• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Da li ćete glasati - i za koga?

Started by Nightflier, 28-03-2012, 22:51:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Josephine

U stvari, najviše od svega razočarava činjenica da smo bizarno zatvoreni u civilizacijskoj crnoj rupi, da se decenijama vrtimo u krug, i da smo sada, opet, ponovo došli tamo odakle smo i pošli. Tragedija.

M.M

Quote from: Savajat Erp on 21-05-2012, 01:13:25
Quote from: Miljan Markovic on 21-05-2012, 01:11:30
Ma, sve je ovo namešteno.

Све? И избор за мис и Беовизија?! Не...не....нееееееееееееееееееее.... :cry:

Vickast si ti mali, znaš. :)
Nijedan poraz nije konačan.

Джон Рейнольдс

Quote from: Loni on 21-05-2012, 01:10:11
I šta s tim?
Zato što je pobedio lošiji od Evropejaca, on će kao degradirati proEU ideju pa će narod da ode u drugu krajnost?

Поента је како сам објаснио сину зашто смо гласали за Николића: Обојица су говна, али је Борхан говно које је већ дуго на власти и трећи пут се кандидовао после сумњивог тумачења Устава (ово последње не баш тим речима). Увек треба гласати против говнета на власти и нема ту неке велике мудрости, Бата је негде на теми мало озбиљније објаснио потребу да се у демократији властодршци навикну да с власти МИРНО силазе.

А да у свести људи још то баш и не постоји - не постоји. Ево читај туљење ове несрећне Д. Супруга (која сад није гласала) ми је указала на хистерисања по фејсбуку и једном форуму који посећује. У питању је (опет!) чиста малограђанштина, особе које само у сопстственим очима дижу себи цену тако што се, као фол, залажу за неке квази-прогресивне идеје. Е такве треба мало спустити не на земљу, него бацити у блато где им је, реално, и место.

Надам се да сам био јасан; ако се већ играмо демократије, онда бар поштујмо правила.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Rekoh već, meni je stalo do pojave, obrazovanja, kulture, budući da je predsednik formalna ličnost u Srbiji. I stalo mi je da se prekine gerontokratija i vladavina ocvalih muškaraca. Ne čitaš šta pišem, ali je bitno da (malograđanski) komentarišeš, srce.  :roll:

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 21-05-2012, 01:21:53
Rekoh već, meni je stalo do pojave, obrazovanja, kulture, budući da je predsednik formalna ličnost u Srbiji. I stalo mi je da se prekine gerontokratija i vladavina ocvalih muškaraca. Ne čitaš šta pišem, ali je bitno da (malograđanski) komentarišeš, srce.  :roll:

Мени би, пак, значило да се за новац не продају лажно знање и измаштани сертификати.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Albedo 0

Quote from: D. on 21-05-2012, 01:21:53

samo teška malograđanka bi pod obrazovanjem i kulturom smatrala bezobzirno kršenje Ustava jedne zemlje, pravne svetinje, društvenog ugovora i garanta civilizacije.

Josephine

Heh, kakav si ti maliciozni seronja, srce. Da se nisi uplašio kada sam te pozvala na pivo, sada bi znao sa kim imaš posla. Ovako se samo blamiraš. Tako mator, a tako glup.  8) I posle me pitaju što se bunim protiv ocvalih kuronja. Pa zato što su glupi. I iz njih samo impotencija progovara. 

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 21-05-2012, 01:25:57
Heh, kakav si ti maliciozni seronja, srce. Da se nisi uplašio kada sam te pozvala na pivo, sada bi znao sa kim imaš posla. Ovako se samo blamiraš. Tako mator, a tako glup.  8) I posle me pitaju što se bunim protiv ocvalih kuronja. Pa zato što su glupi. I iz njih samo impotencija progovara. 

Немој ми рећи да си на тим "дебатама на савезном нивоу" побеђивала оваквим ласцивним (и клиначким) провокацијама?  xrofl

#Τζούτσε

Josephine

A, ne, ne, srce. Ti si prvi počeo. Znamo to ti i ja. Do tog trenutka sam sa tobom bila na nivou diskursa savezne debatne prvakinje (kao i uvek). Od tog trenutka sa tobom pričam onako kako si sam poželeo. Tu sam da ti ispunjavam sve želje, dušo.

