• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Potrebni materijali za Znak Sagite #19

Started by Boban, 27-12-2011, 04:38:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Idemo dalje.
Deset brojeva Znaka Sagite u 2012. godini.
Preterano?
Naravno, ali ciljevi moraju biti nedostižni da nam ne ponestane entuzijazma.

Elem, prebiram malo po tekstovima koje imam i toga nema baš mnogo, svakako ne dovoljno.
Teorije ima, mada bi neki zanimljiv esejčić dobrodošao da osveži ponudu.
Nema ograničenja u dužini, prednost imaju složeniji osvrti na bilo šta vezano za fantastiku, dakle, najmanje su interesantni prozaični prikazi knjiga i filmova; treba hvatati širu sliku, recimo prikaz nekoliko dela koja su po određenom osnovu slična, pa onda džarati po svemu tome i dati zaključak koji je smislen i zanimljiv.

Nemojte mi slati gluposti. Eksperimentišite, razvlačite granice svega na sve strane, budite provokativni, inovativni... ponudite nešto što možda nigde drugde ne bi prošlo iz bilo kog razloga.

Priče, a posebno novele su najveći problem. Istrošio sam sve što je bilo iole upotrebljivo, pa čak i preko toga.
Definitivno mora da se napravi neki novi konkurs, ali to će trajati mesecima i mesecima, a meni dobre stvari trebaju sada, ako želim da ubacim ZS u redovniji ritam.
Nemojte slati delove romana i serijala osim ako nisu baš zaokružena samostojeća celina.

Nemojte mi nuditi nepismene stvari i tekstove koje ni sami niste pročitali i prepravili osnovne tipfelere.
Nemojte mi nuditi stvari koje su vam već svi drugi odbili.

Ilustrativni materijali takođe su zanimljivi: naslovne strane, vinjete, ilustracije...

Nemam problem da objavim nešto što se već pojavilo ranije, recimo, u lokalnom književnom časopisu ili u nekim novinama, ZS pretenduje da bude čuvan decenijama tako da može biti i svojevrsni konglomerat. Objavljivanja na internetu ne računam u objavljivanja.

Honorara nema; samo po jedna primerak svakom autoru bilo čega što je uvršteno u broj.

Rešen sam i spreman da u nastupajućoj Armagedon godini izdam deset brojeva Znaka Sagite - ako budem imao čime da ih ispunim, naravno.
U jedan broj stane otprilike 300-350 šlajfni teksta. Nije to uopšte lako ispuniti, čak i kada kriterijumi nisu na najvišem nivou.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

Boban

Važno je da nije pusto u mom mejlboxu... broj 19 izlazi 1. februara 2012.

Josephine

Kako je istinita i pravovremena informacija bitna da ne ispadneš glup... ili zlonameran.

Ghoul

glupačo, ovo je moj način da izrazim zabrinutost.

mućni malo svojom šupljom glavicom: zašto bih bio 'maliciozan' prema magazinu u kome sam objavio tolike tekstove, bez ijednog dinara naknade?

prestani već jednom da svoj idiotizam prosipaš svuda okolo i da projektuješ svoju glupost i zlobu.

Josephine

Zato što si uvek maliciozan? Zato što ti ne treba razlog da to budeš?

Zabrinutost se ne izražava slikom, koja može da govori i znači svašta, pogotovo kada dolazi od tebe. Sam si izgradio takav imidž. Zabrinutost se izražava rečima: predlozima, idejama, pitanjima i ponudama.

A pre nego što rešiš da se zabrineš, možda bi bolje bilo da se prvo informišeš. Boban ima ljude koji brinu za njega i oko njega, a stvari se kreću i bez tebe.

Stipan

A da li je problem ako je novela objavljena recimo u Terri ili u Hrvatskom Eridanu?

Ja bih rado učestvovao, ali mi je problem što su mi novele uglavnom već objavljene po fanzinima sa smešnim tiražima.

Alexdelarge

heh, taj kotrljajući korov me podseti, da bih mogao uskoro da repriziram big lebowskog . xrotaeye
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

scallop

Quote from: Boban on 03-01-2012, 06:15:51
Važno je da nije pusto u mom mejlboxu... broj 19 izlazi 1. februara 2012.

Ima li povratnih informacija?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

ivica

Promakla mi je ova tema, pa dva mala pitanja - koliko slovnih mesta za priču, a koliko za novelu? Čisto da proverim, nikada mi nije bila baš najjasnija ta podela kod nas (a ne znam ni da li postoji saglasnost o tome).
Pitanje 2: koji mail se koristi za slanje?

scallop

Samo ti udri. Recimo da je preko 60Kk novela. Ali to nije važno ako je stvar dobra. Bolje pročitaj ono o doterivanju i recikliranju. Šalji na znaksagite.com. Ako Boban ne naredi drugačije.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

Dužina nije bitna.
Preferiramo što duže jer se tako lakše popuni predviđeni broj strana, ali objavljujem ono što imam.
Mejl je već opštepoznat: znaksagite@yahoo.com

ivica

Boban

Jedina realna nevolja što će i ovaj broj, gledano kroz priče, biti maltene ženski.
Šta se uopšte događa sa muškarcima piscima?
Kakva su ovo vremena došla, muškarci se zamajavaju teorijom a devojčice pišu beletristiku?

