• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Akcije i reakcije na sajtovima za prodaju igara! Steam, GoG, Zavvi, Base...

Started by Perin, 29-03-2012, 18:10:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

mac

mac

Na Epiku besplatni Botany Manor (82) i nekakav dodatak za nekakvu besplatnu igru

Tex Murphy

Није бесплатно, али на Стеаму је акција на производе ид Софтњареа, а сви знамо шта то значи - гомила Думова, Квејкова и других легендарних пуцачина за смијешне паре.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

mac

Na Epiku besplatni Nobody Wants to Die (75) i The Darkside Detective: A Fumble in the Dark (84)

Meho Krljic

Tu Nobody Wants to Die sam imao na višlisti na Steamu dosta dugo jer je izgledala baš dobro i zanimljivo ali je onda gomila ljudi  koji su je igrali rekla da je u pitanju praktično walking sim i da nema mnogo "igranja" pa sam digao ruke. Ovo je MOŽDA momenat da joj dam šansu  :lol:

Meho Krljic

A inače, da uputim ali i da upozorim pa onda dodatno uputim:

Na Steamu je trenutno u toku Capcomovo kompanijsko sniženje i, kao što se zna, Capcom je moja omiljena firma i zdušno pozdravljam mogućnost da po nižim cenama kupite igre iz tako dobrih i važnih serijala kao što su Street Fighter, Resident Evil, Ace Attorney, Mega Man, Devil May Cry, Monster Hunter, kao i razne izvrsne kolekcije njihovih klasičnih arkadnih igara. Ja skoro sve to imam (na raznim platformama), ali sam i ja čak našao neke stvari da zapušim rupe u zbirci.

NO!

Capcom je počeo da IZDAŠNO jede govna sa DRM-om. Malo je bilo što su nas smarali sa Denuvo zaštitom na PC-ju poslednjih godina, sada su počeli da uvode novi DRM* i to, čini se, selektivno, stavljajući ga u neke igre koje su već stare, valjda da vide kako će da funkcioniše. Problem je što su ljudi prijavili da recimo rimejku Resident Evil 4 pada frejmrejt prilično ozbiljno otkada je ovo uvedeno.

*ne kažu koji ali se sumnjiči da je u pitanju Enigma Protect tehnologija.

Digital foundry ima rezultate testova koji ovo potvrđuju:

https://www.digitalfoundry.net/news/2026/02/tested-resident-evil-4-remakes-new-pc-drm-impacts-cpu-performance

Naravno da je ovo neprihvatljivo, ali najgore od svega je što oni to pečuju u STARE igre, dakle, ako već imate Resident Evil 4 rimejk, čestitamo, upravo su performanse igre pale nekih 20%.

Htedoh da onda još dodam da su ovaj isti DRM dodali u, od svih mogućih igara, Dino Crisis 1 i 2, dakle, igre stare četvrt veka. Zašto, zaboga? ZAŠTO?

A onda i da uputim da su obe igre trenutno i na GoG-u na velikom popustu i da ih možete kupiti zajedno za manje od deset evra bez ikakvog DRM-a. Jebeš mi sve ako Capcom zna šta radi...

Tex Murphy

На ГОГ-у су тренутно и прва три Ресидент Евила на попусту, неких 12 долара укупно. Ријеч је, наравно, о оригиналним оригиналним верзијама, за које нисам сигуран да ли могу да се нађу на другом мјесту.
Genetski četnik

Tex Murphy

Народе, Патхологиц Цлассиц ХД на ГОГ-у је једва нешто преко једног долара!
Genetski četnik

Meho Krljic

Quote from: Tex Murphy on 15-02-2026, 10:26:34На ГОГ-у су тренутно и прва три Ресидент Евила на попусту, неких 12 долара укупно. Ријеч је, наравно, о оригиналним оригиналним верзијама, за које нисам сигуран да ли могу да се нађу на другом мјесту.

Prvi i drugi mogu da se igraju na Playstationu (da se kupe ili strimuju) ali treći trenutno ne.

mac

Na Epiku besplatni Boxes: Lost Fragments (84) i My Night Job (60)

mac

Na Epiku besplatni Turnip Boy Robs a Bank i dodatak za neku besplatnu igru.

mac

mac

Na Epiku besplatni Electrician Simulator i dodatak za inače besplatnu igru

mac

mac

Na Epiku besplatni Clone Drone in the Danger Zone (sa subjektivno frapantno visokom ocenom 82 na Metacriticu) i TOMAK: Save the Earth Regeneration

mac

Na Epiku besplatni Prop Sumo i (ponovo od prošle nedelje) TOMAK: Save the Earth Regeneration

Nikad nije bilo da ista igra bude na promociji dve nedelje za redom. Propo Epik. A kako i ne bi kad dele tolike igre za džabe. Ja sam do sada skupio nešto više od 500 igara. Ako svaka košta 10 dolara to valjda znači da posedujem kolekciju vrednu 5000 dolara. Neke koštaju više, ali da se ne lažemo, neke vrede i manje. Svejedno, ako je takvih kao ja 200000 na planeti, to je 1 MILIJARDA dolara poklona.

Ovaj Prop Sumo je baš danas objavljen. Ne izgleda mi vredno igranja.

Meho Krljic

Na Steamu je Graveyard Keeper besplatan par dana u promociji nastavka, a to je dobra igra.

mac