• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Vašar knjiga 2012

Started by Alexdelarge, 28-09-2012, 21:20:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Perin

E, mali apdejt oko mog dolaska/nedolaska na sajam:

Možda - dakle, možda! - se ipak pojavim u subotu na sajmu. Doći ću ujutro, a vraćam se nazad naveče....Iskombinovao sam neki prevoz za dž, ali još ništa nije sigurno...ako neko želi da se vidi sa mnom (da me izljubi, istuče, ili šta već) moći će to tada da učini!!!! :lol:

Milosh

Quote from: Perin on 24-10-2012, 16:37:38ako neko želi da me izljubi, istuče, ili šta već moći će to tada da učini!!!! :lol:

Pošto sam danas verovatno završio sa kupovinom knjiga, sad imam razlog da dođem u subotu!!*

*ako ne budem na Sinemaniji
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Perin

Quote from: Milosh on 24-10-2012, 17:01:24
Quote from: Perin on 24-10-2012, 16:37:38ako neko želi da me izljubi, istuče, ili šta već moći će to tada da učini!!!! :lol:

Pošto sam danas verovatno završio sa kupovinom knjiga, sad imam razlog da dođem u subotu!!*

Kažem, ništa nije pouzdano sto posto, pošto čovek sa kojim dolazim, pa....nije baš previše tačan i pouzdan, ali, eto, ako se nešto ne iskomplikuje, javiću se u petak naveče da ti javim šta, kako i gde :lol:

E da, ako ima neka dobra duša da mi proveri gde tačno mogu kupiti sledeći naslov, da ne lutam bezze po sajmu:

Jasunari Kavabata: Velemajstor/Snežna zemlja?

Ostali naslovi, pa, njih znam gde ima nabaviti :lol:

Mme Chauchat

Kavabata ima na štandu Logosa, tvrd povez, ne sećam se cene ali valjda oko 800 d.

Perin

Quote from: Jevtropijevićka on 24-10-2012, 17:33:36
Kavabata ima na štandu Logosa, tvrd povez, ne sećam se cene ali valjda oko 800 d.

Hvala :) I hvala za...znaš već :)

Mme Chauchat

Nema na čemu.  :lol: (Tako je, Perine, nek crknu svi od radoznalosti! :lol: :lol: :lol: )

Perin

Quote from: Jevtropijevićka on 24-10-2012, 17:38:11
Nema na čemu.  :lol: (Tako je, Perine, nek crknu svi od radoznalosti! :lol: :lol: :lol: )

Si videla šta ti je psihologija, a? :lol:

Ghoul

Quote from: Ghoul on 24-10-2012, 14:49:03
Ghoul na SAJMU KNJIGA

http://ljudska_splacina.com/2012/10/ghoul-na-sajmu-knjiga.html

inače, na štandu ČUDNE TARDIS KNJIŽARE možete naći i dve novcate knjige o horor filmu po povoljnim cenama:

THE VAMPIRE CINEMA - o vampirima na filmu
i
EUROPEAN NIGHTMARES - o evropskim horor kinematografijama, temama i autorima
https://ljudska_splacina.com/

Monsun

Ima li nekih popusta u Čudnoj knjižari za vreme sajma? Najviše me zanima edicija ZS, časopis ZS br. 18 i Monolit 10.

Nightflier

Jedva dovukoh gomilu knjiga sa sajma. Uredno sam isfotkao, pa ću da kačim kada se sajam završio, pošto mi se čini da će biti dopuna. Inače, biću na sajmu i u subotu...
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Barbarin

Jednog dana ću i ja tako kući sa sajma  :cry:
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Alexdelarge

današnja kupnja:

QUEER, barouz, rende, 750 din.
ANTOLOGIJA SAVREMENE FRANCUSKE FANTASTIKE, znak sagite, 600 din.
ZNAK SAGITE br. 2 i 5, 800 din.
CREEPY (jezovnik),berni rajtson, darkwood, 1350 din.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Nightflier

Quote from: Barbarin on 24-10-2012, 21:27:49
Jednog dana ću i ja tako kući sa sajma  :cry:

Istini za volju, i meni se to retko dešava. Obično mi je jeftinije da kupujem knjige van sajma. Međutim, ove godine su sajamski popusti bili znatno veći nego što su moji autorski popusti.
First 666

