• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Started by M.M, 21-12-2011, 09:37:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ygg

Quote from: Ygg on 08-01-2013, 23:28:08

Usput, u Monolitu 1 je objavljen sjajan esej Ursule Legvin pod nazivom "Naučna fantastika i gospođa Braun", u kojem se pominje i GP. Ukratko, Legvinova ima tezu da se Frodo, Sem, Golum i Smeagol mogu posmatrati kao četiri strane istog lika. Skeniraću i okačiti taj tekst malo kasnije, zanimljiv je za ovu raspravu.

Evo tog eseja. Nadam se da Boban neće biti previše ljut što skeniram i kačim na net dio Monolita.  :mrgreen:

Kliknite na linkove da ne kačim slike direktno: strana 1, strana 2, strana 3, strana 4, strana 5, strana 6, strana 7, strana 8, strana 9.
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Ugly MF

A jel primetio neko da su GP takodje vredni zato sto tamo nema gejova?

Josephine

ta frodo i sem imaju homoseksualnu vezu

Ugly MF

Quote from: D. on 09-01-2013, 00:58:40

D.
Mislim stvaaaaaarno....

Josephine

Alex

Meni i onaj Gandalf u filmu deluje kao gej.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Stipan

Quote from: D. on 09-01-2013, 00:58:40

Tolkin je dosadni tradicionalista. Nigde nijedne lezbejke, a ubih se tražeći!

Ugly MF

Kad covek uporedi sad Gospodare, pa onda Igre Prestola, pa opet Hobita,
Igra prestola nikad ne bi bila tolko popularna da nema onolike gejovstine i seksanja....
U stvari ja se jedino i secam dve scene sa onim nemrtvima da nesto valjaju u Igrama...ostalo je onako , pfffff,
ajd gledamo kad nema sta drugo.....

Dobar je taj Tradicionalizam...

Джон Рейнольдс

Поредиш популарност ТВ серије и блокбастер филмова?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ugly MF

Sta fali?
Poredim Fantasy sa Fantasy koji gleda masa...?

Gaff

Хоббит / The Hobbit (СССР / USSR, 1985 г.)

QuoteХоббит

Сказочное путешествие мистера Бильбо Беггинса, хоббита, через Дикий край, Черный лес, за Туманные горы туда и обратно.
Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Gaff

Sum, ergo cogito, ergo dubito.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ghoul

ne vredi - čak i 4-minutni dajdžest je previše za ovu negledljivu smaračinu! xfoht
https://ljudska_splacina.com/

mac

Ne znam da li da otvaramo novu temu za drugi deo, ali izašao je novi trejler.

The Hobbit: The Desolation of Smaug - Official Main Trailer [HD]

Ugly MF

Quote from: Ghoul on 17-06-2013, 09:33:37
ne vredi - čak i 4-minutni dajdžest je previše za ovu negledljivu smaračinu! xfoht

Hehe, a zamisli tek da krenu da snimaju Silmarilion!
..bio bi tek "Smaralion"...

Usul

Kakva glupost, jedva sam izdrzao i prvog hobita....
God created Arrakis to train the faithful.

Tex Murphy

Уз апсолутно уважавање различитости укуса, дозволи да се поводом овог конкретног филма разиђемо у мишљењима. Мени је Хобит био врло занимљив филм.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Midoto

Quote from: Harvester on 02-10-2013, 21:44:37

Уз апсолутно уважавање различитости укуса, дозволи да се поводом овог конкретног филма разиђемо у мишљењима. Мени је Хобит био врло занимљив филм.

I meni. Bolji od Gospodara, maštovitiji i razigraniji.

Father Jape

Meni je svakako bolji od LotR. Ovaj je prosečan film za tinejdžere, dok je Hobit dobar film za decu.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Agota

Quote from: Father Jape on 03-10-2013, 11:00:35
Meni je svakako bolji od LotR. Ovaj je prosečan film za tinejdžere, dok je Hobit dobar film za decu.
HOBIT nit je za decu, nit je za odrasle, nema deciji smek a za odrasle je ko video igrica.
Previse praznog hoda u ovom drugom delu ,sporo, sporo, nepodnosljivo . Humor podseca na PIRATE S KARIBA.
GOSPODAR PRSTENOVA je cist film i nastao je u pravo vreme kad su efekti i tehnika imali smisla, ovo sad u Hobitima je potpuno besmisleno.
Sve je preterano ,neumereno, megalomanski, cak i taj finis filma nema pravog efekta koliko te radnja zamori.
Od avanture je napravio sagu a treba da bude brzo i zabavno.
Jedva sam izdrzala film.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Ugly MF

