• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ZNAK SAGITE 20 - radioničarske priče

Started by Boban, 12-10-2012, 18:11:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Džek

Opet ja.
Kako ste prihvatili da D. bude u timu urednika?
Po kojim to regulatorima neka D ulazi u tim uredništva nekad jako cenjenog izdanja? Koje su to njene referece, postignuća i tako? Šta to ona ima objavljeno, koji je ona kurac?

Ja imam objavljenu zbirku priča ili novela, na kojoj nema mrlje, kritike su za istu sve redom pozitivne i koga interesuje, saznaće čija je to zasluga, (i šta imam da krijem, Scallop je to uređivao, opismenio me, drndo i da se njega pitalo, još bi se drndali), imam tri najbolje rangirana rada na radionici, a D nema, njena proza se zasniva na nalaženju ljubavi i zagomdžije. Ima socijani problem. I niko nije od Olimpa mene pitao da budem urednik. I ne bi, nisam za to sposoban, niti ču biti.

Nikad se ne bih usudio da budem usud nekome.  Da sam super objavljeni pisac, opet ne bih smeo da budem pozvan da nekome krojim put pisanije i života.. A rado bih svoja iskustva preneo, što da ne, i Scallop je preneo na mene jedan mali deo, a taj deo je ceo univerzum pred praznoćom stranice Worda. I mojim kontom i tvrdoglavošću i bosnain standard referencom "šta'š  mi ti pričati " :)

D ne može da ima ništa od toga. Ona je budala, nedojebana krampa, koja je uništila radionicu, nešto najbolje što je ZS forum imao.
A vi sa olimpa, drugovi moji, jebiga, tako je kako je, V izlazi, Torta stiže... i sve zaslugom ovog sajta.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Džek

Ops, izvinjavam se na nepismenom postu, jedino me može Scallop kritikovati, ostali imaju mrškanje...

scallop

Molio bih bez tipa komentara koje smo već potrošili. Bilo je dovoljno ozbiljnih razloga da D. bude u uredništvu, a ti možeš da se slikaš. Ona ima ružan sukob sa mnom, a to ne može da bude razlog protiv. Voleo bih da Usul nastavi. Mislim da je malo zanemario prirodu Radionice i to da je nekim učesnicima jako teško palo ograničenje na 6000 karaktera uz jake zadatke. Uz opuštenije uslove biće mnogo bolji.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Usul

Da razjasnim, ja sam samo gledao na licnu percepciju svakog teksta ne uzimavsi u obzir ni zadatu temu, ni eventualno ogranicenje u duzini teksta. Moji osvrti su takvi kakvi su i sigurno se nece svi sloziti sa njima. Ostatak tokom vikenda.
God created Arrakis to train the faithful.

Džek

Eto, odradili smo mnogo toga, Tortu 2 i Zbirku V, prikupili sredstva, našli izdavača, uplatili 500 primeraka. Postovao sam ovde za urednikom, vapio za lektorom. Ispao sam smešan, kritikovali su me za to i naljutili se na mene , ali ja sam odradio šta sam mogao, lepo pitao. Nikad ispod šljive.

Našli smo i urednika i lektora.
Zahvaljujući Radionici ZS.

Josephine

Quote from: scallop on 29-11-2013, 22:30:32
Molio bih bez tipa komentara koje smo već potrošili.

Znači, vi smete, a drugi ne smeju? :) Pa pre samo nekoliko postova ste isto izjavili.

Smešno je što svi imaju primedbe na moje "zvanje" urednice, a niko na rezultate mog uređivanja. Smešno i bedno istovremeno.

scallop

Hajde, ne blentavi se. Umorio sam se braneći te.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Džek

Quote from: scallop on 29-11-2013, 22:30:32
Molio bih bez tipa komentara koje smo već potrošili. Bilo je dovoljno ozbiljnih razloga da D. bude u uredništvu, a ti možeš da se slikaš. Ona ima ružan sukob sa mnom, a to ne može da bude razlog protiv. Voleo bih da Usul nastavi. Mislim da je malo zanemario prirodu Radionice i to da je nekim učesnicima jako teško palo ograničenje na 6000 karaktera uz jake zadatke. Uz opuštenije uslove biće mnogo bolji.

Scallope, ja nikad neću prihvatiti, nikada, da se ona idiotkinja uguzala među vas, ljude koje sam cenio (i dalje cenim, al' jedva) kao "urednica" nekada cenjenog izdanja.
Majku mu jebem, dovodite moje bitisanje kao pisca u pitanje.
Elem, ja ne šaljem svoje radove na konkurse, kontam, nisu dovoljno dobri. Ja nisam Stipan. Nisam ni xcvbe. Ja sam Saša Robnik, samo bolje od Anđela može da se prezentuje, i to samo mom izdavaču.
Ne kritikujem tuđe uradke postovane ovde jer kontam da nemam prava da utičem na tuđe pisanije. Ko sam ja, jebote. Jok, neka se sami jebu i probijaju, Ako vrede. zapazićeš ih kao što su mene.

Mislim da sam jedini među piscima u pokušaju koji nije dao dinara za objavu, koji je "otkriven" i koji je, zaista, nastojao da opravda sebe, kroz učenje i usavršave. I znaš da mi je to dobro išlo. I znaš da sam na radionici bio hadžija, uz Hrundonju i Stevu.Uz moj hendikep za kojeg me pomalo i sve više boli uvo.  I znaš dobro je da svaki moj pokušaj bio čačkanje i traganje za putem, sam si mi Radmilo napisao jednom na mail, kada sam ti poslao početak epske fantastike romana (dvadesetak stranica) "da se manem toga i pišem ono što znam i najbolje radim," E to mi bi dovoljno.

I onda si i ti, i svi ti tvoji, dopustili nekoj da meni i svima bude urednica?
Meni? Koji imam tri naj rada na radionici i objavljenu zbirku koju nisam platio nego bio "otkriven"? Meni koji sam u pisaniji mnogo bolji od nje a ne vidi se to jer ne pišem o željenim kurcima i napupelim sisama i ne šaljem svoje uradke nikome jer znam koja je to sve politika? Jer ne jebem komercijalu, nego se postidim svega što sam napisao uz kont "ne valja, ponovo"
U Zbirci V, koja izlazi iz štamparije uskoro, za koji dan, biće ona priča "Ljubiša dolazi noću" i još neko sa radionice. Tu sam ga dao po gasu, ko ga jebe, neka malo i mojih radova ispod šljive.

Jesam opet učinio grešaka u ispisu, pojebao č i ć, razjebao kompoziciju rečenice, nisam ono gramatički ispravan?
Jebiga, takav sam. I kad tad napisaće ovaj olinjali tigar koji stazama hodi delo koje dah oduzima, a sve, sve zasluge će pripasti Scallopu, koji je onomad uložio vreme i snagu i volju da divljeg tigra usmeri.

I kada pročitam na forumu postove one D koja omalovažava Scallopa i njegov trud da Miljana, mene, Stevu , Hrundija i ostale usmeri u pisaniji, i  napupelu uguza u nekad cenjeno izdanje, šta ovaj ubogi i prosti Džek da zucne? Zucne Torta, Torta i samo Torta a između filova "Krampo olinjala, mrš, niko si i ništa, umri u pustinji"

:)

Josephine

Koja li je muka tebe priterala... Elem, nisam ja tvoj problem. Potraži ga u sebi. Biće ti bolje.

Džek

Jesi.
Uništila si radionicu, do koje mi je veoma stalo, ne samo meni nego svima nama, kako si nas ono nazvala" Liga kitica i tupamariosima", tortašima i onih, ma nebitno kojih, svi smo sa ovog foruma.
U te tupamarose spadam i ja, obavljani autor koga su našli, koga je Scallop pokušao da edukuje iz najboljih namera, koji je, mislim jedini doživeo da ga pitaju "mogu da te objavim" i koji je imao volju da se usavrši i prati i uči  i sve to redom, kako dolikuje piscu, otkrivenom, u pokušaju.
Mamu ti jebem, ja sam jedva završio srednju školu. Pisao sam šta sam pisao. Scallop me našao, pozvao me kod sebe, došao sam, nemaš pojma kolika mi to čast bila, dva dana, tretirao me kao ravnopravnog, učio me osnovama pisanije, kuvao mi ručak, i nikad to neću zaboraviti. Jebo pisaniju, nego kako me dočekao. I tretirao. Nema izraza i zahvalosti za to.

