• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Da li ćete glasati - i za koga?

Started by Nightflier, 28-03-2012, 22:51:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: lilit_depp on 22-05-2012, 21:11:27
ajd što se bavi nego se i samocitira!

sta da radim kad se razumijem u srbe bolje od srba. grobar ce pokusati kompenzirati kosovo crnom gorom koja je daleko atraktivnija. tako moze ispuniti europske zahtjeve oko kosova, bez da ga sami srbi likvidiraju, a srbiju prikrpeljiti crnoj gori iz koje se moze izvuci korist.

Albedo 0

kakvo sabijanje, majko  :-|

Josephine

Batice, može li neka fora do tebe da stigne na vreme? Kada je mi ostali nismo čuli?  8-)

HAL

Quote from: zagor-te-gay on 22-05-2012, 21:19:35
sta da radim kad se razumijem u srbe bolje od srba.
Брате мој, политиком изгубљени, образовањем заборављени, падни ми на груди!

Quote from: Джон Рейнольдс on 22-05-2012, 21:07:33

Баш ми је мило кад видим колико се Зоско бави српском политичком сценом.
Па брине се човек за своју старију браћу. Ваљда ће следећи изборни списак бити проширен остатком дијаспоре из Хрватске, па неће  бити ограничени само на цитирање и коментарисање овде, већ ће моћи и да активно учествују!

Albedo 0

Josephine

xrofl

E, ovo je bilo duhovito.  :lol:

Джон Рейнольдс

Има ли још неког осим мене ко је против гласања дијаспоре?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

mac

Ja sam protiv toga da neko može da glasa u dve države, ali sam i protiv toga da ne može da glasa ni u jednoj.

Loni

Ja sam protiv glasanja dijaspore. Što da glasaš za vlast tamo negde, gde niti si, niti ćeš ti snositi posledice izbora.

Albedo 0

Quote from: Джон Рейнольдс on 22-05-2012, 21:25:36

pa sad, to mi zvuči kao ono da Srbi mogu biti samo pravoslavci

ipak ta dijaspora šalje ogroman novac u Srbiju, a povrh toga ne treba misliti da je neko nestao u crnu upu ako je otišao u inostranstvo, iako se svakako neki nikad i ne vrate.

Takođe ne treba zaboraviti da su neki morali da odu jer su bili pripadnici kraljeve vojske, a neki su naravno kukavci koji bi pobjegli i da nije bilo hiperinflacije.

Ali kako to da razdvojiš.

lilit

Quote from: Джон Рейнольдс on 22-05-2012, 21:25:36

ima. ja.

cak i one na privremenom radu u inozemstvu. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

džin tonik

osnovni problem je definicija dijaspore. znaci problem je bosna. nema smisla da bosanci glasaju zato sto imaju odreda i hrvatsku putovnicu i srbski pasos, dok se prava dijaspora diskreditira.
vidi se i na ovom topicu tko je birao radikale. sve sami bosanci, a srbe tko pita...

lilit

ah, bosna je uvek problem.... :lol:

džin tonik

u ovom slucaju je. rep mase psom. kroji sudbinu i hrvatske i srbije glumeci neku dijasporu. a zapravo je nebitna pastirska zemlja, sa kojim urbanim centrom, lijepa za odmor.

RedSonja

a ne valja dijaaaaasporski rezlutat  :oops:

mada , okej i što se mojeg mišljenja tiče, mogu da glasaju tek kad odjave belosvetsku adresu prebivališta i ponovo je prijave u srbiji i na njezinoj teritoriji

Quoteto što srbin može da ostvari, to niki drugi ne može da pomisli!

iliti , de srbin prođe, tu trava ne raste?
preko anđe radosti?
:mrgreen:

RedSonja

bosna,šta bosna??
to ne postoji, to je srbija

džin tonik

mozda jos ne znas onu staru: mos' ljude izbosne, al ne mos bosnu iz ljudi. toliko o srbiji.

RedSonja

ne znam, vojvoda mi to nije spomenuo kasmo razgovarali  :oops:

Father Jape

Quote from: mac on 22-05-2012, 21:30:48
Ja sam protiv toga da neko može da glasa u dve države, ali sam i protiv toga da ne može da glasa ni u jednoj.

Također.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

lilit

Quote from: zagor-te-gay on 22-05-2012, 21:56:45
u ovom slucaju je. rep mase psom. kroji sudbinu i hrvatske i srbije glumeci neku dijasporu. a zapravo je nebitna pastirska zemlja, sa kojim urbanim centrom, lijepa za odmor.

vidim ja da si ti ovde po zadatku. dogovaras podelu bosne sa kvazi-suprotstavljenom stranom. sve kao: srbi ovo, srbi ono, a ti bi sa srbima na isti zadatak. e pa nece moci!!!!

džin tonik

steta, svidja mi se pomisao "vama ljudi nama zemlja". posteno podijeliti i dobro.