Ja sam cak skinuo i pogledao Extended verziju!
Prvog Hobita, naravno, drugi tek cekamo...
Hobit je ipak za gikove , klince, i one sakupljace figurica itd, ljubitelje tolkina itd...
Mislim, ovde trolovi i goblini pevaju rok pesmice...zezanje....

Kimura

U novom ''Hobitu'' nema pesmica. Samo akcija, akcija, akcija...tek da se ne primeti da se zapravo ništa ne događa.
Pravo veli Agota: sve je preterano. I nasilno. Toliko da deci, pa i nekoj starijoj, ali osetljivoj duši ne bih preporučila.
Sad, ko voli sve te efekte, a ne haje za Tolkina, možda i nađe uživanje u ovom filmu. Nema humora (ni dobrog ni lošeg), nema drame, nije baš zabavno, ali nije ni dosadno. Bolje mi je od prvog dela. Malo bolje. Dobar im je zmaj.

tomat

Meni je ovo sasvim ok. Ni sa prvim delom nisam imao problem. Ne mislim da je ovo neko skrnavljenje Tolkina, a Tolkina prilično volim. Pravljeno je da bude spektakl, i upravo to jeste, ja nisam osetio da dugo traje.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Kimura

Skrnavljenje je prejaka reč. Jednostavno to nije ono što sam kao dete čitala.
Film ''LoR'' mi je bliži.

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Agota

Quote from: kimura on 15-12-2013, 02:45:59
U novom ''Hobitu'' nema pesmica. Samo akcija, akcija, akcija...tek da se ne primeti da se zapravo ništa ne događa.
Pravo veli Agota: sve je preterano. I nasilno. Toliko da deci, pa i nekoj starijoj, ali osetljivoj duši ne bih preporučila.
Sad, ko voli sve te efekte, a ne haje za Tolkina, možda i nađe uživanje u ovom filmu. Nema humora (ni dobrog ni lošeg), nema drame, nije baš zabavno, ali nije ni dosadno. Bolje mi je od prvog dela. Malo bolje. Dobar im je zmaj.

Da, dobar zmaj, ali mnogo prica. :wink:
Vec sam rekla, kao igrica, nasilno jeste ali nema tu empatije.
Ja ne znam kako je prosla ona scena spusta niz vodu u buricima, ona makljaza, potpuni nered. Oni lete ko Nindza ratnici.
E, da, super mi je Evangeline Lilly .
Dzaba, ne mogu da se vezem za likove. :(
LOTR sam  gledala bar desetak puta ,svaku reprizu ,ovo vise ni u ludilu ne bih.

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Meho Krljic

Upravo odgledao Hobit 2: PustošiGaŠmaug i, da, filmu upadljivo fali duše ili makar duha. Sve scene koje nisu akcija su preglumljene i predramljene preko svake mere tako da se ionako slabašan utisak da se ovo događa u koliko-toliko postojećem svetu - koji je grinskrinovan i kolorkorigovan preko svake razumne mere - a koga možda vučemo od prvog dela potpuno rastače. Ne smetaju mi dopisani delovi i dodati likovi, zapravo, kako sam već negde rekao, Tolkin nije bio sjajan stilista pa su dopisani delovi zapravo često elegantniji od njegovih nezgrapnih rešenja, ali mislim da se od silne istoričnosti i dramatičnosti dijaloga i scena u ovom filmu potpuno zaturila ljudska komponenta i da gledalac koji nije čitao roman više nema pojma zašto likovi jure unaokolo, koji je razlog tolike drame, ko je tu izrastao iz smušenjaka u junaka i zašto, kako sad to prvo pljačkaški pohod a onda kao neka plemenita priča o povratku izgubljenog kraljevstva i ujedinjenju patuljačkih porodica, pa onda, još i ljudi koji kliču prvoj propalici koja se predstavila kao Torin, pa onda Gandalf tumara po nekim zabitima i bije se sa orcima a sve neka tama nasrnula sa svih strana i Ian Mekelen mora da se dementno beči ispred grinskrina i onda WTF Sauron, šta je bre ovo????