I ti, krampo jedna, ti češ srati protiv njega, ti češ ga nazivati kako si ga nazivala, starkeljom, ovo ono, njegova objavljena dela, konkretno "Rašani" ja sam jedva pročitao i nisam uspeo da skontamj. preteško i smorno za mene, jebiga nisam tvoj intelektualni soj, a evo tortaša. Andrea, Stipan, Boris, Goran, i ostali, pa i Stevo i Plut, neka kažu, da je njegovo štivo preteško za mene, ali uvek, uvek, sam potencirao da je hiper pismeno, tehnički savršeno, evo neka kažu ljudi sa kojima redovno pivo pijem u Ns, neka vele koliko ih smaram, svaki put, sa Radmilom kao čoveka, i Radmilom kao učitelja. I pisca. Nadasve to.

Rugobo jedna, došli smo ti na promoviju Vampiruša, svi Tortaši redom, da ti damo malo podrške, i to si usrala, posle toga si otvotila temu "kitice"
Pružio sam ti ruku, a Boban je komentarisao "Džek, kao da si pozdravio govno" a ja sam mu odgovorio, neka potvrdi, da ne lažem "Jesam"

I šta ti to treba u životu? Šta ti treba da te ovaj olinjali tigar pljuje po forumu i jedva čeka da ti jebe mater? Zašto? Ne sviđa ti se moje pisanje? tri puita prvo mesto u radionici? Ok, nije dobro. Ne sviđa ti se što je Anomander patetičan i ovo ono? Ok, svako ima svoj ukus. Sviđa ti se Stevino i Hrundijevo pisanje? Ok, i meni se sviđa, Stevino pisanje sam milion puta pohvalio, Hrundievo malo manje, jedno hiljadu puta.

Napupela bradavico. goni se u pičku materinu, umri u pustinji, nema načina da se iskupiš. Onaj Stipan je vapio za tvojom pažnjom, i dalje to radi, svojstveno emocionalno labilnim karakterima, a ja sam, sećaš se, na početku bio isti, rekoh, ajde da uspostavim neki odnos, patike ovo ono, zajebancija... a ti si uzvratila na najgori mogući način.

Jebo te onaj koji te stvorio, ja imam dva sina, obojica su me nadrasli, imam posao koji mi donosi neku egzistenciju (prošlo leto sam dao pinku starijem da ode sa devojkom na more, ovog leta ću mu uplatiti vozački pa ako sve to bude ok, pokloniću mu svog Fiata Bravo iz 2001 god.)
A ti? Prckaj se po pustahiji, otvaraj teme o kitama, uvaljuj se u uredništvo i unakazi ceo tim i seri, seri i seri..

Da epilogišem, dosta sam držao katedru (popio sam balon vina iz Sviloša, od gazde Paje, rešio ga šleperom jabuka) jebi se, krampo jedna, nalazi sreću u pustinji, kad nisi mogla ovde :)

Uh, vrti mi se u tintari, odoh na svoj dormeo, sutra je nocvi dan. Šta ću sa šlešerom, lažrina ide, videću ujutro :)

Usul

Posle ovog ispljuvka stvarno ne vidim zasto bih dalje citao bilo sta. Ovakve stvari treba da idu na privatne poruke. Svi mi ostali smo vec skapirali da ne podnosis D.

Stipan

Izostavite Stipana iz vaših svađa, ako je ikako moguće.

@Džek - Radionica, Anđeli, Torta i Šljiva su stvar prošlosti.
Šta je urađeno, urađeno je.
Ostaće u analima da je jednom neko i to objavio.
Neko će reći da je sranje, drugi da je dobro. Pa šta?

Gledaj napred. Tu vam je ta V - zbirka, planirate novu Tortu...

Stari ratovi nikom ništa dobro nisu doneli.

Josephine

Quote from: scallop on 29-11-2013, 23:12:41
Hajde, ne blentavi se. Umorio sam se braneći te.

Pa ja nikada nisam iskreno bila ljuta na vas. Samo me mnogo nervirate jer ste težak čovek i mislite da nikada ne grešite.

scallop

Sve ono šta si mi ružno rekla bilo je iz milošte?

Josephine

Pa da. :) A ako malo promislite to, ne bih se ja toliko ljutila i trudila oko nekoga koga ne cenim nimalo. Tako mu je to.... :)

scallop

Kad promislim ja sam kriv za sve jer sam te uveo u onu kafanu u ulici kralja Petra.

