• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

chess.com

Started by Truman, 12-12-2011, 20:04:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

Aj baš ću da obratim pažnju na korelaciju nacionalne pripadnosti i šahovske snage iako do sada nisam bio nacionalista.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Truman

Truman

Evo jedne moje blistave minijature, zaista  preporučujem svakom ljubitelju šaha da je pogleda: http://www.chess.com/livechess/game?id=1057660785

Meho Krljic

Truman

Nije loše mada je sve to već poznato...
Takođe, Bobane i svi drugi ako hoćete da igramo korespondentski šah, pošto mi taj najbolje ide, čak sam uspeo da pobedim i igrača sa rejtingom 2100 i kusur. :D

Truman

Za ljubitelje Kraljevog gambita, Fišer ga igra ( ko bi rekao ): https://www.youtube.com/watch?v=9noRidi06bA&list=PLC1300B9B6E4C40E3&index=72

Truman

Evo jedne moje majstorije, siguran sam da ćete uživati: http://www.chess.com/echess/game?id=116620160

Truman

Truman

Konačno dogurah do rejtinga od 1500 na blicu ( 1497 da budemo precizni ). Možda je to nekom ništa posebno, ali ako uzmemo u obzir koliko dugo sam tavorio ovo je uspeh. Drago mi je što nisam odustao iako sam mnogo puta razmišljao o tome. Baš me zanima šta Boban ima da kaže na ovo.

Truman

Potreban mi je psiholog. Kad dođem do 1600 u korespodentskom i do 1500 u blic šahu doživim niz poraza. To je kao neka nevidljiva psihološka barijera. Zaista ne verujem da je velika razlika između recimo 1595 i 1605. Jednostavno nešto me koči i čini da se stalno vrtim u krug.
Ako neko ima neki predlog za rešavanje ovog ozbiljnog problema slušam.

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Truman

Hvala na lepoj pesmi Agota no bojim se da mi je potrebna profesionalna pomoć!

Agota

Šta te više boli duša ili telo?
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Truman

Telo me ne boli, a ni duša. Samo sam svestan ove barijere koju sam naveo i želim da je prevaziđem!

Agota

Truman

Mislim da si zaslužila da se nađeš na mojoj frend listi zbog svoje dobronamernosti...

Agota

Truman

Truba

to ti je plafon

bez mnogo rada neces preci 1600
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truman

Da, moguće...mene sada više zanima korespodentski šah jer hoću da popravim razumevanje igre. Sa otvaranjima sam ok, greške pravim u središnjici i završnici.

Truman

Prati li neko vrhunski svetski šah? Uskoro će turnir kandidata pa me zanima kome dajete najviše šanse da izazove Karlsena. Ja bih rekao Karuana...

Truman

Quote from: Black swan on 05-12-2015, 17:07:49
to ti je plafon

bez mnogo rada neces preci 1600

E da, sad sam na 1650 a nisam se nešto pretrgao. Spremio sam i neke knjižice za izučavanje. Samo nebo je granica! :-|

Truman

Koga zanima stari Gari dere mlađariju u blicu: https://www.chess.com/tv

Ugly MF

Moj klinja ti se zahvaljuje!
Evo oduševljeno prati strim!
:)
Danas je došao sa priprema, ide u Maju na republičko u Niš!

Truman

Ugly MF

Hvala!
Evo ga još uvek skakuće i gleda sav srećan.

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Krsta Klatić Klaja

Ју кен лив јор хет он!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Truman

Ima li još neko osim mene ko jedva čeka novembar i okršaj između dva šahovska genija Magnusa Karlsena i Sergeja Karjakina? Ili ste ovde samo da se zajebavate...

Truba

mene to ne zanima

volim igrati šah ali sam prestao jer ne vidim napretka
a puko pomijeranje figura bez mašte me podsjeća na neke domaće pisce :D
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truman

Da, svako ima svoje limite. Isti slučaj je i sa mnom, zapravo, no to ne znači da ne mogu uživati u igri onih koji te limite gotovo da nemaju.

Truman

https://www.chess.com/tv

Carlsen Vs. Nakamura

The match of Monsters!

