• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Srbija konačno pobedila Hrvatsku u rukometu

Started by Boban, 05-11-2011, 20:35:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

marlowe

Noćas:

Napad na Srbe u Splitu: Slavili Svetog Savu pa se našli na udaru zbog poraza Hrvata u Beogradu

GRUPA razočaranih navijača hrvatske rukometne reprezentacije napala je sinoć u Splitu Srbe, koji su se okupili u svom prostoru na Maružuranićevom šetalištu na slavi Svetoga Save, najvećeg srpskog sveca. Do napada je došlo nakon poraza u Beogradu.

"Dobiše vaši"

"Dobiše vaši", rekao je jedan od napadača, odmah sa ulaza. Bio je u društvu trojice huligana, svi maskirani kapuljačama. Pretpostavlja se da se radi o lokalnoj ekipi iz kvarta. Prvi im se na udaru našao Predrag B., koji je jutros Indexu prenio svoje utiske.

Izgubili na kladionici?

"Možda i nisu bili nabrijani na Srbe, možda im je zasmetalo što su izgubili na kladionici", kaže nam Predrag. Dobio je udarac u glavu, pokušali su ga izudarati i rukama i nogama, ali se na kraju, uz pomoć dvojice kolega iz srpske zajednice, izvukao bez težih ozljeda te nije ni tražio liječničku pomoć.

Isfrustrirani zbog poraza u Beogradu, napadači su uletjeli u prostor zajednice splitskih Srba te su porazbijali sve što im se našlo na putu. Računalo, printer, monitor i slično. Štetu policija cijeni na dvije tisuće kuna.

Lončar: "Cilj napada je destabilizirati Vladu Zorana Milanovića i vratiti Tuđmana i 90-e"

Index je dobio izjave od Miroslava Jovičića, donedavnog predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine u Splitu, ali i nove predsjednice Semine Lončar.

"Prije svega treba reći da osuđujem svaki vandalizam, i onaj u Srbiji, i ovaj u Splitu. Ovo što se sinoć kod nas dogodilo, bio je organizirani napad, a ne izolirani huliganski incident", drži Jovičić.

Nova predsjednica Lončar otišla je korak dalje. "Sve ove tenzije koje se događaju imaju za cilj destabilizirati Vladu Zorana Milanovića. Želi se prikazati kao da nova hrvatska vlast nije u stanju održati red u državi i da treba vratiti Tuđmana i devedesete", ocijenila je Lončar.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

džin tonik

marlowe ti bi bio odlican guslar na poluvremenu ovakvih utakmica.

Josephine

Quote from: Джон Рейнольдс on 28-01-2012, 14:32:21
Поређење ти је очекивано глупо. Реч је о навијању, жалим случај.

Da je glupa mogu i ja da kažem za tvoju izjavu. Pa šta kada je navijanje? I ja navijam. Vređanje spada u definiciju "navijanja"?

Takođe, opet, i ja mogu da kažem da su "pičke" oni koji na svom terenu vređaju i kinje korektne igrače i navijače suparničkog tima. Nemoćni jadnici ti tvoji "navijači". Sa malim kitama, verovatno.  :lol:

Father Jape

Žene. Nikad neće naučiti da navijaju.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Josephine

Oprosti, ja psujem kada navijam. Samo ne na nacionalističkoj osnovi.  8)  Pogotovo ne kada su odnosi među timovima osetljivi... Malo više svesti nikome ne škodi... osim onima sa malim kitama.  :lol:

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Josephine

Ma to je, mahom, metaforički. Ima potporu u realnosti, ali može i metaforički. Nekome nikada nije dosta veličine8-)

Tex Murphy

Quoteja psujem kada navijam. Samo ne na nacionalističkoj osnovi.

