• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Quake3

Started by Dr00d, 27-04-2012, 15:33:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Dr00d

Quote from: Харвестер on 10-05-2012, 08:03:20
Оћете да кажете да је ХАЛ још бољи од Др00да?!?!?!?!  :shock:

:lol:

Večeras ćeš videti šta je pakao.
Iznervirani Bata je objasnio sve ovom rečenicom: "Sačekajte bar da se rodim!!!"
There's no saint like a reformed sinner.

Josephine

Eeee, a zamislite pakao da se "rodite" usred okršaja između Hala i Dr00da. Nisam preživela ni mikrosekundu.

mac

Umro pre rođenja? Eto novog ugla posmatranja chexploitationa. Četnici su zapravo loši u Quakeu.

Josephine

Malo sam prčkala po komandama, da budem pokretljivija u stranu. Pojačao si me motion sickness, ali sam pokretljivija. Proverićemo večeras.

Albedo 0

Quote from: Dr00d on 10-05-2012, 14:04:22
Quote from: Харвестер on 10-05-2012, 08:03:20
Оћете да кажете да је ХАЛ још бољи од Др00да?!?!?!?!  :shock:

:lol:

Večeras ćeš videti šta je pakao.
Iznervirani Bata je objasnio sve ovom rečenicom: "Sačekajte bar da se rodim!!!"

haha, ulazim u igru i tačno me kompjuter postavi ispred HALa, i naravno ovaj pomeo prašinu za pola sekunde  8)

Albedo 0

inače, ima li kakvih trkačkih igara u multiplayeru? Karting neki, neko takvo čudo, igra li se kome to...

Josephine

U, ja volim da vozim.  8-)

Petronije

Trackmania bez konkurencije.
Arm the Homeless

Josephine

Ajd da se igramo malo sada? Ja kasnije neću biti tu...

Dr00d

Ja mogu sad, daj samo 5 min da se pripremim.

Josephine

Dr00d

93.87.237.185

ALEKSIJE D.

Pa, koliko da vam pomognem dragi igrači:
Quake 3 ArenaCheat mode:
[/b]Display the console at any point in the game (during game play or at any screen). Type /sv_cheats 1 then enter /devmap <map name>[/size]Use the one of the following values for <map name>:
q3dm<1-18> or q3tourney<1-6>
Or, you can use any custom map (leave off the map extension *.bsp)
The game will load in single-player mode with the current settings of the bot variables, and cheat mode enabled. Enter one of the following console commands to activate the corresponding cheat function. Note: Cheats will not work in the demo version.
pc wizard!.
[/size][/size][/color]
Effect[/b]
Code[/b]
All skills unlocked at skill 1
/iamacheater
All skills unlocked at skill 100
/iamamonkey
Toggle God mode
/god
Toggles no clipping mode
/noclip
All weapons and ammo1
/give all
Spawn indicated item
/give <item name>
Change view range
/cg_thirdpersonrange <320-500>
Change view angle
/cg_thirdpersonangle <-360-360>
Change gravity2
/g_gravity <0-800>
Hidden Sarge skin
/model sarge/krusade
Set team model
/team_model <character name>
Quad damage
/give quad damage
Flight ability
/give flight
Invisibility
/give invisibility
Move faster; default is 320
/g speed <value>
Regenerate damage
/give regeneration
Invincible against lava, drowning, acid and similar hazards
/give battle suit
100 health over the limit
/give mega health
Use indicated character head
/headmodel *<character name>
Use indicated head for team
/team_headmodel *<character name>
Set rail gun trail time
/cg_railtrailtime <value>
Set gravity
/g_gravity <value>
Third person view
/cg_thirdperson 1
1. The Grenade Launcher and the BFG10K weapons that are unlocked by this codes function, but the graphics are incomplete. It will appear that your character is not holding any weapon when they are selected.
2. Set to 0 to fly, 800 is default.
Some Apathystouch, friggi, Adi, and Christopher Glenn
Item names:
Use one of the following item names with the /give code.[/size]Apathystouch.allammo
armor
battle suit
bfg10k
flight
gauntlet
grappling hook
grenade launcher
haste
health
invisibility
lightning gun
machinegun
medkit
personal teleporter
plasma gun
quad damage
railgun
regeneration
rocket launcher
shotgun
mega health
speed
Hint: Cheats in multi-player:
In order to use cheat mode without being in single player mode, start a game, display the console window, and type /devmap <map name>, then press [Enter]. The level will start in cheat mode.
[/size]Information in this section was contributed by Grant.[/size]All FMV sequences:
[/b]Start the game with the quake3.exe +seta g_spVideos "\tier1\1\tier2\2\tier3\3\tier4\4\tier5\5\tier6\6\tier7\7\tier8\8" command line.
Edit number of awards:
[/b]Note: This procedure involves editing a game file; create a backup copy of the file before proceeding. Use a text editor to edit the "config.cfg" file in the game directory. Locate the list of the tiers that you have won. Under this list are listed your decorations/awards, which can be edited.
[/size]friggi.
Record your own demos:
[/b]Go a map (preferably with bots), press ~ to display the console window and type /g_syncronousClients 1. Then, type /record <demo name>. A console window message stating "recording <demo name> to baseq3 demos" will appear. When done recording, you can stop the process by clicking on "Leave Arena". To play them back, go to the main menu and click on "Demos". Look for the name of your demo, click on it, and click "Play". You can do this process in both single player and multi-player modes.
[/size]Richard Armstrong.
Hint: Key binding for cheats:
[/b]You can have a cheat or command assigned to a key. Use any cheat listed above or any command for <cmd>. Use a key or button for<key/button>. You can do more than one command on one key.bind <key/button> <cmd>
bind <key/button> <cmd> ; <cmd>For example, bind F9 give all or bind F9 give all ; god
Note: This will overwrite any other command on that key. This will also save to the game.
[/size]pc wizard!.
Hint: Unlimited Quad Damage and other power-ups:
[/b]First, bind Quad Damage to a key. For example, /bind 1 give quad damage. Then, hold down that key until the symbol and the number disappear. After a long time they might return. Just hold the key down again. This trick also works for the Battle Suit, Regeneration, Invisibility, and Flight.
[/size]Bug.
Hint: General strategy:
[/b]Always strafe in a circle around whoever you are shooting. Never stop moving. Always try to get rocket launcher first, then jump and zig-zag run to avoid getting shot. Always use the plasma gun when you have quad damage since it shoots fastest and can hold a lot of ammunition. Run backwards away from people and shoot them at same time.
[/size]HSELFDICA.
Hint: Stop Xearo from getting the BFG10K:
[/b]To stop Xearo from getting the BFG10K, while he is on his way to get it shoot the target to squish him or have him fall into the wrong place.
[/size]slgirard.
Hint: Have opponents to lose points on the Appolips Void:
[/b]Go to the railgun platform. When someone comes on one of the two raising platforms, jump. Make sure someone is on the platform or you will lose 10 health, even if you land on them. They will get 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0, -1 to nine. You will get in the lead very far ahead.
[/size]justin.
Glitch: Human turret:
[/b]Get a grappling hook. Fire it at a wall. While still holding [Fire], change to a different gun. You will now be stuck to the wall. To exit, change back to the grappling hook.
[/size]rohan schemioneck. xrofl [/size]

Josephine

mac

Connection interrupted...

ALEKSIJE D.

Tek da znate zašto vas Hal koka.

Albedo 0

Aleksije, nemam pojma šta si ovo gore stavio, ali ne vidim razlog da neko ovdje vara, nismo djeca pa da moramo da imamo najveći skor.

Uostalom, to valjda može i lako da se provjeri ako jednom odigramo sa Punk Busterom koliko sam shvatio...

Josephine

Odoh, možda kasnije, u toku noći...

mac

HAL ne vara, pratio sam ga kao spektator. Prosto zna da igra čovek. I broji sekunde dok igra. Tačno zna kad se pojavljuju armori, i što je još važnije kad stiže quad. U prvim partijama nije ni uzimao quad, nego ga je koristio kao mamac. Dođe muva na quad, PAF, nema muve. Armore kupi samo tako, on sam je pokupio više od pola kad je bilo četiri igrača na mapi. I koristi rocket jump kad treba presresti protivnika. Čovek bez rakete skače sa mosta na rail spawn, a sa lightning spawna na crveni armor s raketom. Vrlo sam zadovoljan što mi se zgrčila ruka posle prve partije, jer sam sve ovo video.

Dr00d

Quote from: ALEKSIJE D. on 10-05-2012, 21:46:30
Pa, koliko da vam pomognem dragi igrači:
Quake 3 Arena Cheat mode:

:D   :D   :D

Quote from: mac on 10-05-2012, 23:18:12
Čovek bez rakete skače sa mosta na rail spawn

Znam da ovo rade profike. Sećam se ranije kad smo ja i drugovi provalili ovo u nekom demou pa posle pokušavali da uradimo isto. Ma nema šanse. Treba taj strafe jump ubosti s jedne strane mosta pa da padne tačno na ivicu, ja sam večno bio kratak  :cry:

Evo sad izguglah par videa:

how to bridge to rail strafe jump q3dm6 vq3

A ovaj skače i u nazad

Quake 3 q3dm6 bridge to rail jump

Ovaj demo što sam snimio ne valja, mislio sam da može da se menja pogled, ali samo je moj, zeznuo sam se što nisam ostao u spektatoru. Pogled može da se menja ako snimiš u cpma modu izgleda, vanila quake ništa ne podržava  :(

Tex Murphy

Сад сам се врнуо с француског, јел има каке партије или да играм Патолоџик (или не дај Боже можда чак и да учим)?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

дејан

можда и није лоше, да не види народ како се бламирам :)
...barcode never lies
FLA

Albedo 0

ne daj bože da učiš, dr00de pravi server! 8-)

дејан

закаснио си :( већ нас је хал истребио (уз помоћ д.)
...barcode never lies
FLA

Tex Murphy

Демит! Кад ће сутра бити партија?
Genetski četnik

Dr00d

Možda bi moglo opet večeras, al kasnije tamo, posle 12, pa ako ti nije kasno.
Al nije sigurno ovo, zavisi do raspoloženja, HAL me ubio u pojam  :mrgreen:

Albedo 0

gdje ima da se skine ta Trackmania

Dr00d

Albedo 0

ja sam se nadao da ću dobiti linkove za portable, uputstvo za pripemu i naravno objašnjenje za pravljenje LAN servera. Ako može 8-)

Petronije

Bato što se tiče trackmanie ona je ranije bila besplatna ali sad mislim da su uveli i za osnovnu verziju neko plaćanje, a ima i drugi deo. Skini Trackmania united forever(na zvaničnom sajtu) ili Trackmania 2 (pirata) i probaj. Ako ti se sviđa, a i još nekome odavde mogu da se iscimam da vidim kakva je situacija sa online igranjem, da li su nešto menjali, a na kraju krajeva možemo i u LAN-u sa Tunngle-om. Ja je obožavam, meni je to najbolja online igra koju sam u životu igrao a uopšte ne volim vožnje, samo nemam sa kim da igram :) Jedino što mi odgovara tek tamo posle 23h, tad mi klinac spava.

TrackMania Nations Forever Gameplay (3/4)

[tmActu] Trackmania² Canyon : Gameplay 2

Mada na klipovima nije to to, gameplay je bolesno zarazan.

EDIT: Za te linkove i uputstva jedino sutra da se iscimam, a prvi deo imaš na sajtu džabe.
Arm the Homeless

Tex Murphy

Хеј, ја имам ту Тракманију Јунајтид Форевр! Чак имам и 3Д наочале уз то !
Genetski četnik

Josephine

Quote from: дејан on 10-05-2012, 23:48:54
закаснио си :( већ нас је хал истребио (уз помоћ д.)

U, jaka mu pomoć.  :(

ALEKSIJE D.

Drood"Znam da ovo rade profike. Sećam se ranije kad smo ja i drugovi provalili ovo u nekom demou pa posle pokušavali da uradimo isto. Ma nema šanse. Treba taj strafe jump ubosti s jedne strane mosta pa da padne tačno na ivicu, ja sam večno bio kratak  "
Na sajtovima za varanje lepo stoji kako ovo ne funkcioniše kod emo verzije, kao i kad igraš multipleyer, gde postoji druga varijanata. Sama igrica je stara i ovo što sam dao (iz zezanja i da vam malo smanjim frustraciju, jer ne sumnjam kako igrate pošteno, matori ste ljudi) jedna je od komplikovanijih varijanti za varanje. Imate ksnije u par poteza jednostavije opcije (mogućnost da igrač iz trećeg lica vidi gde su ostali igrači, da se vere uz zid kao spajederemen, uz klsični neprobrojni oklop ili neograničen izbor oružija, nevidljivost do momenta napada i slično). Sama igra izgubila je na popularnosti upravo zbog mogućnosti varanja i poslužila kao osnov za Zamak Volfestajn, gde su ostale neke od opcija varanja.
Dakle, nisam bio zlonameran, niti mi je bila želja da na bilo koji način diskreditujem (nova reč koju sam naučio pa je prijavljujem) Hala, već isključivo da se našalim.
Zato Vam se iskreno izvinjavam, bez ironije i zadnjih namera.
Okačio sam ovo, kao i obično, u trenutcima nervnog rastrojstva.
Mada... On se po vama pojavi iznenada, tačno zna gde ste, gadja u glavu sa raketom, ubija ko da nemate oklop već ste od papira, a vi  njega teško ubijate i kad ga pogodite.
Varanje je teško u situaciji timskog igranja. tad se vidi i tad može da se provali i iskusni igrači to izbegavaju.
U svakom slučaju, vežbanje je mama...
I probajte neki put ovo. dangeon master 2.
Em što je retro do bola em što je free.

Josephine

Pridruži se igri, voajeru, umesto što večito palamudiš. 8-)

ALEKSIJE D.

Jes pa da me ubijate ko zeca. Jedva bi dočekali da svi nasrnete na mene. Moj život u igri merio bi se nanosekundama. Koliko da me učita a već bi sve puške, rakete, laseri, bojeve glave bile prema meni uperene. To bi bila nova alijansa.
Uz to, lepše je biti voajer, jer su mi potencijali mali i to priznajem.
(potencijali, nova reč, prijavljujem)

Josephine

Bože, kako ti je onda svet skučen i mali kada živiš u strahu da te svi napadaju? Šta, bre, treba ja da kažem?  :lol:

Slušaj ovako, igraću ja sa tobom u timu, jeste da nisam monstrum iz noćne more kao neki (HAL je pucao u mene i kada sam bila sa njim u timu!!!), ali obećavam da moja puška neće biti okrenuta ka tebi. :lol:

Pridruži se, konačno, nečemu (radionici, igri...), nisi slučajno na forumu, želiš da učestvuješ i to znaš. Zato prevaziđi strahove i pokreni se.

Josephine

Quote from: Харвестер on 10-05-2012, 23:52:38
Демит! Кад ће сутра бити партија?

Када неко иницира. Потруди се па то буди ти.

ALEKSIJE D.

Draga moja D. u velikoj si zabludi oko mog učešća na forumu.
Ja sam na forumu po službenoj dužnosti i zbog jednog svog rada.
A o čemu se radi... Čuće se.
Vaši postovi nisu podložni zakonu o autorskim pravima ali su veoma iskoristivi jer imaju formirane likove, alter ego svakog od nas kristalno jasno oslikava karatere i mnoge druge stvari. Još je zanimljivija razlika izmedju stvarnog čoveka i onog što je ovde.
I to je veoma zanimljivo i korisno za ono što nameravam da uradim.
Sa te strane si u pravu: nisam džabe na forumu koji pratim od osnivanja ali sam se tek skoro javio i to, ako nisi primetila, samo kad je potrebno da se pogura zastoj u nekoj temi. Još mi nije naletela tema koja će biti adekvatna za ono što mi treba. :wink:

Josephine

Ha, bar si rekao što si ovde, misteriozni voajeru.  8) Upropastio si eksperiment sada... Sad svi znaju da su posmatrani i podsticani.

Bogami, loš ti je posao.   8) Ni radionica ni Quake ne treba da se "pokreću", a ako ti nije naišla tema koja ti odgovara, daj - napravićemo ti je!!!  :lol:

Koliko znam, nisi jedini koji je pravio "psiho" profil članova ovog foruma...

Na kraju, koji god da su ti razlozi - pridruži se.

Stipan

Quote from: ALEKSIJE D. on 11-05-2012, 11:02:19
Ja sam na forumu po službenoj dužnosti

O, sranja! Mislio sam da su ta vremena iza nas...

mac

Na muci 15 health se poznaju junaci. Daj čoveku vlast plasma gun i videćeš kakav je. Ko drugome jamu kopa kampuje na railu sam u nju upada popije raketu.

Josephine

Dr00d

Quote from: ALEKSIJE D. on 11-05-2012, 09:51:44
Drood"Znam da ovo rade profike. Sećam se ranije kad smo ja i drugovi provalili ovo u nekom demou pa posle pokušavali da uradimo isto. Ma nema šanse. Treba taj strafe jump ubosti s jedne strane mosta pa da padne tačno na ivicu, ja sam večno bio kratak  "
Na sajtovima za varanje lepo stoji kako ovo ne funkcioniše kod emo verzije, kao i kad igraš multipleyer, gde postoji druga varijanata. Sama igrica je stara i ovo što sam dao (iz zezanja i da vam malo smanjim frustraciju, jer ne sumnjam kako igrate pošteno, matori ste ljudi) jedna je od komplikovanijih varijanti za varanje. Imate ksnije u par poteza jednostavije opcije (mogućnost da igrač iz trećeg lica vidi gde su ostali igrači, da se vere uz zid kao spajederemen, uz klsični neprobrojni oklop ili neograničen izbor oružija, nevidljivost do momenta napada i slično). Sama igra izgubila je na popularnosti upravo zbog mogućnosti varanja i poslužila kao osnov za Zamak Volfestajn, gde su ostale neke od opcija varanja.
Dakle, nisam bio zlonameran, niti mi je bila želja da na bilo koji način diskreditujem (nova reč koju sam naučio pa je prijavljujem) Hala, već isključivo da se našalim.
Zato Vam se iskreno izvinjavam, bez ironije i zadnjih namera.
Okačio sam ovo, kao i obično, u trenutcima nervnog rastrojstva.
Mada... On se po vama pojavi iznenada, tačno zna gde ste, gadja u glavu sa raketom, ubija ko da nemate oklop već ste od papira, a vi  njega teško ubijate i kad ga pogodite.
Varanje je teško u situaciji timskog igranja. tad se vidi i tad može da se provali i iskusni igrači to izbegavaju.
U svakom slučaju, vežbanje je mama...

Dobro, skontao sam da si zezao, nema potrebe da se izvinjavaš  ;)

Quote from: ALEKSIJE D. on 11-05-2012, 09:51:44

Eto šta čoveku treba za taj eksperiment  :)

Vaši postovi nisu podložni zakonu o autorskim pravima ali su veoma iskoristivi jer imaju formirane likove, alter ego svakog od nas kristalno jasno oslikava karatere i mnoge druge stvari. Još je zanimljivija razlika izmedju stvarnog čoveka i onog što je ovde.
I to je veoma zanimljivo i korisno za ono što nameravam da uradim.

A kako znaš razliku stvarnog čoveka i onog što je ovde kad nisi upoznat sa stvarnim čovekom (bar u većini slučajeva)? Ili samo pratiš ove što znaš uživo?

Dr00d

Quote from: D. on 11-05-2012, 11:14:14
Ha, bar si rekao što si ovde, misteriozni voajeru.  8) Upropastio si eksperiment sada... Sad svi znaju da su posmatrani i podsticani.

Nije bitno što znamo kad ne znamo zbog čega! Vidiš da još nije prirodnim putem nastala odgovarajuća tema u kojoj bi pratio tačno ono što ga zanima  :)

A možda mu je ovo sa misterioznošću samo fora da 'vata ribe  :mrgreen:

Josephine

Sumnjam ja da je dragi nam Aleksije ono za šta se izdaje... Previše zajebava ljude tamo na radionici da bi bio istraživač. :lol:

A možda Bobo i on imaju neki dogovor, pa B namerno iritira ljude na radionici ne objavljujući priče na vreme, dok Aleksije potprcava iz pozadine?  8)

Dr00d

Sad sam gledao kako da q3 demo prebacim u video... nema šansi. Ne mogu da verujem da do sad još niko nije smislio normalno rešenje. Svi prave tako što hvataju frejmove u vidu slika pa onda njih koriste da naprave video. Problem je što je jedna slika oko 2mb za (za 960x720), pa 25 fps što dođe jedna sekunda 50 mb, a 1 minut 3 gb  :roll:
Probao sam i sa frapsom ali on ne radi lepo, kad uključim snimanje on zakuca na tom frejmu i samo to snima...
Sad ću još iz zajebancije da probam da napravim gif animaciju... pod uslovom da nađem dobar gif maker... što je malo teže po svemu sudeći....

ALEKSIJE D.

Nadji program koji snima šta se dešava na ekranu pa opalite igricu i stavi da vidimo kako Hal pravi masakr.
U pravu si: tema mora biti prirodna, samonikla, sa fajtom nicova a ne pravih likova koji me ne interesuju. Moj urednik tako zahteva.
Što se riba tiče...
Gde si ti na ovom forumu pa video neku normalnu ribu? Ima specijalizovanih forumčića za te stvari a ja sam malo mator za "odvajanje".
I šta fali dangeon masters-u? Jes da je stara igrica od svega par kilobajta al me živo zanima ko je stigao do kraja i kojije krajnji zdadatak. Ajde oldtajmeri sa Atariaja ko je završio to čudo?

Dr00d

Quote from: ALEKSIJE D. on 11-05-2012, 17:51:19
Nadji program koji snima šta se dešava na ekranu pa opalite igricu i stavi da vidimo kako Hal pravi masakr.

Ne ide to baš tako lako, evo još se cimam da napravim gif od 3 sekunde. Bolje ti lepo dođi sa nama da vidiš iz prve ruke kako HAL pravi masakr  ;)

U pravu si: tema mora biti prirodna, samonikla, sa fajtom nicova a ne pravih likova koji me ne interesuju.

Pa ako među ovim silnim fajtovima ne možeš još uvek da nađeš odgovarajući, a reče da pratiš forum od osnivanja (dobro, predpostavljam da od osnivanja ne radiš na ovom zadatku, nego tek od (relativno) skoro?), onda menjaj forum... ili temu svog rada... ili zanimanje  :)

Moj urednik tako zahteva.

Pozdravi urednika  :mrgreen:

Što se riba tiče...
Gde si ti na ovom forumu pa video neku normalnu ribu? Ima specijalizovanih forumčića za te stvari a ja sam malo mator za "odvajanje".

Moraćeš da definišeš "normalna riba"  xwink2

Kako nisu podložni? A kad neko postuje svoju priču? Ili kakvu filozofsku ideju?  :)

Josephine

Gde si ti na ovom forumu pa video neku normalnu ribu?

Bitno da si ti normalna riba.  8)

Dr00d

Evo ga, moj bedni rocket jump! Ni sam ne znam kako sam ga izveo iz prve ovde u partiji s obzirom da sam danas probavao i svaki 10 proradi. Moraću defrag da instaliram pa da vežbam tamo malo.

(slika će da secka dok ne učita sve)

HALe jel ti prvo skočiš pa opališ raketu ili opališ pa skočiš ili istovremeno? ili nešto četvrto...?
Danas kad sam "vežbao" nikako da provalim, i onda izvedem slučajno a ne znam šta sam uradio  :)