Nightflier

Između lekarskih pregleda pišem jedan teorijski tekst koji bi ti mogao biti zanimljiv. A možda i ne bi. Šaljem ti na PP o čemu se radi.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Will-O'-The-Wisp

Hmmmmm... Čisto sumnjam da ću stići išta da uradim za taj februarski broj, ali bih rado nešto napisao za naredni.
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Anomander Rejk

Jel ima neka tema broja, ili postoji apsolutna sloboda vezana za priču ili prikaz,  teorijski rad, samo da je u
okvirima fantastike ?
Tajno pišem zbirke po kućama...

Boban

Nema teme, čak mi je svejedno da li su autori muškarci ili žene...

džin tonik

sta je sa zbirkom najboljih prica iz radionice? nije mi se dalo sve citati nakon 2-3 runde, a sad kad ste vi to obavili, rado bih procitao ono sto vrijedi. kad bi to trebalo osvanuti? jel ziri radi?

Boban

to je proces... širi izbor se radi još mesec dana, pa onda bar još 15 dana do konačnog izbora, pa onda konsultacija s autorima odabranih priča da se malo dorade, što ć se razvući na još mesec-dva.
Kada se to jednom objavi onda je zakucano i besmisleno je zbrzavati faze koje prethode.
Cenim da će to izaći negde oko leta ove godine.

džin tonik

hvala. sad ne moram pratiti doticne topike.

scallop

Boban

Quote from: kralj Kuga on 04-01-2012, 13:27:00
hvala. sad ne moram pratiti doticne topike.

Kada sam rekao da ću nastojati da gotovo svi autori koji su učestvovali budu zastupljeni, nadam se da nisi pomislio da se to odnosi i na tebe?

džin tonik

ma jok. vec sam i zaboravio na to. a i ne cita mi se moja prica.

Ghoul

Quote from: kralj Kuga on 04-01-2012, 13:54:05
a i ne cita mi se moja prica.

to njegovo, ako je uopšte objavljivo, izdati na ćirilici!

scallop

Слажем се.

Boban

ma zosko je jugosloven, on voli ćirilicu.

scallop

Onda neka Sin napiše komentar za tu priču.

zakk

Jape nam namakao jednog izvođača lektorskih poslova. Znači bar dvoje NOVIH. Yay!

Bobane, sabiraj šta imaš gotovo za sledeći broj pa mi prosledi, da počnu ljudi da deljkaju polako...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Boban

Super.
Ali mogu li ja da popričam s ljudima da im udelim uputstva šta i kako da ispravljaju.
Posebno mislim na ujednačavanje, kada kurziv, kada navodnici, takve stvari.
Sem toga, mrzim najnoviji pravopis, mrzim kada mi stalno nešto menjaju oni koji o svemu tome ne razmišljaju dovoljno, tako da neke najnovije egzibicije ne prihvatam.

Josephine

scallop

Ima pravo. Ni ja ne bih dao da mi leče dete, ako ne znam ko su. 8)

Josephine

Ma slažem se, ja to od milja...

Plut

Quote from: scallop on 06-01-2012, 20:56:08
Ima pravo. Ni ja ne bih dao da mi leče dete, ako ne znam ko su. 8)

Ni kera da mi prošetaju.

scallop

Ja moram da ispravim jedno slovo, a Boban neće da mi se javi. Kao na poznatim mestima je.

zakk

Quote from: Boban on 06-01-2012, 20:31:19
Super.
Ali mogu li ja da popričam s ljudima da im udelim uputstva šta i kako da ispravljaju.
Posebno mislim na ujednačavanje, kada kurziv, kada navodnici, takve stvari.
Sem toga, mrzim najnoviji pravopis, mrzim kada mi stalno nešto menjaju oni koji o svemu tome ne razmišljaju dovoljno, tako da neke najnovije egzibicije ne prihvatam.

Naravno. Dobijaš PM sa kontaktima.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

ALEKSIJE D.

Može li se, barem okvirno znati šta od naslova ulazi u br. 19?

Boban

Ghoul

a naivni nevidljivi još najavio izlazak ovoga za 01. februar!  :!:

Boban

Pa broj je završnoj fazi pripreme i izlazi pomenutog datuma ili neki sat kasnije.
Čekam na stvorenje koje treba da uradi naslovnu stranu i još poneku sitnicu tog tipa, ali što se sadržaja tiče, sve je praktično jasno.
Biće ovo jedan od boljih brojeva...

Josephine

Quote from: D. on 03-01-2012, 06:39:57
Kako je istinita i pravovremena informacija bitna da ne ispadneš glup... ili zlonameran.

scallop

Kad smo već o rokovima koji se primiču, a preliminarni izbor za zbirku ZS Radionice ima rok 2 februar, ja sam napravio svoj prvi izbor sa 41. pričom i 22 autora. Narednih dana ću pokušati da to dovedem na 30 i, ako me posluži pamet, da priložim i sugestije šta se mora doraditi. Sad se pitam gde su drugi selektori i u čemu se razlikujemo.

Plut

Bar 40 priča se ladnjaka može izdvojiti što je baš lepo.

scallop

Dogovorili smo se za 30. Znaš koja je smešna strana trgovine? Imam na spisku i priču za koju ne postoji nick. Da ne govorimo da je na jednom spisku i Bata koga ćemo tako da ogolimo. Skroz. 8)

дејан

изабрао 30 прича од 22 аутора, послао одмах бобану да се не предомишљам
...barcode never lies
FLA

scallop

Opa! Još ću da budem poslednji. Ko rimski papa - ego ultimus. Samo nemojte da vam perem noge. 8)

Boban

Petoro zasad poslalo svoje liste...

Mme Chauchat

pokojni Steva

Batici će biti obnarodovano ime & prezime?! Ma, dosta bi bila i samo fotka, to bi ga, cenim, više iznerviralo :-)
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?