• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Lord of War ( Gospodar rata )

Started by Truman, 07-10-2011, 18:07:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

Fantastičan film, o trgovanju oružjem...kako taj sistem funkcioniše. Mislim da je ovo jedna od najboljih uloga Nikolasa Kejdža kao nemoralnog trgovca oružjem. Zaplet je odličan, a kraj veoma efektan. Jedan od retkih ''pametnih'' filmova koje sam u skorije vreme gledao. Obavezna lektira.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Karl Rosman

Hm... Davno sam gledao ovo. Doduse, secam se mladjeg brata i njegove sklonosti ka patriotizmu i geografiji.  :!:
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

mac

Neko je mi već spomenuo taj film. Kejdž se iznervira kad valjda Somalijci dogovore primirje i kaže "idem ja u Jugoslaviju, tamo kad kažu rat to i misle". Ima li linkova?

Truman

Da, dobar je citat a ima ih u tom filmu još. Ma možeš lako da nađeš na torrentu da ne postavljam ovde...

Alex

Da ne bih bio nejasan, kao Sodomizer na topiku o Godaru, reći ću samo - Lord of War nije ni po čemu izuzetan film i ne zaslužuje poseban topik. Ne znači da nije dobar, ali ne više od toga - sem, ako "zanimljivu" temu ne stavimo ispred filmskih kvaliteta. Andrew Niccol je napisao (The Truman Show) i režirao (Gattaca) bolje filmove.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Truman

Hm - režija, scenario i gluma mi se sviđaju. Meni dovoljno. Ne poredim ovaj film sa onima koje si naveo ( gledao sam oba ) već nevezano za to kažem da u skorije vreme nisam gledao ozbiljniji film.