Жене. Никад неће научити да навијају.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Josephine

Možda je to do toga što nemam (malu) kitu?  8-)

Boban

Ima jedna karikatura od pre 25 godina, s jedne strane Miteran i Vili Brant kao egzibicionisti raskrile kapute pred Margaret Tačer da bi je užasnuli, a onda ona raskrili svoj mantil i pokaže im gvozdeni kurac od pola metra.
E, ja tako zamišljam D.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

france

Quote from: D. on 28-01-2012, 14:44:52
Quote from: Джон Рейнольдс on 28-01-2012, 14:32:21
Поређење ти је очекивано глупо. Реч је о навијању, жалим случај.

Da je glupa mogu i ja da kažem za tvoju izjavu. Pa šta kada je navijanje? I ja navijam. Vređanje spada u definiciju "navijanja"?

Takođe, opet, i ja mogu da kažem da su "pičke" oni koji na svom terenu vređaju i kinje korektne igrače i navijače suparničkog tima. Nemoćni jadnici ti tvoji "navijači". Sa malim kitama, verovatno.  :lol:

Quote from: D. on 28-01-2012, 15:15:55
Oprosti, ja psujem kada navijam. Samo ne na nacionalističkoj osnovi.  8)  Pogotovo ne kada su odnosi među timovima osetljivi... Malo više svesti nikome ne škodi... osim onima sa malim kitama:lol:

Quote from: D. on 28-01-2012, 16:18:29
Možda je to do toga što nemam (malu) kitu8-)

Konačno ukapirah tvoju frustraciju...

SIMERIJANAC

:mrgreen:

Снимите заставу лево  :lol:

Шешум је, срећом, добро прошао-неће бити последица за око,али против Данске наравно не игра.

Смрдљиви Данци већ покренули кампању притиска на судије, а чак предлажу и да се смањи капацитет Арене из безбедоносних разлога.
У медијима им иде анкета са питањем да ли финале треба играти пред празним трибинама.
Погледајте како гласи прва опција и резултати гласања:

Bør finalen mod Serbien spilles for tomme tribuner?

73% : Ja - de serbiske fans er jo helt vanvittige
27% : Nej - et par ballademagere skal ikke ødelægge det for alle

Should the final against Serbia played to empty stands?

73%: Yes - the Serbian fans is quite insane
27%: No - a few troublemakers will not ruin it for everyone

Josephine

Quote from: france on 28-01-2012, 16:28:26
Konačno ukapirah tvoju frustraciju...

Ma to svi (sa malim kitama? :mrgreen: ) misle...  8) Ja sam, u stvari, vrlo zadovoljna svojom (ženskom) pozicijom. To je ono što je trebalo da ukapiraš iz citiranih postova...  :lol:

Petronije

Uvek mi je bilo simpaticno kad zene raspravljaju sa muskarcima o sportu, navijanju i slicnim stvarima o kojima apsolutno pojma nemaju, niti ce ikada imati jer su suvise mekane i jednostavno nemaju muda ni zeludac da svare takve stvari. Ova D. da je prava podrzala bi srpske junake sa tribina i terena umesto sto palamudi o politickoj korektnosti i domacinstvu tamo gde im mesto nije.
Arm the Homeless

Josephine

Ova D. samo štiti svoje goste. I podržava sve junakinje i junake podjednako, bez obzira koje su nacionalnosti.

A D. o sportu zna, verovatno, više od tebe. I ne samo da ga gleda, nego ga je i igrala. Konkretno, u rukometu je na Primatijadi bila pivot (krilo povremeno). Osvojila je bronzu, odvaljeno koleno i ožuljanu ruku. Igrala je i fudbal. Takođe bronza.

Savajat Erp

Како бараташ са полуатоматским оружјем? :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Josephine

Eh, da, trenirala sam atletiku. Brza sam i na kratke i na duge staze, ali kako mi je uvek nedostajala masa, bolje su mi išle duge.

