• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

novi izdavac velikog apetita

Started by džin tonik, 11-04-2012, 12:56:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

džin tonik

arkona, mm i nn
e sto vam je porastao standard, mi na zapadu za te novce kupimo pravu knjigu.

Marti Misterija & Natan Never

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

Truba

ulaganje u stripove je sigurnije od dionica

sve skupe stripove sam prodao po identičnim cijenama / ili za siću veće

dok recimo knjige nikako ne možeš prodati ni po 30% od početne cijene

baš mi ova dva stripa fale...  :!: :!: čitao sam ih skenirane
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

Truba

ma šta ti znaš... skonto sam da si škrtica još 2003. jebote nezaposlenim studentima nije bed platiti poštarinu a tebi zaposlenom asistentu je bilo problem...

a za sranja koja ti voliš daješ lovu
tkz "opskurna literatura"

Libelus je izdao ove knjige i one su se razgrabile tako da nije moguće doći do njih...

kupuje se što se voli
jbg nije beg cicija
a uvijek se ista suma može vratiti
u što sam se i posvjedočio
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

džin tonik

e komi, pa marxov kapital od 1000 stranica dodje manje od jednog ovog sunda. a pisao ga je 400 godina u 8 reinkarnacija!

Truba

15 maraka na pijaci
kapital

ali nema se vremena
živi se 60-70 god maksimum
pa se kupuje samo ono što te čini sretnim

Ghoul

KOMUNJARA/TRUBA: ne lupaj, budalo.
ne znam o kojoj tačno poštarini govoriš, ali ako je reč o nekom biznisu sa tobom, njega nisam hteo da obavim zato što si ti kreten, a ne zato što je nekakva poštarina bila nepremostiva prepreka.

znači, ljude koji su mi simpatični hoću da počastim, i da im poklonim ono što mogu, ali na budale poput tebe ne želim da trošim ni dinar.
ni sad, ni 2003. ni ikada.  8)

džin tonik

Quote from: Black swan on 11-04-2012, 16:47:26...
Libelus je izdao ove knjige i one su se razgrabile tako da nije moguće doći do njih...

ali ovo nisu knjige komi, ni po formi a kamo li sadrzaju. pa to je jeftina razbibriga koju opusteno prelistas za desetak minuta.
nije mi jasno kako ljudi tako malo cijene novac, pa nismo bezbrizni studenti u firmi tata-mama.

Truba

ma to je gulin akademski govor univerzalnog super trola
"budala"

dođe mi da otvorim račun da ti se skupi 100 eura za battle royale
popularne su humanitarne akcije za bolesne
a škrtost je jedna od najgorih bolesti

Ghoul

zosko, to je možda za tebe 'jeftina razbibriga', ali za komija je ovo štivo vrh preko koga on ne može dalje.

velki štrumpf je očito bio škrt kad je njemu popunjavao lobanju. xrofl

Truba

Quote from: kralj Kuga on 11-04-2012, 17:18:13
Quote from: Black swan on 11-04-2012, 16:47:26...

ali ovo nisu knjige komi, ni po formi a kamo li sadrzaju. pa to je jeftina razbibriga koju opusteno prelistas za desetak minuta.
nije mi jasno kako ljudi tako malo cijene novac, pa nismo bezbrizni studenti u firmi tata-mama.

imam manju platu barem 10 puta od tebe
a imam sve što želim
nema to veze s novcima
čovjek treba biti sretan u svojoj duši
i s malim stvarima a one velike dođu... ne voziš se taksijem 2 puta i kupiš nathana

pardon fali mi nekoliko polarisa i edicija znak sagite i budući nathani
kentaure sam sakupio kao i dilane

džin tonik

Quote from: Ghoul on 11-04-2012, 17:22:11
zosko, to je možda za tebe 'jeftina razbibriga', ali za komija je ovo štivo vrh preko koga on ne može dalje.

joj, dobro zboris, pa to je nathan never!

