• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

American horror story

Started by stakmen, 06-10-2011, 17:37:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kimura

Quote from: Džek svih zanata on 08-12-2012, 18:26:02

Kakva mi je poruka serije? Da posle smrti nema normalnog seksa i da navalim kao mutav dok mi je još vreme?

Ponekad baš umeš da pogodiš suštinu!

Kunac

Pretposlednja epizoda je bila priličan krš.
"zombi je mali žuti cvet"

DušMan

Epilog prve sezone je bio problematičan i nepotreban, a u drugoj se ispostavlja da je isti takav, s tim što traje dve epizode.
Generalno, mora se primetiti da je druga sezona po svemu (osim po ponekom glumcu i glumici) drugačija od prve i da je, za moj ukus, osetno slabija. Zanimljivo kreće, ali se negde pri sredini sve pretvori u popriličnu papazjaniju i time značajno oslabi drugu polovinu sezone.
Ne verujem da će poslednja epizoda doneti preveliki boljitak. Pre će biti da će doneti samo još veću komplikaciju i neki još veći preokret koji će šokirati šoku podložne gledaoce.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

milan

Meni je druga sezona mnogo bolja od prve, pre svega zbog tog osecaja da su ubacili na kub vise stvari nego sto prosecan gledalac moze da svari - i to jos u televizijskoj, serijalizovanoj formi. Dakle, meni su i forma i sadrzaj potpuno fenomenalno smesani, i naravno da ocekujem da sve na kraju eksplodira/implodira i da se potpuno raspadne, ali sa ovakvim TV cudom zelim upravo to. :|

Agota

Quote from: Kunac on 18-01-2013, 01:25:53
Pretposlednja epizoda je bila priličan krš.
jeste ,ali meni se kraj dopao,te bi to mogao biti uvod u dobru poslednju epizodu.

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

kikec

ma AMERICAN HORROR STORY je glupost od serije, barem ova prva sezona. plitka, budalasta i nekonzistentna sapunjara nakičena bizarnošću i eksplicitnošću koja je često puta sama sebi svrha. ali kada pogledaš da ideja dolazi od autora serije GLEE i sličnih teen-tričarija, čemu se onda čuditi...
signature

DušMan

Poslednja epizoda... Zabavna, retrospektivna, povezujuće tkivo, ali njah. Nismo se zbog ovoga okupili ispred kompjuterskih monitora.
Kiky me je svojim komentarom podsetio na Nip/Tuck, seriju istog autora koja varira od vrlo dobrog do vrlo dosadnog i lošeg. Što je negde i moj utisak ove druge sezone američke horor priče.
No dobro, od AHS ne treba previše očekivati, ali ne treba očekivati ni premalo toga. Treba je posmatrati upravo onako kako i Milan: gomila dobro upletenih omaža, kul atmosfera, moderna režija i vesela muzika. S tim što nisam siguran šta Milan misli o muzici.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Alex

Zna li neko koja je epizoda bila sinoć na Foxu? Mislim, koja je po redu, koliko ima do kraja?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Kunac

Finale je bilo malo njanjavo, sestra Džud je zaslužila da ode sa praskom, ali su delovi sa matorom Lanom odlični.

milan

Quote from: DušMan on 24-01-2013, 23:00:06
S tim što nisam siguran šta Milan misli o muzici.
Nista dobro. Ja ionako samo gledam spotove.

Agota

finale je dno !! xuss
.ne znam sta se desilo ali poslednje tri su bas bezveze , ni prva sezona nije na kraju ovako podbacila, bas steta. :cry: :cry: :cry:
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Kunac

Nije ti se dopao deo sa matorom Lanom Bananom?

Agota

Kunac

Onda ništa, onda dobro, onda u redu... Zamisli da je 11 epizoda bila poslednja i kraj priče.  ;)

Agota

...ma, idemo dalje.  :)
mene sada kopka sta su smislili za trecu sezonu  ,znam samo da se  vraca Violet iz prve i to je to...

milan

Meni se svidela i poslednja epizoda - lepo mi je postavila stvari u perspektivu i zaokruzila pricu. Jedino mi krivo sto nije bilo vise vanzemaljaca....
Inace, je l gledo neko Utopiju, novu Britansku seriju Channel 4a? Obavezno!!!

