• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Vašar knjiga 2012

Started by Alexdelarge, 28-09-2012, 21:20:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mme Chauchat

Barbarin

Meni oči ispadoše na Gospodara  :shock:
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Melkor

Fale ti Otkrica i istrazivanja #5.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Truman

Quote from: Ghoul on 26-10-2012, 13:06:15
osim toga, moji smajliji se tiču toga da neko punoletan i kvazi-zreo guta priče koje mu nude prodavci na štandovima sajma knjiga!!!

Pa kad cujem da je knjiga iz iljadu sedamsto i neke bas cu da posumnjam. :mrgreen:
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Nightflier

Quote from: Barbarin on 27-10-2012, 00:05:28
Meni oči ispadoše na Gospodara  :shock:

Mnjah. Veoma nepraktično za čitanje. :) Meni je mnogo draže originalno Nolitovo.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Barbarin

Ova je za lagano čitanje i uživanje, ti pak čitaš brzo, brzo i uživaš.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Nightflier

Ma ni ja više ne čitam brzo. Ili možda i dalje čitam brzo, samo sve manje čitam...
First 666

JasonBezArgonauta

Više nego skroman ulov ove godine, uglavnom stariteti

Nešto malo prastariteta

I samo dva noviteta

Budu li dovoljno neoprezni na Veselom četvrtku, nabaviću i novu Mister No knjigu  xph34
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

zakk

Šta NISAM kupio:

Šta NEĆU kupiti:

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Melkor

Naravno, mi cemo ti kupiti.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

zakk

Može. A udruženim snagama Jevtri:

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

Nego sam' da pohvalim Jasona, odličan ulov stariteta!

scallop

Saće da krčmi Mići i sličnima za goleme pare, a ja pola sa tih slika bacio.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

JasonBezArgonauta

Prosto smo osuđeni jedni na druge, mi krčmari i ovi slični.
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

Truman

Ono što me je malko iznenadilo je što polovne knjige uopšte nisu tako jeftine, nije im cena toliko niža nego kod novih.

Alexdelarge

današnji ulov:

TUNEL, ernesto sabato, plato, 200 din.
PRIČA O SEDMORO OBEŠENIH, leonid andrejev,plato, 200 din.- ranije čito, sad posedujem
ELEMENTARNE ČESTICE, m. ulemek, plato, 600 din.- i ovo sam, naravno, pročitao ranije, i naravno i posedovao, ali sam nedavno otkrio da mi je knjiga negde nestala, zaturena, izgubljena, data nekome na čitanje pa nije vraćena, poklonjena nekome  za rođendan ili sličnu prigodu, kada na vreme nisam kupio poklon, pa sam morao da posegnem za ovom nepopularnom merom.
MIT O SIZIFU, alber kami, paideia, 150 din.
PENA DANA, boris vijan, paideia, 200 din.+ za na poklon dobio knjigu APOKALIPSA IZ ERE U ERU, od pako rabana. ne znam samo za čega će mi to.
ŠTA JE FILM, andre bazen, zajednički pothvat izdavačkih kuća 3d+ i nkc, 800 din.
JEVREJSKA POLICIJSKA STANICA, majkl čabon, dereta, 600 din.- dereta ima fine popuste i sad mi je žao što još nešto nisam pazario. oba tirnanića su recimo 700 dinara, PISMA PRIJATELJU od seneke su 900 din, a knjižarska cena je 1700 din.  itd.
ASPEKTI VREMENA U KNJIŽEVNOSTI, zbornik radova, 500 din.  :evil:
UVOD U ISTORIJSKU POETIKU EPA I ROMANA, jeleazar m meletinski, skz, 500 din.- ovo sam kupio isključivo zbog cene, u knjižarama je 2800 din, na sajmu smešnih 500 dinara.
VEK ITALIJANSKOG FILMA, priredio mario ričardi, clio, za smešnih 350 dinara
MORALNA PANIKA, kenet tompson, clio, za tričavih 350 dinara
OMON RA, viktor peljevin, lom, 390 din
GRADAC br. 146-147, HARMS, 500 din.
KONAN HRONIKE, knjiga br.3, darkwood, 1950 din.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Alexdelarge

