• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zvučnici - zadnji kao stereo?

Started by Alex, 21-11-2011, 22:03:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alex

Postoji li neka prepreka da se zadnji zvučnici iz 5.1 sistema (surrround - rear) koriste kao stereo stoni (bookshelf) zvučnici?

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Alex

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Alex

Alex

zakk

Trebaće ti možda pojačalce, inače ne vidim problem.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

tomat

tehničkih prepreka ne bi trebalo da ima (bar ne kod ovih modela koje si naveo). e sad, postavlja se pitanje kako će to zvučati.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Alex

Quote from: tomat on 22-11-2011, 12:44:48
tehničkih prepreka ne bi trebalo da ima (bar ne kod ovih modela koje si naveo). e sad, postavlja se pitanje kako će to zvučati.

Znam da mi treba pojačalo i da nema teh. problema, ali sam pod preprekama mislio na kvalitet zvuka.

U međuvremenu, dobijam uveravanja da su takvi zvučnici OK. Čak i da su bipolarni/dipolarni surround zvučnici (deluju u dva smera i zvuk se reflektuje od zidova/ kod dipolarnih naizmenično u fazama - a takvi su najčešće oni koji se kače na zid - ovi gore, verovatno nisu) ne bi trebalo da bude problema sa zvukom - bio bi nešto drugačiji od klasičnih bookshelf (usmerenih), možda u nečemu slabiji, a možda u nečemu bolji - prirodniji.

Premda u 5.1 sistemima imaju ulogu "efekt" zvučnika (u filmskom zvuku) to ih ne sprečava da emitiju muziku normalno i da imaju performanse koje su navedene, kao bilo koji zvučnici, a posebno ako nisu bipolarni (a i da jesu).

zakk

Pazi, verovatno im bas nije najsjajniji pošto im je opseg  65 Hz - 20.0 KHz... za to je ipak predviđen centralni vufer. Ne znam kolko si zahtevan pa...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.