Author Topic: Gde smo dobro krkali ovih dana?  (Read 11849 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Melkor

• 5
  • 3
Gde smo dobro krkali ovih dana?
« on: 30-10-2012, 16:11:54 »
Orao, u Cetinjskoj. Poslednjih godina ume da varira kvalitet ali sinoc nisu zakazali. Klopala se "Orlova gnezda" (fancy mesano meso), Orao speciale pice, iznenadjujuce ukusne pecene paprike i sopske salate. Posto smo bili zauzeti ogovaranjem svih vas niko se nije setio da slika hranu, ali je aftermath zabelezen za vecnost (photo by zakkova svetla polovica).

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • 3
    • IP Tardis
Re: Gde smo dobro krkali ovih dana?
« Reply #1 on: 30-10-2012, 19:34:34 »
I dobra i obilna krka, naročito ona teletina iz gnezda. Ja sam, naravno, preterao -_-
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Hiperhik

• 4
  • 3
« Reply #2 on: 30-10-2012, 19:38:31 »
Sad zavidim na kvadrat..  :cry:

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #3 on: 30-10-2012, 20:01:35 »
ruzni ste ko da vas dunav izbacio, svi osim ovog sto mu sva kosa otisla u bradu.

Dacko

• 4
  • 3
« Reply #4 on: 30-10-2012, 20:03:06 »
U, mnogo je to lepo da se tako prave zazubice ostalim forumašima... Potpuno u sagitaškom stilu.  :mrgreen:
Elem, super ste ispali na svim ovim slikama kojima smo danas obasuti, naravoučenije: ne puštajte više Miću ili Bobana da vas fotografišu!

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
« Reply #5 on: 30-10-2012, 20:17:19 »
ruzni ste ko da vas dunav izbacio, svi osim ovog sto mu sva kosa otisla u bradu.

lilit si nazvao ružnom?  :-?
We're all mad here.

Perin

• 8
  • 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #6 on: 30-10-2012, 20:19:44 »
Orao, u Cetinjskoj. Poslednjih godina ume da varira kvalitet ali sinoc nisu zakazali. Klopala se "Orlova gnezda" (fancy mesano meso), Orao speciale pice, iznenadjujuce ukusne pecene paprike i sopske salate. Posto smo bili zauzeti ogovaranjem svih vas niko se nije setio da slika hranu, ali je aftermath zabelezen za vecnost (photo by zakkova svetla polovica).

Niko ne komentariše žensku ruku na Zakkovom ramenu i zlatni prsten na istoj!!!!!!!!

zakk

• 3
    • IP Tardis
« Reply #7 on: 30-10-2012, 20:21:00 »
Dekac, ja ovo ne bih oćutao...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #8 on: 30-10-2012, 20:22:43 »
lilit si nazvao ružnom?  :-?

bar je to lako! a i onu malu krestavu!

Perin

• 8
  • 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #9 on: 30-10-2012, 20:25:19 »
Dekac, ja ovo ne bih oćutao...

xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl

scallop

• 5
  • 3
« Reply #10 on: 02-11-2012, 16:27:51 »
"On the Borders", mexican restaurant, Tulsa. Zabava dok donesu: ljuta salsa, golemi naćosi i voda sa mnogo leda. Naručili smo enchillades i neku pasulj supu. Pivo amber i lager XX Equis, za Jelenu ice tea, ona vozi. Pivo treba da bude u bolje organizovanim čašama, ali ćemo i to da postignemo.

Uploaded with ImageShack.us
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #11 on: 12-11-2012, 14:24:33 »
dimljene butkice zapečene u sosu od rena, u ORLU - nije loše.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #12 on: 12-11-2012, 17:08:20 »
To zvuči zanimljivo. U "Orao" sam prestao da idem otkako sam otkrio PizzaBar. Definitivno najbolja pica u Beogradu.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #13 on: 12-11-2012, 17:18:52 »
Ko jos ide u Orao zbog pice? Pice se jedu ili u Botaku ili Amici-ju.

Edit: ili Vladimiru, al samo  ponedeljkom
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #14 on: 12-11-2012, 17:30:42 »
PizzaBar, kod NLB banke preko puta Crvenkape. Tražiti njihovu house picu sa debelim testom. Neverovatno je dobra.

Edit: U "Orlu" sam zapravo uvek jeo piroške, a ne pice.
First 666

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #15 on: 12-11-2012, 17:36:47 »
Pretpostavljam da je nesto s tvoje strane reke u pitanju posto su mi te upute jasne kao i uputstvo za koriscenje vrsilice na kineskom.

Btw, trenutno sam u Casi, u Mekenzijevoj, uz odlicne curece medaljone u gorgonzoli.

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #16 on: 12-11-2012, 17:46:01 »
Ni meni nije bilo isprva jasno, a i ja sam s over strane reke. A pitao sam se kako se zove ono japi mesto u podnožju staklene zgrade između Merkatora i stanice.  :lol: Dakle dobre pice imaju...
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

https://lingvistickebeleske.wordpress.com

Alexdelarge

• 4
  • 3
  • Enfant terrible
« Reply #17 on: 12-11-2012, 18:11:01 »
ja sam se upravo vratio iz orla, a orlovo gnezdo je, kao i uvek, odlično! :lol:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #18 on: 12-11-2012, 18:36:55 »
Ni meni nije bilo isprva jasno, a i ja sam s over strane reke. A pitao sam se kako se zove ono japi mesto u podnožju staklene zgrade između Merkatora i stanice.  :lol: Dakle dobre pice imaju...

To je to japi mesto. :) Jeste da je odvratno - svi nose ajFonove - po sastavu gostiju, ali je testo za pice Hriste Bože raspeti i sveti!
First 666

Barbarin

• 4
  • 3
« Reply #19 on: 12-11-2012, 19:23:20 »
Ja iz NS znam gde je Pica Bar  xrofl , a znam i gazdu  :x
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #20 on: 12-11-2012, 19:27:11 »
Ne znam za gazdu, ali je osoblje veoma uslužno i ljubazno. A cene nisu strašne za jedno mesto u kojem mahom jedu bankari, koliko sam mogao da vidim. Doduše, nikako da odem dovoljno rano za doručak, pošto bih da probam neku poparu sa uljem od tartufa,
First 666

lilit

• 5
  • 3
« Reply #21 on: 12-11-2012, 21:38:23 »
Covek vise ni u Orao ne moze da ide slobodno!
That’s how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #22 on: 22-11-2012, 06:11:00 »
Buffalo Wings je kafana gde sam prvi put posle nekoliko godina u SAD video pepeljaru. Imam blagi utisak da smokers strike back.
Moja porcija buffalo chicken wings je bila medium ljuta, a Džej se brisao maramicom uz wild.

Pogledajte skalu ljutine u ponudi

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

zakk

• 3
    • IP Tardis
« Reply #23 on: 22-11-2012, 13:18:28 »
Patim za takvom ponudom i skalom kod nas  :cry:

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #24 on: 24-11-2012, 19:01:24 »
Juce smo bili do Trandafilovića. Do privatizacije, najbolja kafana u kraju, u Lovac sam prešao tek kad je Tranda renoviran. Sad je pola nekadašnje kafane DM, a pola kafe-restoran. Bar je drvo nasred bašte ostalo. Izbegavao sam novi fancy kafić restorančić neko vreme, al jebga, ne moram ni ulicu da pređem, a i deci se sviđa bašta, i evo, već 3-4 put klopamo tamo i još nijednom se nismo zeznuli. Juče je na dnevnom meniju bio pileći file punjen mocarelom i čerijem, na  taljatelama i pršuti. Od-li-čno! Nisam baš prste lizao, ali sam hlebom obrisao tanjir. A ranije smo probali i neke fine ćevape na kačamaku i više nego solidno mešano meso a la Orlovo gnezdo samo manje zapreminski (mada je Lovac i dalje najbolji za roštilj). Imaju i dobre obrok salate. U svakom slučaju, prijatno iznenađenje.

PS Nemam slike, nijedan gedžet nisam imao pri sebi.

lilit

• 5
  • 3
« Reply #25 on: 30-11-2012, 15:10:35 »
beograd, neplanirano, vikend, haos, posao 24/7, al naslo se malo vremena i za cooliranje.

dijeta neophodna!

zakk

• 3
    • IP Tardis
« Reply #26 on: 30-11-2012, 16:46:02 »

Upravo sam jeo i sad mi žao što nisam jeo OVO. Mnjam.

Ako bude lufta u poslu, zovi ;)

M.M

• 4
  • 3
« Reply #27 on: 30-11-2012, 16:48:31 »
Njam. Njam. Njam.
Nijedan poraz nije konačan.

lilit

• 5
  • 3
« Reply #28 on: 30-11-2012, 20:40:58 »

Upravo sam jeo i sad mi žao što nisam jeo OVO. Mnjam.

Ako bude lufta u poslu, zovi ;)

prosli vikend, proslo vreme! al mozemo ovde 24.12. badnje vece! :)

scallop

• 5
  • 3
« Reply #29 on: 01-12-2012, 17:25:32 »
Pošto smo pokupili i odneli gomilu lišća tamo gde treba, Čarls nas je odveo na pivo i kobaje u pronemački lokal Fassler Hall.

Kobasice su tek počele da dolaze, a dobili smo: Bratwurst (pork, beef & spices, kraut & mustard); Hunter (smoked venison, buffalo & pork); Habanero chicken (opako ljuto) i Andouille (the ragin' Cajun).
Umesto leba dobili smo pomfrit pržen u guščijoj masti, pancake od krompira i pretzel.

U Fasler Hallu se naručuje na šanku i plati. Dobije se broj na koji kelner donese naručeno. Stolovi su teški, drveni, dugi oko pet metara i sediš s kim se zatekneš.
Od piva smo pili: Spaten Opzmator, Warsteiner Dunkel, Staropramen Granat, Anderson Boont Amber, Bridgeport Ebenezer i Stiegl.

Barbarin

• 4
  • 3
« Reply #30 on: 01-12-2012, 17:38:18 »
Ako bude sledećeg puta, probajte Šnajder pivo  xwink2
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #31 on: 01-12-2012, 18:02:17 »

scallop

• 5
  • 3
« Reply #32 on: 01-12-2012, 18:05:00 »
Schneider Aventinus, Hop Weisse ili Edel Weisse?

Barbarin

• 4
  • 3
« Reply #33 on: 01-12-2012, 18:12:01 »
Hmm probao sam jedan letos, al ne mogu da se setim imena, imao je 6% alkohola, toga se jedino sećam.
Jeremy Clarkson:

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #34 on: 02-12-2012, 14:36:00 »
Onaj giros, Solunac, na Terazijama postao je no-no. U odnosu na prolece kvalitet i kolicina pravog mesa u porcijama opali su jedno 200 %. Svratili Jelena, smrklja i ja pre neki dan i necemo vise.

Kimura

• 4
  • 3
« Reply #35 on: 02-12-2012, 14:40:37 »
Ovaj zosko mora da je na nekoj dijeti.

tomat

• 4
  • 3
« Reply #36 on: 02-12-2012, 14:51:14 »
Onaj giros, Solunac, na Terazijama postao je no-no. U odnosu na prolece kvalitet i kolicina pravog mesa u porcijama opali su jedno 200 %. Svratili Jelena, smrklja i ja pre neki dan i necemo vise.

čini mi se da je to slučaj sa svim girošdžijama u gradu. u onom na kraju Kneza je nekada bilo toliko mesa da nije mogla da se smota ona tortilja, a sada beda. slično je i sa girosom kod mene u kraju.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #37 on: 08-01-2013, 17:40:19 »
Ispalo je da prilično fotografija imam sa nekim jelima, nečim u tanjiru. Pa, da ne strpam sve u jedan topik, evo slike iz restorana Red Robin, Tulsa.

Na slici su pohovani krugovi crnog luka. Neverovatno je šta će sve oni da strpaju u fritezu. Sad, ovaj luk koji gledate izgleda savršeno i dekorativno, ali ima manu da se odvaja lukac iz poha dok ga sečete. Tako je Bela izgledao prilično neinspirativno dok je zubima istezao lukac ko crva iz njegove čaure. Inače, kad je to napravljeno kako treba, bude bolje od pomfrita.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #38 on: 08-01-2013, 18:14:16 »
Kafanu R & M’s Boiling Point u kauntiju New Iberija, LA, smo tražili skoro dva sata i nismo je našli. Ta traganja kolima u Americi su neobična. Pored ograničenja brzine postoji i ograničenje sporoće. To znači da se na putu kojim smo mi zverali naokolo nije smelo voziti sporije od 40 mph (65 kmh). Kad smo odustali, a ja nazvao kafanu R & M’s Evaporated, smestili smo se u pristojniji hotel Holiday In Express in a recepciji smo dobili mapu na kojoj je bila upisana i naša kafana. To znači das mo mogli prvo u hotel, ali…
Naravno, ni drugi deo potrage nije bio mnogo lakši. Ucrtavanje na mapi kod Amera ne znači i da je ucrtano na pravom mestu. Naime, biće da je restoran platio ucrtavanje, ali je razmera bila takva da nije mogao da stane na kartu, pa su ga turili u jedno ćoše.

Naravno das mo na koncu našli restoran i bio je to moćan “boiled crabs, crawfish & shrimps fresh fried seafood restaurant”. Znači, Cajun kujna ali samo ona iz lonca i friteze. Šerpa jok. Ipak, imali su gumbo, a kako sam se zarekao da ću u svakoj kafani gde mogu to probati, e da specijaliziram, naručio sam i to.
Na donjoj slici su plave krabe. Dok sam ja izvadio aparat i stavio cvikere ostalo je samo ono šta vidite.

Na ovoj slici je famozni gumbo, ipak imaju jednu šerpicu te čorba supe za svaki slučaj. Bio je vrlo pristojan, ali sam izgubio trku oko nekih drugih stvari kao što su alligator iz friteze i ćufte od nogu istog, gomila crawfish (ne naručuje se manje od 4 funte) se istanjila toliko das u mi drhtale ruke dok sam je slikao, pa te slike ni nema.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #39 on: 08-01-2013, 22:58:24 »
200 North Beach Restaurant and Hurricane Hunter Bar, St. Louis Bay, je najbolji restoran u kome smo nešto pojeli na čitavom putu.  Restoran nije bio restoran pre uragana Katrina, ali je zgrada bila toliko uništena da je mogla biti obnovljena jedino ako  je pretvore u kafanu što je i danas. Ovako je izgledala posle uragana.

Naravno najpre gumbo i naravno, ovaj gumbo je bio najbolji na turi.

Ostrige su prvi put podsetile na naše kamenice, jer ih niko nije prao, dakle ponele su svoje more na tanjir.

U meze su spadale i džinovske kozice na ledu.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #40 on: 08-01-2013, 23:19:50 »

Sad dolaze na red glavna jela.
 Najpre Grilled red snapper (neka vrsta zubatca) on julien sauted vegetables.

Seared tuna wilted greens and gruyere grits.  Yellowfin tuna je nešto što nikada nisam probao. Pošto nisam probao ni red fish, ovog puta je šnjur odnela Radmila.

Fried green tomatoes with crawfish etouffe je jelo gde zeleni paradajz nije paradajz nego zeleni paradajz. On je i zero zelen ii ma dodatnu ljusku oko sebe tako da ne bude zabune.

Na kraju, moja red fish zbog koje sam zvocao ceo put. Da bi događaj bio komplet poslužena je na gratiniranoj lokalnoj andouille kobasici. Dakle, Red fish on gratined andouille sausage.

Nešto su krkali i klinci, ali oni uvek zaglave na nekim burgerima.

Dekac

• 4
  • 2
« Reply #41 on: 09-01-2013, 10:03:16 »
Meni si ulepšao dan.
Živ bio!

lilit

• 5
  • 3
« Reply #42 on: 10-01-2013, 16:03:24 »
Cubura, Gradic Pejton, pred NG.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #43 on: 10-01-2013, 16:11:54 »
Posle dva i po meseca piletine, govedine i morskih plodova pući ću za svinjetinom! :cry:  Čime je punjeno u šta je zamotano? Za koliko je osoba?

lilit

• 5
  • 3
« Reply #44 on: 10-01-2013, 16:18:42 »
to je njihov specijalitet za dve osobe.  :lol:
neki oblik mesanog mesa, al ispod sve te mesine, imas krompir i kupus salatu. ove punjene stvari unutra imaju pecenicu, slaninu, kackavanj i malo papricice, a na tanjiru su jos i bele vesalice, kobasice, pljeskavice, rolovana piletina, kajmak...hm, mora da sam nesto i zaboravila.
a sto im je dobra svinjska muckalica! al nisam je slikala. otisla je prebrzo. ubila sam se tu noc. disanje na minimumu.

pokojni Steva

• 4
  • 3
« Reply #45 on: 10-01-2013, 16:20:59 »

Posle dva i po meseca piletine, govedine i morskih plodova pući ću za svinjetinom! :cry:  Čime je punjeno u šta je zamotano? Za koliko je osoba?

Da prostiš, ja ovde vidim punjen ne praseći, neg' živinjski batak  :( 
Restoranska hrana, sve laž i prevara.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

lilit

• 5
  • 3
« Reply #46 on: 10-01-2013, 16:22:59 »
slika vara!
bataka nidje! srecom!

stevo, kad dodjem u NS, dolazim samo u "terasa restoran". cisto da najavim. na vreme.

pokojni Steva

• 4
  • 3
« Reply #47 on: 10-01-2013, 16:32:57 »
Varaš se, drugo s leva, punjen karabatak, eno koski od bataka se slošilo pa na ulevo viri! Počinjem da sumnjam u tvoje mesožderske sposobnosti...

Ti se javi, možda budemo kući  :!:

scallop

• 5
  • 3
« Reply #48 on: 10-01-2013, 16:39:38 »
I pomorandža je nabodena na piletinu. Ali, mene je zanimalo u šta je uvijeno ono sušeno. I, hvala za informaciju.

pokojni Steva

• 4
  • 3