Quote from: Truman on 27-10-2012, 16:55:19
Ono što me je malko iznenadilo je što polovne knjige uopšte nisu tako jeftine, nije im cena toliko niža nego kod novih.

danas za koju god sam se knjigu uhvatio u antikvarnicama, nije bila ispod 1500 dinara. NENORMALNI od fukoa su 2500 dinara, recimo! :-x
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Mme Chauchat

Quote from: Alexdelarge on 27-10-2012, 18:28:48
ELEMENTARNE ČESTICE, m. ulemek,
taj tvoj humor je baš... specifičan. -.-

Agota

Alexdelarge,  svaka cast, koliko sam primetila ti pohodis  sajam  treci put,ako se ne varam .
Nazalost , morala  sam danas da idem, iako sam planirala  za sutra ,ali  ...
E ,da ,Endzi je negde pomenula da nema guzve ,pa sam   hrabro  krenula ,sama,ko siroce, a knjige teske, pola nisam kupila od planiranog, te zbrisala u roku od pola sata.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Barbarin

Agota sledeći put sa pijačarskim kolicima da odeš na vašar.  xwink2

Quote from: Nightflier on 27-10-2012, 10:18:56
Ma ni ja više ne čitam brzo. Ili možda i dalje čitam brzo, samo sve manje čitam...

Pre neki dan reče da si pročitao 200 strana za pre podne, to je brzo, za mene, a dal manje čitaš to ti znaš. Vrv nema toliko stvari koje te interesuju, nemogu pisci da pišu brzo kolko ti brzo čitaš.  xwink2
Jeremy Clarkson:

Ghoul

Quote from: Alexdelarge on 27-10-2012, 18:28:48
UVOD U ISTORIJSKU POETIKU EPA I ROMANA, jeleazar m meletinski, skz, 500 din.- ovo sam kupio isključivo zbog cene, u knjižarama je 2800 din, na sajmu smešnih 500 dinara.

nećeš se mnogo ovajditi od te knjige - osim informativnog dela vezanog za kinesku fantastiku.
https://ljudska_splacina.com/

Agota

Ako treba da kupite jednu jedinu knjigu ove godine na sajmu knjiga,neka to budu SRPSKE NARODNE BAJKE za decu XXI veka  izdanje CAROBNE KNJIGE  !!!
Mislim da nikad nisam nista lepse kupila. Najozbiljnije.
Uzivam !!!!!!!!!!!!!  :-D
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Kunac

"zombi je mali žuti cvet"

Mims

Oh, na svakom sajmu nas na dverima dočekaju velike majke srpske savremene literature.  qpuke
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Ghoul

Quote from: Agota on 27-10-2012, 20:19:26
Ako treba da kupite jednu jedinu knjigu ove godine na sajmu knjiga,neka to budu SRPSKE NARODNE BAJKE za decu XXI veka  izdanje CAROBNE KNJIGE  !!!
Mislim da nikad nisam nista lepse kupila. Najozbiljnije.
Uzivam !!!!!!!!!!!!!  :-D

da, da, to je ono kad su ih cenzurisali, 'pročistili', 'popravili', 'sredili', da nema nasilja, mizoginije, rasnih predrasuda, da se niko ne nađe uvređen čitajući, da budu slatke i fine, politički korektne...

pih!

što se mene tiče - đubrexuss
https://ljudska_splacina.com/

Kunac

One tu na ulazu dođu kao neke hostese sajma...
"zombi je mali žuti cvet"

Milosh

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Nightflier

@Barbarin

Ma to se dešava ekstremno retko i postaje sve ređe. Eno ti moj spisak pročitanih knjiga na FBu i Goodreadsu, pa ćeš videti da svakog meseca čitam sve manji broj knjiga. Tuga i greota, ali džebiga.

@Agota

Baš mi je drago što smo se upoznali, ako nisam halucinirao na Goranovom štandu...
First 666

Barbarin

Barem štediš vid  xwink2
Jeremy Clarkson:

Nightflier

Nesrećom ili srećom, trenutno imam previše posla da bih ga štedeo. No, pošto je ovo tema o sajmu, danas sam na sajmu čuo da ČK sprema Essential X-Mene, a Orfelin pregovara sa Radenkovićem. Obradovao sam se kao pašče.
First 666

Josephine

Quote from: Mims on 27-10-2012, 21:17:31
Oh, na svakom sajmu nas na dverima dočekaju velike majke srpske savremene literature.  qpuke

oh, objavila "ženski broj" libartesa, a žuri da napiše nešto ovakvo o ženama.. :wink:

nemojmo od njih praviti nešto što nisu. nebitne su, iza njih stoji patrijarhalni establišment (muškarci koji na njima najviše zarađuju). nije to nikakva "ženska zavera". jesu bezvredne, ali "velike majke savremene srpske literature" mi se čini kao preoštra kvalifikacija. uostalom, i ja bih uradila isto što i one da sam poznata/popularna - napisala bih knjigu o svom životu i zaradila gomilu kinte. one i ne pretenduju da budu deo umetnosti (ovo je ključno!) samo da zarade. i neka (i treba da) zarade ako ima ko da ih čita.

neke žene samo koriste prednosti glupog patrijarhalnog sistema. i mahom prolaze bolje od onih koje idu protiv njega (isto je i sa kapitalizmom, uostalom).

ginger toxiqo 2 gafotas

...kakva gomila ispraznih opštih mesta u samo jednom postu... svaka čast na uloženom trudu... barem se nadam da je taj niz posledica ciljanog delovanja...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Josephine

Quote from: ginger toxiqo 2 gafotas on 28-10-2012, 01:29:11
...kakva gomila ispraznih opštih mesta u samo jednom postu... svaka čast na uloženom trudu... barem se nadam da je taj niz posledica ciljanog delovanja...

takođe (kakva gomila ispraznih opštih mesta u samo jednom postu) :)

osim ako se ne objasniš. onda možemo da diskutujemo. :) ovo ti više liči na trolovanje... a ja umorna... :)

Josephine

ne mrzeti žene! i muškarci pišu šund literaturu samo njih malo ko čita!  :lol:

a ovo "majke" je bilo polno-rodno usmereno... nije mi prijalo za stomak. :(

Josephine

Imam jedan primer za ovo što na nekim mestima prepoznajem, a niko me ne razume, već misle da sam zlonamerna, provociram i slično.

Kao i u onoj kritici Vesne Trijić, gde je mizogino optužiti žene za mizandriju (znam kako to zvuči, ali ja tako mislim!), i u tekstu jedne "uticajne" blogerke je pisalo o sisatim ženama i "činjenici" da one pre dobijaju poslove od "nesisatih" i "neradih" žena. I ta blogerka je tvrdila da je muškarci ne diskriminišu kada je zapošljavaju, već sisate žene koje namerno flertuju i izbacuju dekolte i tako dobijaju posao pre nje!  :lol: :lol: :lol: I podržaše je žene, sve klikćući i utrkujući se koja će pre da optuži "flertušu" da joj uzima posao. Ali to nije sve. Blogerka je tvrdila i da će poslodavka pre da zaposli neku manje pametnu ženu da joj ne pravi konkurenciju (ili manje lepu). I tako su žene postale krive u oba slučaja! Ja i jedna profesorka jedine smo napisale nešto protiv ovog teksta. Mahlat (blogerka) ništa tu nije razumela. Ona i dalje mrzi sisate žene, a muškarci je na razgovorima za posao i dalje ne diskriminišu. A gomila njenih čitatelja i dalje misli da su sisate žene zle... Tužno je meni to... 

Šta, mislite da ja sa drugaricama nisam komentarisala ove bilborde? Jesam. I smejala sam se čak. Ipak, svo vreme sam svesna da su u pitanju "sisate" žene i da nema svrhe da im se smejem dalje od sebe...

Eto, nema više opštih mesta, džindžer. :)

Josephine

Quote from: zakk on 27-10-2012, 12:54:39
Šta NISAM kupio:

ja kupila!  :!: ali "klasičnije" izdanje, nisam videla ovo :(

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 28-10-2012, 02:04:24
Eto, nema više opštih mesta, džindžer. :)

Јес вала, нема. Уобичајено Д-лупетање.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Mims

Quote from: D. on 28-10-2012, 01:00:53
Quote from: Mims on 27-10-2012, 21:17:31

oh, objavila "ženski broj" libartesa, a žuri da napiše nešto ovakvo o ženama.. :wink:

nemojmo od njih praviti nešto što nisu. nebitne su, iza njih stoji patrijarhalni establišment (muškarci koji na njima najviše zarađuju). nije to nikakva "ženska zavera". jesu bezvredne, ali "velike majke savremene srpske literature" mi se čini kao preoštra kvalifikacija. uostalom, i ja bih uradila isto što i one da sam poznata/popularna - napisala bih knjigu o svom životu i zaradila gomilu kinte. one i ne pretenduju da budu deo umetnosti (ovo je ključno!) samo da zarade. i neka (i treba da) zarade ako ima ko da ih čita.

neke žene samo koriste prednosti glupog patrijarhalnog sistema. i mahom prolaze bolje od onih koje idu protiv njega (isto je i sa kapitalizmom, uostalom).

Znaš kako, ne mislim da postoji preoštra kvalifikacija za lošu literaturu. Ali, DA, mislim da svojim pisanijima skreću pažnju upravo na "ženskost" tog pisanja, pa onda mnogi naivno-neupućeni čitaoci misle da je to ono zbog čega žene pišu onako kako pišu (i kako se čitaju). Ako je ključno to da "one" ne žele da budu deo umetnosti, što bi onda na bilo koji način bile reprezentativne i podesne da nas s osmehom čekaju na Sajmu knjiga? Slažem se da ne ispunjavaju sve knjige uslov literarnosti, ali opet - imamo mi mnogo boljih spisateljica. Što se "Majki" tiče, neću imati problem da kažem "Očevi srpske demokratije i psihopatije" kada se ukaže prilika. Ovde su one okarakterisane kao Majke-zaštitnice. Majke-vodilje. Majke-savetodavke. Doduše, ima nečeg manipulativnog  u majčinskom/očinskom diskursu za široke mase, što je, čini se, podesno za infantilnu srpsku publiku. Pre svega mislim na ton-temu-lajt-i-hard-motive njihovih romana i ostalih umetničkih i neumetničkih ostvarenja. Vraćamo se u eru ljubića i tralalića. To je ono što nas dočekuje na sajmovima, bilbordima, uz prašak za veš. "volim zato što volim da volim a ko će da voli više nego neko ko je otkrio da ume da voli onako kako se voli ljubav". Super. Svi imamo dovoljno ljubavi i dovoljno autobiografije, sva sreća pa nismo dovoljno slavni i bogati da to i objavimo.

No, naravno, kao što i sama reče, jeste patrijarhalni sistem napravio model, ali ako smo protiv takvog serviranja stvari, zar treba reći da su one nebitne? U (za tebe nepodesnoj) formulaciji "Majke savremene srpske literature" daleko od toga da sam kritikovala njih. Najmanje. Nisu one krive što pišu gluposti, krivi su ljudi što ih čitaju, izdavači koji ih objavljuju. To je taj čarobni prsten - oni serviranju njima, one nama i njima, a mi? Mi moramo da vrištimo, povraćamo ili... volimo.

sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Perin

Dakle, moj skromni ulov na sajmu:

Jasunari Kavabata: Velemajstor

Hitomi Kanehara: Zmijski jezik

Rju Murakami: Audicija

Đunićiro Tanizaki: Sedam japanskih priča

Susumu Katagava: 47 ronina

Fumiko Enći: Maske

Rejmond Karver: Odakle zovem

Rejmond Karver: Svi mi

Vels Tauer: Sve poharano, sve spaljeno

Džon Fante: Bratstvo loze

Saša Stanišić: Kako vojnik popravlja gramofon

Ijan Mekdonald: Reka bogova

Mort Voker: Redov Bili

Inače, ljudi su zaboravili da pomenu: ako kupite 2 knjige na štandu Belog Puta (recimo, dve Karverove knjige :lol:) dobijate strip besplatno. I to možete da birate između Redov Bilija, Sambrova (moja preporuka ko nije čitao), Šninkela, Jaguara, i još nekih stripova.

Takođe, ne mogu da verujem da niko nije našao za shodno da javi da su izašle 2 Karverove knjige!!!!!!

P.S.

Ovaj Saša Stanišić je moja iskrena preporuka, imate ga kupiti na štandu Buybook-a, mislim da je oko 300-400 dinara, a stvarno je sjajna stvar. Buybook se nalazi u hali broj 4.

Barbarin

Vidim spomenjete Buybook i odoh da vidim šta je to, ko je to i lepo se iznenadim, izdavač iz Bosne, ima zanimljivih naslova, al me najviše iznenadio izgled naslovnica i izgled knjiga, prelepe su. I Hrvati imaju jako dobre naslovnice, a kod nas stotine izdavača a naslovnice trč, trč pa po koja dobra.  :cry:
Jeremy Clarkson:

Agota

Quote from: Nightflier on 27-10-2012, 21:41:13

@Agota

Baš mi je drago što smo se upoznali, ako nisam halucinirao na Goranovom štandu...

:lol:

Takodje.
... obradovala sam se bas , upoznala sam  bar jednu poznatu osobu sa foruma, tog dana. JEEEEE !!!  :-D

Perin

Imaju ok naslovnice, samo je kvalitet poveza loš, knjige se brzo raspadnu :) Ali kažem, svakako overite ovog Stanišića, a izdali su u nekom trenutku i Ostera i to Noć Proročanstva, samo ne znam da li su rasprodali.

Takođe, uskoro će izdati izabrana dela Darija Džamonje.

Truman

Danas u Presu dva neobično kritična teksta o Sajmu knjiga i poplavi estradnih pisaca. Čak su i konsultovali neke ozbiljne književne kritičare.

JasonBezArgonauta

Kolko sam načuo, od sutra se nastavlja sa bojkotom sajma knjiga, tako da... imate priliku još samo danas za maximalne & maximalnije popuste.

A do idućeg bojkota bojkotovanja sajma knjiga, jedan mali blablatruć from UIKS  (Sklonite na vreme vašu decu, stare, nemoćne, osetljive... nemojte da posle bude da vas nisam upozorio)

QuoteSAOPŠTENJE ZA JAVNOST POVODOM ZATVARANJA 57. BEOGRADSKOG SAJMA KNJIGA

Udruženje izdavača i knjižara Srbije obaveštava javnost da su članovi sadašnjeg odbora Beogradskog sajma knjiga, izabrani od strane prethodnog saziva gradske Skupštine, ponovo i ove godine pokazali da nažalost nisu dorasli tradiciji i značaju najvažnije manifestacije izdavača i knjižara i širini čitalačke publike u našoj zemlji.
Doneta je nerazumna odluka da srpski izdavač dobitnika ovogodišnje Nobelove nagrade kineskog pisca Mo Jana bude onemogućen da izlaže u parteru hale 1 i da bude smešten na galeriju. Očigledno je da Nobelova nagrada malo znači članovima komisije za raspodelu prostora, koju je imenovao Odbor Beogradskog sajma knjiga. Uprkos sugestijama Udruženja izdavača i knjižara Srbije, srpski izdavač Mo Jana je zajedno sa mnogim drugim izdavačima sa dugom tradicijom i velikim brojem kvalitetnih naslova potpuno nezasluženo stavljen u drugi plan, dok su najuspešniji knjižarski lanci gurnuti u najudaljeniji ugao hale 4.
Istovremeno, odlučeno je da neki od najboljih prostora budu dodeljeni izdavačima koji su u 2012. objavili samo jedan naslov po podacima Narodne biblioteke Srbije i onima koji su prethodnih godina kršili pravila manifestacije!
Ipak, o kriterijumima kojima su se rukovodili članovi komisije za raspodelu prostora možda najbolje govori netransparentnost njenog rada i to što predstavnicima Udruženja izdavača i knjižara Srbije nije omogućeno ni da prisustvuju njenim sastancima, voljom Odbora Beogradskog sajma knjiga.
Sličan ignorantski stav je pokazan i kada je reč o predlogu udruženja da ulaznica na Beogradski sajam knjiga bude dostupnija čitalačoj publici. Organizatori nastavljaju da visokom, komercijalnom cenom pojedinačnih ulaznica od 250 dinara i parkinga od 100 dinara za svaki započeti sat odbijaju građane Srbije od dolaska na manifestaciju, pa je ona postala nedostupna velikom broju stanovnika naše zemlje koji žive izvan glavnog grada i dobrom delu Beograđana.
Kako su utrošena sredstva od prodatih ulaznica i od zakupa koji su platili izdavači možemo samo da naslućujemo, ali je očigledno da članovi odbora nisu smatrali da je potrebno da bude popravljeno pokretno stepenište u hali jedan, pa su posetioci manifestacije do dela pisca dobitnika Nobelove nagrade i mnogih drugih kvalitetnih izdanja dolazili neispravnim pokretnim stepenicama.
Umesto da olakša pristup knjigama i kulturi, Beogradski sajam knjiga služi za sticanje prihoda, iako je to jedina manifestacija od kulturnog značaja u Beogradu koju finansiraju učesnici i posetioci. Nažalost, ovakvim stavom sadašnji članovi odbora manifestacije pokazuju ne samo svoj stav prema Beogradskom sajmu knjiga, već i prema kulturi u Srbiji uopšte.
Sa svoje strane, Udruženje izdavača i knjižara Srbije će nastaviti da se bori da Beogradski sajam knjiga bude motor razvoja izdavaštva i knjižarstva i manifestacija koja doprinosi kulturnom životu naše zemlje i njenom ugledu u inostranstvu.

Sa verom u popust, do poslednjeg kvadrata,
Udruženje izdavača i knjižara Srbije

Zar nisu sjajni?

Kimura

Quote from: Truman on 28-10-2012, 13:11:42
Danas u Presu dva neobično kritična teksta o Sajmu knjiga i poplavi estradnih pisaca. Čak su i konsultovali neke ozbiljne književne kritičare.

Sad zamislite nekog našeg pravog pisca (koga god volite, da ne ispadne da se nekom određenom rugam) kako se gura da vodi ''Loto'', računajući da na to ima pravo zato što je već poznat(poznata). A svi se dive njegovoj (ili njenoj) lepoti i hvale sposobnost snalaženja pred kamerama. 

Josephine

Quote from: kimura on 28-10-2012, 15:07:12
Sad zamislite nekog našeg pravog pisca (koga god volite, da ne ispadne da se nekom određenom rugam) kako se gura da vodi ''Loto'', računajući da na to ima pravo zato što je već poznat(poznata). A svi se dive njegovoj (ili njenoj) lepoti i hvale sposobnost snalaženja pred kamerama. 

Ako ti smatraš Suzaninu knjigu književnošću, to je tvoj, a ne Suzanin problem. :)

Kimura

Quote from: D. on 28-10-2012, 18:20:14

Ako ti smatraš Suzaninu knjigu književnošću, to je tvoj, a ne Suzanin problem. :)
To što si pomislila da komentarišem Suzaninu knjigu zaista nije moj problem.

Agota

xrofl

ma ,zabole me ko sve izdaje .
evo,ja cu na primer da kupim Milicevu knjigu i zaista nemam problem sta ce ko da misli .
meni je to kao kad slusate na YT bendove koje volite i isto tako uzivate u najgorim budalastima kojih tu sve ima ,pa sta  .

Josephine

Quote from: kimura on 28-10-2012, 19:35:22
To što si pomislila da komentarišem Suzaninu knjigu zaista nije moj problem.

A ko vodi Loto? Ti? :)

Agota

Evo ,ja sam zamislila Davida Albaharija . xrofl