• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Vašar knjiga 2012

Started by Alexdelarge, 28-09-2012, 21:20:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Perin

Quote from: Boris on 19-10-2012, 14:43:21
Quote- Tanesi
- Karpos
- NNK International
- Heliks

YellowCab: 57. Sajam knjiga - Veliki naslovi malih izdavača

Ah...."novi" Tanizaki....i još ponešto...Mislim da imam sve knjige što je objavio Tanesi....mislim, sve od japanskih pisaca. Nedostaju mi samo jedna-dve knjige....Uh. Šteta što neću biti na sajmu....  :cry:

angel011

We're all mad here.

Perin

Quote from: angel011 on 19-10-2012, 15:07:27
Opet?  :cry:

Jebiga. Obaveze, besparica, diplomski koji radim & odgađam već godinu dana...  :cry:  :cry:  :cry: Sledeće godine dolazim sto posto. Baj d vej, evo jedne stvarno dobre preporuke:

Tokom sajma bi se trebala pojaviti knjiga BRITANSKI MUZEJ PROPADA, od Dejvida Lodža. Reč je o jednom krajnje dobrom engleskom piscu. Upravo radim "proveru" prevoda, knjiga bi trebala da izađe tokom ovog sajma. VELIKA PREPORUKA, za ljubitelje dobrih & kvalitetnih pisaca. Knjigu izdaje "Biblioner" iz Banja Luke. Izdavač će imati štand na sajmu. Takođe, iz te edicije modernih klasika, valjalo bi overiti "Borilački klub" od Palahnjuka i "Floberov papagaj" od Barnsa.

Dacko

I to će verovatno biti jedna od retkih knjiga koje se tempiraju za sajam a da im se prevod još i proverava.  :) Obično se pred sajam toliko žuri da podbace i najmarljiviji – najviše knjiga tad ode u štampu nelektorisano ili tek ovlaš pogledano, nekad se odlično uradi korektura ali nema vremena da se unese, nekad se upravo u korekturi zabrlja inače sređena knjiga, ali nema vremena da se to povuče, u opštem haosu u štampu ode pogrešna verzija knjige, recimo sirov prevod iako postoji i lektorisan... Da, shvatili ste, stvarno ne volim sajamska izdanja otkako su mi upropašćene neke knjige, uživam samo u onima koje izlaze u martu i tako tim nebitnim mesecima.

Perin

Quote from: Dacko on 19-10-2012, 19:02:19
I to će verovatno biti jedna od retkih knjiga koje se tempiraju za sajam a da im se prevod još i proverava.  :) Obično se pred sajam toliko žuri da podbace i najmarljiviji – najviše knjiga tad ode u štampu nelektorisano ili tek ovlaš pogledano, nekad se odlično uradi korektura ali nema vremena da se unese, nekad se upravo u korekturi zabrlja inače sređena knjiga, ali nema vremena da se to povuče, u opštem haosu u štampu ode pogrešna verzija knjige, recimo sirov prevod iako postoji i lektorisan... Da, shvatili ste, stvarno ne volim sajamska izdanja otkako su mi upropašćene neke knjige, uživam samo u onima koje izlaze u martu i tako tim nebitnim mesecima.

Pa jeste...prevod je odavno gotov, ima možda i godina dana, ali svi su lenji, pa me bivši direktor zvao da mu učinim uslugu i još jednom preletim preko teksta da vidim ima li grešaka. Inače, roman je zasad sjajan! A čovek je okej, stvarno, recimo BK se trebao pojaviti za pretrpošli sajam i on ga nije hteo pustiti u štampu jer je bilo mnogo grešaka u tekstu. Tako da....ne znam ni da li će ovo izaći (čovek je rekao da hoće, da mu predam tekst do nedelje, ali toliko puta je rekao da će nešto izaći pa nije)....ali eto, trudim se da pomognem.