Truman

Truman

https://www.chess.com/article/view/whats-inside-alphazeros-brain

Ako ikog zanima kako funkcionise AlphaZero inteligencija koja je pobedila Stockfish...

Truman

Не знам шта ми се то дешава, блиц рејтин ми је скочио на целих 1545. Има ли овде још неко да игра на сајту?

Truman

Не знам да ли ико прати, управо се одржава меч за светског првака између браниоца Карлсена и изазивача Каруане. Прва четири меча завршила су се поделом бодова, било је ту и неких тактичких превида...
ево га четврти меч:
https://www.youtube.com/watch?v=jx0MyuGnybY

Какве шансе дајете Каруани? По мом мишљењу ако неко може да обори вероватно највећег шахисту свих времена то је управо он.

Truman

Deluje mi kao čista glupost. Inače, baš uživam gledajući veštačku šahovsku inteligenciju protiv Stockfisha i sličnih klasičnih programa.

Truman

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/365084/Svaka-cast-Osmogodisnji-Novosadjanin-Leonid-Ivanovic-pobedio-sahovskog-velemajstora-iz-Bugarske.html

Konacno je i Srbija dobila vunderkinda, osmogodisnjak medju par prvih u svojoj generaciji na svetu po rejtingu. I prvi koji je pobedio velemajstora.
Dugo sam cekao ovaj momenat i pitao se zasto i mi nemamo nekog vunderkinda. Praticu njegov razvoj.

mac

Šale koje sadrže reference na tekuća zbivanja u svetu šaha. Smejao sam se sve vreme, jer sam razumeo većinu referenci.

Chess Slander 2

Truman

Najdublje se ne slažem sa omalovažavanjem genija Pola Morfija.

Inače, nadać se da će brat Indijac da odere (brata) Kineza jer se Kinez praktično povukao iz turnirskog šaha od kada je osvojio titulu. Valjda nije hteo da se blamira, ali to je nekako kukavički.

mac

I Hitler je želeo da Amerikanac Nakamura pobedi, ali džaba kad je igrao 1.d4

Nakamura Fan Reacts to Gukesh Winning Candidates

Truman

Korporacija mi ne dopušta da gledam ovaj video. Ko zna kakve se nekorektne stvari tu nalaze.

mac

Levi Rozman šahovski jutjuber koji želi da postane GM je odigrao urnebesnu partiju sa žrtvovanjem topa i dame, ali i sa dosta netačnosti. Na kraju je imao četiri pešaka i lovca protiv dame. Postoje na Jutjubu već četiri komentara partije, njegov, trenerov, Nakamurin, i Nelsona Lopeza (Chess Vibes). Lično bih hteo da vidim i šta agadmator ima da kaže na pešaka na B4, što je agadmatorov omiljeni potez, ali se ovde pokazao kao greška koja je mogla Levija da košta pobede.

Što reče Nelson, "hvala Leviju na kontentu"

Truba

Neka ruskinja amina otrovala zivom suparnicu
Jedan smo rod
Ili u slucaju rusa jadan smo rod

mac

I Agadmator se osvrnuo na Levijev content i grešku sa B4

Levy's 13 Minutes

A evo i reakcija Levijevog trenera na kritične trenutke u partiji.

Levy's INSANE Queen Sacrifice Game Made his Coach LOSE HIS MIND!

Truman

Zanimljiva struktura sa čini mi se 4 pešaka na daminom krilu. Na tom nivou se ne može baš očekivati karlsenovska preciznost ali svakako zanimljiva partija koja pokazuje koliko još puno šah ima da ponudi.

mac

Dobili smo još jednu istorijsku partiju. IM Aman Hambleton protiv IM Ruben Gideon Köllner (dakle nisu neki paceri). Onlajn blic partija je u pitanju, svako ima po 3 minuta, bez produžetaka. Aman je uspeo da matira protivnika tako što je vratio sve figure u prvi red. Ovo je bolje pogledati nego pročitati:

Grandmaster plays the best checkmate EVER

Ako želite i objašnjenja uz partiju (ali više ne u realnom vremenu) tu uskaču GothamChess i agadmator