RedSonja

c,c,c...
naloženi ambiciozni prikan

RedSonja

a kad ovaj,ono
duplo golo   :oops:

Savajat Erp

Постоји и Србија Опен? Факинг тенис...
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Meho Krljic

Quote from: D. on 22-05-2012, 21:13:14
Quote from: zagor-te-gay on 22-05-2012, 20:38:44
a iznenadjenja!
SPS-PUPS-JS ni sa kim nije postigla bilo kakav dogovor o parlamentarnoj većini jer ni od jedne stranke nije dobila predlog o formiranju vlade, kaže Ivica Dačić.

Kompleksaš. Kako svi ti kompleksaši izađu iz mišijih rupa kada osete malo moći. Dačić, Vučić...  Znoje se kao svinje pred srčku i euforično gube dah slaveći "pobedu".

Ovo je Dačićevo okliznuće. Sada je u poziciji da ucenjuje i ruga se. Sutra će biti kažnjen za to. I tako se prepoznaju kompleksaši - nikada ne znaju da iskoriste priliku. Krele.

Eh, videćemo. Dakle, ima nešto i u tome da je Dačić ušao u koaliciju sa DSom kako bi oprao svoju i SPSovu reputaciju i to mu je vehementno uspelo - ne samo da je doručkovo sa Obamom nego je i uduplao broj mandata u ovom krugu izbora.

Ako ostane u koaliciji sa DSom, to mu je to. Već je rekao da neće premijersku poziciju i relativno je uverljivo da bi stagnirao tu gde jeste tokom naredne četiri godine i uvek bio drčna ali realno manja figura u partnerstvu. Ako, pak uđe u koalicionu vladu sa SNSom, sad će ON biti taj koji pere tuđu reputaciju i time sebe namešta na izvanrednu poziciju za naredne predsedničke izbore 2017. godine, kada Toma već neće ni želeti da se kandiduje, zbog penzije, a time će SNS davati Dačiću logističku podršku.

Mislite o tome.

Джон Рейнольдс

Лепо си то рекао, Мехо, али ко ће бити трећи?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Albedo 0

Žak Širak je bio predsjednik do svoje 75. godine, ne vidim šta bi Tomu spriječilo da učini isto.

ali dosta bi problema bilo u svemu tome, previše bi ličilo na staru koaliciju iz devedesetih, samo sada i sa Koštunicom, a to bi stvarno značilo - putinizacija Srbije, jer ni u kom drugom slučaju nije moguća takva koalicija.

Meho Krljic

Quote from: Джон Рейнольдс on 22-05-2012, 23:48:16
Лепо си то рекао, Мехо, али ко ће бити трећи?

Ma samo sam prepisivao od pametnijih. Kandidata za trećeg, Alahu hvala, bi se našlo, počev od URS...

A istina je da bi Toma mogao još dvaput da se kandiduje, ali utisak je da on zna da je to to i da posle ovoga ne može da ide na više.

Father Jape

Dry-Na-Nord reče na Tviteru Toma, Đilas, Đilas.

Albedo 0

Quote from: Father Jape on 22-05-2012, 23:57:28
Dry-Na-Nord reče na Tviteru Toma, Đilas, Đilas.

a šta to u prevodu znači?

Father Jape

Posle Tominog mandata opet pobeđuje DSov kandidat, a to će biti na sledećim izborima Đilas. Koji će onda dobiti dva mandata, kao Bota.

Ja svakako mislim da je bar prvi deo tog scenarija najverovatniji ishod.

HAL

Мехо, како је то Ивица прао своју репутацију и како ће туђу ако уђе у коалицију са СНС-ом? Озбиљно питам, не видим то што причаш а Џон потврђује.

Alexdelarge

Quote from: HAL on 23-05-2012, 00:24:47
Мехо, како је то Ивица прао своју репутацију и како ће туђу ако уђе у коалицију са СНС-ом? Озбиљно питам, не видим то што причаш а Џон потврђује.

tamne mrlje prošlosti
na tvojoj bijeloj košulji
veš-mašina budućnosti
nikad neće oprati

:mrgreen:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Petronije

Quote..."Ali želim da javnost jasno zna da, osim načelnog dogovora sa Borisom Tadićem i njegovom koalcijom pre drugog kruga izbora ( 8. maja) o zajedničkom radu na formiranju parlamentarne većine, nikakvih daljih konkretnih razgovora nije bilo na tu temu", zaključio je Dačić...
Arm the Homeless

Albedo 0

Quote from: Father Jape on 23-05-2012, 00:12:16
Posle Tominog mandata opet pobeđuje DSov kandidat, a to će biti na sledećim izborima Đilas. Koji će onda dobiti dva mandata, kao Bota.