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 21-05-2012, 01:34:20
A, ne, ne, srce. Ti si prvi počeo. Znamo to ti i ja. Do tog trenutka sam sa tobom bila na nivou diskursa savezne debatne prvakinje (kao i uvek). Od tog trenutka sa tobom pričam onako kako si sam poželeo. Tu sam da ti ispunjavam sve želje, dušo.

Немој ми рећи да си на тим "дебатама на савезном нивоу" побеђивала оваквим ласцивним (и клиначким) провокацијама?  xrofl

#Τζούτσε

Josephine

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Nightflier

Predsednik je daleko od protokolarne figure u Republici Srbiji i na raspolaganju ima ozbiljne mehanizme za ometanje rada Vlada, ako želi da ih primenjuje.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

zakk

Ja se nadam da će prvo malo da se apse međusobno :D
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Tex Murphy

Quote from: zakk on 21-05-2012, 01:36:32

genijalna kampanja  :roll:

Ово је сто посто нека намјештаљка, ал кога брига, крепавам од смијеха!  :!: :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Джон Рейнольдс

Quote from: zakk on 21-05-2012, 01:42:13
Ja se nadam da će prvo malo da se apse međusobno :D

+ 1

Наравно, врана врани очи не вади, али то је управо један од разлога зашто увек против гована на власти. Не тако давно чуо сам "мишљење" човека кога сам дотад сматрао интелигентним да треба гласати за власт зато што овде ионако стално владају лопови и - по том "мишљењу" - увек ће више красти онај који се већ није довољно накрао. У суштини: "Керу коска доста је". Наравно, слаба тачка те теорије је реч "довољно" пре речи "накрао".

#Τζούτσε

Nightflier

Quote from: zakk on 21-05-2012, 01:42:13
Ja se nadam da će prvo malo da se apse međusobno :-D

Teško. Ista su to gomna, manje-više. Ne verujem da će Nikolić biti išta spremniji da koristi svoja realna ovlašćenja nego što je to Tadić bio dok je Koštunica bio premijer.
First 666

Savajat Erp

Quote from: Nightflier on 21-05-2012, 01:38:33
Predsednik je daleko od protokolarne figure u Republici Srbiji i na raspolaganju ima ozbiljne mehanizme za ometanje rada Vlada, ako želi da ih primenjuje.

Не баш толико озбиљне...реееално :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Alex

Treba reći da je Toma došao na vlast na prevaru, pričom o pokradenim izborima i krađi 500000 glasova.

Sad ga treba terati da dokaže krađu svakog od pola miliona glasova ili da vrati mandat. A kad mu se oduzme mandat da ide u zatvor zbog iscenirane krađe i organizovane obmane, na bar 10-ak godina.

(Naravno, ništa od toga, realno.)
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

RedSonja

sutrašnja naslovnica blica i kurira
tadić pobedio u vojvodini  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Джон Рейнольдс

Quote from: Alex on 21-05-2012, 01:54:30
Treba reći da je Toma došao na vlast na prevaru, pričom o pokradenim izborima i krađi 500000 glasova.

Да, о том "детаљу" ће се аналитичари још много бавити. Имао сам утисак да је та прича пре одбијала гласаче, него привлачила на биралишта, али можда грешим.

Било како било, годинама смо трпели "враћају се деведесете" кампање и ако ће овај избор ишта добро донети, НАДАМ СЕ да ће донети прекид приче о деведесетима.

#Τζούτσε

Josephine

Quote from: Джон Рейнольдс on 21-05-2012, 01:58:19
Било како било, годинама смо трпели "враћају се деведесете" кампање и ако ће овај избор ишта добро донети, НАДАМ СЕ да ће донети прекид приче о деведесетима.

xrofl xrofl xrofl

Alex

Quote from: Джон Рейнольдс on 21-05-2012, 01:58:19
Quote from: Alex on 21-05-2012, 01:54:30

Да, о том "детаљу" ће се аналитичари још много бавити. Имао сам утисак да је та прича пре одбијала гласаче, него привлачила на биралишта, али можда грешим.

