• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Da li ćete glasati - i za koga?

Started by Nightflier, 28-03-2012, 22:51:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anomander Rejk

Ah, znači makedonski mediji su krivi ? Ima li ijedan slučaj gde su Albanci krivi za nešto na ovom Balkanu ?
Pogledaj ponovo parole s mitinga-Srbi i Makedonci ubice, Velika Albanija, UČK... gde je ijedna reč osude za ubice ?
Šta se desilo 17.marta 2004 ? Tu nisi imao vojsku, paravojsku, državu, nego rulju od nekoliko desetina hiljada ljudi koja je krenula u uopšti linč.
Ja ne kažem da su svi Albanci takvi, ali činjenica je da kod njih postoji veliki stepen homogenizacije kolektiva, i to u vrlo opasnom smeru, i ne mogu se zatvarati oči pred tim.
Mene zaista slabo interesuje i S.Koreja i Arabija, zanima me ovo što mi je blizu, a slepac vidi da postoji ako ništa ono najmanje prećutna podrška Zapada ili nečinjenje protiv projekta Velike Albanije. Znaš stvarno ne mogu prihvatiti tezu da su Albanci ugroženi aman u svakoj državi u kojoj žive, pa neće baš biti. Biće pre da je to izgovor za teritorijalna osvajanja.
Btw, da se vratimo izborima-Tomo učestvuje ipak u drugom krugu.
Tajno pišem zbirke po kućama...

džin tonik

Quote from: Бата Животиња on 13-05-2012, 15:04:54A ja ne mogu da 15 godina nakon rata objašnjavam nešto što bi inteligentna osoba trebala da zna prije 15 godina.

batonjo, a zasto ti ne sviras frulu i cuvas ovce na nekom brdu ubosni? kako si zalutao na studije u beograd? pored toliko ljudi koji tamo nemaju posla. mislim, kome ti trebas?

angel011

Čemu ta surovost prema ovcama?
We're all mad here.

Father Jape

Ja mislim da bi ovce samo mogle imati koristi od malo Fukoa.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Джон Рейнольдс

Видим, расписао се Ломљавина. А историја шиптара почиње му од Милошевићевог "апартхејда". Не вреди се тупој скотини обраћати, али нека се остали подсете кад је терор на Косову и Метохији почео, колико је комунистичка власт то заташкавала, ко је страдао тих "златних" седамдесетих и осамдесетих, ко је градио камене ограде с пушкарницама, ко није смео да се врати на своју земљу после Другог светског рата... Итд. И сад је, наравно, Милошевић крив. Читај: Срби су криви. Апартхејд, богте! Као што су, како скотина тврди, Срби криви за "Савезничка" бомбардовања '44 јер, забога, имали смо Недићеву власт. И да, логоре! Сад, то што је Сајмиште било под влашћу Хрватске, а Бањица потпуно под немачком командом... Е, то је већ историја, нећемо ваљда тиме да се бавимо.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Albedo 0

Quote from: zagor-te-gay on 13-05-2012, 19:18:31

batonjo, a zasto ti ne sviras frulu i cuvas ovce na nekom brdu ubosni? kako si zalutao na studije u beograd? pored toliko ljudi koji tamo nemaju posla. mislim, kome ti trebas?

ustašo, nemam šta da ti kažem sem da odjebeš u poskocima

Quote from: angel011 on 13-05-2012, 20:18:44
Čemu ta surovost prema ovcama?

uopšte nisam bio surov prema tebi

angel011

We're all mad here.

Josephine

:lol:

Batica ume da prevaziđe čak i sebe. Ponekad.

Anomander Rejk

A što ti Zagore ne vataš poskoke po Dalmaciji ? Ko te zvao u Nemačku da otimaš Nemcima posao ? xuzi
Pa vidiš Džone, po Loniju su valjda Makedonci krivi što su se uopšte usudili da komentarišu kako ih ubijaju u vlastitoj državi .

pokojni Steva

Quote from: Jevtropijevićka on 13-05-2012, 13:28:42
Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 13-05-2012, 10:18:57
Ontopik - znam da je na podosta izbornih mesta glasanje potrajalo prilično po 20h (došli kasano, stali u red pa ih se moralo "ispoštovati"). Ajd da kažemo da je 21h realna granica kad su zatvorena birališta (a čuo sam da je u Subotici glasanje trajalo i do 21:30). Nema tih mahera koji mogu da isprazne kutije, prebroje glasove, upakuju, zapečate, napišu izveštaje, prilože materijal... pre 22h pa de jebe jež ježa. Cesid još pre 22h izlazi u javnost sa "preliminarnim" rezultatima (prilično tačnim, pokazeće se). Kako? Na koju magiju?! Loni, bio si u komisiji, kad ste završili posao?