Barbarin

Ma nisu popusti pitanje, nego to što već jedno 5 6 godina idem na sajam, a nikako da odem. Svaki put se kao odlučim e sad ću da skupim pare pa da idem dogodine i nikako da krenem da skupljam. Jbg moraću neku prasicu da odvojim i spremim za sajam.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Nightflier

First 666

Mims

Izgleda da sam, pored knjiga, na Sajmu pokupila i neke bakterije i viruse.  :cry: No, to su te sajamske "za dž" poslastice.
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Nightflier

Nije bilo sajma nakon kojeg nisam bio mesec dana bolestan. :)
First 666

HAL

Шта мислите о издањима Толкина Народне књиге (Подгорица) и Мартина од стране Алгоритма (Хрватска)? Толкин ми се допада због повеза, превод не знам какав је, а Мартин је тек врх урађен, тврд повез са омотом, али само прве три књиге имају.
Оба издавача имају штанд у хали 4 где је и Чудна књижара.

Mims

Quote from: Nightflier on 25-10-2012, 01:04:38
Nije bilo sajma nakon kojeg nisam bio mesec dana bolestan. :)

Joj, nemoj mesec dana... Valjda ovaj ekomer nečemu služi (oduvek sam verovala u ono "Ajkulama protiv literature!") Uzgred, lepe su vam kolekcije. E, da,  u Čudnotardičnoj knjižari će vas dočekati pravi domaćini - Zakk i Boban, uvek spremni da ponude stolicu ili dve, a da sam duže ostala, verovatno bih se ogrebla i za kajmak i rakijicu koje čuvaju ispod knjiga. Dobro... za oligovit.  :lol:
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Josephine

Jel? Pa dobro, meni ide rakija, kajmak me ne zanima. Dolazim u petak.

Milosh

Prekasno, do petka će zakk da popije sav oligovit...

Josephine

čuva bobo rezerve za mene...

Barbarin

Nije sa sajma slika

Jeremy Clarkson:

Ghoul

Barbarin

Onaj Koko jel na engleskom ili na srpskom.

I engleske knjige da li su bile na jednom štandu ili ih je bilo razbacano.
Jeremy Clarkson:

Ghoul

koko ne postoji na srpskom, a ostale eng. knjige su bile ovde-onde (skoro za sve uredno i lepo piše na blogu GDE su kupljene, sem za par antikvarnih)

Truman

Bio juče i kupio 5-6 knjiga. Prvi horor roman u istoriji ako je verovazi prodavcu ( Monah od Metju Luisa ), zatim s Onu stranu sna od Lavkrafta, Tumačenje snova od Junga, Pesme 3 od Bukovskog, neke pričice od Mišime i dramu na engleskom od Oskara Vajlda čijeg se imena ne mogu trenutno setiti. I neke zen pričice. Sve u svemu uspešan dan...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Ghoul

Quote from: Truman on 25-10-2012, 16:45:44
Prvi horor roman u istoriji ako je verovazi prodavcu ( Monah od Metju Luisa )

koješta.
"ako je verovati prodavcu"  :roll:

prvi horor roman u istoriji je ovo:
http://ljudska_splacina.com/2012/01/otrantski-zamak-horas-volpol.html

monah teško da je i u prvih 200 (hronološki gledano)!

Barbarin

Dobro je pa nisam naseo na marketinški trik, bilo mi je sumljivo to za Monaha.
Jeremy Clarkson:

HAL

Quote from: Barbarin on 25-10-2012, 08:32:14

То су та издања од Алгоритма, јел их поседујеш, какав је превод?

Truman

Quote from: Ghoul on 25-10-2012, 18:26:09
Quote from: Truman on 25-10-2012, 16:45:44
Prvi horor roman u istoriji ako je verovazi prodavcu ( Monah od Metju Luisa )

koješta.
"ako je verovati prodavcu"  :roll:

prvi horor roman u istoriji je ovo:
http://ljudska_splacina.com/2012/01/otrantski-zamak-horas-volpol.html

monah teško da je i u prvih 200 (hronološki gledano)!