Ja svakako mislim da je bar prvi deo tog scenarija najverovatniji ishod.

e jadni li smo ako do 2017. ne bude bilo nekog novog političara...

yalgr

xcheers

Sudbina je tako htela pa umesto punise rakcica ili gavrila principa postade predsednik  Srbije Toma-evropski covek.Ovo cementira srpskog,bosanskog i kvazibeogradskoprigradskog seljaka-rusofila iz unutrasnjosti u govna i obezbedjuje dalju dominaciju Beograda i Evrope nad rusijom,antiglobalizacijom,pravoslavljem,komunizmom i anarhijom.Sve to glasovima istih tih seljacina.Da nema Tome trebalo bi ga izmisliti.
Iskonskim srbima sa dna kaljuge pored septicke jame ostaje da drkaju na punisu i gavrila,a u stvarnosti kontejner je tu.

Джон Рейнольдс

#Τζούτσε

HAL

Џоне одговори горе на оно што сам пита Меху ако може! Видиш да га нема.

елем, сајт недеље

http://novibeogradafera.blogspot.com/

Джон Рейнольдс

Не знам како да одговорим у Мехово име, тим више што нити мислим да је Дачић опран, нити да он може икога да опере. Бар је том Дачићу лако ископати нешто и без копања. Афера "кофер", рецимо.

#Τζούτσε

Father Jape

Neko bi trebalo da napravi sajt u kome će, koliko je to moguće, što objektivnije dokumentovati sve "afere", od raznih Bodruma, šećerana, Mileta Dragića, pa do štrajkova glađu, lažnih optužbi za krađu glasova itd. Čisto da ljudi mogu da se podsete kad prođe koja godina šta je ko kad rekao.

U neku ruku slično, bio je onomad ovde negde onaj spisak citata iz '90ih, zaboravih šta to beše...

yalgr

One babe predstavnice rusije na evroviziji su bile ogavne.Samo im je falio kontejner i slike slobodana milosevica i vojislava seselja.Pravo lice antiglobalizacije,kostunice,kusturice a pre svega putina,najbogatijeg coveka na svetu,koji brani ruse od zapada i za to uzima sitnu proviziju,a oni to vole.A vole i da gnjure po kontejneru.Kad bolje razmislim na tom kontejneru bi se sjajno uklopio vizantijski krst.

Albedo 0

ako je od gospodina yalgra, mnogo je

Quote from: HAL on 23-05-2012, 01:09:36
Џоне одговори горе на оно што сам пита Меху ако може! Видиш да га нема.

елем, сајт недеље

http://novibeogradafera.blogspot.com/

ko bre šta bre???  :-?

yalgr

Uvek moze vise.Treba se samo truditi i raditi na sebi.

Albedo 0

teško da možeš ispasti gluplji od ovoga, ali svakako pokušaj

Джон Рейнольдс

Quote from: Father Jape on 23-05-2012, 01:23:14
Neko bi trebalo da napravi sajt u kome će, koliko je to moguće, što objektivnije dokumentovati sve "afere", od raznih Bodruma, šećerana, Mileta Dragića, pa do štrajkova glađu, lažnih optužbi za krađu glasova itd. Čisto da ljudi mogu da se podsete kad prođe koja godina šta je ko kad rekao.

U neku ruku slično, bio je onomad ovde negde onaj spisak citata iz '90ih, zaboravih šta to beše...

Добра идеја, али би одржавање тог сајта било фулл тиме јоб. Било би занимљиво имати све то на гомили, али без изјава, него дела теоретски кажњива законом, за која је неко одговарао, а неко и није. Јер заборавља се. Ево теста, два имена. Јањушевић и Колесар. Ко се за мање од пет секунди сети о чему је тачно афера била, добио је поен.

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

Quote from: yalgr on 23-05-2012, 01:29:55
Uvek moze vise.Treba se samo truditi i raditi na sebi.

Јес вала, теби би први корак могао бити да стављаш размак после знакова интерпункције. А после пређи на оне компликованије лекције из школских граматика. Кад већ сереш, сери писмено. Види мене, на пример.  8-)

#Τζούτσε

HAL

Quote from: Father Jape on 23-05-2012, 01:23:14

По овоме испаде како је Томислав највећи афераш, иако овај други треба да лиже затворске решетке. Шта ти је медијски мрак, испаде Борис на крају светац

HAL

yalgr

Janjusevica i Kolesara treba spaliti na lomaci jer su prouzrokovali najvecu pljacku u istoriji srpskog roda i poroda.A prouzrokovali su i Tudjmana.I Aliju.A i Tacija.O Klinktonu da ne govorimo.