• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Da li ćete glasati - i za koga?

Started by Nightflier, 28-03-2012, 22:51:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hobit

Quote from: Джон Рейнольдс on 23-04-2012, 11:19:29
Quote from: Loni on 23-04-2012, 11:08:55
Mislio sam da DS ima snage da objasni narodu da je 1999. bio odgovor na zločinačku Slobinu politiku.

Да сам јуче умро, умро бих у заблуди да је агресија НАТО имала за циљ насилно заузимање територије и јефтинију градњу војних база усред територије око које се преплићу интереси више сила, натовских и ненатовских: САД, Русије, Турске... Као и неколико околних држава.

Nisi u zabludi Džone
Ali, da bi došao do nekog cilja moraš na ovaj ili onaj način da ''platiš''.  Nema ništa džabe.
Ako imaš ''zločinačku politiku'' (mada, ovo može i bez navodnika) - istovariš bombe (koje nisu jeftine)...
Ako imaš ''saradnika i prijatelja, faktor mira i stabilnosti i tralalalalala...) onda ''uteraš'' keš - i svi srećni...
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

scallop

Ma, to je samo poruka DS-u da nisu dovoljno poslušni.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Čekaj malo. Zar DS nisu europejci?
Koliko je meni poznato, Ameri i nemačko francuska konstrukcija baš i nemaju identične interese...

Stipan

Ovaj post je greškom otkucan...  :oops:

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Stipan

Hobit

Sadašnji DS i DS iz vremena do 2003. nemaju blage veze
Namnožilo se tu razne gamadi, mediokriteta, ''tajkuna'' i svekolikoh moralnih i ljudskih nakaza. Ono što je valjalo - otišlo je... ili je najureno
I, pored toga, ostaće ponovo učesnik u vlasti, napraviće koalicije sa kim god treba... ponovo će se Tadić grliti sa Dačićem i blago maziti Mrkonjića po obrazu hvaleći njegove graditeljske uspehe...  pomaziće i Tomu, ako treba.. i Krkobabića, ako dobaci do izbora... i ''kodirani Stanković će, naravno, ostati ministar zdravlja... i Stipan i Steva će ponovo da pizde jer se Vojvodina (još uvek) neće odvajati.... i sve će posle tog famoznog 6. maja biti ISTO

Loni

U pravu si Stipane. Evropejstvo i amerofilija se razliku.
Međutim te razlike nisu dijametralno suprotgno.

Sve je to jedna te ista zapadna strana. Amerika je zaštitnik celog zapada i jedina velika država na zapadu.
Sve ostale zapadne zemlje, pa i Francuska su srednje ili male države. Bez potencijala da budu imperije.

Američka funkcionalna veličina je 828 pml (potencijalni milion stanovnika), treća je zemlja sveta po funkcionalnoj teritoriji (Iza apsolutno superiornog Brazila i Kine)
Kanada, Australija i Francuska imaju veličlinu oko 100 pml, što znači da su tek zemlje srednje veličine i same, bez USA su ništa. O manjim državama (Španija, Britanija, Nemačka) da i ne govorim.
Nestankom USA nestaje i ceo zapad kao pojam snage, a time i zapadni primat i kraj civilizacije kakvu poznajemo.
Biti prozapadnjak a biti u kontri od USA nije naročito logično.

Джон Рейнольдс

Гле, шарена мапа! Има и бројеве!!!  :!:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Albedo 0

''Ceo Zapad kao pojam snage'' a ne demokratije. Sviđa mi se izraz.

Father Jape

Evo sa jednog drugog foruma nešto sa čime se mogu složiti:

QuoteTo sto je Pera, Mika ili Anka korumpiran/a licno ne sme da bude problem na kojem se lomi buducnost zemlje. Ne sme da bude nista vise od omanjeg do srednjeg skandala u novinama, nesto na sta ce Prosecni Gradjanin (za kojeg, ruku na srce, takodje ne znamo da li bi bio korumpiran ili ne, ukoliko bi mu se pruzila prilika...) zacoktati i fajlovati ga u svoj has-been folder.

Nece Srbiji (niti ijednoj drugoj zemlji na tom...ahem, embrionalnom stupnju politicke zrelosti) biti bolje zato sto ce (hipoteticki) docekati da se neki casni i posteni late posla i uzmu stvar u svoje ruke. Cak i kad bi takvi postojali, pa (usput ne izgubivsi navedene osobine) nekako uspeli da dodju na vlast,ti ce - pre ili kasnije - da riknu, da izvinite na blatantnoj aluziji na smrtnost inherentnu ljudskom rodu.
Drugim recima, ne treba nama nekorumpirani politicar, nama treba sistem koji onemogucava ili barem ogranicava korumpiranost per se, bez obzira u cijem se liku izvolela ispoljiti.
To sto takav sistem nemamo samo je jedno od brojnih zavestanja visedecenijskog jednopartijskog ''sistema'' (I use the term loosely). Nismo se bunili? Tough luck. Nismo se bunili ni u vreme onoga sto je prethodilo toliko voljenom politickom monizmu, a sto je - uzgred budi receno - takodje bio monizam, samo pod drukcijim imenom.