Možda je samo odbila malo više Tadićevih nego Tominih.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Nightflier

Quote from: Savajat Erp on 21-05-2012, 01:50:30

Nije i da nije. Veto ipak može da drastično uspori donošenje zakona, bez obzira na ponovno izglasavanje. A ipak je reč i o direktnoj kontroli Vojske. Takođe, i Toma može da koristi onaj deo o "predstavljanju zemlje" kao izgovor za sve i svašta. Postojeće odredbe Ustava mogu da se iskoriste veoma kreativno.
First 666

Savajat Erp

Quote from: Nightflier on 21-05-2012, 02:05:03
Quote from: Savajat Erp on 21-05-2012, 01:50:30

Nije i da nije. Veto ipak može da drastično uspori donošenje zakona, bez obzira na ponovno izglasavanje. A ipak je reč i o direktnoj kontroli Vojske. Takođe, i Toma može da koristi onaj deo o "predstavljanju zemlje" kao izgovor za sve i svašta. Postojeće odredbe Ustava mogu da se iskoriste veoma kreativno.

На вето сам првенствено и мислио, али не бих рекао да је то неко драстично успоравање, јбг...једино ако није неки зајебано хитан, а таквих нема више...или ипак...? :) :)

Albedo 0

sve će se pojasniti veoma lako, ako Nikolić sad napasno zaboravi na priču o krađi glasovu sve će biti superiška za DS-ovu Vladu.

Джон Рейнольдс

Већ је заборавио.

И шта рекох за "Двери"? Мало су се бунили и шта би? Протести су утихнули, на сајту су објавили како су избори покрадени, али - гле чуда - нигде да је јаве ти силни контролори (рецимо, ДСС или СРС, пошто "Двери" нису успеле да нађу неколико хиљада људи да покрију сва места) да потврде да су записници прекрајани. Дакле, океј, теоретски је можда могуће тако прекрајати резултате, али да ли је могуће да је неколико стотина људи из опозиционих странака поткупљено и сад ћути о томе?

#Τζούτσε

Usul

Ovde je neki tezak dil pao...
God created Arrakis to train the faithful.

Stipan

Širom Srbije počela silovanja građana koji su glasali belim listićima. Prva silovanja prijavljena su u Čačku, gde je u blizini gradskog odbora Demokratske stranke, silovan M.P. (43). Njega su sa leđa napala dvojica neidentifikovanih muškaraca i izvršila protivprirodni blud uz povike ,,Evo ti sad tvoj penis!".

Silovanja je bilo i u Kruševcu, Nišu i Leskovcu, a u Beogradu je u Krunskoj ulici silovan mladić V.P. (23), koji je postavio sliku listića sa zaokruženim Čiča Glišom na svoj fejsbuk zid.

Pojedini građani su u panici jer je RIK objavio kako su nestali svi snimci sa kamera koje beleže glasanje građana na svim biračkim mestima. Pretpostavlja se da će ovi snimci poslužiti neimenovanim silovateljima da krenu u akciju ,,od vrata do vrata" širom Srbije.

Kako Njuz nezvanično saznaje, nestali su i spiskovi sa glasačima, na osnovu kojih bi silovatelji mogli da identifikuju i one koji nisu izašli na izbore, a što bi mogli da im omogući nesmetano orgijanje narednih 5 godina.

Read more: http://www.njuz.net/sirom-srbije-pocela-silovanja-gradana-koji-su-glasali-belim-listicima/#ixzz1vTy5htPh

Loni

Nešto razmišljam, ako je već pobedio Toma (a usput je rekao da je glasanje juče bilo čisto kao suza i pošteno  :roll:),
onda bih voleo da on nekim čudom uspe i da sastavi skupštinsku većinu.

Bezveze je da se ponovi period kohabitacije (2004-2008) kad je kandidat DS-ov kandidat pobedio, a vladu sastavili sasvim drugi - DSS, NS, SPS i G17.
  Radi stabilnosti i sprečavanja kočenja bolje je da zemlja ide kompaktno.

Sad se treba samo pozabaviti matematikom.
Da li je moguće da Toma od ovoga sakupi 126 poslanika?

Mislim da bi najbolje bilo da se sastavi vlada SNS - DS.
Žuti to neće hteti, pa ostaje nada da će ambasadori EU zemalja izvršiti pritisak na DS da idu u koaliciju sa naprednjacima.

Джон Рейнольдс

Бем ти све, па ја тек сад видех да је "наша" Маја Гојковић прва на листи УРС! :shock:

#Τζούτσε

Father Jape

Loni i Džon se složili oko sudbine Srbije. The end is nigh!
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Джон Рейнольдс

Нисмо се сложили. Ја сам то написао још одмах после избора, а Лони се изгледа несвесно бори да се извуче с дарк сидеа. Моје бриљантне политичке анализе служе као светионик у дубоком мраку српске збиље.

