• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Program Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ za novembar 2011

Started by zakk, 01-11-2011, 12:41:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Josephine

Ma ne... Lepljenje etiketa je tipično i prosečno ponašanje pripadnika/ca ljudske vrste. Nije da mi i ranije nisu lepili etikete. Svakom svoje, verovatno.  :lol:

mac

Dobro, a na koga se uopšte odnosio početni komentar o bukadžijama sposobnim da sabiju vreme?

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

sivka

Quote from: D. on 03-11-2011, 01:30:02
A postoje i oni/e koji/e samo osuđuju i osuđuju i osuđuju i ljudima lepe etikete, umesto da se jave sa konstruktivnim predlozima. :)

(ja mogu da nađem smajlija koji povraća, ali mislim da nije kulturno stavljati ga).

Ti, mala, besposlena...
Ako si me citirala, vrlo sam se prepoznala.
Toliko o kulturi.
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Josephine

Istina je da sam besposlena. Ne svojom voljom, doduše. Ali ko bi danas uopšte empatisao sa mladima koji besciljno lutaju kroz vreme i prostor i nemaju posao?

Ja, mala, besposlena, izvinjavam se bukadžijski i sabijeno u vremenu za svaku eventualnu uvredu koju sam vam uputila.  xjap

sivka

Quote from: D. on 03-11-2011, 14:55:22
A i ne služi vam na čast što o meni sudite slušajući druge, a ne poznajući me. To samo vodi ispaljivanju na forumu. Kako ste se već ispalili. :)

Sumnjam da biste uživo ovo rekli. Nije da niste imali priliku i direktno (onako kako to inače radite, jel) da mi sve ovo kažete...  :roll:
Ali neodoljiv je forum, ne?

Možda je za tebe forum neodoljiv.
Ja se sigurno nisam "ispalila" niti to radim, kao ti.
Sve ovo bih ti rekla i uživo. I mnogo više. O, da, i mnogo više.
O tebi sam stekla mišljenje na osnovu tvog ponašanja.
Budi ljubazna i nemoj da mi se izvinjavaš. To me vređa.

Josephine

Daću vam priliku da mi mnogo više kažete uživo. Bezvezno je ovako preko foruma.

Vi ste vrlo lako uvredljivi. Čak i onda kada vam se niko ne obraća.

sivka

Zakk, molim te da odvadiš kaljugu i baciš na deponiju. Umeš ti to lepo.

Josephine

Pa neka je, neka ostane. Ko zna zašto je kaljuga, ponekad, dobra. :)

sivka

Quote from: zakk on 01-11-2011, 12:41:34
Četrdeset dana
21. novembar
PRIKAZUJEMO: ,,Četrdeset dana", film koji prati putovanje duše iz vizure srpske narodne religije i folklora, posle smrti i pogreba do sigurnosti neba. Taj put je opasan i neizvestan, duši se mora pomoći, pridržavanjem određenih pravila i vršenjem rituala. Posledice mogu biti vezanost duše za mesto ili osobu na ovom svetu, pohođenje, vampirizam, itd.

Za širu javnost: doneću Omaje, a i nekoliko knjiga koje se bave narodnom religijom, folklorom...

mac

Ako ne znaš šta onda ne vredi da ti pričamo. Pola foruma misli da znaš šta ali te nije briga. Ovo "šta?" ih elegantno opovrgava. Nisi maliciozna, samo nisi svesna.

angel011

Quote from: sivka on 03-11-2011, 18:02:04
Četrdeset dana
21. novembar
PRIKAZUJEMO: ,,Četrdeset dana", film koji prati putovanje duše iz vizure srpske narodne religije i folklora, posle smrti i pogreba do sigurnosti neba. Taj put je opasan i neizvestan, duši se mora pomoći, pridržavanjem određenih pravila i vršenjem rituala. Posledice mogu biti vezanost duše za mesto ili osobu na ovom svetu, pohođenje, vampirizam, itd.

Za širu javnost: doneću Omaje, a i nekoliko knjiga koje se bave narodnom religijom, folklorom...

Knjige na prodaju, ili ih samo pokazuješ?
We're all mad here.

Stipan

Quote from: D. on 03-11-2011, 18:12:08
Šta?

Princezo, nemoj tražiti da ti kažem šta. Ne želiš to da čuješ.
Hoćeš li da te podsetim šta sam uradio kad si me opomenula na moju žutu minutu?!

sivka

Quote from: angel011 on 03-11-2011, 19:06:54
Quote from: sivka on 03-11-2011, 18:02:04
Četrdeset dana
21. novembar

Knjige na prodaju, ili ih samo pokazuješ?

I jedno i drugo...
A poneću i Moć književnosti, Ana Radin

angel011

Znači, treba da opljačkam neku banku, err, da predanim radom zaradim silne novce.  :lol:

Da li je izvodljivo da unapred navedeš kojih će (okvirno) naslova biti i koliko koji otprilike košta?  :)
We're all mad here.

sivka

Quote from: angel011 on 03-11-2011, 21:12:18
Znači, treba da opljačkam neku banku, err, da predanim radom zaradim silne novce.  :lol:

Da li je izvodljivo da unapred navedeš kojih će (okvirno) naslova biti i koliko koji otprilike košta?  :)

Za Angel: Slušaj ti omladinko, bolje bi bilo da dodješ da odvojiš knjige samnom, a ne da izvoljevaš... ja sam stara žena, nemoćna i lomna.

Edit: a mogla bi i radom predanim da zaslužiš neku knjigu.  :roll:

angel011

Znaš da trenutno predano prevodim...

Što se dolaska tiče, javi kad.  :)
We're all mad here.

Father Jape

Quote from: Ygg on 03-11-2011, 15:27:08
http://www.b92.net/zdravlje/mentalno_zdravlje.php?yyyy=2011&mm=10&nav_id=553251

QuoteOsobe sa Daning-Krugerovim efektom prepoznaju se najčešće po tome što u društvu vode glavnu reč, nameću svoje mišljenje bez obzira o kojoj se temi radi, donose sudove i odluke na osnovu netačnih, nepotpunih ili nevažnih podataka i nisu spremni da prihvate kritiku, odnosno mišljenje onih drugih, mnogo kompetentnijih.

Malo kasniš  :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Ygg

"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Josephine

Imam ja autotitete koje poštujem, samo što to niste vi.

I umem da promenim stav zato što ga imam.

:)

Josephine

Quote from: D. on 01-11-2011, 13:32:19
D se upitala što nema više žena na tribinama...

xrofl

D. je upitala... :)

U stvari, sad kad malo razmislim, ja ovo uopšte nisam upitala.

Chi(a)na

Quote from: zakk

Kako da pričaš o True Blood a nemaš trbušnjake? Ljubiteljke imaju surova očekivanja...

Quote from: Nightflier

Da zene vole plocice, spavale bi u kupatilu... Sem toga, znas nekog drugog ko je procitao ceo serijal?

Poznavanje serijala je poželjno ali nije dovoljno. Pločice su neophodne!  :!:

A ako se već spuštamo toliko nisko da vi njih (tj. žene) močugom u glavu pa za kosu u LK. Ako pritom dobiju amneziju možda zaborave na sve one grozne lutke i posuđe iz detinjstva  :-x

Quote from: D.

Duboko se protivim i suprotstavljanju žena muškarcima i obrnuto, ali mogli biste/bismo da organizujete i takmičenja u pisanju kratkih twitter ili facebook sf crtica, pa da se glasa za "muški" i "ženski" tim (dakle, timsko takmičenje je u pitanju). Da se malo pojača solidarnost u okviru timova. U drugom krugu mogu i da se mešaju...

http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/409431_460s.jpg

Sasvim je moguće da će tribini na kojoj se govori o ženama prisustvovati i žene.

A sasvim je moguće i da neće.

Quote from: Boban

Zato što SF prišu muškarci za muškarce o muškarcima, a žene su samo vriskavi i estetski detalji.

E da je to bar istina....

Recimo, ja imam odgovor i rekla sam ga u kafani.

NISI.

"Žene manje kupuju" nije isto što i "žene manje interesuje".

http://demotivated.mediarift.com/files/photo/1/division-by-zero-it-just-happened-demotivational-poster-640.jpg

Pogotovo kada su interesovanja nametnuta.

Čime?  Da znam priču o jadnim devojčicama i užasnim lutkama (koja baš i nije tačna jer ja baš i ne znam dete koje nema loptu, muško ili žensko, a ako se dobro sećam svi smo kao deca skupljali star wars i he man sličice i figurice, a pc igrice ne znam da je iko dobijao tada), ali čime su interesovanja nametnuta nekome od 20+ godina?

Istina je da sam besposlena.

Pa ti radi nešto - ohrabruj te žene da čitaju SF, idi po školama i otkrivaj mogućnosti devojčicama, organizuj neke školice ili predavanja pri lokalnim bibliotekama. Nemoj samo pričati o tome na forumu i optuživati druge.
"Sorry I'm late. Oh God, that sounded insincere... I'm late!"

Josephine

Quote from: China on 04-11-2011, 03:18:43
NISI.

Ma jesam, rekla sam, ali su ti uši plejboj zečice zamenile one prave.

devojčicama i užasnim lutkama (koja baš i nije tačna jer ja baš i ne znam dete koje nema loptu, muško ili žensko, a ako se dobro sećam svi smo kao deca skupljali star wars i he man sličice i figurice, a pc igrice ne znam da je iko dobijao tada), ali čime su interesovanja nametnuta nekome od 20+ godina?

Uopšte ne očekujem da ono što sam izjavila o društvenom uslovljavanju svi shvate. Bilo bi najbolje da i ne pokušavaš. Pogotovo sa ovakvom, razmaženom, percepcijom sveta ("tipa "svi smo skupljali" (??)... rekla bih da si upravo ti podelila sa nulom).

Pa ti radi nešto - ohrabruj te žene da čitaju SF, idi po školama i otkrivaj mogućnosti devojčicama, organizuj neke školice ili predavanja pri lokalnim bibliotekama. Nemoj samo pričati o tome na forumu i optuživati druge.

Ma ni ti nisi mnogo uposlena, ne brini.

Btw, ja, zapravo, svojevremeno jesam besplatno držala radionice za srednjoškolce, što mi daje za pravo da o tome pričam.

Još jedna koja se olako ispaljuje....

I, da, zakk, još jednom - ne znam odakle ti to da se D. zapitala gde su žene na tribinama, a važno je s obzirom da je oko toga ispalo celo sranje i sad mi se kojekakvi kače o vrat.

Chi(a)na

Ma jesam, rekla sam, ali su ti uši plejboj zečice zamenile one prave.

Ne nisi, ti si kukala na svoje detinjstvo, iznosila teorije bez argumenata i optuživala, a očigledno su ti se i priviđale nekakve zečice, al odgovore davala nisi.

Potpuno si promašila poentu deljenja nulom pa se na tome neću ni zadržavati.

To što si svojevremeno radila nešto ti nije nikakvo obrazloženje zašto ti se sada sve svodi samo na pričanje.

O svojoj uposlenosti ne brinem.

A da se D. zapitala niko joj se ne bi kačio na vrat, umesto toga ona JE PITALA, a sad se buni kad je počela da dobija odgovore.
"Sorry I'm late. Oh God, that sounded insincere... I'm late!"

Josephine

Kakve odgovore dobijam? Ja ovde vidim samo napade. :) 

A odgovore sam davala (i dajem ih celog dana). To što ne možeš da ih pojmiš, nije moj problem.

Pa dobro, sad sam malo zauzeta preživljavanjem, biće bolje sutra što se rada za druge tiče. Ali pisala sam radove o toj temi, ako se računa? :)

Ne, to nisam pitala. Frka je izbila oko časopisa ZS (počelo je kao šala, prešlo u ozbiljno, zbog čega sam se izvinila Bobanu) i činjenice da sam pozvana da pišem za Emitor onda kada je u pitanju valjanje u blatu. LK nisam pomenula, niti imam nameru. Ne znam ko, kako i koliko radi, niti je moje da to prosuđujem, niti želim i imam pravo da se u to mešam. Ne, nisam (se) zapitala o ženama na tribinama.

Previše si histerična (i infantilna, ježim se na kobajagi duhovite slike sa interneta) za moj ukus o sagovornicima. Žao mi je... Ovde se završava.

Milosh

Quote from: D. on 04-11-2011, 04:05:44...i činjenice da sam pozvana da pišem za Emitor onda kada je u pitanju valjanje u blatu.

To je tvoje tumačenje a ne činjenica. Zbog ovoga, kao i zbog drugih razloga u koje neću ulaziti, mi smo našu komunikaciju završili.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Josephine

Pa sam si rekao da si me pozvao jer je tema "hot". Za mene je valjanje u blatu, možda za tebe nije bilo.

A onda, kada sam tekst objavila na forumu, ti si odreagovao u fazonu "znaš li kada ću opet da te pozovem da pišeš za Emitor". Znaš šta, Miloše, ni ti nisi bio fer kada si ovo rekao. Ok je ako nisam zaslužila da me pozoveš i ranije i to povodom neke druge stvari, koja isključuje rvanje na forumu. Prihvatam. Ali zaista nisi bio fer što nisi umeo da poštuješ moju odluku da svoj tekst postujem na drugom mestu, pa si još i zapretio.

Znaš, ume da povredi kada te pozovu da pišeš tek ovakvim povodima, a ti dugo već pišeš i priče i prikaze (pisala sam za drugi časopis). Još više povređuje kada te bezrazložno uslovljavaju.

Ja se nisam naljutila zbog toga, iako mi nije bilo pravo. Ne budi drama kvin.

Hobit

Strašno.

Bobane, od blata ćeš praviti Hobita kada se, jednom, pokupi odavde   :(
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Anomander Rejk

Zanimljive su te generalizacije tipa da dečacima poklanjaju stripove, a devojčicama lutke.
Ja sam u detinjstvu imao preko 300 stripova, i ne da nisu poklonjeni, nego sam stalno vodio rat kući zboh njih, jer se htelo da se to pobaca ( ,, šta će ti te gluposti '' ). Knjige jesam dobijao na poklon, ali stripove nikada.
Tajno pišem zbirke po kućama...

lilit

pa dobro, razumljivo, ti si ipak izbosne. tamo se stripovi poklanjaju devojcicama.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

pokojni Steva

To bi ti sad da se fališ da si onamadne bila puna stripova ko šipkov brod, jelde?
Oftopik, dobra knjiga onog tvog (upisati koliko puta) dede. Prelistao sam je samo, baš fino mi deluje :-)
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Anomander Rejk

Quote from: lilit_depp on 04-11-2011, 14:07:56
pa dobro, razumljivo, ti si ipak izbosne. tamo se stripovi poklanjaju devojcicama.
Ne, u Bosni se ne poklanjaju stripovi i knjige. Mi smo tamo živeli u pećinama, a u grad se spuštali samo po hleb i mleko. Ako usput mlatnemo kakvog putnika namernika toljagom, uzmemo mu knjiga i stripova, ako ih ima sa sobom. Još su više na ceni bili Sirijusi. Ako njih preda, pustimo ga bez mlaćenja  :idea:.
Tajno pišem zbirke po kućama...

lilit

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 04-11-2011, 14:52:52
To bi ti sad da se fališ da si onamadne bila puna stripova ko šipkov brod, jelde?
Oftopik, dobra knjiga onog tvog (upisati koliko puta) dede. Prelistao sam je samo, baš fino mi deluje :-)

ne, ja nisam bila devojcica, pa nisam imala stripove iako sam izbosne. :lol:
fala, fala, dobar je bio, pokoj mu dusi, sad se sigurno u grobu okrece kad cita sta pisem po sagiti. xrofl

Quote from: Anomander Rejk on 04-11-2011, 16:10:33
Ne, u Bosni se ne poklanjaju stripovi i knjige. Mi smo tamo živeli u pećinama, a u grad se spuštali samo po hleb i mleko. Ako usput mlatnemo kakvog putnika namernika toljagom, uzmemo mu knjiga i stripova, ako ih ima sa sobom. Još su više na ceni bili Sirijusi. Ako njih preda, pustimo ga bez mlaćenja .

a ne, mi smo mleko muzli, a hleb pekli. ti si izgleda ziveo u nekom naprednom kraju.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Stipan

Ne kontam vas nimalo.
Ja sam dve godine života proveo u Sarajevu i uopšte mi nije delovalo ovako kako vi izBosne to opisujete.

Ili Sarajevo '83/84 nije bilo u sklopu Bosne?

Nightflier

Zače, izgleda da sam ga zagulio sa gripom. Nisam siguran da ću moći sutra da dođem.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Nightflier

First 666

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Nightflier

Mislim da ću radije da ležim kući. Čaj mi izlazi na nos.
First 666

Mme Chauchat

Hm, uprkos Najtflajerovom otkazivanju, ovo je valjda ipak zgodan trenutak da pomenem kako ću doći sutra na tribinu i ostati posle nje, te da podsetim:
- Scallopa na dogovor 1
- Melkora na dogovor 1a
- Lilit na svoje generalno postojanje, koje uključuje generalnu ješnost :)

A mogu i da dobacujem iz publike dok me Zakk ne ućutka!

scallop

Mogla bi da me podsetiš. Obećanja meni se u tolikoj meri zaboravljaju da sam se izveštio da i ja zaboravljam. Moji dogovori su jedino čvrsti sa Irenom Adler. Već mi nedostaje.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Melkor

Quote from: Jevtropijevićka on 06-11-2011, 22:36:55
Hm, uprkos Najtflajerovom otkazivanju, ovo je valjda ipak zgodan trenutak da pomenem kako ću doći sutra na tribinu i ostati posle nje, te da podsetim:
- Scallopa na dogovor 1
- Melkora na dogovor 1a
- Lilit na svoje generalno postojanje, koje uključuje generalnu ješnost :)

A mogu i da dobacujem iz publike dok me Zakk ne ućutka!

Nego, imas li ti tog tvog Peruca na prodaju ili se mora traziti po knjizarama? Ako imas, ponesi :)
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Mme Chauchat

@Scallop
Quote from: Jevtropijevićka on 05-09-2011, 12:35:44
Ne bacati novu srpsku fantastiku! Kupujem, pozajmljujem, kradem, šta bilo.

Quote from: scallop on 06-09-2011, 00:56:00
Mislim da je Jevtropijevićka osvojila svoj primerak, a uručiće ga Boban kad preuzme ovo kod mene.

Quote from: Jevtropijevićka on 06-09-2011, 14:45:07
Hvala! Za ovo se obavezujem u najmanju ruku za dve ture pića, i to ne kisele vode.

@Melkor
Ne da nemam Peruca na prodaju, nego je i primerak za pozajmicu već pozajmljen... mogu da ti pozajmim Majstora Sudnjeg dana, da vidiš na šta to liči, ili da ti dam Pijanistkinju Elfride Jelinek za dž, da ne kažeš da se nisi ovajdio - ali ako nemaš stomak za Bernharda u SM ženskom izvođenju, ne preporučujem.

scallop

Da, da, u pravu si. Boban nije ništa preuzeo, pa je dobro što si me podsetila. Doneću ti sutra.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Irena Adler

Quote from: scallop on 06-11-2011, 22:40:15
Mogla bi da me podsetiš. Obećanja meni se u tolikoj meri zaboravljaju da sam se izveštio da i ja zaboravljam. Moji dogovori su jedino čvrsti sa Irenom Adler. Već mi nedostaje.

xcheers

scallop

Quote from: Irena Adler on 06-11-2011, 23:05:53
Quote from: scallop on 06-11-2011, 22:40:15

xcheers

Jesi li za pivo sa Jevtropijevićkom? Ja sam osvojio dva.