• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Da li ćete glasati - i za koga?

Started by Nightflier, 28-03-2012, 22:51:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

дејан

прилично бзвз

LSV: 19%
SDPS: 16%
SRS: 16%
...barcode never lies
FLA

Josephine

Kako sam ja ovu tortu propustila kada sam uradila test?   xrotaeye

Father Jape

Zamislite svi birači izađu, i glasaju prema tome šta im ovaj test kaže.  :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Tex Murphy

Quote from: D. on 21-04-2012, 14:20:28
Kako sam ja ovu tortu propustila kada sam uradila test?   xrotaeye

Да, заиста је необично да теби нешто промакне...  :roll:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Truman

Vidim da ovde ima dosta izdajnika ( autonomasa i cedista ). :|
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Josephine

Quote from: Truman on 21-04-2012, 15:02:55
Vidim da ovde ima dosta izdajnika ( autonomasa i cedista ). :|

čak i se ne sećam pitanja o vojvodini  8-)

Truman

Bilo je nešto vezano za autonomiju, nego vidim da nam izbacuju LDP i LSV...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Josephine

Plašila sam se da će mi izbaciti LDP. Blam bi to bio...

scallop

To je neko ldepeističko foliranje garnirano sa ljaizmom. Naravno da je Raja Ljaja pogodan normalnim iskazima, ali on nema glasače, osim ove kutije koja se kotrlja kao tumble weed.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Loni

Quote from: D. on 21-04-2012, 15:07:53

Što blam?
Misliš blam od Džona.
Za mene bi bio plus.

Josephine

Blam zbog Čede, koji Džon? Što dalje do mene sa tom foliranstkom pričom i željom za moćnom pozicijom i parama. Folirantska stranka. Možda bude nešto kada se oslobode Čede.

Джон Рейнольдс

Quote from: Loni on 21-04-2012, 15:21:55
Quote from: D. on 21-04-2012, 15:07:53

Što blam?
Misliš blam od Džona.
Za mene bi bio plus.

Чега се паметан стиди, тиме се будала поноси.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Loni

Joj tu se slažemo.
I meni je dosta Čede. Nemam baš toliko negativno mišljenje o njemu
jer i ostali političari (mnogo nižeg ranga) žive na Dedinju, ali mi je čist osve dosadniji.

Mislim da bi stranka procvetala kad bi neko drugi zavladao umesto Čede.

Ja ovog puta glasam za koaliciju u kojoj je LDP samo jedna od 6 stranaka i sindikata,
a samom Čedi želim pad popularnosti i smenu na vrhu partije.

Voleo bih kada bi na vrh te partije došla neka žena.

Джон Рейнольдс

Иначе, мислим да ће следећу владу направити тренутна коалиција + ЛДП и да ће то бити катарза српске политике и то по више основа.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

HAL

Не може коалиција без напредњака, дакле ДС+СНС+ЛДП

Loni

Quote from: Nightflier on 16-04-2012, 02:08:49
Ruminija NIJE matična država Vlaha - nemamo matičnu državu!

Vlasi NISU Rumuni!

Za Vlahe je KRAJNJE uvredljivo nazivati ih Rumunima!

Ja sam u vojsci bio u sobi sa Vlahom koji je rekao da cela Rumunija ne znači mnogo Vlasima,
ali pokrajina Vlaška koja se nalazi u Rumuniji jeste neka vrsta matičnog kraja za Vlahe.

Vlasi u Rumuniji su prvo bili Vlasi pa su se kasnije sa susednim malim srodnim narodima integrisali u Rumune. Ondašnji Vlasi jesu Rumuni.

Vlasi iz delova Srbije nisu bili u pokrajini Vlaškoj kad se to ujedinjenje desilo i oni su bili samo Vlasi.
Međutim pokrajina Vlaška, a samim tim i Rumunija ipak jesu neka vrsta matične domovine.

