• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

TAJANSTVENI PUTNIK

Started by Apejron, 04-05-2012, 10:27:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Apejron

U štampi je knjiga TAJANSTVENI PUTNIK

Edicija: ZLATNI JUG
Knjiga 2: TAJANSTVENI PUTNIK
Priredio: Zoran Pešić Sigma

ISBN 978-86-6101-037-8

Формат 120х207 мм,  броширани повез, корице пун колор на биндакоту 250 грама, мат пластификација, папир 90 грамски волуминозни, број страна 312, тираж 500.

U OVOJ KNJIZI PUTUJU:

Zoran Pešić Sigma
Tajanstveni putnik ...005
Tom Lah (Dragoslav Petrović)
U CARSTVU ŠUNDA ...008
Slaviša Nikolin Živković
KAPSULA ISKUŠENJA ...017
Ivan Potić
PUPČANA PRIČA ...023
Stevan Bošnjak
VOZ ZA PARADISO ...026
Marjan Todorović
PUTOVANJE 2010 ...030
Marijan Cvetanović
SAHRANA KISELOG KUVARA ...035
Dušan Mijajlović Adski
PUTOVANjE KROZ MAGLU ...040
Snežana Milojević
SUMPOROVITA VODA ...047
Igor Đorđević
PUTNIK KROZ JEDNOSTAVNOST ...056
Srećko Simić
NEPRIJATNO PUTOVANjE U ZRELOST ...062
Tihomir Nešić
PUTOVANjE S VODIČEM ...078
Goran D. Stojanović
POPODNE JEDNOG ERNESTA ...083
Stana Dinić Skočajić
SAMO PROLAZNICI IZ MINULOG SNA ...093
Nataša Panić
ZAGONETNI PUTNIK ...096
Branislav Janković
POVRATAK  GMITRA MILOŠEVIĆA ...104
Radosav Stojanović
ZUMBUL ...116
Damir Jocić
PUTOVANjE ...125
Predrag Stanković
PASJI DANI ...145
Miloš G. Petković
DAH LEDENE GROBNICE ...165
Danijela Vlahović
ČISTILIŠTE ...186
Velibor Petković
BEKSTVO IZ SRCA TAME ...197
Boris Starešina
BEŠE   JEDNOM TUZLA ...212
Zoran Ćirić
A SAMO SAM ŽELEO DA SE VRATIM U TVOJ IZBLEDELI ŽIVOT ...237
Stevan D. Jovanović
PLOD MAŠTE MOG PRIJATELjA ...243
Dejan Ognjanović
NESTALI ...249
Saša Stojanović
KRAJ SVETA ...265
Miloš S. Petković
MALINA ...272
Dejan Stojiljković
ČUVAR PRELAZA ...276

Cena u pretplati do 04. juna 2012: 500 din. + ptt
Knjižarska cena: 800 din.
Ne boj se, ja sam sa tobom!

Josephine

Quote from: D. on 04-05-2012, 10:41:09
Koliko sam na brzaka izbrojala - samo je 4 žena. Dakle, ja ovo neću da čitam jer u južnoj Srbiji ima i žena.

Drugo - ovo je potforum za objavljena dela, a ovo je tek u štampi.

O, da, čestitke.

Kunac

Idemo još jedan krug?
"zombi je mali žuti cvet"

Ghoul

knjiga je izašla.

detalji, prve impresije, ekskluzivni odlomak itd:

http://ljudska_splacina.com/2012/06/tajanstveni-putnik.html
https://ljudska_splacina.com/

Apejron

Promocija "Tajanstvenog putnika" u Zaječaru. [/size]Organizator: Centar za kulturu Zaječar. Učestvuju: Dejan Stojiljković, Ivan Potić, Stevan D. Jovanović, Miloš Petković i Zoran Pešić Sigma. Sreda, 13.06.2012. u 20,00 Radul Begov konak.

[/size]

[/size][/font]

Apejron

PRVA PROMOCIJA "TAJANSTVENOG PUTNIKA": FOTOREPORTAŽA IZ ZAJEČARA

Ghoul

art-anima javlja:

U nedeljnom dodatku lista "Blic" posvećenom književnosti, 23. septembra 2012. godine objavljen je prikaz zbornika kratkih priča "Tajanstveni putnik" u kome su se našla dela odabranih pisaca južne Srbije. Na stranama ove knjige, koju je priredio Zoran Pešić Sigma a objavio Niški kulturni centar, štampano je više radova poznatih domaćih pisaca fantastike. O knjizi smo već pisali u najavi zaječarske promocije, a kako ju je doživeo pisac i novinar Srđan V. Tešin, možete pročitati iz teksta navedenog prikaza koji prenosimo u celosti:

OVO JE KNJIGA-ZBORNIK kratkih priča pisaca sa juga i jugoistoka Srbije, od Toma Laha (Dragoslava Petrovića) do Dejana Stojiljkovića – koja se prirodno pojavljuje s podnaslovom Knjiga brzih priča iz južne Srbije. Priređivač knjige Zoran Pešić Sigma uputio je poziv onim piscima kojima pripada "mistična slava pisaca najbržih priča" – među kojima su se ipak našli i oni pisci (naučnici, pesnici) koji se pričom kao književnom formom u svom opusu dosad nisu bavili – da odgovore na temu putovanja, najplastičnije nazvanu: "Tajanstveni putnik". Neki od pisaca su na zadatu temu odgovorili školski (uvod, razrada, zaključak), neki od pisaca su eksperimentisali sa formom i konceptom, neki su napisali hip-hop pesmu, drugi putopis, treći su ispisali priču u južnjačkom dijalektu, ostali su varirali svoje pripovedne svetove u širokom luku: od naturalizma do fantastike, a u zborniku su se čak našle i dve priče koje su onomad ispisali i pisci koji nisu više među živima. Ivan Potić, Stevan Bošnjak, Stana Dinić Skočajić, Branislav Janković, Zoran Ćirić, Dejan Ognjanović, Saša Stojanović... samo su neki od 28 pripovedača čije su se priče naše u ovom zborniku.

DUBOKO U KNJIZI POKAZALA SE NJENA VRLINA. Iako je nemoguće uopšteno govoriti o ostvarenom donjem ili gornjem pragu uspešnosti svih priča, ovaj zbornik je ipak hvale vredan generacijski i žanrovski raznovrsni presek pripovedačke scene južne Srbije.

PRVA REČENICA GLASI: "Zovem se..."

POSLEDNJA REČENICA GLASI: "Još malo, još malo, još malo..."

KAD BI OVA KNJIGA BILA LITERARNI GRAD: bila bi to mešavina urbane džungle i turske kasabe.

DOK DRŽIM OVU KNJIGU U RUKAMA, ČINI MI SE: da je priča kao oblik kratke narativne proze življa nego ikad.

PREPORUKA ZA ČITANJE: U vozu za Nišvil, što da ne?
https://ljudska_splacina.com/

Apejron

У оквиру Сајма књига у Нишу редакција часописа Градина организоваће промоције:

Субота, 24.11.2012. у 19,00 (Сала за промоције) – Промоција часописа Градина и књига Градининих библиотека: Вистан Хју Одн, ИСПОД СИРИЈУСА,песме, Марија Лаина ЧЕТИРИ ЈЕДНОСТАВНА КОМАДА, драме и Егон Паули ЕПИКРИЗА СТУДЕНСА, есеј. Учествују: Зоран Пешић Сигма, уредник и аутори.

Уторак, 27.11.2012. у 19,00 (Клуб "Раскршће" - Косовке девојке 21 б, Панталеј) - Промоција  књиге ТАЈАНСТВЕНИ ПУТНИК, књига брзих прича писаца из јужне Србије. Учествују аутори из Ниша и уредник Зоран Пешић Сигма.

Apejron

Fotografije sa promocije "Putnika" u klubu "Raskršće" (autor Milan Reljić):

Pronađi ko je ko...

Anomander Rejk

Čestitke!
Hoće li biti uskoro knjige u većim knjižarama, recimo u Beogradu i Novom Sadu ?
Tajno pišem zbirke po kućama...

Mica Milovanovic

Kupio danas u knjižari "Aleksandar Belić" na Studentskom trgu u Beogradu.

Cena 864. dinara.

Lepo urađene knjiga. Lepo leži u ruci. Šteta što papir nije malo bolji...
Dobra ideja sa fotografijama sa putovanja...

Ako nije tajna, koliko košta sama štampa ovakve knjige...
Pitam zbog naših tvrdoglavih "tortaša"...
Mica

Apejron

ПРОМОЦИЈА ,,ТАЈАНСТВЕНОГ ПУТНИКА" У ПИРОТУ

У понедељак, 19. августа 2013. у 20,00 у Пироту, у Дому војске, у организацији Народне библиотеке биће представљена књига брзих прича писаца из Јужне Србије ,,Тајанствени путник" коју је објавио Нишки културни центар. Књигу ће представити приређивач Зоран Пешић Сигма. Своје приче читаће пиротски прозаисти заступљени у књизи Игор Ђорђевић, Борис Старешина и Наташа Панић, као и писци који су се инспирисали темом путовања Миша Андоновић, Ивана Џунић, Слађана Ристић и Момчило Антић.

http://www.nbpi.org.rs/