Taj lik što mi je to rekao je i prevodilac. Pljuj njega, nemam ja doktorat iz horora da sam dužan da sve znam. :mrgreen:
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Ghoul

ja sam doktor, ja ne pljujem. 8-)

osim toga, moji smajliji se tiču toga da neko punoletan i kvazi-zreo guta priče koje mu nude prodavci na štandovima sajma knjiga!!!

Dacko

Najtflajerov tekst na blogu naveo me je da pogledam kolika su to sniženja u Laguni i da patim jer ona uvek važe samo za beogradski sajam, ne potraju do niškog. :(
Neverovatno mi je kako se uopšte nisu prodavale upravo neke knjige koje su mi omiljene, možda upravo zato što se većina njih i ne uklapa u one ,,brzočitajuće" po kojima je Laguna poznata, pa ih čitaoci koji traže zahtevnije knjige nisu tamo ni očekivali, a ni izdavač ih nimalo nije izreklamirao kao prave-pravcate ozbiljne romane ili zbirke koje bi bilo grehota ne pročitati i da nisu po ovim smešnim cenama:

Prošlost, A. Pauls – 330 din. Roman koji bi bez problema izašao u Nolitovoj ediciji velikih latinoameričkih romana samo da je tada bio napisan, i pritom bi polovinu prešišao po kvalitetu. Nažalost, osim nekoliko ljudi kojima sam ga lično uvalila, ne znam nikog ko ga je pročitao ili makar čuo za njega. Pauls piše, naravno, o ljubavi, umetnosti i smrti, ali kao i u svakom velikom romanu, mnogo je bitnije kako to radi, a odgovor je – izvrsno.
Svet najbolji od svih, K. Monzo – 230. din. Neverovatno jake priče, s jedinom manom da su žešći crnjaci
Spora smrt Lusijane B., G, Martinez – 60 din. Ljubak, inteligentan pseudotriler za knjiške moljce.

Osim tih ,,ozbiljnih" knjiga, na listi su i neke zaista simpatične knjige za malu decu:

Zmajče, Zmajče se slatko smeje – po 70 din. Idealne za čitanje naglas mališanima.
Barski goblini – 80 din. Meni je ova knjiga skroz tupava, ali je već treći put dovlačim iz biblioteke jer moj sin vrišti od smeha na nekim delovima, što znači da je pogodila ukus publike, a mene ko šiša.

I knjige za veliku decu:

Čmičak i andrak
– 50 din. Odvratan naslov, užasne korice, ali super knjiga za npr. decu od osam do jedanaest godina, strašna taman koliko deca vole, što će reći – vrlo.
Proročište – 70 din.
Prvi igrač na potezu – 330 din.
Nameštaljka – 180 din.
Miloni – 180 din.
Rugobe, Lepotani, Statisti po 80 din. Ovo su knjige koje su mogle da od raznih tinejdžera stvore buduće ljubitelje fantastike... samo da ih je iko pročitao. :)
Haulov pokretni zamak – 60 din.

Dobre žanrovske knjige:

Tigana, Kej – 230 dinara Obožavam ovu knjigu zato što je romantična i rodoljubiva i mrvičak patetična, plus sjajno napisana.
Jedrenje u Sarantiju i Gospodar careva, Kej – po 170 din. 
Sluškinjina priča, M. Atvud – 130 din.
Slučaj putokaza, Ijan Pirs – 330 din. Istorijski triler, sa svim stereotipima tog žanra, ali je dobro napisan.
Martinove Pesme snova po 270 dinara, koliko da iznerviraju ljude koji su ih kupili po onoj redovnoj ceni, uh.
Mrtva si, veštice, K. Harison – 260 din. Ovo je svakako petparačka knjiga, ali tako slatka i duhovita...

Mme Chauchat

Haulov pokretni zamak – 60 din. :shock:
Hvala na dojavi! Hm... zaprepašćena ali... meni dobro!!!

Nego, pošto pominješ
Spora smrt Lusijane B., G, Martinez – 60 din
da li si čitala njegovu Povest o Rodereru, objavili Svetovi pre iks godina? Meni je to njegova ubedljivo najbolja knjiga, prosto fenomenalna (nije čak ni pseudokrimić, klot priča o straćenom geniju).

