• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ZA LJUBITELJE STIVENA KINGA

Started by cepa87, 12-02-2012, 01:26:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Barbarin

Promo video za novu knjigu, ko oće kvalitetniji video samo umesto 360 nek napiše 720.

http://stephenking.com/promo/mr_mercedes/letter/360.html
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Barbarin

Za četiri (4) nedelje izlazi u prodaju.

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

dragonfly0

Ko li je kome ukrao naslovnicu?  :-D

-_-

Vulkan planira Pet Sematary za kraj oktobra, kazu na Fb.

dejann

I caught a petal fallen from cherry tree in my hand. Opening the fist I find nothing there.

Nightflier

Čujem da će "Groblje kućnih ljubimaca" biti za sajam.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Anomander Rejk

A Mr.Mercedes?I ta knjiga im je u katalogu...
Tajno pišem zbirke po kućama...

Nightflier

Ne bih znao. Ovo sam čuo usputno.
First 666

ex pistol

Jeste, jeste, biće i Groblje.. i Mr.Mercedes.

Anomander Rejk

Danas na fejsu videh da su iz Vulkana odgovorili na pitanje, Groblje kućnih ljubimaca će biti za Sajam, a Mercedes tek kasnije, oko Nove godine?

ALEKSIJE D.

Čitao "Dalas 63".
Jao, majko moja. Kud protraći dva dana.  Debelo, dosadno i tipično trošenje vremena (stranica). Kingova verzija Dana Mrmota, s tim da on u viziji apokalipse ne ume odmaći dalje od sveta koji je rpikazao u Trkaču, ili mu svest dopire do Karpentera i Bekstva iz Njujorka 1999.
Uz sve to, malih eksperiment: pročitao sam, na kraju, dvadeset stranica početka i dvadeset kraja. verujem kako bi još 10 iz sredine bilo sasvim dovoljno (uz skraćenja početka i kraja) da se dobije lepa priča na nekih 20 -30 stranica. On između je cimanje majmuna (čitaoca) za uši.
Ali, pitanje je, gde je tu lova?

Nightflier

Meni u poslednje vreme King nikako ne ide. Još od "Kupole", čini mi se.
First 666

ALEKSIJE D.

Saberi, oduzmi, meni se samo dopala "Vreća kostiju". I to zbog poigravanja sa američkom književnošču, samoironijom prema svom delu (napr. kada daje opis, kostur radnje u romanima koje piše njeov junak, kome se dešava upravo ono što piše, a to sve suštinski liči na Kingov način rada). Već sve drugo (i ono spreda i ono otpozadi) osim par priča, bilo je zamaranje.

Nightflier

Poslednji Kingov roman koji mi se baš dopao bila "Crna kuća", ako se dobro sećam. Nisam je čitao kada je bila objavljena, već pre jedno desetak godina. To mi je baš prijalo.
First 666

Anomander Rejk

I meni je Crna kuća jedan od omiljenih Kngovih romana. Ali eto iz nekog razloga čini mi  se da generalno nije nešto sela našoj publici. A baš dobar roman...

ALEKSIJE D.

To je sa Straubom, ako se ne varam? Kao i Talisman? Meni je Talisman bio o.k. Neka naopaka verzija Alise u zemlji čuda. Ali, Kuća je, jednim delom, (pričam po sećanju i možda grešim) oslonjena na lik iz Talismana, ima neku poveznicu sa tim delom. I deluje malko zbrkano, netečno. Tu je problem. Mada je to solidan roman.

Nightflier

"Crna kuća" spaja "Talisman" i "Mračnu kulu", a protagonista je klinac iz "Talismana".
First 666

ALEKSIJE D.

Ipak me sećanje služi.
Sve,sve, ali "Još jedna za put" iz Jerusalimova za mene je neprevaziđena.
Šta ćeš.... Ja sam čovek seljak, bez ukusa. Volim takve naznake, atmosferu, sve ono što je demode.
Nego, kakav je "Mobilni telefon" ili tako nekako se zove. Videh u biblioteci, pa ko velim da li je gubatak vremena i očiju.

Barbarin

Mnogi su rekli da je najgore njegovo delo. Ja ga se nešto slabo sećam, pamtim početak, al dalje i ne baš....

Sa Vrećom kostiju sam se "navukao" na Kinga. Sad sam završio sa Isijavanjem, moglo bi da se izbaci nekoliko stranica i delova iz sredine, da bi se dobilo na brzini, ali King je takav da detaljno opisuje, što ume nekad da smori, pogotovo ako nema veze sa pričom.
Jeremy Clarkson:

ALEKSIJE D.

"Telefon" ili "Jerusalmovo"?
Čitao sam roman Jerusalimovo, a prethodno u onoj divnoj njižici edicije Horor, s curicom pocepanih kolena u krvavoj spavaćici i medom kom fali oko, Još jednu za put. Ovo drugo mi je zaista najboljeod Kinga. Posle vidim da je to dodatak ili post festum u romanu (kao po običaju dugačkom, zamornom, repetitivinom, sa junacima od papira i situacijam oće piški neće piški).
Od momenta kada sam kupio Bjuik (e sad me mrzi da tražim drugi deo reči) i tu nebulozu sa nekakvim protalom za koga je sasvim jasno da kod Kinga ide i razvija se samo u niovu "video na fillmu 70-tih, kada sam bio mlad da tako izgleda neka druga dimenzija ili svemir, a kasnije ne stižem da jer stalno pišem, da vidim nove efekte". Tad sam apstirinrao odKinga dokse ne zeznuh pre neki dan, za vikend.
Pomislih, bolje da sam uzeo, ponovo, Čoveka u visokom dvorcu...

Anomander Rejk

Pa kad ne razvuče preterano, ima on blistavih trenutaka. Recimo Zelena milja mi je genijalna.
Mobilni telefon mi je bio baš bezveze, mislim da ga nisam ni pročitao do kraja.

ALEKSIJE D.

To je ono: malko početka, malko kraja i dve strane iz sredine. Ali, ostajemo na niovu klasičnog: di je tu lova, batice? Ako treba da odvojim kintu, oću d se to vidi, da je gabarit! Kao u restoranu: daj karađorđevu ali da bude ko dvolitarska flaša sa šest kila pomfrita. Ako već plaćam... I naša produkcija klizi prema tome.
Jadan Andrić... On je Prokletu avliju sa 500 i više lista sveo na ono, ono... Ni novela, tek malo jača pripovetka. I sad je na kioscima, uz kondome i ukršetene reči, kao nekad roto romani, a King se šeuri u zlatotisku sred izloga Knez Mihailove.

angel011

Meni se Mobilni telefon dopao utoliko što na kraju odskače od Kingovog uobičajenog svetonazora.

Samo što se do tog kraja treba dotaljigati.
We're all mad here.

Barbarin

Na mobilni sam mislio. A i punjenje karađorđeve je bitno, ne samo njena veličina ;)
Jeremy Clarkson:

Truman

Quote from: angel011 on 14-10-2014, 10:14:24
Meni se Mobilni telefon dopao utoliko što na kraju odskače od Kingovog uobičajenog svetonazora.

Samo što se do tog kraja treba dotaljigati.

+1

Cell je klasična, žestoka hororčina. Iako tvrde da mu je to jedan od slabijih dela, meni je u TOP 5.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Milosh

I kako glase naslovi preostalih 4 Kingovih dela koja si pročitao?
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Truman

Ja da valjam ne bih bio ovde.

dragonfly0

E, ovako. Ovi iz "Vulkan izdavastva" su malo mnogo bezobrazni, prodaju "Groblje kucnih ljubimaca" na sajtu sa popustom za 959 dinara+PTT za slanje brzom postom 150 dinara. Zato, bojkot izdavacu.
Ko nije knjigu kupio, a zeli, ima ovde mnogo povoljnija varijanta:

http://www.kupujemprodajem.com/Groblje-kucnih-ljubimaca-Stiven-King-16533745-oglas.htm?filter_id=2070056

Knjiga za 799 dinara (ista NOVA kao kod izdavaca+PTT kao preporucena tiskovina 106 dinara).

Ma, milina.

Barbarin

Odavno sam ja batalio Alnari/Vulkan ;)
Jeremy Clarkson:

Ghoul

samo još da batalite i kinga...
https://ljudska_splacina.com/

zakk

Quote from: dragonfly0 on 05-11-2014, 00:15:57
E, ovako. Ovi iz "Vulkan izdavastva" su malo mnogo bezobrazni, prodaju "Groblje kucnih ljubimaca" na sajtu sa popustom za 959 dinara+PTT za slanje brzom postom 150 dinara. Zato, bojkot izdavacu.

A šta je tu tačno toliko bezobrazno?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Boban

hm... otprilike: nemojte kupovati od izdavača nove knjige nego kupujte od mene polovne za 150 dinara jeftinije.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Anomander Rejk

Na Sajmu je Groblje klj. koštalo 890din, + uz knjigu dobijete sok, nes kafu i čokoladu...

tomat

Quote from: zakk on 05-11-2014, 14:10:32

skratiš malo i mnogo i dobiješ 0*(bezobrazno), odnosno nije bezobrazno.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

JasonBezArgonauta

Quote from: Anomander Rejk on 05-11-2014, 15:37:27
Na Sajmu je Groblje klj. koštalo 890din, + uz knjigu dobijete sok, nes kafu i čokoladu...

A pa to je, samo da iznađe načina da utopi kabezu i kahvu za 91 din. i ima čokoladu za dž. Pa još ako je uzeo 50 kompleta, malo li je na ovu skupoću?
Tako im i treba kad ne umeju deliti neke prigodnije poklone uz takvu knjigu - MP3 Ramonsa i zgaženu mačku. I šlus.
Al zaslužuje Vulkan, i ne samo Vulkan, masovan bojkot iz više razloga, u koje ne spadaju troškovi brze pošte, koji i iznose tačno 150 din. kolko traže.
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

dragonfly0

Quote from: zakk on 05-11-2014, 14:10:32

Pa to da knjiga kod izdavaca kosta "na popustu" vise nego na KP ovde gde sam napisao, ili u knjizari Sigma (to je isti prodavac) ovde: http://www.knjizara-sigma.rs/catalog/tag/groblje-kucnih-ljubimaca-stiven-king

Sta je tu popust kod Vulkan izdavastva?

dragonfly0

Quote from: Boban on 05-11-2014, 14:51:13
hm... otprilike: nemojte kupovati od izdavača nove knjige nego kupujte od mene polovne za 150 dinara jeftinije.

Nisu polovne, nego nove. Takodje u knjizari (Sigma). Za 150 dinara jeftinije nego kod izdavaca...

Boban

Postoji pravilo jedinstvene cene knjige koje nije zaživelo kod nas, a onda bi ovakve stvari bile sankcionisane.
Izdavač daje knjižaru rabat i obavezuje ga na prodajnu cenu. U ovom konkretnom slučaju, knjižar zakida svoju zaradu spuštajući cenu, što je nemoralno.
Ali u svakom slučaju nije nešto što pokazuje da je izdavač nekorektan a preprodavac korektan... naprotiv.

Recimo, ljudi koji od mene uzimaju knjige za dalju prodaju ne smeju da ih prodaju ispod moje cene; ako vidim nešto takvo, nikada im više ne dajem robu.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

Pravilo jedinstvene cene važi samo za povrće na pijaci. Raspitaju se od tezge do tezge i nema kupus ispod 25 kinti da se ubiješ od traženja.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Barbarin

Jeremy Clarkson:

Barbarin

Jeremy Clarkson:

Pennywise

Vidim da BOOKA ima u planu da izda "Different Seasons".

http://www.booka.in/vesti/134-godina-dobrih-i-kontroverznih-knjiga

Da li to znači da Vulkan više nema monopol na Kinga?

taurus-jor

Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com