Izuzetno lep ćirilični rukopis  :-? :idea: xrofl  Kažu da je fotka napravljena na izbornom mestu u Smederevskoj Palanci, i da je ovakav zapisnik prihvaćen.
Obratiti pažnju i na dva Tomislava Nikolića sa leve strane. Dal je bilo ikakve šanse da se registruje GG "Boris Tadić"? Ne?! Zašto, pa dozvoljena je registracija GG "Tomislav Nikolić"  :!:

Prvo, to što "neko kaže" ne znači da je fotka autentik. Drugo što mi je sumnjivo (ako je autentična), nije ceo papir uslikan a pod crtom lepo piše "ime, prezime i potpis" pa su možda potpisi desno od ovog spiska imena.  :roll:  Možda i nisu, ali dajte ljudi, malo zdravog razuma ne škodi.

Vidiš, to mi nije palo na um :shock: :-? :-x
Ajde Loni, budi koristan jednom, dal se u izbornom zapisniku članovi komisije potpisuju desno od navedenih imena, ili su na slici uhvaćena mesta predviđena za potpis.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Pod brojem jedan vide se dva potpisa - Vojislav Milić i V. Milić. Da se ti slučajno ne zoveš Mel Gibson i igraš u filmu Teorija zavere?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

Nisam čitao Lovac u raži, tako da, ne  :(

tomat

možda je Vojislav Milić popunio imena i prezimena svih članova komisije (predsednik je komisije, šta li) i potpisao se pored svog imena, a spisak je uslikan pre nego su ostali članovi komisije stigli da se potpišu.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Hobit

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 13-05-2012, 10:18:57
Ontopik - znam da je na podosta izbornih mesta glasanje potrajalo prilično po 20h (došli kasano, stali u red pa ih se moralo "ispoštovati"). Ajd da kažemo da je 21h realna granica kad su zatvorena birališta (a čuo sam da je u Subotici glasanje trajalo i do 21:30). Nema tih mahera koji mogu da isprazne kutije, prebroje glasove, upakuju, zapečate, napišu izveštaje, prilože materijal... pre 22h pa de jebe jež ježa. Cesid još pre 22h izlazi u javnost sa "preliminarnim" rezultatima (prilično tačnim, pokazeće se). Kako? Na koju magiju?! Loni, bio si u komisiji, kad ste završili posao?

Izuzetno lep ćirilični rukopis  :-? :idea: xrofl  Kažu da je fotka napravljena na izbornom mestu u Smederevskoj Palanci, i da je ovakav zapisnik prihvaćen.
Obratiti pažnju i na dva Tomislava Nikolića sa leve strane. Dal je bilo ikakve šanse da se registruje GG "Boris Tadić"? Ne?! Zašto, pa dozvoljena je registracija GG "Tomislav Nikolić"  :!:

Najsumljivije na ovoj fotki je to što...  hm... nisam grafolog, ali - rukopis je FRAPANTNO ''sličan'', a, neverovatno je i to da se baš NIKO nije potpisao latinicom.
Hm
Da li je ovo stvarno autentično?
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Alexdelarge

Tužilaštvo: Rezultati nisu falsifikovani, džak je ukraden posle brojanja glasova

Više tužilaštvo u Pančevu utvrdilo je da nije bilo fasifikovanja rezultata izbora, već da je izborni materijal ukaraden posle prebrojavanja glasova i potpisivanja zapisnika o izbornim rezultatima. Kandidat SNS za predsednika Tomislav Nikolić pokazao je džak sa glasačkim listićima iz Pančeva, sa izbornog mesta u osnovnoj školi "Sveti Sava", i optužio vlast za izbornu prevaru.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/323589/Tuzilastvo-Rezultati-nisu-falsifikovani-dzak-je-ukraden-posle-brojanja-glasova
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Loni

Quote from: Anomander Rejk on 13-05-2012, 21:11:43
A što ti Zagore ne vataš poskoke po Dalmaciji ? Ko te zvao u Nemačku da otimaš Nemcima posao ? xuzi
Pa vidiš Džone, po Loniju su valjda Makedonci krivi što su se uopšte usudili da komentarišu kako ih ubijaju u vlastitoj državi .