#Τζούτσε

džin tonik

ne znam koji su gori, demokrate, komunisti ili popovi. sljedbenici svih zive u buducnosti.
te bit ce ti dobro na nebu, te bit ce ti dobro kad ostvarimo 100 petogodisnjih planova, te bit ce ti dobro kad napravimo REFORME (ova rijec mi se posebno svidja, tko razumije, razumije)

lilit

zosko glasa za reform tortu izgleda!

nego, mozda cu zvucati bogohulno (ogradjujem se posto nit sam glasala niti trenutno zivim u srbijici), ali ne vidim neki smak sveta u tome sto je toma pobedio. niti mislim da je gori od vecine onih koji zastupaju ostatak sveta (sigurno mu je opsta kultura nesto niza, al nista sto se ne da izblefirati :lol:), niti mislim da ce njegov izbor doneti ikakvu radikalnu promenu smera kretanja srpske politike. ds ko sns, samo jos da naprave vladu zajedno (o mojim iluzijama iz 1991. necu ovom prilikom).
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

scallop

Sigurno nije veći duduk od klempavog Buša.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Loni

Teška srca moram da priznam da ima i situacija koje i Džon dobro izanalizira. Jedino što on stoji na suprotnoj strani od mene pa ono što za njega crno za mene belo.
   Kladim se da će sad evroskeptici da žale žute, kad strani ambasadori budu izvršili pritisak na njih da uđu u koaliciju sa Tomom.

Ja naravno ostajem saveznik D... Mada rečenica - Smrt državi - joooooooooooooooooooooj Deana, Deana (kako da te nazovem) mi je prenaivna.
   Ako nema države, nema ni sudstva, a nema ni policije.
   E sad zamisli društvo u kome nema policije.  :roll:

Ako nema države, nema ni valute.
   E sad zamisli ti društvo bez valute. Šta je alternativa? Robna razmena.
   Ja dakle namuzem kozu i donesem na pijacu mleko, a neko drugi nabere jagode i trešnje pa mi to da u zamenu za mleko?

Zato draga D... ne nasedaj na bajke naivnih anarhista. Lako je pljuvati mane nečega, ali treba dati alternativu. Kad budem video alternativu države - dakle sistem bez sudstva, policije i valute, a da funkcioniše, onda ću anarhiste doživeti ozbiljno. Pre nastanka ozbiljnih država imao si feude. Dakle fudealac ti štampa valutu, njegove sluge su oružana kontrola (paralela sa državnom policijom) a njegova privatna tamnica je u paraleli sa zatvorom. Ako je to sistem bez države neka hvala.

No ne brini draga D... I pored gafova na koje moram da se osvrnem, s tobom sam u savezu.  :wink:

HAL

Колико ми је влада ДС+СНС изгледала као СФ пре два месеца, сада ми изгледа све озбиљније, и то не на њихову иницијативу, већ као и увек кројача наше политике ван наше границе.

Или ће једноставно Тома да послужи као жртвени јарац када крене са већим убзањем низбрдо.

Savajat Erp

Важно је да смо ми живи и здрави...и да су нам прави, за остало ћемо лако!  :mrgreen:

Biograf

Ja sam juce glasao,  a vi ?

Dellamorte Dellamore (1994)

Dellamorte Dellamore also known as Cemetery Man

džin tonik

kako dalje, sto se nazire u srbiji i "regiji"?
"hrvatima" propada plan obnove sugoslavije, masemo vam iz europe.
nakon sto su dobra iz pljacki devedesetih potrosena, grobar i srbija traze novu zrtvu. bosna nema nista, a tu je i nato. kosovo nema nista, nato. hrvatska, jaca. crna gora! spreman sam se okladiti da grobar i srbija krecu u oslobodjenje svete srbske zemlje crne gore.

Джон Рейнольдс

И највећи издајници почели су да преписују од мене. Мораћу мало да заоштрим реторику, не може бре више овако!

#Τζούτσε

mac

Zašto ima samo sedam tvitova, a prvi postavljen 19. maja? Opet neka prevara?

Джон Рейнольдс

#Τζούτσε

pokojni Steva

Quote from: Джон Рейнольдс on 21-05-2012, 12:50:23
И највећи издајници почели су да преписују од мене. Мораћу мало да заоштрим реторику, не може бре више овако!

Ima nas koji ne cvrkućemo - pojasni.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?