Milosh

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Perin

Lepo, lepo :)

Al' bolje da si uzeo Kavabatu ili Joko Ogavu....Mišima meni baš i nije nešto :lol:

Al' svakom svoje! :)

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Perin

Koje su to tri Markesove knjige?

Melkor

Pukovniku...,...Erendira i njena bezdusna baba, Zao cas. Prosle i pretposle godine izdali su 100 godina, koleru, hroniku najavljene smrti i tuzne kurve. treba jos jedna da se pojavi do kraja sajma i, koliko sam shvatio, namera im je da dodju do sabranih dela. Izdavac je www.sezambook.rs.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Perin

Znam, znam, imam KOLERU, STO GODINA, HRONIKU I SEĆANJA, zato i pitam koji su naslovi sad izašli, pošto planiram da kompletiram. Samo, čuvaj se - SEĆANJA su PREPUNA GREŠAKA, znači to je strašno za jedno ovako  delo.

Nightflier

Sezam je... sumnjiva izdavačka kuća, najblaže rečeno.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Perin

Quote from: Nightflier on 21-10-2012, 20:10:32
Sezam je... sumnjiva izdavačka kuća, najblaže rečeno.

Pa, ne znam šta da ti kažem....Lepo su uradili Markesa, i naslovnice i fontovi su sjajni, ali zato ni grama lekture nema....

Melkor

Da, tehnicki kvalitet izdanja je odlican, to me je i ponukalo da se opredelim da skupim sabrana dela u jednoj ediciji.

Nightflier

O lekturi i govorim. Zapravo, govorim i o nekim drugim stvarima, ali ipak nisu za prosipanje na forumu. Nego, u hali 4 je nastupio neki podgorički izdavač sa Markesom i svačim još nečim u odličnoj opremi. Prevod je isti kao u slučaju Sezama, što će reći da je preuzet stari prevod, samo što je "prevedeno" na jekavicu. Ima zanimljivih naslova.
First 666

Perin

Quote from: Nightflier on 21-10-2012, 20:28:49
O lekturi i govorim. Zapravo, govorim i o nekim drugim stvarima, ali ipak nisu za prosipanje na forumu. Nego, u hali 4 je nastupio neki podgorički izdavač sa Markesom i svačim još nečim u odličnoj opremi. Prevod je isti kao u slučaju Sezama, što će reći da je preuzet stari prevod, samo što je "prevedeno" na jekavicu. Ima zanimljivih naslova.

Da, Nova Knjiga se zove taj izdavač, čini mi se. Imaju i Praško groblje u tvrdom povezu, imaju Sto godina samoće, Hazarski rečnik (ženski i muški u jednom tomu, baš baš lepo urađen) i još onih standardnih budalaština, tipa Gijom Muso, Haled Hoseini i ostale baljezgarije. Crnogorci se lagano probijaju :)

Nightflier

To su ti. Oduševili su me kvalitetom izrade. Čak sam se razmišljao da kupim, ali iskren da budem - radije bih neko antikvarno izdanje. A ne znam ni koliko je jekavica izražena. U načelu mi ne smeta, ali ni ne vidim posebnog razloga da kupujem knjige na jekavici. Ali što se tehničke strane tiče, savršeni su.
First 666

Perin

Quote from: Nightflier on 21-10-2012, 20:37:54
To su ti. Oduševili su me kvalitetom izrade. Čak sam se razmišljao da kupim, ali iskren da budem - radije bih neko antikvarno izdanje. A ne znam ni koliko je jekavica izražena. U načelu mi ne smeta, ali ni ne vidim posebnog razloga da kupujem knjige na jekavici. Ali što se tehničke strane tiče, savršeni su.

Da. Ja sam uzeo Hazarski, još ranije. Dobri su.

HAL

Они су издали и Игре глади? Зна ли неко какав је њихов превод?