Truba

primijetio sam pojavom neta i dolaska na "domaće" forume da je zloba na druge izdavače veoma popularna
kao da ti neko krade novac iz tvog džepa... pa se uzjebeš... da barem nešto izdaješ pa gubiš kupce ali jok... živiš od državnih novaca ili imperijalističkih industrija

onda ti frka što neko izdaje nešto što drugi vole...

pa ti frka što taj neko drugi to kupuje

wow
pa govoriš kako je skupo

fala nebesima što volim da drugi uspiju u svom biznisu

fala vam nebesa što sve što volim nije za mene skupo

džin tonik

Quote from: Black swan on 11-04-2012, 17:23:29imam manju platu barem 10 puta od tebe
a imam sve što želim
nema to veze s novcima
čovjek treba biti sretan u svojoj duši
i s malim stvarima a one velike dođu... ne voziš se taksijem 2 puta i kupiš nathana

sad ti prebacujes na filozofiju od genesisa naovamo.
ne diskutiramo o placama, o sreci, mahanju palminom granom i sl.
postoji sasvim jednostavan obci sistem vrijednosti koji ova izdanja nemilice sutiraju. ne zelim analizirati uzrok zasto uspijevaju, jer bi palo nekoliko izuzetno ruznih rijeci.

džin tonik

Quote from: Black swan on 11-04-2012, 17:27:11
primijetio sam pojavom neta i dolaska na "domaće" forume da je zloba na druge izdavače veoma popularna
kao da ti neko krade novac iz tvog džepa... pa se uzjebeš... da barem nešto izdaješ pa gubiš kupce ali jok... živiš od državnih novaca ili imperijalističkih industrija

onda ti frka što neko izdaje nešto što drugi vole...

pa ti frka što taj neko drugi to kupuje

wow
pa govoriš kako je skupo

fala nebesima što volim da drugi uspiju u svom biznisu

fala vam nebesa što sve što volim nije za mene skupo

gdje si se ti ono zavukao? u crkvu? jel to ono gdje dolaze drhtave bakice cuniti koji penjez za milost bozju?
mora da sve to uredno zavrsi namjenski, pogotovo pored zagrizenih komunista poput tebe, koji su nedavno postali veliki vjernici.
uopce me ne cudi kako se ima za taksi, vikendice i preplaceni sund. dobro zboris: hvala nebesima!

kikec

nebu ovo dobro prošlo... svi se već naveliko zgražaju i samo pitaju kako uhvatiti neki popust.
signature

džin tonik

treba to pokrasti pa otici kod komija na ispovijed. jednim udarcem dvije muhe: dobijemo strip i jos dodjemo u raj, hvala nebesima!

Alex

Klasičan Boneli (B5 format,SC) košta od 200 - 300 dinara, zavisno od opreme izdanja i tiraža.

Sa duplo više strana treba da košta 400 - 600 (650, maximum za mini tiraže).

Sve preko toga je čista pljačka - a prvi broj (200 str.) ovde je 900 !!
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Truba

opet je jeftinije nego libelusovo izdanje na aukcijama

hoću da me pljačkaju  :lol:

svoje novce imam pravo davati kome god želim da me pljačka
nakon zajma za srbiju sasvim je svejedno ko me pljačka  xremyb

džin tonik

sad mi se bas svidjela ova tema komi. idemo malo zaroniti.
tu se je nedavno diskutiralo o pohlepi izdavaca:
za duge proljetne dane

no ja ne volim rijeci. vise sam za vizualno, onaki umjetnicki.

2010

2011

ima li jos zelja? glazbenih?

džin tonik

evo, recimo fibra je upravo isplatila nekih 40.000 eura od dobiti prosle godine svojim vlastnicima. moze li mi netko objasniti jos jednom tu krizu u izdavastvu, ali onako polako, za nas koji teze shvacamo.

Truba

ko o čemu ti o fibri  :o
od fibre imam ravno 0 stripova
imao sam eternauta prodao ga za iste pare pod koje sam ga kupio (samo u to vjerujem, pare se zarađuju radom u firmi ne preprodajom - nisam za to stvoren) da bih na aukcijama kupio 4 knjige ursule legvin ( malo sam se preračunao pa sam morao još nešto prodati jer su aukcije otišle u nebo rijetke knjige šta ćeš)

sada imam fibrine albume u digitalnom zapisu npr
Aldebaran_-_01_-_Katastrofa
Eternaut (Lopez & Oesterheld) (Orka - Posebna izdanja 01) (Fibra 2007) - Nebojsa82 (SF)

i zadovoljan sam

s nathanom je druga stvar ne mogu ga čitati skeniranog nekako mi beze... boneli mi ne leži čitati na ekranu
2 puta ću pješke ići neću taksijem
5 puta neću auto paliti nego biciklom na posao i otplatit ću
skupiću ova dva nathana koja mi fale...
ako dođu do našis striparnica... završio sam s internacionalnim pošiljkama...
:lol:

ne interesuje me dobitak tuđih firmi ja sam zadovoljan svojom prosječnom platom

džin tonik

a ne moze tako. opet si mi se nasrao komentirati mene kao osobu u tom svom komunisticko-crkvenom naseru, a radi se o stripovima. pa sad plesi.
pitanje je jednostavno: mozes li mi objasniti krizu u izdavastvu, onako polako, na primjeru fibre, nisam bas najbistriji, ili si se javio samo da se istovaris na ovaj topic? nemas li neki sernjak za to?
i, komi, ne zaboravi druga lenjina. samo zestoko protiv neprijatelja narodnog stripa. otvori mi srce i dusu:

