• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Program Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ za oktobar 2012

Started by zakk, 01-10-2012, 14:54:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

Fantastična čitaonica
1. oktobar
19h, tribinska sala Doma omladine Beograda

,,Čitaonica" okuplja grupu zainteresovanih da istovremeno čita i potom diskutuje o izabranom delu. Prva na Čitaonici je ,,Legende o nestanku" Mirjane Detelić (Tardis, 2012), knjiga bliska ,,skrivenim istorijama" kakve piše recimo Tim Pauers. ,,Legende" otkrivaju čitaocu skriveni svet mitskih vremeplovaca Dorkasa i tajne koje su pohranili ispod Rtnja.

Pravda za Community: #SixSeasonsAndAMovie
8. oktobar

Junaci ove humorističke serije su šarolika grupica luzera koja pokušava da završi neugledni fakultet i sredi svoj život. Najveća prepreka u tome su zapravo oni, njihove ličnosti, strasti, hirovi, pasije. Mada nije SF, isto kao i Štreberi (The Big Bang Theory), Community lako osvaja pop-kulturne gikove koji vole i gledaju SF serije
Moderator: Žarko Milićević

SciFi portal #2
15. oktobar

Predstavljamo drugi broj SF-Portala, fanzina koji izdaje beogradsko udruženje SCI&FI. Pričaćemo i o SF konvenciji koja je najavljena uz smak sveta, 12/12/12
Učestvuju Svetislav Filipović Filip i Tihomir Jovanović Tika.

Osvetnici
22. oktobar

,,Osvetnici" su ovog leta stigli u naše bioskope i knjižare. Svi skorašnji filmovi o Marvelovim junacima su nas upoznavali sa pojedinačnim likovima i najavljivali spektakl — formiranje tima superheroja. Adaptacija i realizacija ovog željno iščekivanog projekta je poverena Džošu Vidonu (Bafi–ubica vampira, Ejndžel, Firefly, Dr. Horrible's Sing-Along Blog itd), čoveku koji je do tada bio cenjen uglavnom po radu na TV serijama. Same likove poznajemo još iz osamdesetih — kada su stripovi o ,,Osvetnicima" izlazili i kod nas — a nedavno je ,,Čarobna knjiga" objavila sabrane najbitnije avanture Osvetnika iz pera autora Stena Lija i crtača Džeka Kirbija.

Učestvuju: Vuk Nikolić – Hexx (muzikant, psiholog, bundžija, vrač) i Veljko Mirković – Veximon/Vex/Maximilian (umetnik, moler, dizajner, super-heroj–teoretičar)

Fantastična čitaonica
29. oktobar

,,Čitaonica" okuplja grupu zainteresovanih da istovremeno čita i potom diskutuje o izabranom delu. Tema ovog okupljanja je roman The Difference Engine Vilijema Gibsona i Brusa Sterlinga iz 1990.godine. Autori razmatraju svet u kom je Čarls Bebidž koristeći svoje mehaničke kompjutere na parni pogon uspeo da osvoji državnu i političku vlast te proširi uticaj britanske imperije; radnja prati jurnjavu za programom koji navodno omogućava siguran dobtak na kocki. Romanu pečat daje specifična mešavina kiberpankerske akcije smeštene u stimpank okruženje, i to u trenutku je potonji bio tek u začetku.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

angel011

We're all mad here.

zakk

U tribinskoj, sem u slučaju suprotnog, što će biti naznačeno...

Evo, dopunih, za padobrance ;)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Dacko

pokojni Steva

Misliš da ćućorenje zasobom povlači i vazdušno strujanje međ' šunkama? Vidiš, to bi bila korist.  xcheers
Da je na tavanu...
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Mme Chauchat

I kako je bilo, da li je bar neko pao u vatru? Prosvetlite...

Nightflier

Bilo je veoma zanimljivo i šteta je što je bilo malo nazočnih. Doduše, i ovo malo što nas je bilo, pa nisu svi mogli da dođu do reči - poglavito od mene i Melkora. Kad malo bolje razmislim, to je i bilo sasvim korektno, pošto smo mi bili najdeblji prisutni.

Elem, čini mi se da bi cela stvar potrajala najmanje dva sata, samo da je bilo još dvoje ljudi, recimo. I ovako smo pričali skoro sat i po. Moji sabrani utisci o knjizi vrlo brzo na forumu i verovatno na blogu.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Mica Milovanovic

A o tome šta ste pričali bićemo informisani posle odmora...  :)
Mica

scallop

Šta zanovetaš? Nightflier je jasno napisao da će biti i na forumu i na blogu "vrlo brzo... i - verovatno". :mrgreen:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

Ja sat vremena od ostalih nisam stigao da kažem nešto što mi je upravo u DoB-u palo na pamet. Knjiga me je sa svojim žutim stranama u sredini podsetila na one rečnike stranih jezika, englesko-srpski na početku, srpsko-engleski na kraju, a u sredini gramatika. Ima li to veze s knjigom?

Nightflier

Ma vas dvojica mapetovaca ste mogli i da dođete, da vas je zanimalo. :PPP
First 666

scallop

Mi smo bili na braniku Čitaonice dok si ti kupao svojih sto i kusur kila u moru. 8)
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Nightflier

Ma baš ste mi branici i jedan i drugi. Uostalom, šta ste zapeli za taj moj tekst - kao da je ne znam koliko bitan? Zaista ću napisati ozbiljan prikaz i postaviću ga gde treba. Samo da uhvatim sat vremena da mi ne zvrnda telefon zbog ovog nesrećnog sajma pred nama.
First 666

scallop

Šta ćeš, Mightflieru, imaš jednu zgodnu crtu u naravi za "zapinjanje".

Nightflier

"Mightflier" :D Najs. Samo skupljam nadimke ovih dana. Prvo Mića, pa Bata, a sada i ti. Od ovog tvog se osećam kao Supermiš. :D
First 666

scallop

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

scallop

Melkor

Quote from: zakk on 01-10-2012, 14:54:23
Pravda za Community: #SixSeasonsAndAMovie
8. oktobar

Junaci ove humorističke serije su šarolika grupica luzera koja pokušava da završi neugledni fakultet i sredi svoj život. Najveća prepreka u tome su zapravo oni, njihove ličnosti, strasti, hirovi, pasije. Mada nije SF, isto kao i Štreberi (The Big Bang Theory), Community lako osvaja pop-kulturne gikove koji vole i gledaju SF serije
Moderator: Žarko Milićević
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Melkor

Nightflier

First 666

Milosh

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

zakk

Tribina o "Osvetnicima" se odlaže za decembar, umesto toga — slobodna tema u kafani.

lilit

a da čitaonicu prebaciš umesto osvetnika? pa next week kafana?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

mac

Ako se dobro sećam objašnjenja, jednom kad se program preda nekom faktoru u Domu Omladine dalje promene su nemoguće.

Nightflier

Quote from: lilit_depp on 19-10-2012, 13:55:32
a da čitaonicu prebaciš umesto osvetnika? pa next week kafana?

Bolje da se prebaci Čitaonica. Dobiće se više vremena za čitanje knjige, a i ja sam u paklenoj gužvi, tako da je pitanje da li ću moći da dođem u Klub do kraja meseca.
First 666

zakk

Svetu se ne može ugoditi, ali ugodiću sebi i reći: ne. :smajli:

Sledeći ponedeljak samo kafana ako i tolko, onaj tamo Čitaonica. Pa kafana.

Dekac

Tako je, samo ostro.
U kafanu idemo pa idemo, dal u klub pa u kafanu il u kafanu pa onda u kafanu, sve jedno jedno je.

Milosh

Quote from: Dekac on 19-10-2012, 15:42:33U kafanu idemo pa idemo, dal u klub pa u kafanu il u kafanu pa onda u kafanu, sve jedno jedno je.

Kafana nema alternativu!
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

scallop

Nightflier

Pa dobro. Ako dođem doš'o sam, ako ne dođem nedoš'o sam. Izgleda da knjigu svejedno niko nije ni pročitao. Ipak je dosadna.
First 666

zakk

Nightflier

Pa ko te je terao da zakazuješ dve knjige u istom mesecu, pa još i za vreme Sajma?
First 666

zakk

Mme Chauchat

Quote from: Dekac on 19-10-2012, 15:42:33
Tako je, samo ostro.
U kafanu idemo pa idemo, dal u klub pa u kafanu il u kafanu pa onda u kafanu, sve jedno jedno je.
Dekac je moj čovek! -.-

Nightflier

Trudiću se. Darkvudu je ispala neka frka, pa su me zamolili da im po hitnom postupku prevedem sedam stripova do kraja Sajma. Nema meni spavanja.
First 666

lilit

Quote from: Jevtropijevićka on 19-10-2012, 16:57:06
Quote from: Dekac on 19-10-2012, 15:42:33
Tako je, samo ostro.
Dekac je moj čovek! -.-

I moj! A i ostatak nocasnje konspirativne grupe! Orlovo gnezdo rules!!!!

smrklja

Milosh

Mme Chauchat

Meni je bilo fenomenalno i predivno, ali se od jutros gorko kajem...

smrklja

gde su slike, a kad veče odmah krene sa prosipanjem alkohola ne može da ne bude dobro  :lol:

Milosh

Quote from: smrklja on 30-10-2012, 13:58:17
gde su slike, a kad veče odmah krene sa prosipanjem alkohola ne može da ne bude dobro  :lol:

Slike su kod Melkora, ali mora prvo da ih dobrano isfiltrira...

lilit

Quote from: Hiperhik on 30-10-2012, 13:52:09
Moram priznati da vam zavidim..

xjap

negde oko pola jedan smo shvatili da je glavni dogovor pao na tviteru!  :cry:  :lol:

Dekac

E, stvarno je bilo baš dobro.
Ja se ni malo ne kajem, već celo jutro žalim i sažaljevam jadne Torlačke miševe.
Jebote ne pamtim kad sam se vratio tolko kasno/rano kući.
Nego kad Mica u odsustvu Mice (FotoMelkor) planira da okači fotke i klipove od sinoć?
Siroti mali miševi.... Neko je baš lepo ispadala na slikama... :!:

Dok sam ovo pisao ispisana su 4 posta.

zakk

Vidim ja da ste se vraćali kući prvim jutarnjim taksijima. Ako ako  :!:

Milosh

Quote from: zakk on 30-10-2012, 14:04:15
Vidim ja da ste se vraćali kući prvim jutarnjim taksijima. Ako ako  :!:

Prvim jutarnjim Dekcem!

lilit

ne znam za vas, al ja na nogama (klimavim, istina, al sad se vec sredjujem) od pola osam. a exp. dosad ide savrseno!!! mora da je do "ali, ostalo je još pomfrita..." !!!!

smrklja

uf sledeći put posle treninga proveravam dal ste još tu, pa da se lepo vrnem  :)