Anomandere nemoj me razočarati.
Ja razumem da ovaj gad Džon ne može da razazna nijanse, ali ti si bar na višem nivou od njega i vrlo lepe priče pišeš.
Od tebe bar očekujem da imaš toliko sofisticiranu moć analize i da bar toliko temeljno pratiš moje pisanje da shvatiš da JA NIKAD NE KRIVIM NIJEDAN CEO NAROD NI ZA ŠTA!

To nek svima bude jasno.
Ja sam tip koji ne prioznaje značaj naroda niti ikakvog nacionalizma.
Za mene biti deo nekog n aroda nema ni pozitivnu ni negativnu kvalitetnu odrednicu.

I kao takav ne mogu da kažem da su Makedonci krivi za sve.
Ipak ti si, posle ubistva 5 Makedonaca, imao u Skopju miti9nge na kome se vikalo SMRT ŠIPTARIMA!

Pa izvini je l može tako?
Je l može, na osnovu nekoliko ubica i monstruma iz albanskog naroda, ceo trg u Skopju da viče - Makedonija Makedoncima i Ubij Šiptara?
Je l ok?

Pa ti i ja da smo Albanci iz Makedonije bili bismo povređeni.
Neću da neko mene poistovećuje za bilo kojim ubicom.
Kao što ja to ne želim da mi rade sa Mladićem, nije fer da to rade bilo kom običnom Albancu ma gde da je, zbog monstruma iz njihovih redova.

Dakle miting Makedonaca je u načelu bio opravdan. Međutim nisu trebali da dozvole te parole.
Kao što na porodičnoj šetnji nisu smeli da dozvole da neko viče ,,Ubij pedera''.

S druge strane i na albanskom mitingu se desilo isto.
On je najpravljen sasvim legalno. Da bi se sprečili dalji napadai na SVE Albance umesto samo na ubice.
Međutim i on je zloupotrebljen.
I tu su ALBANSKI SKOTOVI upropastili miting jer i tu je bilo onih koji nisu došli samo protiv diskriminacije svoje nacije već i za to što stvarno intimno podržavaju ubice.

ZAKLJUČAK:
Većina ljudi i kod Makedonaca i kod Albanaca su ok. Međutim manjina i kod jednih i kod drugih su skotovi.
U momentima ovakvih sukoba jako je teško različiti ko je skot, a ko normalan čovek.

ZAKLJUČAK 2:
Kad se dese ovakve stvari moj logičan zaključak je NE VALJA NIJEDAN NACIONALIZAM.
GREŠKA JE POISTOVEĆIVANJE IJEDNOG ZLOČINA SA NACIJOM.

A zašto i tvoj zaključak Anomandre nije isti, već se uvek opredeliš za jednu stranu,
i zašto zaključak svih drugih nacionalista nije isti, već uvek osuđujete samo jedan nacionalizam, ali ne i sve, to je vaš problem.
Ali ja neću dozvoliti da me iko ugurava u fioku onih koji su sa strane ijednih, ali baš ijednih nacionalista.

Da l je reč o nacvionalizmu ili nekom ,,kontranacionalizamu'' nastao kao odogovr prvom, ne zanima me.
Svakli nacionalista će za mene biti budaletina. Bio on Srbin, Albanac ili Makedonac.

Loni

Evo linkova sa mitinga Makedonaca:
http://facebookreportermonitor.wordpress.com/2012/05/12/%D1%83-%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D1%99%D1%83-%D1%81%D0%BC%D1%80%D1%82-%D1%88%D0%B8%D0%BF%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%80/

http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/224509/Antialbanski-miting-u-Skoplju

Evo i mintiga Albanaca (sa podjednako ogavnim parolama)
http://www.in4s.net/index.php/politika/svijet/19093-skoplje-kamenicama-na-zgradu-vlade

I sad, posle ovih slika, nek mi neko kaže da je kriva samo jedna stana.
Nek mi neko kaže da je poguban samo jedan nacionalizam i jedan fašizam, a drugi nije.

