Kafanu R & M’s Boiling Point u kauntiju New Iberija, LA, smo tražili skoro dva sata i nismo je našli. Ta traganja kolima u Americi su neobična. Pored ograničenja brzine postoji i ograničenje sporoće. To znači da se na putu kojim smo mi zverali naokolo nije smelo voziti sporije od 40 mph (65 kmh). Kad smo odustali, a ja nazvao kafanu R & M’s Evaporated, smestili smo se u pristojniji hotel Holiday In Express in a recepciji smo dobili mapu na kojoj je bila upisana i naša kafana. To znači das mo mogli prvo u hotel, ali…
Naravno, ni drugi deo potrage nije bio mnogo lakši. Ucrtavanje na mapi kod Amera ne znači i da je ucrtano na pravom mestu. Naime, biće da je restoran platio ucrtavanje, ali je razmera bila takva da nije mogao da stane na kartu, pa su ga turili u jedno ćoše.
Uploaded with
ImageShack.usNaravno das mo na koncu našli restoran i bio je to moćan “boiled crabs, crawfish & shrimps fresh fried seafood restaurant”. Znači, Cajun kujna ali samo ona iz lonca i friteze. Šerpa jok. Ipak, imali su gumbo, a kako sam se zarekao da ću u svakoj kafani gde mogu to probati, e da specijaliziram, naručio sam i to.
Na donjoj slici su plave krabe. Dok sam ja izvadio aparat i stavio cvikere ostalo je samo ono šta vidite.
Uploaded with
ImageShack.usNa ovoj slici je famozni gumbo, ipak imaju jednu šerpicu te čorba supe za svaki slučaj. Bio je vrlo pristojan, ali sam izgubio trku oko nekih drugih stvari kao što su alligator iz friteze i ćufte od nogu istog, gomila crawfish (ne naručuje se manje od 4 funte) se istanjila toliko das u mi drhtale ruke dok sam je slikao, pa te slike ni nema.