• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Okupljanja „Laze Komarčića“ leta 2012

Started by zakk, 02-07-2012, 17:50:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lilit

ne treba mi viza za poljsku nego se radi o tome da su mi ovde u UK konzulatu (tražim vizu za UK) "konfiskovali" pasoš na 15 dana i poslali ga u varšavu jer im je tamo služba koja se bavi "viznom problematikom". i juče od te neke fantomske organizacije koju ambasada autsorsuje saznam da 15 dana nije 15 dana već 15 radnih dana u toku kojih ne možeš nikako da saznaš kad će viza, da li za 8, 10 ili 15 (radnih) dana, niti možeš da znaš gde ti je pasoš u kom momentu. a sve to ambasada diluje preko privatne službe ( vid bus plusa) te ću na kraju početi i da paranoišem.
sad pokušavam da uganjam nekoga u UK ambasadi da vidim može li sve ovo da se ubrza, eksperimenti na stranu, ne propušta mi se lovac.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Mme Chauchat

Ganjaj vezu kako znaš! Svi moji prijatelji koji su imali posla sa britanskim vizama kukaju do neba na bezobrazluk i nepredvidivu sporost osoblja. Nemoj da se odloži Lovac, to ti je sad najvažnije!!!!

lilit

što jes jes. lovac i košuta mi je vazda bio omiljeni hit!

a lepo mi je dragi muž rekao da ni ne krećem u proceduru, on je odustao pre nekog vremena čim je video formular. problem je u tome što moram da idem, a nije da baš želim.
ameri su bre kraljevi, daš im tri papira, na licu mesta ti kažu jes or nou i pasos dobiješ za dva dana. na stranu što usa viza na 10 godina košta kao i britanska na 6 meseci. znači, dođe mi da citiram kufera vezano za bus plus! :lol:

Boban

svet je bio mnogo bolje mesto dok su žene slušale muževe.
Ubi vas ova emancipacija za koju bre nemate naprosto elementarne genetske predispozicije.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Angel of Ten

Ili, što bi rekli u Tunisu, žena nije ravnopravna sa muškarcem, ali je "komplementarna" sa njim.  :cry:
http://tetka.rs/2012/08/u-tunisu-ustavom-ukinuta-rodna-ravnopravnost/
Come to the dark side, we have cookies.

tomat

Quote from: lilit_depp on 07-08-2012, 10:28:03
ne treba mi viza za poljsku nego se radi o tome da su mi ovde u UK konzulatu (tražim vizu za UK) "konfiskovali" pasoš na 15 dana i poslali ga u varšavu jer im je tamo služba koja se bavi "viznom problematikom". i juče od te neke fantomske organizacije koju ambasada autsorsuje saznam da 15 dana nije 15 dana već 15 radnih dana u toku kojih ne možeš nikako da saznaš kad će viza, da li za 8, 10 ili 15 (radnih) dana, niti možeš da znaš gde ti je pasoš u kom momentu. a sve to ambasada diluje preko privatne službe ( vid bus plusa) te ću na kraju početi i da paranoišem.
sad pokušavam da uganjam nekoga u UK ambasadi da vidim može li sve ovo da se ubrza, eksperimenti na stranu, ne propušta mi se lovac.

ja sam imao sličan problem, pa sam propustio let. ganjali smo koga smo stigli, ali su svi bili srca kamena.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

lilit

lilit

a što se tiče ravnopravnosti, da, toga nema.
iako ja biram da živim u iluziji da sam blizu tog nečega, što privatno što poslovno, onog momenta kad izabereš "family life with children", ugasio si. ne što te drugi ometaju, već se sam skrljaš. :lol:

lilit

tomat,

koliko si cekao na vizu. biznis ili turističku?

tomat

ne mogu tačno da se setim za šta smo aplicirali, mislim da je bilo nešti tipa student visitor ili možda čak i business visitor. C tip vize smo dobili.

uglavnom, apliciralo je nas 27 (svako za sebe, ne kao grupa) svi istog dana. 21 je dobio vizu u roku od 5 radnih dana (predato u ponedeljak, stigla u petak), a nas 6 je čekalo čini mi se 9 radnih dana (dobili smo je narednog četvrtka). sećam se da su mi dali da potpišem neki papir na kome piše da pristajem na to da mi oni zadrže pasoš do 15 dana. ja im kažem kako neću to da potpišem jer bi trebalo da putujem ranije, a oni kažu potpisao nepotpisao pasoš može da ostane kod nas do 15 dana ako apliciram.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

lilit

hvala na informaciji, ovo već zvuči utešno. :) . ja sam predala papire 27. jula (petak), nikakvu potvrdu da sam predala nisam dobila :cry: , a rekli su da će da me zovu telefonom kad bude gotovo. ali javlja mi se da su u beogradu efikasniji (iako mislim da i oni šalju pasoše u varšavu), ovde je sve sporo, kao da je država stala u osamdesetim. što je nekad dobro, al nekad i nije. :)

Josephine

Quote from: Boban on 07-08-2012, 16:48:55
Ubi vas ova emancipacija za koju bre nemate naprosto elementarne genetske predispozicije.

Pre bih rekla da muškarci nemaju genetske predispozicije da prate tu emancipaciju (koja se, btw, odavno desila, već je i sam izraz zastareo).

Ili što reče jedna moja drugarica "Šta, bre, žene da se emancipuju? One su emancipovane od postanka ljudske vrste! Muškarci da se emancipuju, jadnici još ne znaju ni gaće sebi da operu!".  8-) :lol:

tomat

Quote from: lilit_depp on 07-08-2012, 18:26:49
hvala na informaciji, ovo već zvuči utešno. :). ja sam predala papire 27. jula (petak), nikakvu potvrdu da sam predala nisam dobila :cry:, a rekli su da će da me zovu telefonom kad bude gotovo. ali javlja mi se da su u beogradu efikasniji (iako mislim da i oni šalju pasoše u varšavu), ovde je sve sporo, kao da je država stala u osamdesetim. što je nekad dobro, al nekad i nije. :)

da, ovde se dobije neki kod kojim na netu može da se proveri da li je pasoš gotov (ovde tim poslovima vezanim za vizu bavi World Bridge, ako se ne varam), ili uz neku doplatu javljaju SMS-om kada stigne pasoš. kada smo videli da čemo propustiti let pokušali smo da saznamo gde su pasoši, i oni su nam odgovorili da nisu u zemlji, tako da nije nemoguće da idu u Varšavu.

RedSonja

ima i ona pesma jaka od dzejmsa brauuuuna :))))

nego, je l se na ovim okupljanjima pojavljuje i dušman????

Meho Krljic

Mme Chauchat

Šta će ti dušmani?! Upoznaćeš mene!!!1

Milosh

Quote from: RedSonja on 08-08-2012, 21:00:42nego, je l se na ovim okupljanjima pojavljuje i dušman????

Ne, ali pojavljuje se Father Jape a.k.a. Dušman u odsustvu Dušmana.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

RedSonja

RedSonja

Quote from: Jevtropijevićka on 08-08-2012, 21:02:40
Šta će ti dušmani?! Upoznaćeš mene!!!1

hajde da se ti i ja nezavisno od drugih okupimo???
okupamo da se?!?!? o.O
Quote from: Milosh on 08-08-2012, 21:04:16
Quote from: RedSonja on 08-08-2012, 21:00:42nego, je l se na ovim okupljanjima pojavljuje i dušman????

Ne, ali pojavljuje se Father Jape a.k.a. Dušman u odsustvu Dušmana.

okej, o father japeu smo govorili skoro, on je bio tu ali nije želeo da učestvuje u razgovoru
danas je dan za dušmana :)

Meho Krljic

Ali danas nema okupljanja. Sačuvaj se za Ponedeljak.

RedSonja

rekla sam da razgovaraMO ''o'', a ne da se okupljaTE.

lilit

mene zanima da li bi plut i steva bili voljni da dođu (if ja dođem do svog dokumenta)? akomodejšn obezbeđen!!!!

Plut

Bili bi voljni :) , ali teško izvodivo. :(

Nightflier

Ko dolazi sutra i u koliko sati se dolazi?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

HAL

А где се окупљате иначе, јел то затворени круг Комарчића?  :evil:

Mme Chauchat

Dolazim skoro sigurno.
Ti, HAL, čitaj temu od početka - Lovac, od osam, svakog ponedeljka.

Father Jape

Ja dolazim definitivno, ali neću se moći previše zadržati.  :(
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

lilit

dolazim ako mi se ne srusi jedrilica.

jevtro, notirala sam to SKORO!  xuss

Mme Chauchat

Čovek snuje a bog odlučuje!
A i ja tebi notiram svako eHtra. U zaseban notes.  :lol:

Father Jape

lilit

hahaha, koji ste vi gikovi!!!!
ti si jape ostao bez planiranog putera!  xuss

Father Jape

Mme Chauchat

Nemoj Lilit da osuđuješ dete na margarin, šta bi ti Bertoluči reko.

lilit

Meho Krljic

A jel' služe vegetarijanske obroke vo Lovcu? Ipak lovci sigurno jedu i neke pečurkice?

angel011

Quote from: Jevtropijevićka on 12-08-2012, 13:05:04
Nemoj Lilit da osuđuješ dete na margarin, šta bi ti Bertoluči reko.

:shock: :-?
:lol:
We're all mad here.

lilit

Quote from: Meho Krljic on 12-08-2012, 13:15:45
A jel' služe vegetarijanske obroke vo Lovcu? Ipak lovci sigurno jedu i neke pečurkice?

well, ima pecurkica, sirom punjenih papricica, kackavaljcica, al sve je pohovano i, njam, cedi se niz laktove kad jedes. nisam sigurna da imaju spremljeno onako kako bi tebi bilo neophodno da bude spremljeno, a to je klot!!!!!!  :lol: :lol:

Mme Chauchat

Ali imaju salate i bareno povrće:
http://www.restoranlovac.rs/dobrodosli.html
a Meho, ako dođeš, i ja ću jesti salatu iz solidarnosti. Kao prilog.

Lilit, Jape:  xremyb i ja vama

Melkor

Treba biti oprezan sa njihovim obrok salatama. Umeju biti veoma kreativni :)

@vas troje

a da vam organizujemo neki separe?  xwink2
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

Ma ješću ja pohovano, nisam ja toliko hardkor.

lilit

well, after considering all the evidence presented at the "pic topic"...mozda bi trebalo da postanes?  :lol: :lol: :lol:

Meho Krljic

Skoro neizbežno. Ali, ju nou, čemu onda život?

lilit

filozofija, palamud, kontemplacija, hegel?  :mrgreen:  :lol: :lol:

Meho Krljic

Nightflier

Meho, znači li to da ćeš i ti biti nazočan? Radujem se, ako je tako! :D
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Meho Krljic

Ne bih se obavezivao obećanjima ali recimo da postoji solidna verovatnoća. Pogotovo ako dođe Skalop pa da mu donesem malo one stripove na čitanje.

scallop

He! Ako si računao da ćeš na to da se izvadiš - nećeš. Ponesi Bernarda Prinsa. Dobićeš pohovane paprike. :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

To je sad već dogovor!!!!!!!!!!!!!!

mac

scallop

Ako umeju da se spuste na cilj zvani Lovac. :!:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.