Dacko

Nisam, u našoj biblioteci imaju samo onu drugu Laguninu, opet nešto o zločinima, takođe simpatično. Potražiću tu koju pominješ u unuverzitetskoj, mada se ne nadam previše da ću je naći – gomila knjiga prosto nikad ne stigne južno od Beograda, a neki su prevelike stipse već previše natrpali ormare da bi sami mogli da kupuju sve što im se čita.

Mme Chauchat

Strava, javi ako je nađeš :) Ja već godinama pokušavam neki primerak da kupim, al ga nigde do sada nisam našla. E da, taj se pisac nije usrećio sa transkripcijom kod nas, postoje tri ili četiri varijante, a u ovoj iz 1995. je Gižermo Martines...

Barbarin

@ Hal Ne posedujem, to sam slikao proletos u Zagrebu
Jeremy Clarkson:

ginger toxiqo 2 gafotas

Quote from: Barbarin on 26-10-2012, 13:37:18

...evo mog primerka (pazaren je back in 1995) u društvu jedne istinske lepotice...

"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Barbarin

gingeru nešto si mi pobrkao, ja sam rekao za Igre prestola. Knjige izgledaju moćno, jedino mi se omoti baš ne sviđaju, al kad je imate u rukama UH!! Kao da niko neće da plati nekog dobrog crtača da to odradi kako treba.
Jeremy Clarkson:

ginger toxiqo 2 gafotas

..da, my wrong, izvinjavam se, omaših, a ciljao sam da citiram Jevtropijevićkino pominjanj ovde uslikkane POVESTI O RODERERU...biću bolji..
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

scallop

Kad bi sajam knjiga bio za jednu osobu, onda bi, Barbarine, bio u pravu. Međutim, na topiku se vodi više komunikacija i ti vodi računa o svojim, a oni će o svojim. Nemoj da se Džindžer ovde opravdava bez potrebe.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Perin

Quote from: Perin on 24-10-2012, 17:07:16
Quote from: Milosh on 24-10-2012, 17:01:24

Kažem, ništa nije pouzdano sto posto, pošto čovek sa kojim dolazim, pa....nije baš previše tačan i pouzdan, ali, eto, ako se nešto ne iskomplikuje, javiću se u petak naveče da ti javim šta, kako i gde :lol:

E da, ako ima neka dobra duša da mi proveri gde tačno mogu kupiti sledeći naslov, da ne lutam bezze po sajmu:

Jasunari Kavabata: Velemajstor/Snežna zemlja?

Ostali naslovi, pa, njih znam gde ima nabaviti :lol:

U svakom slučaju, ovo je konačan apdejt: krećem ujutro oko 6 iz BL, vrzmaću se po sajmu do kasnog poslepodneva, pa ko voli, nek' izvoli, aka neka me kontaktira.

angel011

Dacko, hvala na dojavi, ja danas pazarila neke od knjiga koje si navela (obično na Sajmu ni ne gledam Lagunin štand jer inače kupujem preko njihovog Kluba čitalaca).
We're all mad here.

Dacko

Drago mi je.  :) Šta si nabavila? 

Mme Chauchat

Quote from: ginger toxiqo 2 gafotas on 26-10-2012, 17:45:47
Quote from: Barbarin on 26-10-2012, 13:37:18

...evo mog primerka (pazaren je back in 1995) u društvu jedne istinske lepotice...

Zavidim!  :cry:

angel011

@Dacko: Rugobe, Lepotani, Statisti, Prvi igrač na potezu, Prošlost, Svet najbolji od svih, Spora smrt Lusijane B., plus Prugasti Mačak i Gospojica Lasta (140 dinara) i San o ljubavi i smrti.
We're all mad here.

Dacko

Oooo!  :) Napiši, molim te, utiske kad pročitaš Prošlost i Svet najbolji od svih, u stvari napiši za sve, biće zanimljivo čitati i kako su ti se dopale laganice. Obavezno i za Prugastog Mačka i Gospojicu Lastu – nisam imala pojma šta je to pa pogledah na sajtu, i deluje simpatično uvrnuto. :lol:

angel011

Nisam ni ja pojma imala za Prugastog Mačka, nego videla tamo, izgledalo slatko, i za 140 dinara, što da ne.  :lol:

Pišem utiske čim stignem da pročitam. Jednog dana.  :)
We're all mad here.

Plut

Jevtro, evo da te još malo jače zaboli. :mrgreen: