• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Lepi citati

Started by Josephine, 16-09-2011, 22:33:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Anomander Rejk

- Ja volim Beograd!- reče Mića.
- I ja ga volim. Nekako čudno. Beograd volim, nemoćno ga volim, ne mogu da ga zagrlim, ne mogu da ga poljubim, ni da mu dam bombone ne mogu. Pa mi ga je žao. Ništa mu ne umem. Ništa da mu dam. A osećam : mogla bih, a ne umem.
- Nikad dosta toga! Pružiti ceo život izgleda malo kad se voli, jel da ?

Pesma/ Oskar Davičo
Tajno pišem zbirke po kućama...

Josephine

Međutim, bila je lepa, veoma lepa, a imala je plavu, sasvim plavu kosu sa sivim prelivima, nekako snebljivo plavu, kao da joj je i kosa nešto malo izbledela zbog neprekidnog strahovanja.

Mopasan, Neobične priče, dobar prevod Zaveštanja

Josephine

Nataša Bajić

Dan mrmota

Ma ne- ne ljutim se ja
Na lica bezbojna
Na lica osrednja

I nisam besna
Na istočnu stranu
Dalje se vidi
I bolje vidi danju

Ali me nervira
Ta tupost svemira
Da se istorija ponavlja
I da mi te svaki put uzima
Taj isti dan što se otima
Taj dan tvog odlaska
Dan mrmota.

http://www.eniaroyah.com/content/view/3289/147/

Father Jape

Pametni su ovo ljudi. Primaju nerad od Istoka, ugodan život od Zapada; nikuda ne žure, jer sam život žuri, ne zanima ih da vide šta je iza sutrašnjeg dana, doći će što je određeno, a od njih malo šta zavisi; zajedno su samo u nevoljama, zato i ne vole da često budu zajedno; malo kome vjeruju, a najlakše ih je prevariti lijepom riječi; ne liče na junake, a najteže ih je uplašiti prijetnjom; dugo se ne osvrću ni na što, svejedno im je što se oko njih dešava, a onda odjednom sve počne da ih se tiče, sve isprevrću i okrenu na glavu, pa opet postanu spavači, i ne vole da se sjećaju ničeg što se desilo; boje se promjena jer su im često donosile zlo, a lako im dosadi jedan čovjek makar im činio i dobro.

Mehmed "Meša" Selimović
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.