Truba

Quote from: kralj Kuga on 12-04-2012, 15:50:03

pitanje je jednostavno: mozes li mi objasniti krizu u izdavastvu, onako polako, na primjeru fibre, nisam bas najbistriji, ili si se javio samo da se istovaris na ovaj topic? nemas li neki sernjak za to?

ne mogu ti objasniti jer ne posjedujem firmu koja se bavi izavaštvom ali mogu ti reći da sam odustao od Nik Rajdera kad sam skontao da ću biti starac po izdanju posljednjeg broja ( da da... ne živmo vječno, želim sad da uživam u čitanju ne u 75.), a što se nathana tiče debelo je usporio izlazak i smanjen je tiraž
dakle na 2 stvari koje sam pratio očito nema dovoljno zainteresovanih da plane tiraž
što se fibre još manje znam

džin tonik

komi, eno libellus najavio hc zagora od prvog broja u boji! e, u boji!
vec svi prodaju kolekcionarskog ludensa koji jedini prati izvorno izdanje bez cenzure, te jedini ludensov koji prolazi lekturu.
sto ne bi usporili tog tvog nicka ili nathana na ustrb zagora? stripofilstvo se izrazava kroz zagora, nejnekomercijalniji bonelli, skoro pa autorski strip.

Ghoul

Quote from: kralj Kuga on 14-04-2012, 16:29:05
stripofilstvo se izrazava kroz zagora, nejnekomercijalniji bonelli, skoro pa autorski strip.

xrofl

Guy Buttersnaps

Kaže Aleks da je ovo pljačka, a šta je onda Libellus? Oni pljačkaju na veliko. Samo sve više nabijaju cijene uz ispriku da je to zbog neke "kvalitete" izdanja.

Guy Buttersnaps

Quote from: kralj Kuga on 14-04-2012, 16:29:05
komi, eno libellus najavio hc zagora od prvog broja u boji! e, u boji!
vec svi prodaju kolekcionarskog ludensa koji jedini prati izvorno izdanje bez cenzure, te jedini ludensov koji prolazi lekturu.
sto ne bi usporili tog tvog nicka ili nathana na ustrb zagora? stripofilstvo se izrazava kroz zagora, nejnekomercijalniji bonelli, skoro pa autorski strip.
Ovo je još veći užas, a šta je najgore većina ovih uživljenika će kupiti taj isti strip koji imaju u već 10 različitih izdanja. Ludilo slaganja na police. Kakav je to narod.
I onda još onaj bahati lektor uzdiže u nebesa to svoje izdanje i poziva ostale izdavače da ugase svoja izdanja. Kakav napuhanko.

džin tonik

da, a sad mi je jasno zasto je ludensov zagor integral onako grcevito docekan na noz. nisam se mogao iscuditi pljuvanju po toj ediciji iako prati prvo izdanje a radi ga zole koji je pravi zagorofil, pljuvanju od strane ljudi koji inace zagovaraja tu vrstu izdanja. sad je sve jasno, mora da je libellusov vec bio u planu.
najjace su izjave koje navodis + kako uopce nece biti skupo usporedjeno sa ludensom i veseljacima. samo sto presucuju da novo izdanje ima upola manje stranica no ludens (ca. 500).
uglavnom, demontaza ludensa se nastavlja. no mozda s ovim padnu na nos.

Alex

Quote from: Guy Buttersnaps on 14-04-2012, 23:30:43
Kaže Aleks da je ovo pljačka, a šta je onda Libellus? Oni pljačkaju na veliko. Samo sve više nabijaju cijene uz ispriku da je to zbog neke "kvalitete" izdanja.

Nikad (do sada) nisam komentarisao taj oblik Libellus - Bonelli izdavaštva, ali mi je uvek (pod)svesno bilo jasno da se radi o svojevrsnoj perverziji za bogate. Razočaravajuće je ako srpski izdavači krenu tim stopama.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture