• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Teškoće i diskriminacije hetero muškaraca

Started by Loni, 16-01-2013, 13:50:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Albedo 0

Lilit je slučaj fensi prosjaka koji misli da ako nešto radi da je to drugačije od skakavca i mravinjaka iz onog crtanog filma. A u stvari je samo fensi verzija prosjaka.

Veliki je to trdu, dovući se do Beča, a ništa lakše je izgraditi infrastrukturu.

mac

Pa to je sad natezanje definicije. Čak i ako se ona manje trudila od proseka "trudbe" u Srbiji (a to zapravo ne znaš, nego pretpostavljaš) to je ne čini gotovankom. Nije tek tako došla na gotovo, već je svoje mesto zaslužila.

Albedo 0

njeno mjesto je gotovansko mjesto, ne znam šta je tu nejasno

to mjesto ne postoji u Srbiji, bar ne sa tom platom. Dakle, to mjesto u finansijskom i infrastrukturnom smislu je stvoreno od strane Austrijanaca, i neko je došao na gotovo. Tuđi očevi i djedovi su stvorili uslove za to.

nema tu šta dalje da se pojašnjava, ili se razumije o čemu je riječ ili ne

Josephine

kaže batica, kojeg izdržavaju mamica i tatica

Albedo 0

tebi je D. sto puta rečeno da lažeš, a ti i dalje nastavljaš. Pa nastavi.

Josephine

pa ko te izdržava? gde radiš i kolika ti je plata? roditelji ti ništa ne šalju?

Albedo 0

na sve to sam ti već odgovorio

i prvi put sam smatrao da je nepotrebno odgovarati i da je to samo stvar tvoje mentalne ograničenosti

a drugi put nemam namjeru da ponavljam

Josephine

nisi rekao gde radiš, kako si našao posao i kolika ti je plata. ni kako se zoveš.

Albedo 0

pa ja ne znam ni gdje ti radiš i kolika ti je plata, niti me zanima

Josephine

onda ne nazivaj druge gotovanima, kada si i ti jedan

Albedo 0

Josephine

pa da, čim te neko pita kako si se zaposlio, prelaziš na vređanje.

Ugly MF

Quote from: Бата Животиња on 18-02-2013, 13:05:05
njeno mjesto je gotovansko mjesto, ne znam šta je tu nejasno

to mjesto ne postoji u Srbiji, bar ne sa tom platom. Dakle, to mjesto u finansijskom i infrastrukturnom smislu je stvoreno od strane Austrijanaca, i neko je došao na gotovo. Tuđi očevi i djedovi su stvorili uslove za to.

nema tu šta dalje da se pojašnjava, ili se razumije o čemu je riječ ili ne

Ovim si obriso sav svoj kredibilitet, Bato....
..osta samo zivotinja... :roll:

Loni

Koja je poenta?
Da Lilit ispadne sponzoruša-gotovanka koja uživa u plodovima rada njenog muža, njegovih roditelja i dedova?

Ne nego će deda njenog muža da ponese lovu u grob.

Moj drug komunista često kaže da je nepravda da neko nasledi bogatog dedu ili dedu svog partnera,
a neko drugi crkava od rada pa ne zaradi ni deseti deo toga.
Po njemu svako bi mogao detetu da ostavi samo do 100 000 evra, a ostatak državi.
To već jeste tema za razmišljanje i ja kao predstavnik levog centra mogu da polemišem o tome.
Čak delimično mogu i da se složim s tim da je 100 000 evra (jedan stan na periferiji grada) ipak premalo i
ljudi ne bi biti motivisani da rade ako bi deci samo to mogli da ostave.

Ipak šta je Lilit tu kriva?

Za to što neko uživa u plodovima rada dede svog bračnog partnera, može biti krivo kapitalističko društveno uređenje.
Ne osoba koju je to zadesilo.

Albedo 0

Quote from: D. on 18-02-2013, 13:19:45
pa da, čim te neko pita kako si se zaposlio, prelaziš na vređanje.

to što ste vi u Srbiji svi korumpirani je vaš problem, ja imam 19 godina škole, i ulazim uskoro u 20. godinu, potpuno zasluženo

dakle, zaposlio sam se zahvaljujući svom radu i znanju, i za razliku od tebe koja si ko zna kakvim bubačkim noćima završila faks ja razumijem šta čitam, pišem naučne članke, prevodim stručnu literaturu itd...

nikakvu vezu nemam, nisam član nijedne partije, niti imam posao koji je isplativ kao lilitin gotovanski, pa je totalna imbecilnost govoriti da svoj posao radim zbog novca i gedžeta, pa da mi neko spočitava korupciju. Ne radim ga ni zbog skromnosti već zbog toga što se uklapa u doktorske studije.

bolje zapitaj svoje PR-ovce o plati i načinu zaposljenja, ovako samo ispadaš smiješna

Albedo 0

Quote from: SVAROG on 18-02-2013, 13:21:34

Ovim si obriso sav svoj kredibilitet, Bato....
..osta samo zivotinja... :roll:

nešto si se zajeb'o, naime, životinje se drže devize trbuhom za Bečom

Josephine

i ja treba da ti verujem sad?  xrofl

mama i tata su ti intelektualci, a ti si se zaposlio zahvaljujući svom obrazovanju? toliki mladi i obrazovani gladuju, a baš se batica usrećio jer je bolji od svih  xrofl

Loni

Meni ti Bato ispadaš smešan u kontradiktornosti.

Ja nikako ne mogu da učitam tvoj politički identitet.

Ako ti smeta kiapitalizam koji dopušta da recimo žena nasledi bogatstvo dede svog muža, a da se nije sama naradila, onda bi negde trebalo da budeš LEVIČAR.

Međutim savremeni levičar ne podržava nacionalizam, ne podržava homofobiju, a nikako, ali baš nikako ne bi podržavao KASTRACIJU SOMALIJSKIH DEVOJČICA.
Levičarski radnički pokreti u celom svetu danas su veoma povezani sa ženskim i sa gej pravima.

U Francuskoj se zna:
Sarkozijevi desničari bili su protiv gejeva, za neka ratna rešenja u Libiji, protiv useljavanja Roma, za Francusku koje pre svega pripada Francuzima.
Ali Olandovi socijalisti donose gej brakove i radnička prava, a oporezuju buržuje tipa Depardje. Nemaju ništa protiv Arapa.

U Španiji isto. Gej brakove tamo je donela Socijalistička Partija Španije.

Slično je sa Amerikom, gde su patrijarhalni beli muškarci, nacinalisti, veliki hrišćani i homofobi - za republikance.
Sliično je u Meksiku, Brazilu, Argentini...

Tvoj problem Bato je što si SELEKTIVNI LEVIČAR.
Smisao levice je SOLIDARNOST.
Ti si solidaran samo sa siromašnima (što je potpuno ok i jako lepo),
ali levica je danas otišla mnogo koraka dalje.
Ona je solidarna danas i sa ženskim polom koji je i dalje ugrožen (žene su siromašnije, trpe nasilje, moraju i da rade i da budu domaćice i dobre majke), solidarna je i sa manjinskim grupama (bilo da su lgbt-ovci ili etničke/rasne manjine).

Ti to nisi.
Osim brige o radnicima, što više nije dovoljno, nemaš ništa što te suštinski činiti levičarem.

Ako si za neku solidarnost i pravdu, onda se solidariši sa svim ugroženima,
a ne da ti bude žao samo siromašnog radnika i seljaka, ali te boli uvo za geja kog su olešili od batina, za ženu koja je kamenovana zbog slobodne seksualnosti ili za devojčicu koja je kastrirana.

Ili budi solidaran do kraja ili ne.
Ovako si negde na pola puta. Nit' smrdiš nit' mirišeš.

lilit

Quote from: Loni on 18-02-2013, 13:27:20

Sagito, da te nema, trebalo bi te izmisliti! :lol:

Jbg, kako Lilit moze da bude kriva sto se jadna, bez para i skole, udala za Austrijanca koji ima bogatog dedu (a i pradedu od Habsburgovaca) kad je to bila ljubav na prvi pogled a ona imala plavu kosu??!!
I sad uziva u plodovima svog ulova, ide u operu, gadzetuje se i putuje oko sveta za 80 dana.
Zar zaista treba da se oseca krivom, sto palamudi dok drugi idu u skolu, evo vec 20 godina (obdaniste included?) i pisu naucne tekstove, prevode strucnu literaturu i kukaju na sav glas?
Ah...all of a sudden she knew the answer to her question all too well...
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Albedo 0

Quote from: D. on 18-02-2013, 13:30:56
i ja treba da ti verujem sad?  xrofl

mama i tata su ti intelektualci, a ti si se zaposlio zahvaljujući svom obrazovanju? toliki mladi i obrazovani gladuju, a baš se batica usrećio jer je bolji od svih  xrofl

koji mladi i obrazovani? Ti?

ne zasmijavaj me

Ugly MF

Albedo 0

Quote from: lilit_depp on 18-02-2013, 13:49:11

Jbg, kako Lilit moze da bude kriva sto se jadna, bez para i skole, udala za Austrijanca koji ima bogatog dedu (a i pradedu od Habsburgovaca) kad je to bila ljubav na prvi pogled a ona imala plavu kosu??!!
I sad uziva u plodovima svog ulova, ide u operu, gadzetuje se i putuje oko sveta za 80 dana.
Zar zaista treba da se oseca krivom, sto palamudi dok drugi idu u skolu, evo vec 20 godina (obdaniste included?) i pisu naucne tekstove, prevode strucnu literaturu i kukaju na sav glas?

ko kuka, jesi li ti mene ovdje napala i jesam li ti odgovorio na provokacije?

dakle, hajde da, pored toga što si gotovanka, prestaneš bezočno da lažeš

uopšte nisam spominjao ničijeg muža, i to takođe lupetaš. Ne sramoti se.

P.S. 20 godina, sa obdaništem 26

Albedo 0

Quote from: Loni on 18-02-2013, 13:41:39
Ja nikako ne mogu da učitam tvoj politički identitet.

a zašto bi to radio uopšte?

Prvo, selektivna ljevica je ona koja s jedne strane tvrdi da poštuje strane kulture a ne poštuje udaju maloljetnih muslimanski ili kastraciju Afrikanki. Dakle NE POŠTUJE STRANE KULTURE, ono što je STVARNO STRANO se ne poštuje. To je selektivna ljevica

Drugo, ako te zanima moj pol. identitet to je Aristotelov phronesis. Nisam lud da u bilo koju situaciju ulazim sa pripremljenim dogmatskim stavovima, to si ipak ti, i misliš da je to jedini oblik pol. identiteta - ideološki fudnamentalizam

Pored Aristotelovog phronesisa starog 2300 i kusur godina

Mme Chauchat

Quote from: lilit_depp on 18-02-2013, 13:49:11

Aiii, mislim da sam videla citat iz Dogvila, ljudi, bježmo!!!

Loni

Bato, mani me preistorijskih identiteta.

Ti živiš u 21. veku?
Za koga bi trenutno ti glasao da se nalaziš u bilo kojoj zemlji Evrope, Severne ili Južne Amerike... ?

Pingvin Patuljak ima vrlo jasno i preciznu logiku.
On je desničar. (Sa srpske strane pandan mu je recimo Džon)
Ideal društvene desnice je JEDINSTVO.
Po njima, što je nacija jedinstvenija to je jača.
Ako umesto jedinstva forsiramo ideologju individualizma i legitimišemo sto obrazaca,
nacija je slabija i kao takva lakši plen neprijateljima.
To je desnica.

Međutim u toj ideologiji nema solidarnosti sa nesposobnima, onima koji nisu u stanju da rade,
sa slabijima (gde su negde i žene), dok manjine treba da se prilagode većini.

Desnica je porodični patrijarhalni obrazac, a u ekonomiji njima je zakon PRIVATNA SVOJINA.
Nigde se više ne uvažavaju dede i pradede, osim onde gde su dede i pradede bile motivisane da OSTAVE NASLEDSTVO svojim unucima.
Male porodične firme = porodične vrednosti.

U sistemu gde deda ne sme da prenese nasledstvo unuku i praunuku gubi se ključna nit PORODIČNIH VREDNOSTI i desnice.
Takvi sistemi sugerišu da se živi za sebe, a ne i za potomke.
Zato je desnica povezana baš sa privatnom svojinom.

Pingvin Pat. je tipičan primer. tipa koji legitimiše vladavinu jačeg u odnosu na slabije.
On za Ellu i Satrunicu kaže - To nisu Hrvati. To su djevojčice.
U njegovim porukama vidi se da je muški princip uzvišeniji od ženskog.
To je ideologija jasna ka odan.

Meni ti Bato ostaješ misterija jer KOMBINUJEŠ od SAVREMENIH ideologija ono šta tebi odgovara,
a nema relavantnih savremenih opcija koje su na tim pozicijama.

I znaš kako, GRANICE dokle se ide u poštovanju etničkih običaja ipak postoje.
Niko neće nekom narodu zabraniti da igra kolo na način na koji želi i da forsira svoj muzički stil umesto rokenrola.
Međutim KASTRACIJA ili KAMENOVANJE prelazi okvir etničke specifičnosti
i ulazi u KRŠENJE LJUDSKIH PRAVA.

Da nema konvencije o ljudskim pravima koje su potpisale ipak sve zemlje članice UN
(ne samo zapadne već i sve),
onda bi neko indijansko pleme moglo da ŽRTVUJE neko dete u ritualu bez ikakve odgovornosti.
Da li misliš da je ok uraditi ritualno žrtvovanje ?

Karl Rosman

Quote from: Jevtropijevićka on 18-02-2013, 13:58:31

Samo citat? Bogme, meni se ceo film vrti pred ocima... na vise topika.  xrofl
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Meho Krljic

Quote from: Бата Животиња on 18-02-2013, 13:56:22
Prvo, selektivna ljevica je ona koja s jedne strane tvrdi da poštuje strane kulture a ne poštuje udaju maloljetnih muslimanski ili kastraciju Afrikanki. Dakle NE POŠTUJE STRANE KULTURE, ono što je STVARNO STRANO se ne poštuje. To je selektivna ljevica

Nisam siguran kako ti ovo misliš. Šta znači "poštovati stranu kulturu"? Levica (ili desnica) ima neke svoje fundamentalne vrednosti koje smatra osnovom zdravog razvoja društva i mada uvažava da druga društva/ kulture ili druge političke opcije imaju druge vrednosti, naravno da će raditi na tome da svoje poopšti ako je moguće. Poštovanje se valjda vidi u tome što ne namećeš na silu svoje vrednosti već koristiš "demokratska" sredstva.

Ugrubo: levičari ne osvajaju afričke zemlje da bi sprečili kastraciju devojčica, ali svakako na svojoj teritoriji države koje primaju afričke imigrante ne dopuštaju ovu praksu jer multikulturalizam ne podrazumeva tzv. benigno zanemarivanje nego aktivno angažovanje svake od kultura unutar mejnstrim kulture u nekakvom dijalogu.

Da ne bude zabune, nije multikulturalizam jedan jednostavan odgovor, on je debata pre svega.

Mme Chauchat

Quote from: Karl Rosman on 18-02-2013, 14:14:36
Quote from: Jevtropijevićka on 18-02-2013, 13:58:31

Samo citat? Bogme, meni se ceo film vrti pred ocima... na vise topika.  xrofl
Kuku!!!!1 Bobane, pošto odregistrovanje sa Sagite?

Loni

Uzgred, velika je zabluda da se neko dobro uda/oženi samo zbog para i da je rešio sve svoje probleme.

Nalik Lilit (Ne Lilit u stvarnosti već Lilit iz hipotetične priče) i ja sam oženjen bogatijom ženom od sebe.

Međutim ti ako nemaš nikakve sličnosti sa osobom,
iako si ušao u vezu samo radi novca, to nema šanse dugo da traje, a da se ne provali.

Da nemam stavove koje imam i da umesto njih zagovaram kontru od: feminizma, mondijalizma, lgbt prava, romskih prava, pa još i da sam zagovorenik nasilja nad ženama i decom, ona me ne bi trpela ni 2 i po dana!

Priče o vezama iz interesa koje su rezultirale lakim životom su mit.

Da sličnosti nema, život 24 časa dnevno s nekim, brzo bi se pretvorio u veliku dosadu i pakao.
Siromašniji interesdžija u takvom braku bi se zaljubio ponovo u nekog ko mu više leži, a bogatiji naivko bi primetio
da nešto ne štima, omirisao bi hladnoću i laž.
Ubrzo bi suživot sa toliko različitim bio nepodnošljiviji od desetočasovnog radnog vremena.
Novac koji bi siromašna strana dobila brakom ne bi značio ništa, ako će taj neko biti blokiran za ostvarivanje realne ljubavi za ceo život.

Karleuša se prvi put udala za onog bucmastog Karića.
Posle 4 meseca kresnula se s njegovim telohraniteljem. Ne može na duže staze ako nema bar nikakvog fluida.
Ona i sad ima bogatog muža, ali ipak joj odgovara više. Ako ništa drugo, ovaj nije morž već sportista idealne građe.

Da je tako lako osvojiti nekog buržuja i učiniti sebi laganicu od života bez rade, pa to bi svi uradili.

džin tonik

Quote from: Бата Животиња on 18-02-2013, 13:53:16
...
P.S. 20 godina, sa obdaništem 26

tebe filozofa + djevojcicu u bg-u... jadni ljudi, djeca palamudi. :)

Albedo 0

Quote from: Loni on 18-02-2013, 14:14:02
Bato, mani me preistorijskih identiteta.

gluperdo, ne postoji zastarjelost u političkoj teoriji, nije to prirodna nauka

Quoteforsiramo ideologju individualizma

ideologija individualizma je suprotstavljena solidarnosti

QuoteDesnica je porodični patrijarhalni obrazac

netačno

QuoteU sistemu gde deda ne sme da prenese nasledstvo unuku i praunuku gubi se ključna nit PORODIČNIH VREDNOSTI i desnice.

što je vjerovatno jedan od razloga što si tako glup. Umjesto dede i babe tebe je vaspitao daljinski upravljač

Albedo 0

Quote from: Meho Krljic on 18-02-2013, 14:15:50

Nisam siguran kako ti ovo misliš. Šta znači "poštovati stranu kulturu"? Levica (ili desnica) ima neke svoje fundamentalne vrednosti

pa neće da bude, jer ljevica kao svoju drastičnu razliku od desnice iznosi protivljenje svakom esencijalizmu

samo desničari imaju fundamentalne vrijednosti

radnik nije pokraden na esencijalističkom nivou već on sam govori za sebe da je u lošem položaju, i onda se reaguje

ali žena u Africi ne zna u kakvom je položaju, ili čak misli da joj je dobro

ako neko SPOLJA hoće da joj nametne drugi sistem vrijednosti onda ulazimo u problem, jer to više nije slobodna odluka već je nametnuta

a ko može da nameće vrijednosti ako bar retorički odbija esencijalizam i fundamentalizam?

Ko, onaj ko je ista sekta kao i ostali, samo je dosta dugo živjela u uvjerenju da nije sekta.

Dakle, ljevičar, ako je pošten, može samo da smatra da je njegova sekta bolja od drugih, ali više nikad nakon postmoderne ne može da tvrdi da je u pravu u nekom kosmičkom smislu.

a to itekako oduzima duh intervencionzmu i sličnim ludorijama ljevičara

Loni

Bato, a zašto tim ženama u Africi ne bi bilo dopušteno da same odaberu hoće li biti kastrirane ili ne.
Kad te neko kastrira sa 10 godina, gde je tu volja individuae sa čijim se telom nešto radi?

Ali s obzirom da si opet počeo s vrađenjem, odustajem.

Meho Krljic

Quote from: Бата Животиња on 18-02-2013, 14:45:06
Quote from: Meho Krljic on 18-02-2013, 14:15:50

Nisam siguran kako ti ovo misliš. Šta znači "poštovati stranu kulturu"? Levica (ili desnica) ima neke svoje fundamentalne vrednosti

pa neće da bude, jer ljevica kao svoju drastičnu razliku od desnice iznosi protivljenje svakom esencijalizmu

samo desničari imaju fundamentalne vrijednosti

radnik nije pokraden na esencijalističkom nivou već on sam govori za sebe da je u lošem položaju, i onda se reaguje

ali žena u Africi ne zna u kakvom je položaju, ili čak misli da joj je dobro

ako neko SPOLJA hoće da joj nametne drugi sistem vrijednosti onda ulazimo u problem, jer to više nije slobodna odluka već je nametnuta

a ko može da nameće vrijednosti ako bar retorički odbija esencijalizam i fundamentalizam?

