• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Akcije i reakcije na sajtovima za prodaju igara! Steam, GoG, Zavvi, Base...

Started by Perin, 29-03-2012, 18:10:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Perin

Primio sam mejl pre par minuta. Naravno, kao i Bioware, duboko se izvinjavaju, ali eto, nemaju više igru na stanju. Tako da sam je naručio sa ebaya za 25 evra.

I naravno, rekao sam da im duboko zavaljujem na odgovoru, baš kao što se i oni meni duboko izvinjavaju.

Meho Krljic

Perin

Meho Krljic

Ipak je danas godišnjica Titove smrti, ne može mi se zameriti što sam malo emotivan.

дејан

на стиму тренутно 'company of heroes' сва 3 дела за тричавих 5 евра, одлична прилика да се поседује један од најбољих РТСова свих времена!!!!
...barcode never lies
FLA

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Perin

Quote from: дејан on 11-05-2012, 00:20:04
на стиму тренутно 'company of heroes' сва 3 дела за тричавих 5 евра, одлична прилика да се поседује један од најбољих РТСова свих времена!!!!

a imaju i akcije na tropiko serijal, tropico 4 dođe nekih 11 evra, a prva tri dela u kompletu negde oko 4-5 evra...a takođe midweek madness akcija, portal double pack je 8,5 evra.

Tex Murphy

Еј људи, баш нешто јурцам по ГоГ-у и видим гомилу старих игара које су прилично јефтине (типа 6 долара или тако нешто) и све су наводно компатибилне са Виндоузом 7. Је ли то уопште могуће, мислим ко је радио на преправљању толиких игара? Некако ми изгледа превише сјајно да би било истина - све оне дивне игре за којима сам патио док нисам имао компјутер!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Perin

Father Jape

Pa to je cela poenta GoGa. Oni urede, pa ti naplate. Inače bi im plaćao za badava.  :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Tex Murphy

Једно надасве глупо питање: Могу ли игре преко Стима да се наруче у тврдом паковању или су у питању искључиво дигитални даунлоуди?
Genetski četnik

Meho Krljic

:lol:  Ti stvarno ko da si pao s Marsa.

Dakle, kako Jape reče, poenta GoGa je da plaćaš to što je neko učinio stare igre kompatibilnim sa novim OSovima.

A poenta Steama je da imaš cloud pristup igrama, dakle, NEMA fizičke distribucije, samo digitalne.

Tex Murphy

Ама откуд знам, моје искуство са Стимом је врло минимално, не бих ни чуо за њега да нисам својевремено на поклон добио оригинално издање Half-Lifea 2, па су ме принудили да се ту региструјем (и то сам искористио тако што сам неколико пута одиграо Лефт 4 Деад)  :oops:

Genetski četnik

Tex Murphy

Регистровао сам се данас на ГоГ и открио да су ми дали неке бесплатне игре, баш им хвала!  :!: Вјероватно ће убрзо да падне и моја прва куповина, а то ће да буде (Мехо, не читај!) Габриел Книгхт: Синс оф тхе Фатхерс (рекох ти да не читаш) - имам отприје неку дискетну верзију, ал ко за инат то је верзија за Виндоуз, тако да не може да је потјера ни ДосБокс ни мој супермодерни шездесетчетверобитни Виндоуз Седам.
Genetski četnik

Perin

Quote from: Харвестер on 14-05-2012, 01:03:52
Регистровао сам се данас на ГоГ и открио да су ми дали неке бесплатне игре, баш им хвала!  :!: Вјероватно ће убрзо да падне и моја прва куповина, а то ће да буде (Мехо, не читај!) Габриел Книгхт: Синс оф тхе Фатхерс (рекох ти да не читаш) - имам отприје неку дискетну верзију, ал ко за инат то је верзија за Виндоуз, тако да не може да је потјера ни ДосБокс ни мој супермодерни шездесетчетверобитни Виндоуз Седам.

Bolji je steam od goga. I jeftiniji. A negde sam video za jeftine pare sva tri dela Gabriel Knighta, ali ne mogu da se setim gde ...

Meho Krljic

Ali GoG igre nemaju nikakav DRM, to je njegova velika prednost. Plus mnogo starih igara.

A Gabriojela Najta sam i ja pokupovo na GoGu.

Perin

Kad sam gledao pre nekoliko dana na sajtu base-a, preko kojeg takođe možete kupiti igre samo je poštarina 2 evra umesto 1 evro, Dragon Age: Origins Ultimate Edition je bio 29 evra; sada je :arrow: ista igra svega 13,80 evra. Dodamo li na to poštarinu od 2 evra, igra dođe oko 16 jevreja, što je dosta dosta manje nego što sam ja platio. Ako se neko odvaži u kupovanje ovoga čuda, neka zna da posle instalacije igre treba otići na biowareov sajt i skinuti 1.05 peč da bi igra radila kako treba. Ipak, smatram da je ovo totalno vredna investicija, jerbo evo već nekoliko dana igram Dragon Age po celi dan, kao nekakav klinac....

A koji su to još naslovi koje izdvajamo sa ovoga sajta?

Krenuću redom, i redati cene from low to high (otprilike):

:arrow: Ninja Blade (PC) - 3,77 evra

:arrow: Prey (PC) - 4,78 evra

:arrow: Battlefield 2 - EA Classics (PC DVD) - 5,91 evra

:arrow: oldiz bat gudiz: Still Life 2 (PC) - 5,41 evra

:arrow: Sins of a Solar Empire: Game Of The Year (PC DVD) - 3,77 evra

:arrow: Order of War (PC) - 3,64 evra

:arrow: samo za MEHMETA:    
Machinarium: Collectors Edition (PC/Mac DVD) - 8,68 evra

:arrow: Darksiders (PC DVD) - 8,81 evra

:arrow: Total War: Shogun 2 (PC) - 7,55 evra

:arrow: Brink (PC) - 7,55 evra

:arrow: Dead Space (PC) - 8,05 evra

:arrow:    
Victoria Complete Pack (PC) - 9,44 evra

:arrow: Borderlands (PC) - 10,07 evra

:arrow: Napoleon: Total War - Imperial Edition (PC DVD) - 10,07 evra

:arrow: Warhammer 40,000 - Space Marine (PC) - 10,95 evra

:arrow: Prototype (PC) - 10,07 evra

:arrow: Alice: Madness Returns (PC) - 11,33 evra

:arrow: Dawn of War II: Complete Collection (PC DVD) - 11,45 evra

:arrow: ovo sam stavio čisto onako, zato što volim ovu igru, ali mislim da se ne isplati baš za nešto tako staro dati 23 marke: Fable: The Lost Chapters (PC) - 11,83 evra

:arrow: što ne znači da se za ovo ne isplati dati otprilike toliko: Fable III (PC) - 12,59 evra

:arrow: i naravno igra na kojoj imam preko stima skoro najviše gejmpleja: The Binding of Isaac - Unholy Edition (PC) - 12,59 evra

:arrow: Monkey Island: Special Edition - Collection (PC) - 13,60 evra

:arrow: s obzirom da sam kupio prvi deo, iako znam da nije nešto ali ono....to je star wars, aj mast hev it, verovatno će i ovo u skorije vreme da se nađe u mojoj kolekciji: Star Wars - The Force Unleashed II (PC) - 13,85 evra

:arrow: još jedna Mehina: Terraria - Collector's Edition (PC) - 16,37 evra

:arrow: ovu sam već negde postovao, ali od viška glava ne boli: Mount & Blade Collection (PC) - 17,63 evra

:arrow: i za kraj: Tales of Monkey Island - Premium Edition (PC DVD) - 18, 26 evra.

Zavvi je inače malo digao cene (otprilike za jedan evro što nije toliko strašno). Sa zavvija, valjalo bi obratiti pažnju na ovaj jeftin naslov:

:arrow:Crysis Maximum PC - 10,19 evra.

U sledećem postu, biće nešto XboX igara na akciji....

P.S.

Kao što se da primetiti, stavio sam igre koje su cenom uglavnom pristupačne ljudima; odabir igara je posve subjektivan, mada sam se trudio da stavim i neke igre koje ne bih nikad kupio....I naravno, kvalitet igara zavisi od cene, jelte. 

Perin

Dakle, XboX igre. Nisam nešto previše igara igrao na Xboxu (iako isti posedujem) ali evo nekoliko zanimljivih (čini mi se!) naslova za probrati. Još jedared skrećem pažnju da ljudi koji žele da vide šta sve ima na sajtu, neka lepo kliknu i brouzuju, jerbo ima masa igara koje mi se nije dalo postovati. Sem tog, ukusi su različiti, i ako se meni ne sviđa Bulletstorm ili neka druga igra, ne mora da znači da se Vama neće svideti.

:arrow: Red Faction - Armageddon - Commando & Recon Edition (Xbox 360) - 7,55 jevreja

:arrow: Brink (XBox 360) - 7,55 jevreja

:arrow: Alpha Protocol (XBox 360) - 8,79 jevreja

:arrow: BlazBlue - Continuum Shift (XBox 360) - 8,79 jevreja

:arrow: neke igre treba staviti u listu samo radi naslovnice: Wet (XBox 360) - 10,07 jevreja (sirijusli, izgleda mi igra stvarno ok)

:arrow: ovo se naravno kupuje: Fable II: Classics (Xbox 360) - 12, nešto jevreja

:arrow: BioShock 2 (XBox 360) - 13,09 jevreja

Sledećih...5-6 igara su zasad stvarno najbolje što sam igrao....što dovoljno govori koliko često pičim xbox:

:arrow: Ninja Gaiden II (Xbox 360) - 15 jevreja ali je out of stock

:arrow: Devil May Cry 4 (Xbox 360) - 15,11 jevreja

:arrow: i naravno najbolja od svih je...Bayonetta Xbox 360 - 16,85 jevreja

:arrow: Gears Of War 2 Complete Collection Game (Classics) (XBox 360) - 15,5 jevreja

:arrow: Red Dead Redemption - Classics (Xbox 360) - 18,89 jevreja

:arrow: L.A. Noire (XBox 360) - 18,89 jevreja

:arrow: Fight Night Champion (Xbox 360) - 18,89 jevreja

:arrow: da stavim i jedan kol of djuti, iako ja to ne pičim: Call of Duty 4 - Modern Warfare - (Classics) (XBox 360) - 19,52 jevreja

:arrow: Dante's Inferno (XBox 360) - 19,90 jevreja

:arrow: Dynasty Warriors 6 (Xbox 360) - 19,90 jevreja

:arrow: Binary Domain (XBox 360) - 16,37 jevreja

:arrow: Crysis 2 (XBox 360) - 19,90 jevreja

:arrow: Mehmet je ovo verovatno pazario, ali možda je trebao da sačeka jer je sada Arcana Heart 3 (Limited Edition) Xbox 360 svega - 19,45 jevreja!

:arrow: Resident Evil 5: Gold Edition Xbox 360 - 16,85 jevreja

:arrow: Castlevania: Lords of Shadow Xbox 360 - 19,45 jevreja

:arrow: i za kraj, ako neko hoće sebe da počasti: Metal Gear Solid HD Collection (XBox 360) - 37,79 jevreja.

Tex Murphy

На ГоГ-у некакав викенд попуст, Dungeon Keeper 1, 2, Populous 1, 2, Alpha Centauri и Sim City 2000 све по 2.99 долара.
Genetski četnik

Meho Krljic

Strpljivo sam čekao da ih spuste na ove besmisleno niske cene i sada sam ih đuture nakupovao. Ou jes.

Tex Murphy

На ивици сам да и ја урадим исто, мада немам појма кад ћу стићи све то да преиграм  :( Живот је превише кратак, а добрих игара тако много  :cry:
Genetski četnik

Petronije

Arm the Homeless

Meho Krljic

Fora je sledeća:

http://www.overclock.net/t/740207/onlinekeystore

Hi,

Well I am the owner of onlinekeystore and this question comes up a lot, all we do is buy retail games cheaper from other countries in EU and US and then sell without delivery we simply scan the dvd case with the serial.

You can then add to steam/eadm or use with origianl ISO and you can create accounts and play online, i guarantee you wont have any troubles with our service.

As for accepting paypal we only dont do this because of previous scammers using the gateways simply for fraud, the other options are also quick and easy once verified same as paypal and you can even pay by cash using paysafe cards or direct credit card payments.

Any questions just ask

Thanks

OKS

Dakle, u neku ruku je legalno jer se ovo vodi kao neka vrsta prve prodaje - kao da ti kupiš igru pa je prodaš preko eBayja ili nešto slično, s tim što ovde oni ne prodaju igru fizički nego očekuju da ti skineš igru (bilo pirata bioo već nekako) a onda je legalno otključaš njihovim serijskim brojem koji oni prodaju samo tebi i nikom drugom. Ima smisla.

Na nekim mestima ih hvale:

http://www.trustpilot.com/review/onlinekeystore.com

S druge strane, ova strana sa prigovorima je prilično zastrašujuća:

http://www.mywot.com/en/scorecard/onlinekeystore.com

Dakle... njihove cene nisu toliko niske da bih se ja cimao s njima, ali ti vidi.

Perin

Kao što Meho reče. Cene nisu toliko niske, maltene iste ili slične cene možeš naći na stimu i zavviju.

Petronije

Nude trackmania united forever star edition za 8,72€ a svuda je 30€/$. Mislim da ću rizikovati, isplati se ako me ne zavrnu. Hvala na informacijama.
Arm the Homeless

Petronije

Kupio, stigao key za nekih par sati. Čak ima i direct download da ne moram da se cimam da tražim img. Za sada sve radi, videćemo dokle će  :mrgreen:
Arm the Homeless

Meho Krljic

Petronije

Mogao sam i ranije nego su skoro uveli neko glupo pravilo da se svaka peta trka pauzira za free naloge. A i red je da je platim, to je igra koju sam ubedljivo najvise igrao u multiplejeru.
Arm the Homeless

Perin

A i upravo primetih da je FREE WEEKEND na CIVILIZATION 5 na steamu! Igra košta 7 i po evra, dok GotY edition kosta 10 evra....i to se pazari, jakako.

Meho Krljic

Eh, ja sam taj Civ kupio u kolektrs edišn kutijetini sa brojnim ljepotama. Mada sam je naravno posle kupio i na nekom Steam popustu da se nađe.  :lol:

Inače, putem Steama je sad (sa blagim popustom) moguće preorderovati tj. kupiti unapred film Indie Game The Movie koji između ostalog prati razvoj igre Super Meat Boy a biće dostupan 12 Juna u 1080 p. Ja ga sad pazarim.

Perin

Quote from: Meho Krljic on 25-05-2012, 20:32:08
Eh, ja sam taj Civ kupio u kolektrs edišn kutijetini sa brojnim ljepotama.

Ju laki bastard!

Ja sam čekao nekakve popuste, mislio sam da će zavvi pre da odradi popust nego steam, ali bi obrnuto....U svakom slučaju, uzeo sam ovaj GotY Edittion i pristavio za download....Civ5 nisam još pržio, tako da ću uživati sutra i prekosutra....Malo sam u obavezama, odrađujem praksu na psihijatriji, pa mi igre dođu pravi odmor od toga :)

Perin

Na steamu je masa indie igara na velikom popustu, stvarno je šteta da se nešto od toga ne pazari: Binding of Isaac je svega 2 evra recimo, a to je stvarno superkul igra. Ja ću pazariti par igara, red je....

Meho Krljic

Da, sjajni su popusti, stvarno. Braid i World of Goo su po 2.25 i 2.7  evra, apsolutno se moraju kupiti ko ih nema.

Perin

Pa, ja sam uzeo Braid, Cave story, Super meat boy i World of Goo. Mehine preporuke dosad nisu omašile!!!  xjap

Meho Krljic

Perin

Moj brat ne igra igre....na PC. Moj XboX je kod njega, pa se on sa konzolama bakće!!!

Perin

Quote from: Meho Krljic on 25-05-2012, 23:40:15
Jeftino ćeš proći!!!!!!!!!!!!

Traži da mu svučem sa neta NBA2k12, ali ja njemu govorim: "Znaš li ti bolan koliko košta jedan dual layer DVD???!!!!"

Meho Krljic

Hteo bih javno da se zahvalim Perinu na dobroti i velikodušnosti što mi je noćas poklonio stacking na Steamu. Ja tu igru imam na PS3jci i planirao sam da je kupim na Steamu na nekom još žešćijem popustu od ovoga, ali sad ne moram. Hvala, prijatelju!!!!!!!!!!!!!

Perin

Quote from: Meho Krljic on 26-05-2012, 10:20:18
Hteo bih javno da se zahvalim Perinu na dobroti i velikodušnosti što mi je noćas poklonio stacking na Steamu. Ja tu igru imam na PS3jci i planirao sam da je kupim na Steamu na nekom još žešćijem popustu od ovoga, ali sad ne moram. Hvala, prijatelju!!!!!!!!!!!!!

Nema na čemu. Ćaća mi dao para, kazavši: "Sine, evo ti 25 jevreja, nemoj da bi ih trošio u gluposti!!!"

"Kakve gluposti stari, bog s tobom....I'll invest it wisely!!!!"

A kako sam prestao da pijem i smanjio sa drogama, rek'o ajd' da budem dobri samarićanin jednom u životu!!!!

P.S.

Inače, Mehmetu je najteže pokloniti upravo - igru. Probavao sam sa 4 igre, ali ih je sve već imao na steamu!!!

Meho Krljic

:lol:

I ovu sam imao samo ne na Steamu. Ali stvarnom, hvala i nemoj ocu reći na šta si potrošio pare, laži ga da si kupio lepak da duvate ti i ortaci, a ne da si ih bacio na poklon čoveku sumnjive seksualne orijentacije i moćnih brkova. Tako će biti bolje za sve!!!!

Perin

Quote from: Meho Krljic on 26-05-2012, 12:52:15
:lol:

I ovu sam imao samo ne na Steamu. Ali stvarnom, hvala i nemoj ocu reći na šta si potrošio pare, laži ga da si kupio lepak da duvate ti i ortaci, a ne da si ih bacio na poklon čoveku sumnjive seksualne orijentacije i moćnih brkova. Tako će biti bolje za sve!!!!

Narafski, nisam ja od juče. Rekao sam mu da sam pare sinoć potrošio na go-go plesačice!!!

Meho Krljic

Perin

Perin

Tex Murphy

На ГоГ-у преполовљене цијене игара из серијала ЊИНГ ЦОММАНДЕР и УЛТИМА (прва три дијела).
Genetski četnik