Takođe, Bilbo je potisnut u drugi plan i koristi se samo uslužno, da se pogura priča, to njegovo izrastanje iz nevoljnog obijača u okretnog junaka je neuverljivo i umjetno, pogotovo što su ključne scene u kojima on pokazuje dovitljivost i inicijativu iz knjige urađene drugačije: ceo podzaplet sa paucima je smandrljan za pet-šest minuta, sveden na suhu akciju, bez prilike da Bilbo pokaže okretnost i dosetljivost; zaplet sa zatočenim patuljcima u palati vilovnjačkog kralja je još smandrljaniji i komično neubedljiv, mada se tu previše vremena troši na isfabrikovanu romansu, ali posle makar sledi najbolja akciona scena u filmu (koje naravno nema u knjizi). Konačno, Bilbovo nadmudrivanje sa Šmaugom je besmisleno i besplodno, ne služi ničemu niti definiše njegov karakter, jer je napravljeno samo kao uvod za (ponovo) akcionu scenu u kojoj patuljci sve usput i improvizujući pokrenu stotinama godina zapuštenu rudarsko-prerađivačku tehnologiju i... i... i...

..i, ništa jer zaplet naravno zahteva da Šmaug stigne do Jezergrada da bi mu tamo presudio zna-se-već-ko, ali, što bi rekao Silvester u onom crtaću "Makar su ga dobro preplašili".

Plus, film se završava klifhengerom. Pa ko izdrži godinu dana - izdrži.

дејан

када би ово био неки филм који је није прављен по књижевном предлошку, и да имам 12 година, можда бих му само замерио да није забаван, да је предуг и веома досадан.

змај ми се веома свиђа како је нацртан, а и спуст бурићима.

гледајући хобита сам се забављао покушавајући да се сетим кад је тачно холивуд кренуо брутално да краде своје акционе сцене из видео игара
...barcode never lies
FLA

Agota

Quote from: Meho Krljic on 24-12-2013, 23:34:25
  onda WTF Sauron, šta je bre ovo????
:-D :-D   :-D Sauron psychedelic :wink:

ginger toxiqo 2 gafotas

The Hobbit-The Desolation of Smaug 2013 DVDScr XVID AC3 Hive-CM8

http://www.imdb.com/title/tt1170358/
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

shrike

Meho, svaka ti čast. Sve ono što ja nisam umeo rečima da uobličim si ti rasprostro u jednom pasusu.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Lord Kufer

I u prvom i u drugom delu - potpuni nedostatak priče.

Podvale i krađe događaju se bez otpora, jedino posle toga ide jurnjava. Nema napetosti, nema simpatija za glavne junake koji prosto nešto hoće. Čak ima i spojler za treći deo.

Na kraju, zaključio sam da su patuljci zapravo Palestinci a da je zmaj izraelski Bog koji je za sebe prigrabio patuljkovsko zlato i pravi se pametan...

Nagoveštaj ljubavne priče dat je kroz banalno ranjavanje simpatičnog patuljka otrovnom strelicom koju samo zgodna i neposlušna elfica može da izleči svojom elfinskom medecinom - cvrc.

Albedo 0

zar je neko očekivao da će reditelj koji je izbacio Bombadila iz Gospodara da napravi nešto kršteno

ovo se ne gleda iz principa

Ugly MF

Mozda ce zbrzanost nadoknaditi malo Extended editiona za 11 mjeseci, ali mozda malo.....
Meni je sinoc Screener sa Serbskim prevodom fino legao uz 2l Zajecarskog Piva....
Mozda je u tome kvakica...

Midoto

Sasvim iznervirana filmom!
A najviše me je iznenadio Legolas koji se bije kao u kafani, pa i bije glavom.
Džekson je ubio svaki trag bezazlenosti knjige, a nije uspeo baš ništa vredno da doda. Čak je i totalno nelogičan.

Agota

Quote from: Kunac on 02-01-2014, 17:53:43
Dva filma bi bila i više nego dovoljna da se ispriča priča koju je Tolkin osmislio davne 1937. godine. Nažalost, gramzivost holivudske mašinerije je još jednom odnela danak.

Aco Popara Zver

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala