• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Anonimus zavodi red

Started by Ghoul, 26-02-2012, 22:33:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

angel011

We're all mad here.

Plut

Ghoul

Skalar

Лепо је видети, што јес - јес   :!:   :!:   :!: . Само, не палите се превише, није ово никакво хаковање Сити рекордса и Гранда, него тзв "дефацирање" улазне стране, које је успело само зато што је админ, вебмастер, или већ како зову тог што им одржава сајт, дебилчина која није радила редовни апгрејд Џумле (Joomla, софтверски мотор који погони сајт) и свакодневни бекап сајта. Но, познајући менталитет домаћих "одржавача сајтова", најчешће постављаних да то раде ако имају жуту књижицу, овај сајт неће скоро прорадити. Осим ако Сити Рекордс и Гранд брзо не унајме оне који знају шта треба да се ради  :-x . Пара имају, то је сигурно.

Гуле, ако сазнаш да су момци уз Anonymous Srbija пукли још неки сајт, обавезно постави, стварно је мелем за очи!
Пиво и ћевапи спајају људе.

Meho Krljic

Dakle, ovo je takav moronizam da ja nemam reči. Anonymous su i inače problematičan fenomen koji nanosi jednako štete koliko i koristi a izborom meta u Srbiji su tek pokazali da su srpski anonimusi još veći debili od prosečne 4chan ekipe. (Što je valjda i normalno jer su Srbi u proseku veći debili od prosečnih Amerikanaca  :lol:  ) Ono što se busa u prsa da je autentična anarhistička inicijativa svodi se na bedni vandalizam... Žali bože brenda.

Edit: Mislim, valjda je svakome jasno da su sajtovi Granda i Siti rekordsa potpuno marginalne pojave u socijalnom smislu (i na Internetu) i da njihovo defaciranje nema apsolutno nikakvu težinu osim da pokaže kako su anonimusi nekakvi kvazigrađani sa pogrešno usmerenim osećanjem sopstvene važnosti i shvatanjem kulture.

mac

A koga drugog da defejsuju? Zapravo, šta drugo mogu do da defejsuju?

Kunac

"zombi je mali žuti cvet"

Kunac

Meho, šta ti je? Ti podržavaš City i Grand?

Skalar

Мехо, само се ти теши да су сајтови Гранда и Сити рекордса маргиналне појаве у социјалном смислу. Ало, бре, па то дневно на хиљаде и хиљаде људи редовно посећује.

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Nightflier

Meho je više nego u pravu. U predizbornoj sezoni u Srbiji, u vreme kada je dinar u rekordnom padu prema euru, u vreme kada se donose smešne presude protiv osvedočenih ubica i smanjuju im se kazne - mete bi trebalo da budu sajtovi parlamentarnih stranaka, ministarstava, Narodne banke, Vlade, predsednika Republika i tako redom.

Ovo sa čime su krenuli je povlađivanje svom egu i želja za lakim uvlačivanjem širokim kobajagi prosvećenim masama, negoli što je za pravu pohvalu.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Ghoul

Quote from: Kunac on 26-02-2012, 23:00:56

šta drugo očekivati od čoveka koji je priznao kosova republjik?

Skalar

Сајтове странака и институција добро чувају, па требају прави махери да би пробили заштиту и било шта мењали. Ови што су чачнули Грант и Сити нису тог калибра, него, вероватно, залудни клинци који мисле да је хаковање боксовање по тастатури као у холивудским филмовима, па су научили нешто мало и само искористили "бушност" софтвера и психологију успаване амебе администратора ових сајтова.

Али, чињеница је да лепо изгледа  xrofl  !

Meho Krljic

Quote from: mac on 26-02-2012, 22:59:04

A zašto uopšte da difejsuju? Kakvu socijalnu promenu to donosi? Zašto trošiti znanje i napor na difejsovanje siti rekords vebsajta umesto da recimo budeš volonter sat vremena nedeljno u narodnoj kuhinji ili recimo pomogneš nekoj humanitarnoj organizaciji da bolje dizajnira svoj sajt. Ovo je potpuno besmislen gest, ni za koga koristan, čak i u simboličkom smislu.

Ne, ali ne podržavam ideju da je vandalizam legitimna forma vaninstitucionalnog socijalnog aktivizma. Ovo mi je ko kad su u gradu demonstracije pa deca polupaju izloge prodavnica patika i kažu da su to uradili jer su oni siromašni a ovi su lopovi.

Quote from: Skalar on 26-02-2012, 23:01:27
Мехо, само се ти теши да су сајтови Гранда и Сити рекордса маргиналне појаве у социјалном смислу. Ало, бре, па то дневно на хиљаде и хиљаде људи редовно посећује.

Pa, da. Recimo evo pretrage malopre urađene:

Dakle, 267 poseta dnevno. Zaista, sajt od ogromne težine i važnosti.

Nightflier

Sranje. Moj blog ima više poseta od Šiti rekordsa. :)

Izem im metu.
First 666

Kunac

Quote from: Nightflier on 26-02-2012, 23:14:28

Izem im metu.
Možda je tvoj blog sledeći?

Agota

:-| :-| :-|

sad idi da se samokaznjavas  :lol:
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Skalar

Погрешно сам мислио да и Сити има велику посећеност, а нисам проверио са два клика. Мехо, хвала на обавештењу.
Штета што се сад не може добити статистика за Гранд продукцију, не верујем да је мала као за Сити.
Звезде Гранда имају дневну посећеност  2.493 (да не дижем сад слику на сервер, проверите ако желите). То уопште није мало, око 70.000 месечно, бре! И даље тврдим да ови сајтови нису маргиналне социјалне појаве.

tomat

Quote from: Skalar on 27-02-2012, 00:15:58
И даље тврдим да ови сајтови нису маргиналне социјалне појаве.

sve i da nisu, šta je tačno cilj njihovog obaranja? šta je to tačno "počelo"?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Karl Rosman

Quote from: Nightflier on 26-02-2012, 23:07:06
Meho je više nego u pravu. U predizbornoj sezoni u Srbiji, u vreme kada je dinar u rekordnom padu prema euru, u vreme kada se donose smešne presude protiv osvedočenih ubica i smanjuju im se kazne - mete bi trebalo da budu sajtovi parlamentarnih stranaka, ministarstava, Narodne banke, Vlade, predsednika Republika i tako redom.

Ovo sa čime su krenuli je povlađivanje svom egu i želja za lakim uvlačivanjem širokim kobajagi prosvećenim masama, negoli što je za pravu pohvalu.

QFT ;)
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Skalar

На погрешну адресу упућујеш питања, јер ми не пада на памет да улазим у дубљу анализу мотива за обарање ових сајтова, јер претпостављам да је у питању ништа друго до задовољавање погрешног клиначког веровања у велике властите "хакерске" способности. Почело није ништа. А, као што рекох, чини ми се, два пута, мени то лепо изгледа.

Nightflier

Quote from: Kunac on 26-02-2012, 23:19:54

Izem im metu.
Možda je tvoj blog sledeći?

Nadam se. Taman bih imao izgovor da ga batalim.
First 666

Son of Man

Meho, ali, ali...ti sviras GRIND, i sviro si bre sa Crippled bastardsimaaaaaa-aja-ja-ja-ja  :cry:

Kakvi bre humanitarni kurci palci :( , da parafraziram, ovo nije vreme ljudskosti, ovo je vreme divljastva, totalnog unistenja, mada mu to uvek na kraju dođe na isto.  xcheers

Tex Murphy

Ајде нек се бар нешто дешава ако већ нема зомби апокалипсе.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Son of Man

Evo ovog priopćenja, neki stranac prevodio pa bilo brdo grešaka, te sam pokušao da spasim što se spasti može da bar malo liči na srpski :( :

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2012/02/anonymous-serbia-operation-black-march.html

Josephine

Dobro, činjenica je da anonimusi lutaju po mraku i sva je prilika da će tako i ostati. Razmenila sam par reči sa njima na njihovom forumu i nisu ostavili utisak usmerenosti i zrelosti. Ali ideje su im lepe i dobro je što mladi pokazuju bar neku inicijativu i bunt.

Napad na grand je kampanja osmišljena da progura anonimuse u centar pažnje javnosti. I uspelo im je. Ali što neko iz moje blizine reče: ako se bore za slobodu izbora i informacija, onda ne treba da ruše sajtove i da imidž grade na uskraćivanju informacija drugima, ma kakve da su.

DušMan

Nastavljeno je rušenje bitnih sajtova.

Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Mme Chauchat

Quote from: Meho Krljic on 26-02-2012, 23:13:00
Quote from: mac on 26-02-2012, 22:59:04

A zašto uopšte da difejsuju? Kakvu socijalnu promenu to donosi? Zašto trošiti znanje i napor na difejsovanje siti rekords vebsajta umesto da recimo budeš volonter sat vremena nedeljno u narodnoj kuhinji ili recimo pomogneš nekoj humanitarnoj organizaciji da bolje dizajnira svoj sajt. Ovo je potpuno besmislen gest, ni za koga koristan, čak i u simboličkom smislu.

Ne, ali ne podržavam ideju da je vandalizam legitimna forma vaninstitucionalnog socijalnog aktivizma. Ovo mi je ko kad su u gradu demonstracije pa deca polupaju izloge prodavnica patika i kažu da su to uradili jer su oni siromašni a ovi su lopovi.

:-|
Meho se takoreći, maltene, skoro naljutio!

Josephine

Evo odgovora sa anonimus foruma. Prosto je jasno da su u pitanju klinci.

[quote="Raoul_Duke" post=2951]
[quote="Nikita" post=2929]Što neko iz moje blizine reče povodom rušenja grandovog sajta: ako se bore za slobodu izbora i informacija, onda ne treba da ruše sajtove i da imidž grade na uskraćivanju informacija drugima, ma kakve da su te informacije.[/quote]

ti mafijasi su izbegli ostricu Pravde pre 10ak godina. Za mafijase nije sloboda, pa ni sloboda izrazavanja. Znas li sa koliko tudje nesrece, patnje i grobova je placena ta "imperija"? Nikad se nisu ni izvinili, ni ogradili, ni odgovarali za to.

[quote="Nikita" post=2966]Oh, biće zanimljivo ako ste i oštricu pravde preuzeli u svoje ruke...[/quote]

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

lilit

osecam se vanredno matoro i nije da mi nije jasno zasto je mladost neophodna revolucijama. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Stipan

Zbog grobova? Zbog oštrice?

mac

Dečko je loše artikulisao svoje nezadovoljstvo, ali to ne opovrgava činjenicu da je nezadovoljan.

Meho Krljic

Ali između bilo kakvog izraza nezadovoljstva i (h)aktivizma ipak (treba da) ima neke razlike.

pokojni Steva

Čekajte ljudi, u kom grmu leži problematični zec? Mislim, razumemo se da su ovi 'anonimni' ladno mogli Grandu i soli na rep da sipaju, al i jope... Evo, rad sam lično užgati Grand i City, sa sve Željkom i Sašom (i Čankom u fraku) zaključanima unutra. To, ako se neko drugi isprsi za dovoljno bemzina :-)
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Usul

Meni ovo lici na policijsku navlakusu. Kogod je kupio hosting kod Loopia-e je morao da ostavi svoje podatke.
God created Arrakis to train the faithful.

Tex Murphy

АЛЛ ЗОУР БАСЕ АРЕ БЕЛОНГ ТО УС!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

Mims

Quote from: Meho Krljic on 27-02-2012, 13:28:14
Ali između bilo kakvog izraza nezadovoljstva i (h)aktivizma ipak (treba da) ima neke razlike.

Posebno pošto je zadovoljstvo koje dolazi kao posledica ovog (h)aktivizma verovatno nezadovoljavajuće. Nema veze, možda novo nezadovoljstvo (uviđanje da čitav poduhvat nije naročito smislen) podstakne na nešto konstruktivnije.
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Barbarin

A sta bi ste vi rusili i da li biste uopste rusili nesto.
Original anonimusi su sami najavljivali prvo rusenja FB pa onda i Espn ali kolko sam ispratio nisu nista uradili. A takvim rusenjem ili pretnjama se skrece paznja javnosti na problem Acta, da se prica o tome i uradi nesto povodom toga.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Meho Krljic

To tek treba dokazati. Mislim, to da ćeš time što nekome ko nije ništa kriv (bar iz svoje percepcije) napraviti štetu uspeti da mu skreneš pažnju na objektivno štetan fenomen koji je nevezan za vaš, destrukcijom uspostavljeni odnos.

Da ne bude zabune, ja sa mnogo simpatija gledam i na haktivizam i na anarhističke osnove na kome počiva, ali Spajdermenova jednačina o moći i odgovornosti mora da stoji da anarhizam ne bi bio samo haos a aktivizam samo vandalizam.

Drugim rečima, ako nešto rušiš, ruši nešto čijim ćeš rušenjem doneti opipljivu promenu. Ne nešto što naprosto možeš da srušiš. Da su Anonimusi čitali V for Vendetta umesto što su samo gledali film znali bi da je rušenje tek priprema za građenje. Što je i Berkman pre skoro sto godina napisao u The Blastu. 4Chan ekipa teško da je ikada išta izgradila i nisam siguran da je dovoljna samo rušilačka polovina priče.

Mark

Anonimusi i Beli listici (NOPO)!
Zaista impresivan razvoj savremenih demokratskih procesa u Srbiji ...

Ima onaj fazon iz stripa Alan Ford gde u jednoj od epizoda, ekipa  u nekom budzaku srece  čoveka kojii spava. Natpis stoji ispred njega - Strajk spavanjem!   :)
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

džin tonik

Quote from: Nightflier on 26-02-2012, 23:07:06
...

to sa sajtovima nema nikakav ucinak. treba izaci na ulicu i zapaliti srbiju u rl!

Skalar

Ајд прво да направимо генералну пробу и да запалимо Хрватску, па ћемо за после видети.

džin tonik

smaras s tim hijeroglifima. ocigledno uzivas u monolozima.

Barbarin

Ako cemo nesto da palimo nek to budu sva ljudska bica na planeti zemlji  :evil:
Jeremy Clarkson:

Dr00d

Quote from: Skalar on 27-02-2012, 23:43:53
Ајд прво да направимо генералну пробу и да запалимо Хрватску, па ћемо за после видети.
Quote from: kralj Kuga on 27-02-2012, 23:55:26
smaras s tim hijeroglifima. ocigledno uzivas u monolozima.

Link   :)
There's no saint like a reformed sinner.

Plut

Uhapšen pripadnik srpskih "Anonimusa"

Pripadnici odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala SBPOK -a su juče oko 19 časova uhapsili G. V. iz Pančeva, pripadnika hakerske grupe ,,Anonimusi", koji je osumnjičen da je izvršio krivično delo sabotaže.
On je zajedno sa ostalim članovima juče tokom prepodneva neovlašćeno pristupio stranicama više državnih organa i promenio njihove naslovne strane ostavljajući na njima unapred dogovoren sadržaj.
Grupa srpskih hakera na samo sebi svojstven način čestitala je 8. mart ministarki pravde Snežani Malović i republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac - obaranjem sajtova Ministarstva pravde i Republičkog javnog tužilaštva! Sajt Ministarstva pravde ubrzo je ponovo podignut, ali je ostala fotografija s porukom ,,Anonimusa".
- Dragi prijatelji, dok naša politička ekonomska i biznis ,,elita" sedi na Kopaoniku, u hotelu ,,Grand", krka i pije o našem trošku izigravajući ,,srpski Davos", nama preti sunovrat u dubine bankrota - stajalo je na sajtu ministarstva, uz konstataciju hakera da ,,pravde u ovoj državi nema" i pitanje ,,da li u Srbiji postoji ijedan pošten policajac, tužilac i sudija". Na sajtu tužilaštva nije ostavljena nikakva poruka, već je mogla da se vidi samo prazna stranica sa obaveštenjem da je taj nalog suspendovan.
  Ovo je bio povod da policija munjevitom akcijom uhapsi G. V. iz Pančeva i započne istragu za lociranje njegovih pomagača koji su učestvovali u jučerašnjim hakerskim akcijama. Nakon njegovog hapšenja, inspektori su odmah otpočeli forenzičko veštačenje zaplenjenog materijala koji je otkriven na njegovom kompjuteru. Uhapšeni pripadnik srpskog ogranka ,,Anonimusa", koji je inače punoletan, sinoć je saslušavan do kasnih večernjih sati u prostorijama MUP-a.
- Trenutno istražujemo sve prikupljene tragove i ulažemo maksimalne napore da identifikujemo i otkrijemo sve članove srpskog ogranka ,,Anonimusa", koji su učestvovali u izvršenju ovih krivičnih dela tokom jutra i ranijih dana - rekao je za ,,Alo!" tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković i dodao da je ovo prvi slučaj u Republici Srbiji, ali i šire, da je došlo do direktnog razotkrivanja i uspešnog identifikovanja i prikupljanja dokaza kada je u pitanju neko od ,,Anonimus grupe", koja je najčuvenija i najjača hakerska grupa na planeti.
- Ta organizacija radi upravo na izvršenju krivičnih dela sabotaže kada su u pitanju državne institucije, državni organi - naveo je tužilac i ukazao da su njeni pripadnici ranije napadali i sajtove CIA, FBI i ostale najbranjenije sajtove koji se nalaze na svim serverima u svetu, kada su u pitanju državni organi.

http://www.alo.rs/vesti/47017/Uhapsen_pripadnik_srpskih_Anonimusa

Ah, naša munjevita policija...