Ima li koga da je pogledao neku netflixovu animu ili ekranizaciju, tipa Full Metal Alchemist ili Kill List?
Godinu dana posle postavljenog pitanja, evo sta sam na Netflixu gledao da je zanimljivo. I samo da objasnim, nisam neki fan anima ni mangi, tako da moje reci uzmite sa zadrskom.
One Punch Man je meni genijalan, malo treba da se covek navikne prvih dve-tri epizode, ali posle je sjajno. Na Netflixu je trenutno prva sezona, a ima da se nadje i druga na torentima, ali svi kazu da je dosta losija posto su promenili studio i reditelja koji radi. Ovo je jedna superherojska komedija, izuzetno duhovita i sjajno rezirana.
Trenutno gledam Full Metal A: Brotherhood, simpa je. Meni se sin kune u ovu animu, njemu je bila do jaja. Ima jedno pet sezona, ja sam tek na pocetku. I kazu da ovo treba gledati, a ne originalnu anime seriju.
Onda, Devilman Crybaby je ludilo mozga, isto ti treba jedno dve epizode da shvatis uopste sta gledas, ali je posle fenomenalno. Mracno,duhovito, zajebano... i izgleda neobicno, na momente gotovo eksperimentalno.
Gantz:0 je film, CGI skroz, koji je onako, zanimljv za gledanje, ali posto nisam ranije citao tu mangu, nisam bio nesto involviran. Desava se u toku jedne noci, neki ljudi su protiv svoje volje na neki nacin regrutovani da se bore protiv nekih cudovista.
Godzilla - tri anime filma su mi bili bezveze, odustao sam posle prvog.
Batman Ninja treba pogledati, prvo, zbog toga kako ovo cudo izgleda, a onda i zbog sumanutosti samog koncepta. Iako je CGI koji imitira izgled Anime (sto ja ne volim), ovo je obavezna lektira.
Castlevania - iako je nisu radili u Japanu - meni je za obavezno gledanje. Pisao Voren Elis, ima dve sezone, treca stize. Adaptacija, je l te, gejming fransize.
B: The beginning - zanimljivo, jako lepo rezirano i spakovano, interesantan seting (centralna Evropa, super mi je kad Japanci rade nesto sto se kao desava u Evropi). Serijski ubica, misterija, natprirodne moci...
Violet Evergarden - bilo mi dosadno, odgledao dve epizode, ali mnogi ovo hvale. Kiborg-robot smrtonosnu masinu devojku posle rata smestaju u nesto sto izgleda kao mali mediteranski gradic. I onda, ispunjena traumama o ratu, krvi, eksplozijama i progonjena krivicom, pocinje da radi u... lokalnoj posti.
Sirius The Jagger - lovci na vampire, nije lose, nije ni nesto extra, ali moze da se gleda
Ajin: Demi Human - pocne dobro, onda se raspline, ima dobrih stvari, ali me je odbila malo CGI animacija koja glumi klasicnu Animu
Hero:Mask - bilo mi okej, onda sam prestao da gledam zbog obaveza, i nikad nisam odgledao do kraja. Neki spijunski SF zaplet koji ima dosta potencijala, ali je bilo sporo i razvodnjeno
Od live action adaptacija gledao sam samo Mikeov Blejd of d Imortal. Nisam citao mangu, tako da mi je film bio u isto vreme i razvucen i smandrljan. Borba za borbom, i te borbe su lepo uradjene, ali ja nisam imao nikakav emotivni involvment ni jednog trenutka.
A na Amazon Prime-u trenutno gledam dve (za sada) odlicne anime - Banana Fish (neka sumanuta krimi prica) i Dororo (srednjevekovni Japan, strasno mi lici na Sekira, i to ne samo po setingu),tako da i to preporucujem.
To vam je to. Kazem, nisam ljubitelj Mangi ni Anima, pa sve ovo uzmite sa dozom skepse.