Sa muškarcima sam igrala košarku i odbojku. U odbojci sam bila korektor, ali sam itekako umela da igram i blok, ja jedina sa gomilom momaka... Eto... Ako se setim još nečega javljam.  :lol:

Josephine

Quote from: Savajat Erp on 28-01-2012, 17:10:16
Како бараташ са полуатоматским оружјем? :)

Nikako. Oružja se gnušam.  8-)

Petronije

Ma znam ali to je navijanje, nema tu mesta korektnosti i gostoprimljivosti. Sto su protivnici ljuci tenzija je veca ali tu je draz i sustina cele te navijacko-sportske price. I ne mozes gledati ovaj duel i sve sto se desavalo ovih dana kroz jucerasnju utakmicu, slika je mnogo sira i seze daleko u proslost :) I nemoj vise da citas u92 kad te molim, bolje citaj jutarnji list.
Arm the Homeless

france

Quote from: D. on 28-01-2012, 17:06:05
Ova D. samo štiti svoje goste. I podržava sve junakinje i junake podjednako, bez obzira koje su nacionalnosti.

A D. o sportu zna, verovatno, više od tebe. I ne samo da ga gleda, nego ga je i igrala. Konkretno, u rukometu je na Primatijadi bila pivot (krilo povremeno). Osvojila je bronzu, odvaljeno koleno i ožuljanu ruku. Igrala je i fudbal. Takođe bronza.

Ovo je neistina, da si samo jednu utakmicu odigrala, nikad nešto ovako ne bi izjavila.
Znam to jer moje dve sestre igraju, jedna rukomet, druga odbojku....

Savajat Erp

Шта је неистина? Да Д. вероватно зна више о спорту од Петронија? Или да се бавила спортом? :)

Josephine

Da, sada sam, osim mekana i bezmuda, i lažov.  :-x :lol:  A pri tom se ne zna ni šta je tačno i zašto neistina...  :roll:

france

Quote from: Savajat Erp on 28-01-2012, 17:21:59
Шта је неистина? Да Д. вероватно зна више о спорту од Петронија? Или да се бавила спортом? :)

Pa ...rekao bih, sve!
Ali to sam samo ja, naravno sa malom kitom, pa možda i grešim  :twisted:

Petronije

Sta znaci "znati vise o sportu od nekoga"? Poznavati statistiku ili razumeti samu sustinu cele price? Svejedno, ja joj oprastam jer imam jednu tvrdoglavu zenu kuci koja nikad ne odustaje, cak i kad zna da nije u pravu. Odlicna je u krevetu :D
Arm the Homeless

Petronije

Misliim na svoju suprugu naravno, to za krevet, D. ne poznajem licno.
Arm the Homeless

Josephine

Ma dobro, to ja malo preuveličavam u skladu sa svojom arogantnom prirodom. Ali da - znam bar podjednako. Volim sport u svakom smislu, a da sam imala izbor - bavila bih se profesionalno plivanjem. To mi je neostvarena želja.  :)

džin tonik

Quote from: Petronije on 28-01-2012, 17:27:03
Misliim na svoju suprugu naravno, to za krevet...

jes, jes, mister bad!

džin tonik

Quote from: D. on 28-01-2012, 17:28:18
Ma dobro, to ja malo preuveličavam u skladu sa svojom arogantnom prirodom. Ali da - znam bar podjednako. Volim sport u svakom smislu, a da sam imala izbor - bavila bih se profesionalno plivanjem. To mi je neostvarena želja.  :)

ja sam nekad plivao takmicenja. plivanje mi se svidjelo kad sam shvatio kako na treningu mozes plivati po 4 kilometra tik iza zgodne cure po izboru. a glava pod vodu sa plivackim naocalama. milina jedna.

marlowe

Juče:
Hrvati nakon poraza pretukli dvojicu Srba u Mostaru
  VIŠE nepoznatih huligana je jučer u Mostaru, nakon poraza hrvatske rukometne reprezentacije od Srbija na Europskom prvenstvu, pretuklo 26-godišnjeg Milijana Šipovca i 24-godišnjeg Milorada Vaskovića iz Nevesinja.

