju. Vidi kuda to ide, pa ako se već sve prodaje i komercijalizuje, bolje da se radi kako treba neko po srpski - aljkavo, neozbiljno, površno.
Arm the Homeless

Aco Popara Zver

Умало "самоубиство" Партизана, Гудурић промашио тројку за победу
https://rts.rs/sport/kosarka/evroliga/5797546/vreme-radi-za-partizan-olimpija-se-sunja.html

Обст канонадом Звезди нанео нови пораз у Минхену
https://rts.rs/sport/kosarka/evroliga/5798212/obst-kanonadom-zvezdi-naneo-novi-poraz-u-minhenu.html

Petronije

Jebote ovo suđenje Partizanu je nerealno. Dva fauala u napadu i ovaj poslednji faul Parkera na Bolmaru posebno je sramotan. Obradović pomodreo.
Arm the Homeless

Aco Popara Zver

jbg, stalno se ista priča ponavlja što je Đorđević reko prije 30 godina: zbog sudija moraš da budeš 10 poena bolji da bi bio egal

ali ne bi se ni to desilo da su svi u Partizanu na nivou, mnogi još tumaraju, dosta oscilacija

Petronije

Ma da, ima puno problema u napadu, da ne nabrajam sad, nije smelo ni doći dotle, ali opet je preterano. Evo neka stoji ovde da se ne zaboravi.

https://x.com/EuroleagueCT/status/1973849409483055243?t=5OLq9olzWg3KlfLWLMxy2Q&s=09
Arm the Homeless

Aco Popara Zver

Ludilo!

Ovo stvarno sumanuto haha

Petronije

Nije baš sve tako crno-belo. Dosta navijača je podeljeno zbog tog pederovanja u hali, nisu baš svi za to da se ruši vlast na utakmicama Partizana, pogotovo što se sa druge strane mudro ćuti (to što u teksu piše da i cigani skandiraju nema veze sa životom, bukvalno jednom se desilo u peak-u protesta i brzo je regulisano). Pritom, lik koji je izazvao čitav haos sa transparentom konstatno proziva predsednika kluba po tviteru, i već nedeljama donosi taj transparent u halu, što je službama i žvalavom naravno konačno zasmetalo i ubačena je ekipa u KOP da sve to razbije. Na kraju jeste ispalo "herojski", ali i već dovoljno klimava tribina je razbijena, najverovatnije od navijanja opet neće biti ništa. Neko bi rekao da je bitniji opšti interes od neke košarkaške utakmice, ali ako je tako, imamo još jedan veliki klub, može malo i tamo da se ruši vlast, i ovako će posle svega oni ispasti opozicija a Partizan režimski klub, jer predsednik Partizana mora da priča ono što mu se naredi.
Arm the Homeless

Aco Popara Zver

Zadnja 2 minuta ne znamo odigrati pa da nam život zavisi... mislim da je zadnjih 100 sekundi rezultat 15:5... Kontam da nam fali Karlik i da treba vremena za rekombinovanje.

Petronije

Arm the Homeless

Petronije

Nisam mogao da gledam, stvarno nemam više energije...
Arm the Homeless

džin tonik

vi ste bas cudni ljudi. imate u gradu jedan pravi kosarkaski klub, ozbiljan i uspjesan, pa zasto ne gledate pravi klub nego ove gluposti?

Petronije

Tebe izgleda niko nije obavestio koji klub važi za ustaški. Fejluješ po običaju kad je sport u pitanju.
Arm the Homeless

Aco Popara Zver

Pretpostavljam da zole misli da je Franjo ne samo sekretar Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, već i komunjara!

Petronije

Pa da, zato navija za najsrBskiji, najčetničkiji klub koji u pauzama Ukrajincima pušta ruske pesme, a na tribinama razvija transparente: "Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija", a zove se doslovno Crvena Zvezda.  xrofl

Zole je četnik zapravo, al' je malo i komunjara. Samo ustaša nije, to je sad jasno.
Arm the Homeless

džin tonik

znaci, kod vas se ustase okupljaju pod naslovim partizana, a cetnici pod firmom crvene zvijezde petokrake? i sve to kao da se bave sportom? zgodno, uvijek naucim nesto novo.