Ne može tako. Il' su pogubni svi nacionalizmi ili nije poguban nijedan.

Da je pameti izašao bi predsednik Makedonije na televiziju i rekao: - Ljudi desila se tragedija. Pet naših građana je ubijeno. Međutim svi mitinzi se zabranjuju da ne bi došlo da haosa. Narod mora da zna da su ubice individualni ljudi sa imenom i prezimenom. Ne sme se dozvoliti da se sa bilo kojim ubicom poistoveti nacija jer to bi rodilo krug bez kraja. Nema ni mitinga ni kontramitinga. Ubice ćemo naći, suditi im i presuditi.

Anomander Rejk

Loni, da ne trolamo, odgovoriću na pp.
Ako Zorić kaže da nije bilo prekrajanja glasova, i da tvrdnje SNS nisu istinite, onda neko mora da odgovara, zar ne ? Ili je vlast pokrala izbore, ili se radi o lažnom prijavljivanju krivičnog dela ? Nešto jeste, ne može ostati ovako da visi u vazduhu bez ikakvih sankcija po ikoga. Mislim može, realnost je da će tako najverovatnije biti, ali onda nema zakona.

Джон Рейнольдс

Quote from: Loni on 14-05-2012, 17:29:26
Ja razumem da ovaj gad Džon ne može da razazna nijanse, ali ti si bar na višem nivou od njega i vrlo lepe priče pišeš.

Него, смрадино, шта је оно било на Косову и Метохији седамдесетих и осамдесетих, пре Милошевићевог "апартхејда"? Срби ово, Срби оно, Недићева влада, Милошевићев апартхејд... Хајде да чујемо коју бљувотину о томе чиме су Срби заслужили ликвидације и прогоне усред свег оног "братства и јединства". Или је и то "митоманија"? Привиђала нам се убиства, претње, зидови с пушкарницама око шиптарских кућа?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Loni

Neces od mene vise nista cuti jer sta god ta cujes ti si nepopravljiv.
  Za osudu je svaki zlocin nad vocek, pa naravno i albanski zlocin nad srpskim covekom. Eto. 

Sta da pricam s ljudima dvostrukih arsina. Sa onima, po kojima je jedan nacionalizam los. Drugi dobar.

Albedo 0

naravno, kao što je krompir loš a spanać dobar, a oba su povrće. To što je tebi sve pire je druga stvar.

Джон Рейнольдс

Следеће питање би било да ли је Милошевићев "апартхејд" после вишедеценијског шиптарског терора био оправдан, баш као што је била оправдана агресија НАТО после српских "злочина" по Сарајеву и заборавих већ где...

Али Лони подви реп и утече. Бедник.

#Τζούτσε

džin tonik

Джон Рейнольдс

Весна Текила ми је далеко од симпатичне особе, али овде у много чему убада где треба:

http://www.slobodnaevropa.org/content/pesic_tadic_uzurpirao_kompletnu_vlast/24579996.html

#Τζούτσε

pokojni Steva

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Father Jape

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 15-05-2012, 10:32:29
Zagorka Golubović govori o Borisu Tadiću

Slika i prilika Srbije: činjenica da o ovoj dojajnoj gospođi postoji članak samo na nemačkoj Vikipediji, ne i na srpskoj.

Father Jape

Hm. Što onda nije povezano sa nemačkom... i što Gugl ne izbacuje... Bizarno.

Father Jape

Ah, da. Ja ne koristim google.rs.  :lol:

lilit

još ću početi da verujem u teoriju da je zglajzavanje 1974. oduvalo ono jedinomisleće iz serbije.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Anomander Rejk

Pokrajinska prosvetna inspekcija proverava Tominu diplomu  :mrgreen:.
Blic je zaista postao smeće od novina, navijačko za vlast, potpuno. Na dve strane Tadićev intervju, a za Tomu naravno packe o diplomi.

Джон Рейнольдс

Der Blitzen постао смеће од новина? Следеће питање је толико очигледно да не морам ни да га постављам.  :lol:

#Τζούτσε

Karl Rosman

Da je smece, jeste, ali Toma je verovatno jedan od retkih "politicara" koji je nekako uspeo da se zakaci sa medijima pred same izbore. Mislim da ga Blitzen trpa usled pretnje tuzbom, ili neceg slicnog zbog upita o diplomi. Mozda gresim, ali u svakom slucaju dao im je goriva da odlete do Marsa i nazad ako treba.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

pokojni Steva

Zar nije gazda Blica, Švajcarac,  ove "naše" novine imenovao po isto njegovom ali iz heimata (tamo desničarskom), Bliku? Nohat, ozbiljno razmišljam da se povedem Pešićkinim pozivom, izađem na izbore i glasam za Tomu  :!: Šta fali, nešto kao whiter shade of pale beli glas  xdrinka

scallop

Nemoj, Stevo. Ako ti izađeš na glasanje biće prijava da je sve falsifikovano, jer si se već izjasnio da nećeš.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Anomander Rejk

Užas od duela. Toma standardno, pokušava se upristojiti i predstaviti kao čovek budućnosti, a onda mu se otmu medvedi u proleće, nesrećni Dodik i sl. Tadić nikad gori, nervozan, usiljen, deluje totalno iscrpljeno, sipa neke fantazije o zapošljavanju, razvoju nauke i povratku mladih iz inostranstva. Kuku lele-zajednička odrednica za oba kandidata.

Skalar

Састала се две испушене муштикле, пласирале исте приче, само другачије упаковане, али је жалосно то што ћемо ми сви на крају испушити, ма ко год од њих двојице буде први.
Пиво и ћевапи спајају људе.

Джон Рейнольдс

И не пружи Борхан руку на крају!  :)

#Τζούτσε

Albedo 0

jebiga, nisam stigao da pogledam, ali ono što sam pročitao na Blicu pokazuje da je Toma idiot koji sluša američku PR agenciju, koja je vjerovatno ultrauspješna među tupavim Amerima, ali ovdje to ne pali.

Джон Рейнольдс

Мислим да сам гледао све њихове дуеле и сваки пут сам се (гистро  :lol:) шокирао колико Борхан лоше изгледа. Ајде то, него из дуела у дуел све је горе. Вечерас је, на страну све личне несимпатије према лику и делу, а нарочито његовој странци и политици, изгледао не лоше, већ - озбиљно болесно. Не знам да ли је још неко приметио. Имајте на уму и то да се обојица појављују нашминкани, али да РТС-ови шмикнери знају посао. То значи да шминкају толико да човек не бљешти пред камерама и не зноји се ("топи се") ако је вруће, али мора да оставља отприлике утисак као у природи.

Није чак ни то што је Николић старији. Ево, проверио сам, није старији много - шест година. Борхан изгледа болесно.

#Τζούτσε

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Albedo 0

pa dobro, odavno se šuška da je bolestan

lilit

nije.
samo minimalna imunodeficijencija.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Josephine

Zato treba birati predsednicu/predstavnicu. Žene su u Srbiji (videlo se u predizbornim duelima) u globalu energičnije, kulturnije, mirnije i svežije. Dobro, onu patrijarhalnu šešeljevku ne računam, njoj je ionako, umesto glave, burma u prvom planu.

Usul

God created Arrakis to train the faithful.

Anomander Rejk

Quote from: Джон Рейнольдс on 17-05-2012, 00:40:14
Мислим да сам гледао све њихове дуеле и сваки пут сам се (гистро  :lol:) шокирао колико Борхан лоше изгледа. Ајде то, него из дуела у дуел све је горе. Вечерас је, на страну све личне несимпатије према лику и делу, а нарочито његовој странци и политици, изгледао не лоше, већ - озбиљно болесно. Не знам да ли је још неко приметио. Имајте на уму и то да се обојица појављују нашминкани, али да РТС-ови шмикнери знају посао. То значи да шминкају толико да човек не бљешти пред камерама и не зноји се ("топи се") ако је вруће, али мора да оставља отприлике утисак као у природи.

Није чак ни то што је Николић старији. Ево, проверио сам, није старији много - шест година. Борхан изгледа болесно.

Baš to, deluje totalno iscrpljeno i bolesno.

Alexdelarge

i ti bi tako izgledao kad bi radio 14 sati dnevno.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.