BiH mediji pišu da je dvojac napadnut palicama na prometnici Bulevar kod Franjevačke crkve. Mladići su izjavili da su se sa još dvojicom mladića u Golfu vozili Bulevarom. U jednom trenutku im je nepoznato vozilo blokiralo cestu. Vasković i Šipovac su izašli kako bi provjerili što se događa te ih je tada četiri ili pet muškaraca napalo palicama.
Automobili sa srpskim zastavama blokirali ulicu u Banjoj Luci

Mladići su u sukobu zadobili ozljede glave koje su sanirane u Kliničkoj bolnici Mostar. Zbog ovog napada nitko nije uhićen. Nagađa se kako su mladiće napali Hrvati bijesni zbog jučerašnjeg poraza u BeoAreni.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

džin tonik

pravilno guslanje ide ovako: napadi, prepadi, bla, i onda, e, kad su me ustase zaklali po treci put, kazem ja dosta! jos jednom dopizdilo nakon sto su ga strijeljali po sesti put i tako on i ja...

Petronije

Kuga dzabe guslas, raskantali smo vas i tu se prica zavrsava. Sve ostalo je mlacenje prazne slame.
Arm the Homeless

Джон Рейнольдс

Хахахаха! Д. се разуме и у спорт. Ако је неко доказ да penis envy није празна прича, она је! Фројде, царе!  xrofl
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

džin tonik

Quote from: Petronije on 28-01-2012, 18:31:27
Kuga dzabe guslas, raskantali smo vas i tu se prica zavrsava. Sve ostalo je mlacenje prazne slame.

pa nije bas sve ostalo mlacenje prazne slame. rukomet mi je negdje na 1477. mjestu liste prioriteta.

džin tonik

Quote from: marlowe on 28-01-2012, 14:36:29"...
Nova predsjednica Lončar otišla je korak dalje. "Sve ove tenzije koje se događaju imaju za cilj destabilizirati Vladu Zorana Milanovića. Želi se prikazati kao da nova hrvatska vlast nije u stanju održati red u državi i da treba vratiti Tuđmana i devedesete", ocijenila je Lončar."

ovome ne mogu odoliti. tri klinca uletjeli u prostorije kluba nacionalnih manjina u splitu, prevrnuli jedan stol (na kojem je stajao pc) i pobjegli. a srbojugoslavensko-komunisticka svijest vec je dosla do rusenja nove hrvatske vlade. to treba uvesti u neki psihijatrijski katalog bolesti. sto posto nije jos ni definirano.

ovako to izgleda:

bas zgodna prostorija. sto gospodja loncar ne kaze tko to placa i kad bi to dobila u svojoj zemlji snova samo zato sto je srbkinja.

Petronije

Ok, ali ovo je sportski podforum, tema je rukomet tako da bi uglavnom mi Srbi trebalo da zajebavamo Hrvate ovde eventualno da vi budete posteni i cestitate na pobedi. Imas brdo drugih tema gde mozes da guslas o ustasama i klanju. 
Arm the Homeless

džin tonik

zali se moderatorima, a meni reci, citas li ti milo stripove?

Джон Рейнольдс

Питам се хоће ли швапске судије помоћи против Шпанаца. Досад су Швабе биле прилично благонаклоне према свом ректалном инвентару, важи ли то и за рукомет?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Anomander Rejk

A evo šta kažu mlade Hrvatice na Fejsu :  :)

Leona Štrucelj : ak im ne dođem u Beograd i jebem svima mater ustašku, pa nek se onda usude fučkat,
gamad jedna.

Pošto se curica zbunila, ubrzo je ispravlja drugarica :

Borna Morovic : ustaše su hrvati omg : 0000000
Tajno pišem zbirke po kućama...

džin tonik

gle cuda. novosadski dodjosi najglasniji u upiranju prstom, umjesto da se od srama zavuku u zadnju rupu.
mislim da je ovo bila svjetska premijera, napasti kolonu obiteljskih ljudi.