Aco Popara Zver

here we go again... ovo stvarno besmisleno

Aco Popara Zver

će zaginem od Partizanovih završnica

ali dobro, pobjedi se u zube ne gleda!  xnerd

Petronije

Sačuvaj me bože ovog Partizana. Počelo srce da mi lupa pred kraj, ozbiljno sam pomislio da ću da umrem tamo. Kad se završilo, noge mi se tresu stojim kao zombi i blenem u parket, bez ikakvih emocija. Sad čitam po tviteru, gomila ljudi doživela isto, neki plakali, neki povraćali. Ovo je sve samo košarka nije. Teško da će me videti u skorije vreme.
Arm the Homeless

džin tonik

Debakl Partizana – izgubio od najgoreg tima Evrolige!

QuoteKošarkaši Partizana izgubili su od Asvela 88:87 (26:20, 16:16, 24:27, 22:24) u meču 11. kola Evrolige.

ali samo za nijansu.

džin tonik

Nova tabela Evrolige: Zvezda se vratila na vrh – Partizan "potonuo"

QuoteZavršilo se 11. kolo Evrolige, pa je tabela elitnog takmičenja dobila novi izgled.

Zvezda se vratila na pobednički kolosek, savladala je Monako u "Beogradskoj areni" sa 91:79 i ponovo došla na deobu prvog mesta u Evroligi sa Hapoelom iz Tel Aviva.

Partizan je doživeo tragičnu sudbinu u Vilerbanu, pošto je poražen od najgore ekipe u takmičenju – Asvela sa 88:87.

Zbog toga je pao na 17. mesto u Evroligi, iako je prethodno bio na deobi 14. mesta. sa Dubaijem.

Palmer

džin tonik

nema veze, doci ce novi, svjezi. :lol:
nisam nikad bas nesto pratio klupski sport, ali navukao se na ove. nisam pomisljao da klupski sport moze biti tako zabavan.

Petronije

https://sportklub.n1info.rs/kosarka/euroleague/obradovic-otisao-zbog-pritiska-vlasti-vucic-mu-nije-zaboravio-studente/

Isti taj Sport Klub koji ga novinarskim pitanjima i prozivkama minira otkad se vratio. Uostalom, sve je i krenulo od trenutka kada su ga oni pitali šta misli o studentskom protestu. Govna udbaška, Rada i Nikson, bedni izgovori za sportske novinare.
Arm the Homeless

džin tonik

ne ocajavajte, nisu stvari crno-bijele, ima i dobrih rezultata:

Veliki trijumf Zvezde, na deobi prvog mesta!

nevjerojatan preokret, suveren. lijep uspjeh, mora vam se posteno cestitati.

Petronije

^Još jedan dokaz da pravoslavna braća igraju najbolju košarku. Gde su hrvatski klubovi u ovoj priči bolje i da ne pitam, igraju neka trećerazredna takmičenja verovatno. 
Arm the Homeless

džin tonik

ne razumijem drugu recenicu; pa tu su, na kraju tabele.

Petronije

Još jedan dokaz koliko ste jadni je taj što morate da prisvajate srpske klubove kao svoje da bi uopšte postojali. 8-)
Arm the Homeless

džin tonik

ja se ne razumijem u klupski sport, pozivam se na tvoje kvalificirane informacije. zelis li reci da pises gluposti? to neki alkoholizam?

Quote from: Petronije on 08-11-2025, 18:11:19Tebe izgleda niko nije obavestio koji klub važi za ustaški. Fejluješ po običaju kad je sport u pitanju.

Petronije

Ne glupiraj se zosko, bolje proveri gde je Hrvatska košarka na reprezentativnom i klupskom nivou nego što se ovde hvataš za moje postove koji su očigledna sprdnja i ironija.
Arm the Homeless

džin tonik

znaci partizan ipak nije ustaski klub? hm. bah, dobro, nije ni steta kad sagledamo rezultate, bas nije.

a zasto da provjeravam hrvatski sport? ne pratimo li tu aktualno maestralni uspon fantasticne zvezde i potpuni raspad katastrofalnog partizana? mislim, onako uopceno, dok je tebi do sprdnje i ironije. i onda se kao netko cudi da se klub rasuo i trener pobjegao. pored takve "podrske"...

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Petronije

UO odbio ostavku kad je video reakciju navijača, a dan pre toga već objavio spreman klip u kojem se zahvaljuje Željku, isto kao i Ostoja koji mu se zahvalio na svemu na društvenim mrežama.
Arm the Homeless

mac

Valjda je dao ostavku jer ne može normalno da radi. Valjda se ta situacija nije promenila. On i dalje neće moći normalno da radi. Ništa mi ovo nije jasno.

džin tonik

ipak nece doci novi trener, svjezi?
u partizana ostaje princip dozivotnog predsjednika, vodje, trenera? zgodno. :evil:

Petronije

Quote from: mac on 27-11-2025, 19:45:05Valjda je dao ostavku jer ne može normalno da radi. Valjda se ta situacija nije promenila. On i dalje neće moći normalno da radi. Ništa mi ovo nije jasno.
Pa niko nije napisao da se predomislio, samo se UO tj. Ostoja usrao od onoga što će ga dočekati u hali na sledećoj utakmici. Čak i ovo sa navijačima nema nikakve veze, i ne mora ništa da znači.

https://x.com/Eurohoopsnet/status/1994110203227181537?t=luk5_GTGhwqQAfCLiUIVzg&s=09
Arm the Homeless

Alexdelarge

ta beatifikacija željka obradovića i pretvaranje u svetu kravu mi je neshvatljiva. imaš svake godine budžet 20-25 miliona evra, sam selektuješ igrače, menjaš ceo tim i na kraju nemaš rezultate. nema to nikakve veze sa podrškom studentima, pristrasnim novinarima itd.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

džin tonik

nemamo jos glazbeni kontekst.
hm. lopta je zenskog roda. mislim da je tu najbolje izrazen odnos partizana i lopte:

https://youtu.be/EE7UNgAAKag

Aco Popara Zver

https://www.kurir.rs/sport/kosarka/evroliga/9843654/rivali-partizana-napravili-serije-71-0

nema te rakije ili izlapelosti ili zastarjelosti Željkove košarke pa da bude uvijek nula

ne bi bila nula ni da nemaju trenera

Petronije

Ma buše igrači to je jasno kao dan, samo ne znamo jel buše po nalogu ili jednostavno neće sa njim da rade.
Arm the Homeless

džin tonik

mano pravde je spora ali negra! :evil:

džin tonik

Tenzije ispred Arene – navijači Partizana prete prekidanjem meča sa Bajernom

QuoteNavijači Partizana su se okupili ispred "Beogradske arene", gde crno-beli imaju trening, koji je potom iz bezbednosnih razloga prekinut.

Očekivalo se da će danas biti rešen status Željka Obradovića, ali zakazana sednica Upravnog odbora za 11 časova na kraju nije ni održana. U toku dana KK Partizan je otklonio sve dileme, zapravo onu najveću - zvanično je obavestio da Obradović nije povukao odluku o ostavci tako da je time stavljena tačka na njegov dalji rad u klubu.

Taj momenat kao da je bio inicijalna kapisla da se navijački gnev, među pristalicama koje su se okupile pred Arenom, dodatno rasplamsa.

Naime, pred trening ekipe koji je zakazan za 17 časova, veliki broj navijača pristigao je kako bi pružio podršku Željku Obradoviću da se vrati na klupu crno-belih, kao i da bi izrazili nezadovoljstvo zbog situacije u klubu.

Postavljene su ograde, prisutni su i redari, kao i pripadnici policije radi bezbednosti.

(...)