• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Da li ćete glasati - i za koga?

Started by Nightflier, 28-03-2012, 22:51:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hobit

Quote from: Meho Krljic on 29-03-2012, 13:06:48

U tom smislu svakako, Radikali deluju levičarski, LDPovci desničarski. Treba imati to na umu.

... što je, naravno, apsurd, ''za medalju''
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Nightflier

Pa dobro, liberali su liberalni ne u anglo-američkom smislu, gde je to sinonim za socijalizam, već u evropsko-kontinentalnom smislu, gde to zaista jeste elitističko-konzervativna ideologija.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Hobit

Quote from: Nightflier on 29-03-2012, 13:28:57
Pa dobro, liberali su liberalni ne u anglo-američkom smislu, gde je to sinonim za socijalizam, već u evropsko-kontinentalnom smislu, gde to zaista jeste elitističko-konzervativna ideologija.

Možda
Ali, veruj Night, osim ''kvazi elitizma'', kada odeš ''kod njih'' i kada malo ''zagrebeš'' - tamo nema ničeg drugog...

Albedo 0

radikalni su oduvijek bili ljevica, Svetozar Marković je koncipirao Radikalnu stranku kao ljevicu, takozvani ''socijalizam nacionalnih boja'', Pašićevi radikali su utemeljili voju stranku na Markovićevom konceptu, a šešelj tvrdi da su oni nasljednici tih radikala.

Tex Murphy

Quote from: Stipan on 29-03-2012, 11:36:53
Ne lupetaj Loni, majke ti!

Ја сам хтио да напишем tl;dr, али и ово ће да послужи  :lol:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Hobit

Bato, osnivač Radikalne stranke je Nikola Pašić, ne guraj njega u ''komuniste''...   xuss

Tex Murphy

Ја сад више појма немам јесам ли лијево или десно.  :(
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

scallop

Ne mili mi se da se petljam, ali radikalno znači - korenito. To ne iziskuje ni levo ni desno.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

Radikalno znači radikalna revizija marksizma, koja rezultira u odbijanju internacionale i stoga prihvatanju ''socijalizma nacionalnih boja'', i odbijanju nasilne borbe i prihvatanja borbe unutar političkog i pravnog poretka, legalnim putem.

Čak i Šešelj nikad nije kršio zakone Srbije, ma koliko to izgledalo paradoksalno on je uvijek poštovao zakon, iako je unutar poretka sve do koske ismijavao i vulgarizovao.

Svetozar Marković je napisao koncet radikalne stranke koja je i dalje bila zasnovana na marksizmu (kao i Šešeljev doktorat, da napomenemo) i Pašić je prigrlio taj koncept.

termin ''Radikalna stranka'' je Markovićeva ideja, i možda jedina originalna srpka ideja, sve ostalo je preuzeto u vidu evropskog liberalizma, konzervativizma, komunizma itd...

shrike

Quote from: Бата Животиња on 29-03-2012, 13:37:00
radikalni su oduvijek bili ljevica, Svetozar Marković je koncipirao Radikalnu stranku kao ljevicu, takozvani ''socijalizam nacionalnih boja'', Pašićevi radikali su utemeljili voju stranku na Markovićevom konceptu, a šešelj tvrdi da su oni nasljednici tih radikala.

Ne, Šešelj tvrdi da je njegova stranka sukcesor Radikalne stranke Milana Stojadinovića.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Albedo 0

SRS potiče od Jugoslovenske radikalne zajednice, koja opet potiče od Narodne radikalne stranke, koja se utopila u tu zajednicu nakon Pašićeve smrti. A sam Pašić je u NRS uveo Stojadinovića.

shrike

Milan Stojadinović je osnovao tu stranku jer je doneta zabrana osnivanja stranaka na nacionalnoj osnovi.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Albedo 0

kakve veze ima zašto ju je osnovao, Milan Stojadinović je prvo bio član NRS, pa JRZ (Jereze) pa SRS. Iz NRS su proistekle te stranke, i ne u smislu današnje DS jer NRS je prestala da postoji sa nastankom JRZ, utopila se u nju i tako dalje

Anomander Rejk

Nije tačno Loni da neglasanjem pokazuješ da te ne zanima stanje društva.
Naprotiv, time upravo daješ svoj stav o tom stanju.
Zašto bi glasao za ofucane i istrošene likove koji se bave politikom 10, neki i 20 godina, a konstantno propadamo ? Treba da glasam za nekog truta koji će zevati u skupštini, piti kafu za 20 dinara, i primati mesečno 1000 evra ? A njega boli dupe za društvo, i za moje interese, zašto bi mu ja obezbeđivao svojim glasom da dođe do takvih prihoda uz nerad ?
Pogledaj kampanje, naprosto vređaju zdrav razum. Stranka koja je na vlasti, i za čijeg je vladanja nezaposlenost dostigla rekordan nivo, ima izborni slogan ,, investicije-POSAO-sigurnost ''. Stranka koja je najpoznatija po zapošljavanju svojih kadrova i uvlačenju u sve finansijske pore, priča o departizaciji i poštenoj državi. Bivši Šešeljevci postadoše najveći Evropejci. U koaliciji su čak i ravnogorci i LDP koji podržavaju Kapičić i nevladine organizacije. Tu nema nikakve ideje, programa, ni morala, jedini cilj svih pobrojanih je vlast i natrpavanje svojih džepova.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Джон Рейнольдс

Аномандере, мања излазност одговара мизерним странкама попут УРС и ЛДП. Њихови ментоли и дегенерици ће гласати, али ако твој глас буде забележен као неважећи, онда се то чита као глас против свих, а ни за кога.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

angel011

Quote from: Джон Рейнольдс on 29-03-2012, 20:03:12
Њихови ментоли и дегенерици ће гласати,

To sam danas čula za Naprednjake.
We're all mad here.

Джон Рейнольдс

Не знам шта си чула, мада то битно не мења ствар. Напрдњаци ће, реално, ући у Скупштину и ту помоћи нема. Али ако уђу Динкић и Јовановић + Драшковић... Е онда заиста заслужујемо да нас јашу до Судњег дана.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Stipan

E boli me dupe ko će šta zloupotrebiti, zloupotreba nikad nije i neće nedostajati.

Neću bre da izlazim na izbore i gotovo. Jebe mi se koj' će da me jaše, kad mi druge ionako nema.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

džin tonik

kakve su to jalove diskusije? srbi su ratni narod i glasaju strojnicom, tko prezivi - faraon!

Barbarin

Niko ne zaslužuje moj glas, a ne tražim puno, niti ne moguće.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Суба

Излазим на изборе да не би победио олош. Исто као 2000-те. ДС и багра око истих и онај злокобни Преокрет(Суноврат?) су зрели за егзорцизам. СНС су просто говњиви, те им прижељкујем такву мотку.

Barbarin

Al izaćiću i nešto išvrljati po listiću, ili zaokružiti sve brojeve  :idea:
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Albedo 0

Quote from: Суба on 30-03-2012, 08:35:55
Излазим на изборе да не би победио олош. Исто као 2000-те. ДС и багра око истих и онај злокобни Преокрет(Суноврат?) су зрели за егзорцизам. СНС су просто говњиви, те им прижељкујем такву мотку.

haha, ovo je dobro, ovaj put se ne glasa za manje zlo već za govnjivo zlo!

Суба

Quote from: Бата Животиња on 30-03-2012, 10:55:50
Quote from: Суба on 30-03-2012, 08:35:55

haha, ovo je dobro, ovaj put se ne glasa za manje zlo već za govnjivo zlo!

Могуће да нисам био јасан, презирем СНС, нисам смакао да гласам за њих. Само су ми малко мање мрски од претходно поменутих. Мжда зато што нису владали? Не дај Боже да на тај начин сазнам ко је гори.

Loni

Quote from: Бата Животиња on 29-03-2012, 14:30:03
SRS potiče od Jugoslovenske radikalne zajednice, koja opet potiče od Narodne radikalne stranke, koja se utopila u tu zajednicu nakon Pašićeve smrti. A sam Pašić je u NRS uveo Stojadinovića.

To je tako zvanično.
SRS sa tim nazivom osnovao je Veljko Guberina i formalno može da nosi kontunuitet od čega god želi.
Međutim Vojislav Šešelj - alfa i omega srs-a je osnivač predhodne stranke koja se zvala SRPSKI ČETNIČKI POKRET.

E to je mnogo bitnija.

Slika Šešelja koji ide Knez Mihajlovom sa kokardom i koji se slika s kokardom.

E onda ga je zvala Maja Gojković, koja je bila podpredsednica Guberinovih radikala i rekla da ima ponudu za Šešelja da postane predsednik njihove stranke jer Guberini koji je u godinama, nemogućim za privlačenje novih pristalica pripremaju šut kartu.
- Vi ste gospodine Šešelj veliki potencijal. Velika nada opozicije - govorila mu je Maja Gojković. 

- Pogrešno je što ste svoj identitet bazirali na četništvu.
Daleko je bolje da budete predvodnih onih koji se zovu radikali.

Prednosti su sledeće:

1) Radikali su identitet koji se bazira na svetlkoj tradiciji srpske istorije. Za četnike se to ne bi moglo reći. U većinskom narodu nisu naročito omiljeni.

2) Kao vođa radikala, broj pristalica biće veći. Obuhvatiće i bivše partizane i njihovu decu. SČP to ne može.

3) SRS-u će doći podrška i od zvanične Rusije, koja ipak ne može da podrži četnike - kolaboracioniste Nemaca, ali mogla bi nešto ideološki neutralno, ako gura Srbiju ka Rusiji.

Sve je to Maja Gojković ispričala u intervjuu pre više godina.
Nudila je Šešelju bolju varijantu, a ovaj je na kraju prihvatio njene sugestije. Učlanio je svoj SČP u SRS i ubrzo smenio
Veljka Guberinu.

Da nije bilo poziva Maje Gojković, moguće je da bi se partija sa Šešeljem na čelu i dalje zvala Srpski Četnički Pokret.
I ovako počinju konkrese s pesmom ,,Spremte se spremte''.

Albedo 0

Loni, idiote, govorimo o SRS prije Drugog Svjetskog rata!

Moronu!  8-)

Loni

Ne histeriši esencijo idiotLOOK-a! 
Napisao si SRS. Sa S!

Pre drugog svetskog rata ona se zvala NRS - Narodna Radikalna Stranka.

,,Precizan'' si kao aparati Nase.

Albedo 0

IDIOTE!!!

У фебруару 1940. године, Стојадиновић је основао Српску радикалну странку, у чијем програму је Цветковић-Мачеков споразум квалификован као државни удар, којим је "не само од хрватских, већ и од чисто српских крајева створена држава Хрвата. Она је названа Бановина, не у смислу дотадање административне јединице, већ у државно-правном смислу, као наставак некадање полусамосталне хрватске државе са територијалним проширењем као никада дотле у историји." Не одричући се идеје југословенства, СРС је као свој непосредан циљ поставила "уједињење свих Срба."

http://sr.wikipedia.org/sr/Милан_Стојадиновић#.D0.A1.D1.80.D0.BF.D1.81.D0.BA.D0.B0_.D1.80.D0.B0.D0.B4.D0.B8.D0.BA.D0.B0.D0.BB.D0.BD.D0.B0_.D1.81.D1.82.D1.80.D0.B0.D0.BD.D0.BA.D0.B0

Loni

Na to si mislio?

Na stranku koja je postojala godinu dana?

U baš su imali jaku ulogu u istoriju. Ubilo se.
Ako za tu SRS iz 1940. (već od 1941. nema stranačkog života zbog rata, a od 1945. je jednopartijski sistem)
zna i sam Šešelj, doneću ti puding od srpskih jagoda u Dom Omladine.

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

tomat

Quote from: Суба on 30-03-2012, 11:05:05
Мжда зато што нису владали?

ali ti ljudi su bili na vlasti, ili bar bliski vlasti u nekoliko navrata.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Karl Rosman

Kod mene u kraju osvanuli predizborni plakati izvesne "PRS" stranke (Partija Radnika i Seljaka).  xcheers
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

tomat

to je onaj genijalac sa Fakulteta za bezbednost, ako se ne varam.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Karl Rosman

Quote from: tomat on 02-04-2012, 10:24:03
to je onaj genijalac sa Fakulteta za bezbednost, ako se ne varam.
Pazi stvarno, Dragisic!  :lol:
Ja mislio sprdnja lokalne ekipe iz kafane na cosku. Zivota mi!
Ako se setim/stignem fotografisacu plakat ovih dana. Totalno je retro.  :!:
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Karl Rosman

"Pokret radnika i seljaka najavio je danas na osnivačkoj skupštini u Centru Sava u Beogradu da će izaći samostalno na predstojeće parlamentarne izbore.

Profesor Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić, koji je izabran za predsednika Pokreta, rekao je da će ta organizacija na izbore izaći samostalno, "kao pokret, a ne kao partija", i da očekuje veliku podršku naroda.

On nije želeo da spekuliše kakvi bi mogli biti izborni rezultati, kao ni sa kim bi eventualno Pokret u budućnosti mogao da sarađuje.

Osnovni cilj Pokreta, koji između ostalih okuplja malinare, poljoprivrednike, taksiste, veterane i penzionere je, prema njegoviom rečima, da "narodu vrati državu".

Potreba za osnivanjem Pokreta nastala je, kako tvrde učesnici osnivačke skupštine, kao posledica nepostojanja odgovornosti i strategije političkih partija, a njegov osnovni cilj je da se poboljša položaj radnika i seljaka.

Predsednik Unije malinara Srbije Dragiša Terzić istakao je da u poslednjih 11 godina "ni pozicija ni opozicija nisu podržale radnike i seljake", zbog čega je potrebno postaviti stručne ljude na prava mesta .

"Umire srpsko selo jer je seljak potčinjen i zato seljak mora da udje u parlament", naglasio je Terzić i dodao da nijedna politička partija nije dala podršku malinarima koji su prethodnih meseci protestovali.

Skupštinu je otvorio glumac Tihomir Arsić koji je recitovao tekst iz romana Ive Andrića "Na Drini ćuprija", a gosti Pokreta bili su i pevačko društvo "Rukoveti" koje je izvelo himnu Bože pravde, kao i umetnici Pavle Aksentijević i Biljana Krstić."

Zar nije T.A. bivsi nasilni muz B.K.? I onda kazu da politika ne spaja ljude...

tomat

zar T.A. nije bio član/simpatizer DSS-a?

samo da napomenem, kada sam rekao genijalac, mislio sam "genijalac".

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

Karl Rosman

Quote from: tomat on 02-04-2012, 19:13:45
zar T.A. nije bio član/simpatizer DSS-a?

samo da napomenem, kada sam rekao genijalac, mislio sam "genijalac".
Zakleo bih se da je bio i u Novoj Demokratiji.

Meho Krljic

Kunac

"zombi je mali žuti cvet"

Kunac

Tadić overio Dread Central. Igre gladi, Džejson Vorhis i Boris, zajedno... A, da, ona bakutanerka grljačica, takođe. Bez nje ne može. Uz amlo FotoŠopa izlgedalo bi kao da ga napada zombi!
"zombi je mali žuti cvet"

Truman

Toma je na prošlim izborima i u drugom krugu imao više glasova, al je prodao pobedu...ne znam koliko je to poznato. Ne bi me čudilo da se to opet dogodi jer je popularniji u narodu od Manekena.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

pokojni Steva

Au, insajderske informacije! 
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Skalar

Quote from: Truman on 04-04-2012, 21:59:45
Toma je na prošlim izborima i u drugom krugu imao više glasova, al je prodao pobedu...ne znam koliko je to poznato. Ne bi me čudilo da se to opet dogodi jer je popularniji u narodu od Manekena.

Ал овај пут нема пара, криза је, мора се стезати каиш, има да уради џабе кад му Барбика каже.
Пиво и ћевапи спајају људе.

Джон Рейнольдс

Од ових банера Демократске странке заиста не може да се живи. Два дана нешто петљам по нету и свуда ми искаче Борхан, камен му у уста!

#Τζούτσε

Truman

Zato će i da izgubi izbore. Narodu je pun q njega i njegovih. Nemojte da pomislite samo sad da sam ja naprednjak. :mrgreen:
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Skalar

Ено по новинама сатраше јављајући да је Бреговић прекомпоновао "Оду радости" (све са трубачима) и поклонио то Тадићу за кампању  :-x :-x :-x :-x . Само још она ченејска снајка да заарлауче "Гас, гас".
Пиво и ћевапи спајају људе.