Ljudi koji pričaju rumunskim jezikom u našem delu Banata su samo Rumuni.
Ljudi koji pričaju rumunski u Krajini ne moraju biti. Mogu biti samo Vlasi jer su došli odatle pre perioda
ujedinjenja Vlaha sa drugim Rumunima. Međutim mogu biti i Rumuni.
Sam Bukurešt je u Vlaškoj.

scallop

Jesu li Vlasi u Istri Rumuni? A, hercegovački Vlasi?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

angel011

A jesu li Srbi u Hrvatskoj Hrvati?
We're all mad here.

scallop

Samo oni koji su promenili veru.

Mme Chauchat

Da ovo čuje moja baba-svekrva, bilo bi svašta.

scallop

Lako je meni sa baba-svekrvama, ček da čuješ Zokija Š(k)ojića kad vidi.

Loni

Jako je teško to sve dokazati. Tim pre što su same nacije besmislene.

Hrvati danas kažu da su Bunjevci i Šokci njihovi, a da su Srbi ove dve nacije proizveli da bi relativizovali hrvatsku manjinu u Srbiji. Neki idu dotle pa kažu da su Srbi napravili takvu atmosferu da neko mora da se izjasni kao Bunjevac ili Šokac da bi bio prihvaćen.
   Zvonko Bogdan se mislim izjasnio kao Bunjevac. Da li je i Hrvat?

Ja lično prihvatam da je svako ono, za šta se izjasni, mada ne znam razliku između Bunjevaca i Hrvata?
    Mada ja ne znam razliku ni između Bunjevaca, Hrvata i Srba i Bošnjaka i Crnogoraca jer ako je jezik isti, a ja religioznost ne priznajem kao etničko obeležje već kao ideologiju, onda nema neke razlike između ovih naroda i ne znam na čemu se baziraju osim možda na podacima iz ličnih karata i državljanstvu.

Paralela Hrvati/Bunjevci, Rumuni/Vlasi može se napraviti i sa Bošnjaci/Goranci odnosom. Goranci su muslimani koji govore srpskim (dinarskim) jezikom. A šta su Bošnjaci?

džin tonik

Quote from: Loni on 21-04-2012, 20:00:48
... ja ne znam razliku ni između Bunjevaca, Hrvata i Srba i Bošnjaka i Crnogoraca jer ako je jezik isti, a ...

pitaj onog sto je obilazio dalmaciju i hercegovinu, zapisivao i proglasavao srbskim.

Stipan

Zvonko Bogdan se mislim izjasnio kao Bunjevac. Da li je i Hrvat?

E sad si ga najebao! Kad ovo Zvonko vidi, živog će te odrati!

lilit

posle mlade partizanke, kupujem kartu i dolazim da glasam prvi put posle milion godina. čanak, imaš moj glas! xrofl
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Da, ova reklama sa mladom partizanskom nam je svima suzu u oko naterala.   :lol:

scallop

Lillit, ti si nama poznata po punom čanku, a sad ćeš da to proširiš praznim Čankom. :mrgreen:

lilit

pa ko može da odoli toj tamburici, pesmi i ozbiljnom licu? ko? niko!

Tesla

Radim ovo pracenje predizbornih aktivnosti stranaka. Krvav je to lebac, slusas po ceo dan po sluzbanoj duznosti obecanja i busanje u prsa junacka. I na kraju dana, sve to isto zvuci, a u praksi, videli smo vec i osetili na svojim ledjima.....
---
ne volim da upoznajem ljude koje ne poznajem

Josephine

Quote from: Tesla on 21-04-2012, 21:59:36
Radim ovo pracenje predizbornih aktivnosti stranaka. Krvav je to lebac,

Ja bih povraćala bar pet puta dnevno.

Tesla

Povracam i ja, al racuni se moraju necim platiti, a bar lepo placaju ako nista....
---
ne volim da upoznajem ljude koje ne poznajem

Albedo 0

Quote from: kralj Kuga on 21-04-2012, 20:54:17
... ja ne znam razliku ni između Bunjevaca, Hrvata i Srba i Bošnjaka i Crnogoraca jer ako je jezik isti, a ...

pitaj onog sto je obilazio dalmaciju i hercegovinu, zapisivao i proglasavao srbskim.

haha, ti znaš da kuge nije bilo u Hercegovini i Dalmaciji dok nisu došli Hrvati? 8-)

Father Jape

Quote from: lilit_depp on 21-04-2012, 21:27:47
pa ko može da odoli toj tamburici, pesmi i ozbiljnom licu? ko? niko!