Josephine

Možda!!! Ali eto, vi ste meni još uvek dragi. Samo ste težak čoek. Baš.  Al eto, ja bih vama sve rekla u lice (ili na forumu), ali bih vas pred drugima uvek branila. I opet, tako mu je to...

scallop

Pa, jest' da si mi rekla svašta. Najpre sam sebe ubeđivao da to nisam ja. Posle sam smatrao da me ljudi znaju i da će ti objasniti da si u zabludi. Onda sam shvatio da pojedini možda uživaju što me neko neosnovano drnda. Ustvari, suviše godina imam da bi me neko tek tako preveslao. Ostavi te priče za one mlađe, pedesetih godina, pogodne za tenderajzing i pohovanje.

Josephine

Pa i vi ste meni rekli svašta pa ne kukam!!!

Plut

A da neki ipak puste Usula da nastavi sa čitanjem? Ubiste mu volju.

scallop

Ću mu ja ubijem još ponešto. Meni je obećao da će čitati i komentarisati pre skoro pola godine. Na Radionici je uvek bilo brljavljenja, pa ne može ni sada da prođe bez toga.

Usul

Recimo ne nasilju u virtuelnom prostoru.

scallop

"NE!" nasilju u virtuelnom prostoru. Jel' dobro? A, sad u nove podvige. Ima naših autora, koji su malo zakasnili da budu konzistentni i u prvoj polovini zbirke. A željni su makar malih komentara, jer ovde mnogi pljuckaju, a malobrojni su spremni da ih podrže. Zato - PLEASE.

Usul

Радионичарске приче - коментари 21 - 30

Јао! Гле! Човек на Месецу!  (Мандрагора)
Веома неуједначен текст са фразама које су ме повремено нервирале. На пример: "Ah, ti neumorni magovi naklapanja o koječemu, uvek na kraju nadjačani mišićima mačevaoca varvarina."
Зашто "наклапања о којечему"? Никад се не "наклапа" нешто смислено. И ово "mišićima mačevaoca varvarina". Јасно ми је шта је идеја реченице али овако звучи неозбиљно и тривијално. Или "Dostigao sam kritičnu brzinu i tada me je oblio znoj, jednako hladan i vreo.", Изразито сув и дебео рекао бих ја. И сама идеја приче ми није јасна, од тв преноса, мајчине(?) сахране, до каснијег свемирског лета и прилично депресивног краја. Порука аутору - детаљи су веома битни, кохеренција текста је битна и све информације треба да буду доступне читаоцу.

Преврат (Боки 77)
Веома танак виц о борби за права мушкараца. Аутору треба још вежбе.

Перон број три (Д)
Коректно је то написано али нисам схватио шта сам прочитао. Нешто се дешава у глави главног јунака у соби 23, пардон на перону број три.

Распад (Суба)
Веома коректно написана и симпатична прича.

Љига (Милош)
Преживети по сваку цену. ОК.

Сестре (Плут)
Веома добро написано.

Где је нестао господин Гобецки (Хрунди)
Одмах на почетку ми је засметало "Славомир Гобецки Млађи" - то млађи/старији има у енглеском јок у српском. Овако само изгледа као транскрипција нечега на енглеском. Па онда ово "налик мудрости која мора остати скривена, али чије се свете речи преносе шапатом са оца на сина." ВТФ, зар се неко још усуђује да пише овако? Даље нисам могао...

Други човек на месецу (Моуцхетте)
Опет проблеми са енглеским транскрипцијама. "Аларм програма" шта му је сад па то? "кепком"? Немојте људи. Знам ја да српски не обилује свемирском терминологијом али ипак... Иначе прича као прича је сасвим у реду.

Метузалемова опорука (Џими гитара)
Веома лепо и питко. "U tome i jeste spas, jer ljudi ne veruju u istine. Svaki put kada bih osetio sumnju u nekom biću, ja bih rekao istinu." је одлично!

Гамбит на париски начин (Хрунди)
Добро написана прича са помало нејасним крајем.

Usul

Радионичарске приче - коментари 31 - 43

Пуж (Миндфреезе)
Прави СФ. Штета што је овако кратко.

Добра продаја
је стварно добра. Купљено.

Ларушови златници (Џек свих заната)
На самом почетку нелогичност - "...samo njemu znane misli koje mu se roje umom." па где ће мисли да се роје него у нечијем уму? Остало је коректно написано али крај је некако млак за оно што му претходи.

Седмо дете (Мидото)
Одлично.

Вечито враћање наставног кадра (Јевтро)
Квалитетно, макар и порука била депресивна.

Разговор др Дитирамба и проф. Ламента у Лимбу (Вимен)
Баш фина прича.

Наказа (Зодиак)
Освета је слатка и добро описана у овој причи.

О природи риба (Вимен)
Еволутивни процес на делу. Веома лепо написано.

Доба ватре (Вероника)
Лепо и поетично.

Тамо где је Магнес окачио сандале (Миљан)
Металне кугле против дрвених???

Репић (Плут)
Одлично написано. Свака част.

Духови голаћи (Лони)
Симпатично.

Гарба камаген (Сцаллоп)
Не капирам...

scallop

Samo mogu da zahvalim. Obavio si dogovoreno, pa sad naši radioničari imaju podatak više o prijemu njihovih priča. Ako ti nešto zatreba što ja mogu da obavim samo javi.

Plut

SuperSynthetic

He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Usul

@scallop sve je u redu. Nadam se da ce ovo moje pisanije nekom da posluzi, koliko god bilo subjektivno i/ili pogresno. Ali sto sam napisao to stvarno i mislim, nije bilo nista ni po babu ni po stricevima.

Josephine

Quote from: Usul on 29-11-2013, 21:43:56
Сва њена деца одлазе у сутон (Д.)
Тврди СФ сасвим у рангу златних времена Сириуса.

O, pa ovo je lep kompliment. Hvala:)

Hiperhik

NdZodiac

zakk

https://www.facebook.com/notes/bookill-fest-festival-ilustracije-knjige-book-illustration-festival/odr%C5%BEan-bookillfest-i-dodeljene-nagrade/575653729197577

PRIZNANJE

Mladenu Joksiću

za ilustrovanje naslovne strane 20. toma časopisa ,,Znak Sagite: Zbirka priča sa radionice internet-foruma Znak Sagite", Everest Media, Beograd
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Josephine

:!:

ooo, divno!!! čestitamooooo  xcheers

Boban

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Anomander Rejk

Lepo, mada je mogao malo više i o samim pričama. A mogao si i ranije malo staviti, da se uzme današnji Blic...
Videh, inače,više brojeva Znaka Sagite u par novosadskih knjižara, ali ne i br.20, njega nema.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Ghoul

Quote from: Anomander Rejk on 10-02-2015, 00:27:57
Lepo, mada je mogao malo više i o samim pričama.

ivkov skoro nikad ne piše o sadržaju knjige/časopisa, osim najuopštenije, kao i da ne čita nego samo prelistava, pročita klapne (if any) i zadnje korice, pa slaže na gomilu i čuva za penziju; umesto toga, piše o svemu okolo - o autoru, društvu, žanru, istoriji itd.

a evo kako je dr abn ovo najavio juče, usred dana, na vreme (za razliku od bobana):

Данас у ,,Блицу" на стр. 26 Слободан Ивков у својој колумни ,,Фантастикологија" под насловом ,,Знак сагите 20" описује и ту едицију, и укратко каријеру и нарав Бобана Кнежевића као уредника и издавача, помиње одсуство хонорара, врло мали тираж, и чињеницу да су то углавном приче које су настале на радионици на Бобановом форуму (где се они немилосрдно критикују па понекад и свађају) али ваљда и на радионици у клубу ,,Лазар Комарчић"; приче које, претпостављамо, нису ушле у неку другу антологију, рецимо Скробоњину. Ивков помиње да су ту приче из сва три жанра фантастике (СФ, Ф, Х) али се не упушта у трновито питање (где лако може да плане свађа увређених ...) колико има којих, и колико има добрих.
https://ljudska_splacina.com/

Boban

Ivkov tvrdi da on često napiše mnogo duži tekst, a onda u redakciji, urednici i prelamači to prekrajaju i skraćuju u odnosu na raspoloživ prostor.

Ghoul

aha, može biti da on ne zna na koliko je reči ograničen, verovatno od juče piše tu rubriku pa ne zna dužinu, jeste, biće da je tako, sounds legit.

Boban

dakle, ti tvrdiš da ja lažem ili da mene Ivkov laže kada mi je ponudio sve te tekstove koje godinama piše i objavljuje u izvornom obliku da se napravi neko izdanje?

Josephine

ABN gubi profesionalnost i legitimnost stručnjaka svaki put kada opiše svoj privatni utisak i/ili zazvuči zajedljivo u nečemu što predstavlja kao profesionalnu reč stručnjaka.

Pominjati svađe, a zvučati zajedljivo u sopstvenom tekstu je paradoksalno i odaje pravu prirodu autora teksta - onu svađalačku. :(

Albedo 0

sasvim je logično da piše duže tekstove, potpuno bi bilo besmisleno da napiše XXX slovnih mjesta, jer je tako propisano, nije to književnost već novinarstvo

Ghoul

Quote from: D. on 10-02-2015, 01:02:03
Pominjati svađe, a zvučati zajedljivo u sopstvenom tekstu je paradoksalno i odaje pravu prirodu autora teksta - onu svađalačku. :(

da, stvarno, kako li je samo taj matori zlobnik uspeo da poveže 'radionicu' sa 'svađama' - potpuna misterija!  :-? :-x xuss

Quote from: Boban on 10-02-2015, 01:00:51
dakle, ti tvrdiš da ja lažem ili da mene Ivkov laže kada mi je ponudio sve te tekstove koje godinama piše i objavljuje u izvornom obliku da se napravi neko izdanje?

tvrdim da čovek koji godinama piše istu rubriku u istim novinama treba da zna na koliko je slova/reči ograničen, tj. koliko u nju može da stane. xtwak
ako to ne zna, i ako piše 'iz duše', epski, od kulina bana, pa mu onda prelamači izbacuju analizu a ostave samo kulinov ban, onda... je to neozbiljno.  :-P

Josephine

Znam da ti je pojam bivstvovanja "na nivou" iznad trivijalnosti nepoznat, ipak - profesionalac i stručnjak trebalo bi da bude iznad trivijalnosti i mračne potrebe da bude zajedljiv.

Ghoul

Quote from: D. on 10-02-2015, 01:25:07
Znam da ti je pojam bivstvovanja "na nivou" iznad trivijalnosti nepoznat, ipak - profesionalac i stručnjak trebalo bi da bude iznad trivijalnosti i mračne potrebe da bude zajedljiv.

a šta je tebi poznato o tome kako je to biti profesionalac i stručnjak kad nisi ni jedno ni drugo?
umesto toga, ti si glavni razlog što bilo ko - pa eto, i abn - na sam pomen reči 'radionica' pomisli na reč SVAĐA (ako ne i neku goru, ali srodnu).
nije ni čudo da je baš tebe zasvrbelo: i treba. nisi bre sposobna dve rečenice da spojiš a da bar jedna ne sadrži neku konfrontaciju ili iritaciju.

Josephine

Evo, na primer, ja neću da uđem u svađu sa tobom i tako ću da dokažem da sam iznad trivijalnosti.

mac

ABN nema mračnu potrebu. To mu nije u sklopu. Odakle god da je došla ta omraka sigurno je da od ABN-a nije.

Doduše, i ABN je samo čovek, ali onda bih preformulisao misao ovako: ako je i ABN-u pao mrak na oči onda ste ga stvarno umračili...

Josephine

Vrlo mudar komentar. :(

Osim ako citirano nije izjavio ABN, zajedljivost svakako dolazi od njega. Pogotovo ako se zapitamo koji mu je motiv da pomene svađe na nekom tamo forumu? ABN možda nije na Sagiti, ali je pravi, autentični sagitaš.

Linkin

Quote from: Ghoul on 10-02-2015, 01:35:31
umesto toga, ti si glavni razlog što bilo ko - pa eto, i abn - na sam pomen reči 'radionica' pomisli na reč SVAĐA

Lako je sve optužiti jednu osobu, ali da li si baš siguran da je to stvarno tako?

Meni se čini da radionica ima funcionalni problem što sami pisci ocenjuju jedni druge i to je ono što varniči i prerasta u svađe. Ne mogu da ne primetim da je varničilo i na zadnjoj radionici gde za D. pristup bio uskraćen.

Koliko god učesnici bili dobri jedni sa drugima mora postojati neko sa strane s jedinom funkcijom da isčitava priče i ko će biti van pisanja ali autoritet. Žiri.

Boban

D. nije bio uskraćen pristup, ona je sama izjavila da je radionica ne zanima i da neće ni učestvovati ni komentarisati ni davati savete ni pametovati.
A onda, kada je videla da radionica uspeva, da je stiglo podosta priča, najednom rešila da se uključi, pa sam je malo maltretirao zbog svega nedavno izjavljenog.
Radionica je takva kakva je, zdrava doza puštanja krvi nikome neće naškoditi.