Kunac

Quote from: Agota on 26-01-2013, 23:32:03
...ma, idemo dalje.  :)
mene sada kopka sta su smislili za trecu sezonu  ,znam samo da se  vraca Violet iz prve i to je to...

Biće manje krvava i naslina, pod-žanrovski se može odrediti kao paranormal romance.

Kunac

Quote from: milan on 29-01-2013, 09:54:40
Meni se svidela i poslednja epizoda - lepo mi je postavila stvari u perspektivu i zaokruzila pricu. Jedino mi krivo sto nije bilo vise vanzemaljaca....
The same here.

Ugly MF

Ja pratim Utopiju, a i ja sam ocekivo vanzemaljce na kraju...
Ocekivo sam da ce klinci koji su sad odrasli srediti Ubicu a ne njegova mama...but, ok, well... idemo dalje....

Bilja

Meni je baš dobra AHS, ne žalim se, uživala sam u obe sezone od prve do poslednje epizode. Bilo je nešto nerazjašnjenih stvari u 2 sezoni ostavljenih na maštu gledaoca, ali možda je bolje tako. Dobar soundtrack btw
Bilja
----------------------------------------@

milan

Quote from: Bilja on 04-02-2013, 00:04:26
Dobar soundtrack btw
Ja sam zaplakao od srece kad sam cuo Filipa Glasa...  :!:

Karl Rosman

Quote from: milan on 04-02-2013, 22:03:32
Quote from: Bilja on 04-02-2013, 00:04:26
Dobar soundtrack btw
Ja sam zaplakao od srece kad sam cuo Filipa Glasa...  :!:

Vidim ja, poznato mi...  :)
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Agota

American Horror Story: Coven tells the secret history of witches and witchcraft in America. Over 300 years have passed since the turbulent days of the Salem witch trials and those who managed to escape are now facing extinction. Mysterious attacks have been escalating against their kind and young girls are being sent away to a special school in New Orleans to learn how to protect themselves. Wrapped up in the turmoil is new arrival, Zoe (Taissa Farmiga), who is harboring a terrifying secret of her own. Alarmed by the recent aggression, Fiona (Jessica Lange), the long-absent Supreme, sweeps back into town, determined to protect the Coven and hell-bent on decimating anyone who gets in her way.

Ugly MF

Sto je dobraaaa ova prva epizoda 3 sezone!
Cak ni Gul nece imati na sta da se zali!  Ali ni na jednu jedinu sitnicu! hehehehehehe

Karl Rosman

Druga je jos bolja! Ako ovo upropaste, gasim televizor. Zauvek.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Agota

Treca je najbolja! Na kratko smo se resili Madison :twisted: ...mada... najbolja je kao Spaldingova lutka . :evil:

Kunac

Ja uživam u AHS:C. Naravno da serija ima svojih ograničenja, ali je zabavna i hororična do bola. Omiljena nova glumica mi je, naravno, Gaborej Sidibe.

Agota

Kunac

Kunac

Počela je i četvrta sezona...

Gledao neko?

Ugly MF

Agota

Ugly MF

5 i 6 epizoda su mi kretenske , nemam pojma zasto...debilno, ko da nisu znali sta hoce od serije...i mnogo rano su se otarasili klovna....bezveze....treca najbolja dosad zezona...

Agota

treca ispala na kraju najgora, ni prvu sezonu nisu tako sjebali kao trecu. najbolja sezona je druga ,a i ova cetvrta obecava.
za sad nemam zamerki. meni je generalno ova serija vrhunsko gledalacko iskustvo, ima mana, naravno, al dzaba, kad otkidam, mogu da mi serviraju sta oce...

Truba

prva sezona solidna
druga mi je na FF bila permanentno
nimalo zanimljivo... dosadno, napravljeno samo da šokira...
treću još nisam gledao
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

DeHickok

Quote from: Agota on 16-11-2014, 14:32:56
treca ispala na kraju najgora, ni prvu sezonu nisu tako sjebali kao trecu. najbolja sezona je druga ,a i ova cetvrta obecava.
za sad nemam zamerki. meni je generalno ova serija vrhunsko gledalacko iskustvo, ima mana, naravno, al dzaba, kad otkidam, mogu da mi serviraju sta oce...

e ovako bi i ja rangirao sezone :). Cetvrtu cu pogledati kada se kompletno zavrsi
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Truba

sta li cu ja treci na 3. i 4. kad mi je druga odron
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...