Ghoul

ipak, ima i finih huligana, koji ne ruše, ne pale, ne razbijaju:

https://ljudska_splacina.com/

Savajat Erp

Ово крадем за ФБ потребе! :)

france

Quote from: kralj Kuga on 28-01-2012, 18:56:16
gle cuda. novosadski dodjosi najglasniji u upiranju prstom, umjesto da se od srama zavuku u zadnju rupu.
mislim da je ovo bila svjetska premijera, napasti kolonu obiteljskih ljudi.

U prevodu... mrzim vas, šmrc, stvarno vas mrzim, šmrc-šmrc, pa zašto nas niste pustili da pobedimo, šmrc, pa kako ću sad kad ste nas pobedili, šmrc...
Kuga, aj još neki biser molim te, ovde sam sa ekipom pa rekoh da se još smejemo...

marlowe

Sinoć:

Hrvati divljali i u Vukovaru

VUKOVARSKI policajci su sinoć i jutros imali pune ruke posla zbog divljanja i uništavanja "navijača" nakon hrvatskog poraza od Srbije. Jedan Siščanin je čak i napao policajca, a demolirane su i prostorije SDSS-a.

Plavci sa navijačkim divljanjem povezuju pet slučajeva narušavanja reda i mira na području Vukovara. Prvo su nakon prijenosa utakmice pijani mladići vikali i bacali boce, a 21-godišnji Siščanin je potom i napao policajca te je danas priveden pritvorskom nadzorniku.

Na proslavi rođendana lakše ozlijeđen muškarac

Glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Luka Barunčić rekao nam je da su se dogodila tri slučaja uništavanja stvari i imovine. Oko 23,30 sati je grupa mladića sa šalovima na glavama u vukovarskoj Ulici tri ruže prvo na parkiralištu demolirala četiri automobila vukovarskih registracija pa su potom ušli u dvorište kafića u kojem se održavala privatna proslava rođendana. Porazbijali su stakla na kući u kojoj je kafić, a pri tome su lakše ozlijedili 32-godišnjaka koji je bio na proslavi rođendana.

Jutros oko 5,30 sati je grupa mladića ušla u vagon brzog vlaka Vukovar-Zagreb te su aktivirali vatrogasni aparat i vikanjem kršili javni red i mir. Oko 12 sati su policajci dobili dojavu da je nepoznati počinitelj bacao kamenje na zgradu SDSS-a u Vukovaru pri čemu je nastalo pet manjih i jedno veće udubljenje na fasadi. Na zgradi je nastala materijalna šteta od nekoliko stotina kuna. Vukovarski policajci traže počinitelje ovih djela.

U gradu je jučer bio veći broj hrvatskih navijača, jer je bilo organizirano zajedničko gledanje utakmice Europskog rukometnog prvenstva između Hrvatske i Srbije u kojoj je naša reprezentacija propustila priliku za ulazak u finale. Podsjetimo, razočarani navijači su nakon utakmice u Splitu napali Srbe koji su slavili najvećeg srpskog sveca, Svetog Savu.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

džin tonik

Quote from: france on 28-01-2012, 19:14:03
...
Kuga, aj još neki biser molim te, ovde sam sa ekipom pa rekoh da se još smejemo...

jasno je da si s ekipom. inace se po obicaju ne bi usudio ni napisati komentar na forumu.
stvarno genijalo. sa ekipom si! a kad ostanes sam bit ce prst mami u pupak i da te malo mazi po glavi, jelte.

Petronije

Quote from: kralj Kuga on 28-01-2012, 18:48:59
zali se moderatorima, a meni reci, citas li ti milo stripove?

Ako mene pitaš, slabo. Čitao ko klinac dosta Zagora, Alan ford i Dylan Dog, posle zabatalio mada rado pročitam neki kad mi padne šaka. A što pitaš?
Arm the Homeless

Anomander Rejk

Zosko šta se pališ ko hepo kockica  :) budi muško jebote, utronjali ste se u gaće i izgubili, sad je glupo kmečati , muški podnesi poraz... naravno da ćemo vas zajebavati, pa i vi bi nas da ste pobijedili, već ste imali spremne naslove osveta za Vukovar, aute, Blajburg, najslađa pobjeda, al jbga ne dade vam se...
Tajno pišem zbirke po kućama...

džin tonik

Quote from: Petronije on 28-01-2012, 19:23:21Ako mene pitaš, slabo. Čitao ko klinac dosta Zagora, Alan ford i Dylan Dog, posle zabatalio mada rado pročitam neki kad mi padne šaka. A što pitaš?

tijek tvoje argumentacije savrseno se uklapa u mentalni sklop ca. 85% stripofila. negdje izmedju jaceg sedmasa i slabijeg osmasa osnovnoskolca.