Juče sam prolazio pored televizora, i video... to.

Ali ona namrštenost... neprocenjivo.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

lilit

scallop

Ne znaš ko je Tatjana Milošević? Bože, a gde ti živiš?

Mme Chauchat

TM je neko ko reč "srpska" piše velikim slovom.

džin tonik

Quote from: scallop on 21-04-2012, 18:38:21
Lako je meni sa baba-svekrvama, ček da čuješ Zokija Š(k)ojića kad vidi.

kad opet zarakijas pusti si ovu:
Cinkuši - Bela

Jutro sprovod, večer pir
ćuk na krovu, denevir
zovem herca al' ga ni
v ruki kara, dama spi.

lilit

rasim ide sam na izbore? preći će cenzus?

Albedo 0

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

tomat

mora Boris da se malo fokusira na podlaktice a ne samo na biceps!
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Loni

Predomislio kad je u pitanju izbor za gradonačelnika u drugom krugu.
Mislio sam da bih podržao Đilasa.

Ali licemernost koju su on i njegova DS pokazali kao i ljubomora što je Đulijani, gradonačelnik Njujorka iz najtežeg vremena za ovaj grad (2001) došao u Beograd da podrži Vučića i SNS, okrenule su me protiv DS-a i naterali da u finalu možda glasam i za Vučića ili preškrabam listić.

Veliki je bezobrazluk od DS-a da se sete bombardovanja sada i prozivaju Vučića što ne vodi Amerikanca do generalštaba i podseti ga na bombardovanje od strane SAD, a sami bi tog istog Đulijanija kovali u zvezde da je podržao njih i Đilasa.
Mislio sam da DS ima snage da objasni narodu da je 1999. bio odgovor na zločinačku Slobinu politiku. Na bombardovanja Sarajeva, Vukovara, Dubrovnika, Mostara. Na Srebrenicu, aparhejd na Kosovu i etničko čišćenje kosovskih Albanaca.  Očekivao sam doslednu prozapadnu orijentaciju ove partije.
Umesto toga DS pokazuje da je ugljen dioksid. Bez boje, ukusa i mirisa. Spremni da se pohvale i Putinovom i Dodikovom podškom samo da bi dobili što više glasova.
Politika ove partije uopšte mi više nije jasna. Čak mislim da i ne postoji. 

Skoro sve stranke bolje od DS-a jer su bar dosledne u onom što rade, a ovi koji us nedosledni (SNS) nedosledni su na bolje, a ne na gore. 

Rudi Rudolf Djulijani kod Ivana Ivanovica (Rudy Giuliani interview for Serbian television)

Moji glasovi biće ovakvi.

1. Izbori za skupštinu - Koalicija Preokret
2. Izbori za opštinu Čukaricu - koalicija Preokret
3. Izbor za gradonačelnika Beograda - Aleksandar Vučić
4. Izbor za predsednika Srbije - prežvrljati listić. To je poruka Čedi, da ako podržavam listu ne podržavam i njega i želim da dobije manje glasova od sopstvene liste da bi se jednom i sam skinuo sa mesta predsednika partije koja ima potencijal da osvoji mnogo više sa drugim čovekom na čelu. 
(U drugom krugu možda glasati i za Tomu Nikolića iz čiste osvete DS-u).

Джон Рейнольдс

Quote from: Loni on 23-04-2012, 11:08:55
Mislio sam da DS ima snage da objasni narodu da je 1999. bio odgovor na zločinačku Slobinu politiku.

Да сам јуче умро, умро бих у заблуди да је агресија НАТО имала за циљ насилно заузимање територије и јефтинију градњу војних база усред територије око које се преплићу интереси више сила, натовских и ненатовских: САД, Русије, Турске... Као и неколико околних држава.

#Τζούτσε

scallop

:-x  Ništa ne uradiš na vreme. Saće da patimo zajedno. :cry:

pokojni Steva

Biće da sam i ja poživeo dan previše u blaženom neznanju - Đulijani  u BG  :-?  dresira Vučića  :-?
Mislim da je vreme zatvarati kafanu...
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?