Alexdelarge

bio sam danas, pazario sam:

MOJE NAGRADE, tomas bernhard, LOM, 450 din.
FILMSKA FABULA, žak ransijer, clio, 756 din.
AUDIOVIZIJA, mišel šion, clio, 756 din.
ŠAMANIZAM, mirča elijade, izdavačka knjižarnica yoran stojanović, 1100 din.
DRAMATURGIJA IGRANOG FILMA, petrit imami, nnk international, 1000 din.

video sam da je lom objavio PRIČE SA KOLIME od šalamova, anoreksično izdanje od 200 i kusur stranica; ako se ne varam bigzovo izdanje u dva toma ima skoro hiljadu strana. zna li neko o čemu se tu radi? takođe, QUEER od barouza se prodaje po razumnoj ceni od 750 din., pa ću to sigurno uzeti.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Perin

Quote from: HAL on 21-10-2012, 22:56:47
Они су издали и Игре глади? Зна ли неко какав је њихов превод?

Mislim da oni kupuju prevode iz Srbije, pa pretpostavljam da je u pitanju alnarijev prevod, samo ijekavizovan. Tako su uradili sa Hoseinijem i Musoom.

HAL

Када смо код превода, зна ли неко какви су преводи Ничеа, Деретина издања?

sandjama

"sluzbeni glasnik" izdao "locus solus"  :D  xcheers xdrinka !!!!!
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Mme Chauchat

Odavno nisi navraćao! :) već su davno dobri ljudi izvestili! :) nađi i Gradinu br. 40-41, prevodilac Savić Ostojić priredio temat o Ruselu. (!!)

Mme Chauchat

A ja se obradovala veoma kad sam videla ovo:

Аутор Лунц, Лев Натанович, 1901-1924
Иванов, Всеволод Вячеславович, 1895-1963
Каверин, Вениамин Александрович, 1908-1989
Никитин, Николай Николаевич, 1895-1963
Тихонов, Николай Семенович, 1896-1979
Слонимский, Михаил Леонидович, 1897-1972
Федин, Константин Александрович, 1892-1977
Зошћенко, Михаил Михаилович, 1895-1958
Наслов Проза Серапионове браће / Лав Лунц ... [и др.] ; приредио и предговор написао Миливоје Јовановић ; [превели с руског Миливоје Јовановић, Неда Николић-Бобић, Милош Добрић]
Врста/садржај  др.књиж.облици
Језик српски
Година 2012
Издавање и производња Београд : Логос, 2012 (Ужице : Графичар)
Физички опис 717 стр. ; 21 cm
ISBN 978-86-88409-21-6

sandjama

'de si bre entropijevicka :)! ma rek'o samo da navratim da izreklamiram koncert, a u stvari pisem vec cetvrti post :). pojma nisam im'o ovo za rusela, strefilo me k'o grom iz vedra neba juce :)!
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Josephine

Za Bobana:

ovima provereno odlično ide online prodaja knjiga na sajtu

http://www.dobra-knjiga.com/Home.asp

Agota

u kojoj hali je IPS , ili, ako nemaju ove godine stand , gde se mogu naci njihova izdanja ?
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

lilit

u koliko sati se sajam zatvara u nedelju?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Agota

ja mislim u 20 h.

...ja cu najverovatnije  u nedelju rano izjutra ili kasno popodne da izbegnem guzvu.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Nightflier

Quote from: Agota on 22-10-2012, 14:03:27
u kojoj hali je IPS , ili, ako nemaju ove godine stand , gde se mogu naci njihova izdanja ?

IPS-a nema, a ono što je ostalo od njihovih izdanja možeš da kupiš u Vulkanu.
First 666

Agota

pa, proverila ,i nemaju Hajme Bajli – I odjednom, anđeo .
no,probacu na limundu da potrazim,ali eto,ponadala sam se da cu naci na sajmu .
hvala za info ,da ne lutam ,planiram brzu kupovinu,za ostalo je lako, tacno znam sta mi treba i gde ima.

angel011

Dovukla sa Sajma (nije sve kupljeno, nešto su autorski primerci, nešto dobijeno na poklon):

- U znaku vampirice, Paladin.
- Svila, Peni Džordan, Paladin
- Povratak u Brajdshed, Ivlin Vo, Ukronija
- Futurista u odstupanju ili Unezverijada, Ilija Bakić, Tardis
- Beograd ispod Beograda, Zoran Lj. Nikolić i Dr Vidoje D. Golubović, Službeni glasnik
- Vir svetova, Mina D. Todorović, Everest Media
- Gamiž, Mina D. Todorović, Everest Media
- Zmijski jezik, Hitomi Kanehara, Booka
- U miso supi, Rju Murakami, Booka
- Tvrđava samoće, Džonatan Letem, Booka
- Nova straža, Sergej Lukjanenko (o, ne, ne još jedna!), Alnari
- Perunov hroničar, Miloš Petković, Portalibris
- Znak sagite br. 4, 5 i 12 - popunjavanje kolekcije
- Kazati gotovo istu stvar, Umberto Eko, Paideia
- Moje nagrade, Tomas Bernhard, Lom, ponovo prevod Bojana Denić i lektura & korektura Periša Perišić, jej!
- Antigona. Diotima i lavovi, Anri Bošo, Paideia (izdavač poklanja ako kupite nešto od njih)
We're all mad here.

Nanny Ogg

Koja je cena Beograda ispod Beograda?

angel011

We're all mad here.

Nanny Ogg

Nightflier

Melkore, je li majica sa bazara? Ako jeste, koliko je bila?
First 666

Perin

IZAŠAO NOVI FANTE!

BRATSTVO LOZE!!!

Takođe, i HARMS, kao i FLOBER, i to knjiga "Novembar."

Milosh

od juče, svratiću bar još jedan dan da kupim vampire/vampirice, i možda još malo probrljam po polovnjacima...

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Milosh

Milosh

sa jučerašnje tribine...

Melkor

@Night - jeste, 600 dinara

Uzeo sam i poslednjeg Sezamovog Markesa za ovu godinu kao i sluzbenoglasnicke Sabrane price 1 i 2 Kortasara za tricavih 1890 dinara. Ostao mi je jos Bakic, vampiri i ako se bas sapletem na nesto u petak.

Kupio sam i gomilu decijih knjiga ali to nije toliko zanimljivo.

Agota

Auuu, sad kad vidim sta ste sve nakupovali,ja bolje da pocnem da pozajmljujem od vas !  :idea:

jao, Fante ,ODLICNO !! :)

angel011

Dobila vampire, uzela Istoriju ljubavi među mikrobima (Ratko Radunović), prvog Sapkovskog, Velika nedra i široka bedra (Mo Jan), Srpske narodne bajke za decu XXI veka (iskilavila se samo od te jedne knjige) i Večitu noć (Giljermo del Toro i Čak Hogan, kad sam već čitala prethodne dve).
We're all mad here.

zakk

Za sada kupio okruglo dve knjige: 334 Tomasa M Diša i Ponoć na tvojim rukama, novi romana Zorana Penevskog (Mali Nemo) (zvuči na neko gotičarenje... videćemo)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Nightflier

Ja ću ulov da postavim kada se sve završi.
First 666

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

Mme Chauchat

Hm... da... ono malo braon u sredini što se ne vidi, to su Jadi kneza Šternenhoha od Ladislava Klime.

angel011

Nisi uzela i Napitak želja od Endea?
We're all mad here.

Mme Chauchat

Imam ga na švapskom  :mrgreen:  ove dve su za čitanje naglas... a kad dođe vreme, i matori roditeljski Momo i Beskrajna priča biće uručeni!!!

EDIT: gledam ovu sliku pa mi dođe žao Bakića u ćošku... to mu je izgleda usud :/