SIMERIJANAC

Meanwhile, in Croatia...

Hrvati između Delija i Grobara: 'Oni nisu ni gledali rukomet, nisu skidali pogled s nas!'

da, Srbi su prevarili sve. Nije bila istina da će se kapacitet dvorane smanjiti na ispod 15.000. Dvorana je bila puna, 20.000 Srba jučer je vrijeđalo Hrvatsku
Jedan španjolski kolega je bio oduševljen, "ovo je kao folklorna večer". E, kad bi on znao da je to sve samo ne miroljubiva folklorna zabava... Ali kako čovjeku objasniti? Iskreno, nismo znali što mu reći. Osim "uživajte ako vam je lijepo". Nama baš i nije bilo veselo.
Pogotovo kad znate da su vam organizatori stavili da od press-centra do press-tribine morate pješačiti nekoliko minuta, što nije problem, a onda proći kroz cijelu tribinu žestokih srpskih navijača... I moliti Boga da nitko ne primijeti da na akreditaciji piše - CRO. A uz sve to još se moraš kontrolirati da ne bi slučajno disao glasnije kad netko od naših zabije.
A onaj Španjolac... Nekoliko puta je pitao "a što sada viču?" Dragi, ne želiš znati, vjeruj mi. Ne želiš čuti ni ono "ubij ustašu", ni "ubij Hrvate", ni "ubij Hrvata da Šiptar nema brata", ni "Baliću, ustašo", ni "marš na Drinu", ni uvodnu pjesmu na utakmici "Kalašnjikov"... Ne želiš to znati.
I mi smo se trudili da ne čujemo, a na kraju sve što nismo čuli bila je naša himna. Srpski navijači toliko su bili glasni da se "Lijepa naša" doslovno nije čula. Tek smo gore s tribine mogli prepoznati riječi na usnama hrvatskih igrača. Pjevali su sami za sebe. Bar netko. Ono malo hrabrih hrvatskih navijača koji su se usudili doći u Beogradsku arenu, ili možda bolje, oni koje je srpska policija htjela pustiti u svoju zemlju, stajali su gore na vrhu zapadne tribine smješteni između dvije najgore navijačke grupe.
Ti Srbi kao da nisu ni bili došli bodriti svoje rukometaše. Nisu ih ni pogledali cijelu utakmicu. Kao da su im te večeri glavna zabava bili upravo Hrvati. Velik dio njih skinuo je majice i s dvije strane naši navijači bili su opkoljeni vrijeđanjem, psovanjem, "skupljanjem srpskih otpadaka, boca, upaljača..." Svega onoga što su Srbi uspjeli unijeti u dvoranu. A uspjeli su na početku utakmice u jednom trenutku probiti koridor policije, zakačili su se s nekim od naših navijača, na svu sreću, specijalci su brzo smirili situaciju. Uspjeli su Srbi unijeti svoje transparente u Arenu, i šalove i šajkače i...
Hrvati? Ona mala grupa imala je samo dvije zastave obješene na tribinu i jednu u rukama navijača. Sve drugo im je oduzeto.

:cry:

Jutarnji

Ugly MF

Hrvati, Izgubili ste!

titl:

"HRVATI , IZGUBILI STE!"

...joj sto volim ove titlove....tak sam sportas, he he

džin tonik

pusti si ovu kad crtas za sitnis. da ti bude lakse. vidjese cijeli svijet u kojem vremenu zivite.

Mars na Drinu TRUBACI ( Srpske patriotske pesme )