Medjutim, sistem nije lako implementirati, a jos teze ga je zadrzati. Necemo dobiti politicku panaceju - i hvala Bogu na tome, jer takve obicno zavrse u pokolju. Mozemo samo da se nadamo da ce se komadici sistema, trenutno embrionalnog, pre ili kasnije sklopiti u nesto sto ce barem liciti na ozbiljnu politiku jedne male ali ozbiljne zemlje (sve eventualne slicnosti sa aktuelnim izbornim sloganima su slucajne). Imamo i plan B: mozda ce nas clanstvo u savremenim medjunarodnim organizacijama prisiliti da formiramo kakav-takav sistem, pa cemo, sve gundjajuci i cokcuci, biti prevedeni iz nekakvog plutokratskog tribalizma u demobirokratiju. Ne zvuci lepo, verovatno i nije, but it's a start.

Ja cu izaci na izbore. I cesce bih izrazavala svoje misljenje kad bi me pitali, ali posto me pitaju jednom u cetiri godine, I'll take what I can get. To ne znaci da sam narocito odusevljena izborima koji mi se nude, ali glasacu za ono sto mislim da ima najvece sanse da izrodi fetus onog sistema. Ili da nas bar dovede do toga da nam neko drugi naturi taj sistem.
Pre nekoliko godina sam prestala da gledam na cin glasanja kao na nekakvu afilijaciju sa strankom koju zaokruzim - it's damage control, plain and simple, i ja prva nisam dovoljno gadljiva da ne bih ucinila svoj deo u razgrtanju govanaca.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

pokojni Steva

Zamazivanje krmeljivih očiju. Najgora opcija.

Джон Рейнольдс

Прочитао довде: "nesto na sta ce Prosecni Gradjanin (za kojeg, ruku na srce, takodje ne znamo da li bi bio korumpiran ili ne, ukoliko bi mu se pruzila prilika)" и баталио.

Апологија корупције и вероватно ничим оправдана ароганција у прве две реченице одбијају од даљег читања, макар касније била изнесена универзална формула за мир у свету (у шта сумњам).
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Barbarin

A zar je to Tadić trčao bez broja?
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

scallop

On je trčao predsedničku specijalnu stazu. Telohranitelji i Đelić nisu smeli da ga prestignu. Zna se ko je No.1.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

Father Jape

Milosh

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Barbarin

xrofl xrofl A ona što je zaboravila? Strašno šta oni upoređuju.
Jeremy Clarkson:

Father Jape

http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/postautenticna_pobuna.889.html?news_id=238938

QuoteCrtanjem falusa po glasačkom listiću dok nam je falus politike duboko, bolno i neželjeno u zadnjici se ne rešava ništa.

RedSonja

ili kako jednom reče jedan čovek
meni sada da neko pokaže prstom i kaže , eno onaj je glasao za ldp ja bih prišao i zveknuo bih mu šamar

ali on je samo... maštar koji čeka sedam od tries devet

zbog čega čeda u debatama redovno govori ''izvini, molim te, izvini, to je sve po zakonu. to je sve zakonski, firme su dale pare za kampanju po zakonu,izvini, one posluju po zakonu, to je sve legalno, po zakonu, izvini zakonski, sve u skladu sa zakonom, izvini, molim te, moja mladica je dala od plate svoje, to je po zakonu, izvini'' i zašto kad dodje u mladenovac kaže ''deste gradjani milanovca'' ili lazarevca ili obrenovca, zašto? why?
pa ćune bre  :?:

Truman

Evo jos jedne insajderske informacije za one koji to vole - nacuo sam da se prica po gradu da Boris Tadic glavom i bradom finansira Dveri da otkinu koji procenat SNS-u.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

scallop

Jesi li siguran da se radi o insajderu, a ne autsajderu?

Truman

Nisam siguran, samo prenosim sta sam cuo...

scallop

Ma, kakvo je vreme došlo i Peru sa fudbalom koji šutira i balonom vode (sa Topčiderske česme) kojim se poliva, neko bi smatrao insajderom. Svaki dan na ulici srećem tipove koji naglas objašnjavaju političku situaciju (doduše, nemaju fudbal i balon). :mrgreen:

Truman

Ja ovo cuo od nekoga ko zna neke mocne ljude ;) Al ne tvrdim da je tacno...

sleep

A ja mislio da Dveri finansira SPC.
"Ona htela fensi face, a ja Srbin sa dna kace"

Truman

Ma nemaju oni pare za to. A sto se tice tih desnicarskih organizacija ( Obraz, Nasi, 1389 ) poznato je da ih je svojevremeno osnovao DB da prave lom u drustvu kad njima odgovara...

scallop

Meni se čini da postoji nešto što se zove cenzus, pa glasove onih koji ga ne pređu dele oni koji ga pređu. Dalje, ako DS i SNS drpe skoro 60% glasova, a SPS (i koalicija), LDP (i koalicija), DSS i SRS sledećih +30%, ah, da, manjinske stranke svojih 5-6% koje niko ne može da im uzme, zaključak je da Dragišići, Dveri i... (Ima li ih još?) su tu da se učipe i da pokažu da su za stolom. Zna se ko vrti rulet, ko sedi, ako stoji, pa ne znaš da li posmatra ili je bacio neku crkavicu.

Truman

Male partije su finansirane od velikih da protivnicima otkinu koji procenat sto je znacajno kad se pravi vlada. To je sve...

scallop

Glasaće cca. 4 miliona, jedan % je 40.000. Hajde da vidimo hoće li Dveri uzeti taj 1 %.

Truman

Mislim da ce cak uzeti i vise. javlja mi drugar iz unutrasnjosti da se mnogo klinaca odatle koji su sad stasali za glasanje lozi na Dveri. Takodje, imas i starije ljude desnicarske orijentacije koji se primaju na tu pravoslavno - patriotsku spiku...Ovaj ortak cak tvrdi da ce preci i cenzuj ali ja ne verujem. Imace izmedju 2 i 3 posto. A da porazmislimo ko finansira i druge mikro stranke...nakupi se tu procenata...

pokojni Steva

Gaff

Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Meho Krljic

Toma Otvorio karte: Jorgovanka T. je naprednjački premijer u nekoj potencijalnoj vladi u kojoj bi ga oni mogli postavljati.

Truman

Jorgovanka kao premijer...što da ne. Ne bi bila lošija od Deda Mraza.

Palmer

Maločas videh novu predizbornu reklamu DS-a u kojoj Tadić priča o basketu i u jednom trenutku krene da lupi  bananu (tj. blokadu) klincu kad ovaj pokušava da šutne na koš, kakav UŽASAN marketinški detalj. Oduvek je bio simboličan i metaforičan političar, ali mu je ''stilizacija'' znatno opala u poslednje vreme, i postala suviše jasna.  :lol: Postaje treš lagano. Videh na ovom posteru reč ''banane'' pa mi se to nekako uklopilo u kompletnu sliku. :)

Albedo 0

inače, prije 20 godina SPS-ov slogan je bio ''Sa nama nema neizvesnosti''

sada imamo DS-ov ''Posao investicije sigurnost'' i ''Za sigurnu budućnost naše dece'' sa maltene istim značenjem.

Alexdelarge

I Nikolićev sin kandidat 

Lider SNS Tomsilav Nikolić kandidat je za predsednika Srbije, a u rodnom gradu kandidat za gradonačelnika je njegov sin - Radomir Nikolić, piše Blic.

http://www.b92.net/info/izbori2012/vesti.php?yyyy=2012&mm=04&dd=27&nav_id=604307
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

pokojni Steva

Hobit

Quote from: Truman on 26-04-2012, 18:12:35
Evo jos jedne insajderske informacije za one koji to vole - nacuo sam da se prica po gradu da Boris Tadic glavom i bradom finansira Dveri da otkinu koji procenat SNS-u.

Vidi, Trumane, to ne fercera tako...

Glasovi koje su dobile stranke, a koje nisu prešle cenzus, DELE se (scallop je to objasnio, nažalost, ne do kraja) onim strankama koje su prešle cenzus. E sad, i ta podela ide PROPORCIONALNO.
Dakle, ako je na primer, procena da će Tomini da maznu 29%, a Borisovi 25%, onda se i glasovi koje su ''osvojile'', Dveri dele u tom procentu.
OK, dobro, ne baš u tom, ima tu još matematike, parčence dobijaju i ostali koji su prešli cenzus.
Kako god, Borisu se ta matematika nikako ne bi ''uklopila'', te stoga on NE FINANSIRA Dveri. Finansira ih neko drugi, i iz sasvim drugih razloga... i bez ''ideje'' da bi mogli da uđu u parlament. Oni ''služe'' za nešto drugo.
Velike stranke (i neke službe) finansiraju one male, iz raznih (drugih) razloga.....   o tom - po tom