Ko, onaj ko je ista sekta kao i ostali, samo je dosta dugo živjela u uvjerenju da nije sekta.

Dakle, ljevičar, ako je pošten, može samo da smatra da je njegova sekta bolja od drugih, ali više nikad nakon postmoderne ne može da tvrdi da je u pravu u nekom kosmičkom smislu.

a to itekako oduzima duh intervencionzmu i sličnim ludorijama ljevičara

Ja i dalje ne vidim to spoljno nametanje sistema vrednosti o kome pričaš. Jesu li italijanske ili francuske ili norveške levičarske partije rušile režime po Africi i uspostavljale svoje da bi iskorenile žensku kastraciju? Pretpostavljam da lobiranje za povelje o ljudskim pravima UN ne smatramo "nametanjem" već savremenim političkim nadmetanjem.

Albedo 0

Loni, prekini da lupetaš pa nećeš slušati istinu o tome da si gluperda

kakva volja, kakva duša, šta je to, kako se postojanje tih entiteta dokazuje? Kako, empirijski, evo nebo je plavo, nalazi mi se iznad glave, trava pod nogama je zelena, gdje je volja? U kom organu, srcu, mozgu, koži, imam li oreol oko glave, je li to duša, gdje su ti zli dusi? Gdje je volja, pokaži je prstom ili zaveži više, idiote.

Kako se lupeta napamet kako se nekoj djevojčici lomi volja kastracijom, koja volja, šta bre ko bre, gdje je nestala, gdje je slomljena, jel to neka biohemijska reakcija, može li se detektovati analizom krvi, jel se hvata na rendgenu? Skeneru? Magnetnoj rezonanci?

Kakva volja individue bre, prestani da izmišljaš sopstveni crkveni kanon, levitaciju, duhovne sile i slične stvari, ili dokaži da postoje.

džin tonik

Quote from: Loni on 18-02-2013, 14:49:02
Ali s obzirom da si opet počeo s vrađenjem, odustajem.

pustite gluposti. bolje da nam bato slozi nekoliko vrucih parova. moze i za neki dzeparac. :)

Albedo 0

Quote from: Meho Krljic on 18-02-2013, 14:56:16

Ja i dalje ne vidim to spoljno nametanje sistema vrednosti o kome pričaš. Jesu li italijanske ili francuske ili norveške levičarske partije rušile režime po Africi i uspostavljale svoje da bi iskorenile žensku kastraciju? Pretpostavljam da lobiranje za povelje o ljudskim pravima UN ne smatramo "nametanjem" već savremenim političkim nadmetanjem.

pa sad, ko je instruirao pokrete otpora po sjevernoj Africi tek će se otkriti

ali mnogo je važnije shvatiti da ''nadmetanje'' nije neki sveprisutni fenomen, već je takođe jedna ideja nametnuta od strane Zapada, nadmetanje, konkurencija itd... to nisu stvari koje su samorazumljive van zapadnih okvira, i samim tim su i one nametnute

Meho Krljic

One svakako jesu u temelju zapadnog svetonazora, ali tu se sad vraćamo na ono od pre neki dan: UN, recimo, su de fakto zapadnjački konstrukt i u priličnoj meri očigledno služe interesima zapada - ali ovo je korak dalje od politike gole sile oju smo imali pre toga.

Što se tiče pokreta otpora po severnoj Africi, sigurno ne insinuiraš da su oni pokrenuti od strane zapadnih levičarskih pokreta da bi se sprečilo kastriranje devojčica.

Albedo 0

ma nije u tome stvar, nego da se jednostavno misli da em da je pokret otpora potreban em da je taj pokret u pravu

ko o tome odlučuje, oni koji i nisu dio tog društva već iz neke Trudno byt Bogom pozicije sude o drugima.

Quote from: Meho Krljic on 18-02-2013, 15:14:07
ovo je korak dalje od politike gole sile oju smo imali pre toga.

pa upravo je problem što je sasvim suprotno

ne kaže džaba Delez da kad uđemo u društva kontrole ima da žalimo za prethodnim društvima fizičkog kažnjavanja i totalitarnog pritiska, i pamtićemo ih nostalgično, kao lijepa mjesta za život nasuprot novih društava (Lonijeve) kontrole

u tome je peonta, ti misliš da je totalitarni pritisak gora stvar od Lonija. Ja ne mislim, poststrukturalisti ne misle, Žižek ne misli itd...

evo jednog zanimljivog Delezovog teksta
http://pericapenev.blogspot.com/2011/05/drustva-kontrole-zil-delez.html

Franz Xaver von Baader

loni, ti si presimplificirani dečkec da obuhvatiš patuljka, makar si sjajno prepoznao patuljastu jasnu logiku. ova je toliko očevidna da čak ni ti koji si oličenje promašenosti ne možeš fulati.

inače,
kao najvrijednije u ovom nizanju neukusnih slabašnih i lonijevskih postova izdvajam: lilitino satiranje reynoldsa!! ukombinirati najbedastiji argument sa 5 puta većom plaćom u udarac maljem po reynoldsovoj glavici... e to je već nešto! albedo se može puhati, pa ipak! preostaje mu da si sa reynoldsom pusti:
The Doors - Love Her Madly (Remastered 2006)
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Meho Krljic

Quote from: Бата Животиња on 18-02-2013, 15:26:39
ma nije u tome stvar, nego da se jednostavno misli da em da je pokret otpora potreban em da je taj pokret u pravu

ko o tome odlučuje, oni koji i nisu dio tog društva već iz neke Trudno byt Bogom pozicije sude o drugima.

Quote from: Meho Krljic on 18-02-2013, 15:14:07
ovo je korak dalje od politike gole sile oju smo imali pre toga.

pa upravo je problem što je sasvim suprotno

ne kaže džaba Delez da kad uđemo u društva kontrole ima da žalimo za prethodnim društvima fizičkog kažnjavanja i totalitarnog pritiska, i pamtićemo ih nostalgično, kao lijepa mjesta za život nasuprot novih društava (Lonijeve) kontrole

u tome je peonta, ti misliš da je totalitarni pritisak gora stvar od Lonija. Ja ne mislim, poststrukturalisti ne misle, Žižek ne misli itd...

evo jednog zanimljivog Delezovog teksta
http://pericapenev.blogspot.com/2011/05/drustva-kontrole-zil-delez.html

Da, dobar je to tekst, znamo ga i načelnno se naravno slažemo. Ali in d ril vrld, sigurno se slažemo i da je prihvatljivija rasprava u UN nego kolonizacija prekomorskih teritorija, sa stanovišta pravde itd.

scallop

Znao sam da će Patuljak morati da kanališe ovu raspravu. Iz razloga što neverovatnoće prevazilaze zdravu pamet.

Naravno da se Lilit, grupi sa doktoratom i dugogodišnjim istraživačkim radom ne može meriti sa šest godina Batinog obdaništa. Mehine intervencije su sasvim passe i deluju kao da su sa generalne skupštine UN, čiji je autoritet nešto manji od autoriteta moje žene. Ipak, zbunjen sam dokle može da vas dovede Loni. Njegove teze-bez-veze jesu impresivne i svojom težinom nadilaze sve što sam do sada konzumirao za dobro varenje. On je etalon purgativizma. xfoht
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

Quote from: scallop on 18-02-2013, 16:21:57
Naravno da se Lilit, grupi sa doktoratom i dugogodišnjim istarživačkim radom ne može meriti sa šest godina Batinog obdaništa.

xrofl
da znate da je tako ispalo!!!  xrofl

e, da nema batice, trebalo bi ga izmisliti, pa iznova ismejati.  :lol:

Loni

Quote from: Бата Животиња on 18-02-2013, 14:57:09
Loni, prekini da lupetaš pa nećeš slušati istinu o tome da si gluperda

kakva volja, kakva duša, šta je to, kako se postojanje tih entiteta dokazuje? Kako, empirijski, evo nebo je plavo, nalazi mi se iznad glave, trava pod nogama je zelena, gdje je volja? U kom organu, srcu, mozgu, koži, imam li oreol oko glave, je li to duša, gdje su ti zli dusi? Gdje je volja, pokaži je prstom ili zaveži više, idiote.

Kako se lupeta napamet kako se nekoj djevojčici lomi volja kastracijom, koja volja, šta bre ko bre, gdje je nestala, gdje je slomljena, jel to neka biohemijska reakcija, može li se detektovati analizom krvi, jel se hvata na rendgenu? Skeneru? Magnetnoj rezonanci?

Kakva volja individue bre, prestani da izmišljaš sopstveni crkveni kanon, levitaciju, duhovne sile i slične stvari, ili dokaži da postoje.

Ček ček ček ček ček

Vernik Srpske Pravoslavne Crkve meni zamera što spominjem volju duše i dušu?!
Čekaj nisi li ti branitelj PRAVOSLAVLJA - ideologije koje pored ostalog zagovara dušu?

Ili dolazimo do tačke da je tvoja religioznost iskonski LAŽNA i DEKLERATIVNA?
Ti si dakle pravoslavac, ne zato što zaista misliš da koncept o duši koju pravoslavlje zastupa nosi ISTINU
već zato da bi DEKLERATIVNO pripadao nekoj većini.

I ti govoriš o nekakvoj istini i lažima? Alo?!

O jebote, tek sada mi ništa nije jasno!

Pa šta je osnova religije? 
RELIGIJA = KONCEPT o smislu života i SMRTI
U ime religije se te žene kastriraju,
a na kraju dolazimo do paradoksa da tip koji jeste za to kastriranje, sumnja u samu srž religije (dušu),
on je taj koji pita gde se kriju duša i volja (A pojam volje pominje se u očenaš molitvama).

Čoveče ko si ti?
Na kojim si ti pozicijama?
Jesi li ateista?
Zašto onda ateista brani tamo neku kastraciju u ime vere?
Onda je to presedan.

Kakav je to pravoslavac koji sumnja u postojanje duše.
Objasni meni glupom. Molim te.

Albedo 0

nevjerovanje u dušu, pa ni u Boga, ne čini nikoga lošim hrišćaninom. Ali ovdje nije razgovor o meni nego o navodnoj ''ljevici'' koju ti kao zastupaš. Za ljevicu duša ne postoji. Za razliku od tebe, pokojni patrijarh je govorio da se prvo rađaš kao Srbin i tek kao Srbin postaješ čovjek. Kroz srpstvo, germanstvo, amerikanstvo postaješ čovjek, hegelovsko posredovanje.

Isto tako, sasvim pravoslavna perspektiva je da se u nekoj kulturi rađaš kastriranog klitorisa i onda postaješ čovjek. I tu nema prigovora. Oduzeti pravo na kastraciju Afrikancima znači oduzeti im pravo da postanu ljudi.

Quote from: scallop on 18-02-2013, 16:21:57
Naravno da se Lilit, grupi sa doktoratom i dugogodišnjim istraživačkim radom ne može meriti sa šest godina Batinog obdaništa.

hajde, ono, prvo da se pročita ono što je napisano pa da se komentariše, mislim nije stvar samo elementarne kulture već i neispadanja matorom budalom bezobraznom

Anomander Rejk

Loni, upadaš u generalizacije. Stvari obično nisu crno bele.
Desničari mogu biti humaniji od levičara. Nema tu pravila.
I Staljin je bio levičar, i Mao, i Crveni Kmeri, pa su utamanili milione.
Humane ideje se lako u praksi izrode u nehumanost ; sve zavisi od ljudi koji ih tumače i sprovode.
Meho : ,,UN, recimo, su de fakto zapadnjački konstrukt i u priličnoj meri očigledno služe interesima zapada - ali ovo je korak dalje od politike gole sile oju smo imali pre toga. '' Molim te, reci mi, jel stvarno veruješ u ovo ? NATO bombardovanje 99-e nije gola sila ? UN mogu da utiču na SAD, NATO , da spreče golu silu? Bilo koju veliku silu ? Velike sile ih nešto pitaju ? Rusija ih je pitala za dozvolu kada je za dva dana stamburala Gruziju ? Kakve mehanizme i moći imaju UN da spreče golu silu bilo koje velike sile ?
Mogu samo da protestuju i donose deklaracije, a to možemo i ja i ti-jednako se pitamo kao i UN.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Meho Krljic

Pa, da, ali valjda se vidi razlika između onog od pre sto godina i danas?

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

:!: :!: :!:

on kao da je još uvek u obdaništu  :lol: