• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

POPOVSKO ZLO!

Started by Ghoul, 20-01-2013, 08:56:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

džin tonik

sad ste mi nesto previse nesigurni da bi olajavali svetu instituciju poput katolicke crkve! foliranti! ne bi se vi usudili napisati kriticki osvrt ni na najbijedniju organizaciju bez lobija, tipa udruzenja posrnulih pjesnika, a tu se upustate u ozbiljne diskusije sa nama vjernicima.

Kimura

Daj nam ti primer! Pokaži kako se pišu kritički osvrti na katoličku crkvu.

džin tonik

ti si izgubila pravo glasa kad mi nisi poslala pp. a inace branim katolicku crkvu ako nisi primjetila. ma mozes ti iskociti iz zenskih okova na minutu-dvije, ali ti oduzme previse energije. pa se svedes na lupetanje. brisi.
sad je samo jos gul u igri.

Kimura

Braniš tako da nisam primetila, zaista. A pp ne šaljem zato što poštujem svetu instituciju tvoga braka.

džin tonik

ja sam taj koji treba postivati svetu instituciju svoga braka. sto i cinim. nista ti nisam poslao. a tvoje je da preuzmes inicijativu i pobijedis crkvu! djevojcice.

Kimura

Nemam takvih ambicija. Ja sam smerna devojčica.

džin tonik

a lijepo sam ti rekao da nemas tu sta traziti. ajde brisi!

Kimura

Jeste, u pravu si. Umesto  xwink2, sleduje ti  xyxy

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

džin tonik

sta je harvi? citaj i uci kako se brani crkva! tu nam blasfeminiziraju dvoje-troje satanista tipa kimura, gul, etc., uvijek isti, dok smjerno sutimo. ali zar nije i isus istjerao trgovce iz hrama sibom! ili bicem! ne sjecam se vise, davno bilo.

Ugly MF

Znaci, mozemo zoska odavde sibom...?

džin tonik

zosko je andjeo nize kategorije. dovoljna ce biti jedna tvoja tabla.

-_-

Quote from: Usul
I dalje prste lepe fraze.
"Lepe fraze" ne znace da su neiskrene ili netacne.
Mislim, ako se ne slazes sa nekim stavom, ne mozes ga smatrati pogresnim - samo zato sto ti se ne svidja.

Kad se neko toliko prenemaže savršeno uravnoteženim frazama tipa
"ima loših momaka ali su to samo pojedinačni slučajevi, institucija je dobra i zdrava"
Ajd da nacrtam: GRESKA GENERALIZOVANJA!!!
Ne zelim da prosipam neku pamet, ali ovo se uci jos srednoj skoli, iz predmeta Logika.

Više cenim lonija kojeg skoro oduvek imam na ignoru jer je bar jasno kakav mu je stav.
Ako cenis stavove iznete npr. u ovoj temi: Teškoće i diskriminacije hetero muškaraca, onda zaista nemam nista protiv napadanja mojih.

meni to odmah bazdi na intelektualnu neiskrenost
Ah, vredjanje - poslednje utociste slabih argumenata.
A ja se na forumima ne raspravljam sa onima koji to rade.

Alexdelarge

da, ali dokazivati popovsko zlo logikom u alogičnoj državi je bespredmetno. protivnik sam bilo kakvog dokazivanja. treba samo iznositi tvrdnje.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ghoul

popovima je malo moći i specijalnog tretmana - vuče ih nostalgija za vremenima kad su bili još moćniji:

Patrijarh Irinej: Srbiji nedostaju car ili kralj

Srpski patrijarh Irinej izjavio je danas da Srbiji "nedostaju car ili kralj" i parlamentarna monarhija u kojoj bi kralj bio ujedinitelj naroda.

"Srbiji nedostaju car ili kralj, odnosno neki oblik parlamentarne monarhije u kojoj bi kralj bio ujedinitelj naroda", rekao je patrijarh novinarima, pošto je u crkvi Svetog Andreja Prvozvanog u dvorskom kompleksu na Dedinju služio liturgiju povodom prenosa posmrtnih ostataka kralja Petra Drugog Karađorđevića u Srbiju iz SAD.

On je istakao da je Srbija sve postigla s kraljem i da bi parlamentarna monarhija za Srbiju bila korisna.

Patrijarh je naveo da je prenos posmrtnih ostataka kralja Petra Drugog Karađorđevića veliki događaj u koji pre 10 godina niko nije verovao.

- Pre 10 godina niko nije verovao da će se kralj Petar, kome su oduzeta sva prava, svečano vratiti u svoju zemlju. Ovo je rezultat ispravljenog stanja i gledanja, jer država Srbija zvanično dočekuje kralja - rekao je Irinej.
https://ljudska_splacina.com/

Ugly MF

Aha,, mrtvog i neupotrebljivog....  :roll:

I ja sad volim Tita!
Pogotovu sto je mrtav!
O pokojniku sve najlepse... xrofl

Jos niko da kaze, "evo ovoga treba za Kralja , to je pravi covek, taj treba..itd..."

nego, ihhhh, kad bi "JA" mogao biti kralj...

Meho Krljic

Quote from: SVAROG on 23-01-2013, 11:01:19

Jos niko da kaze, "evo ovoga treba za Kralja , to je pravi covek, taj treba..itd..."

Pa, to je zato što kralj nije izborna nego nasledna funkcija. Ali mnogi kažu "ovaj treba da bude predsednik" umesto da nominuju sebe, dakle nije sve tako crno!

Ugly MF

Quote from: Meho Krljic on 23-01-2013, 11:17:48
Quote from: SVAROG on 23-01-2013, 11:01:19

Pa, to je zato što kralj nije izborna nego nasledna funkcija. Ali mnogi kažu "ovaj treba da bude predsednik" umesto da nominuju sebe, dakle nije sve tako crno!

Ma znam, ali opet...nikako nekog zivog da vrate, pocepaju Titiovo itd....

Lepo ja pricam , komunjare i dalje, svi politicari! ;)

Ghoul

arhi-pop reko mantru: BEZ KRALJA NE VALJA!  xrotaeye

kakav suprajz!  :o

ako vraćamo kralja, onda da vratimo i fenjer i sveću, guščije pero i računaljku umesto kompjutera, ralo i plug, crkvenoslovenski kao zvanični jezik...

scallop

Kresivo i kremen, pa da krešemo! xukliam
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

varvarin

Quote from: Ghoul on 23-01-2013, 13:48:35
arhi-pop reko mantru: BEZ KRALJA NE VALJA!  xrotaeye

kakav suprajz!  :-o

ako vraćamo kralja, onda da vratimo i fenjer i sveću, guščije pero i računaljku umesto kompjutera, ralo i plug, crkvenoslovenski kao zvanični jezik...

Ja sam republikanac, dakle po difoltu protiv kralja ... OK.
Imao sam ja i svoje militantne faze, nije da nisam...
Ali ovo ovde je ipak sranje.
Ne to što je patrijarh rekao, ja ga vidim kao jednog od igrača , OK.
Ali nemojmo optuživati Irineja, jer rekoše  ljudi pre njega: Kralj je domaćin države.
U ovo možete poverovati ili ne. OK.
Ja ne verujem, može taj domaćin još nekako da izgleda... OK. 
Ali...
Zato zajebite ovo sitno, jeftino i zlonamerno (da ne kažem podlo)  falsifikovanje.
Mogu da zamislim povratak kralja (kao kod Tolkina!!!!)   ali sa potkresanim krilima, jer ovo nije Srednja Zemlja, nego Srbija.
Ne treba niko da kenja o fenjeru.
Prosto, promašio je autor.

Ugly MF

Ja sam niko i nista politicki, cak ni ne glasam,
a najiskrenije mislim da je totalno svejedno birali kraljeve ovako kao dosad ili metnuli neciji nakot na vrh,
bez obzira na njegova ovlascenja...

Svaki narod ima ono sto zasluzuje na vrhu vlasti.

I sve je naravno Bozja volja, je li tako ,Gule?

Ghoul

Quote from: SVAROG on 23-01-2013, 15:14:13
Svaki narod ima ono sto zasluzuje na vrhu vlasti.
I sve je naravno Bozja volja, je li tako ,Gule?

to govno koje smo zaslužili - već imamo na vrhu vlasti.

sad, dal je to božja ili narodna volja, ne znam.
pitaj ovog varvarskog republikanca-ćiriličara.
imam utisak da pokušava nešto da nam saopšti, samo je nešto uvijen i konfuzan...

varvarin

Nije konfuzan, uopšte.
Kaže: Jebi se !

Mark

ON TOPIC

No, nije sve tako crno, problem je samo SPC i njeno dugogodišnje nepostojanje ikakve selekcije svojih kadrova, pa na mesto sveštenika SPC dolaze apsolutno neprimereni ljudi (koji su onda dovoljno beskrupulozni da razviju isto tako neprimerene metode poslovanja i napredovanja u služni).   Mada i narod je problem, jer cuti i trpi. 

Za razliku od SPC, kod nas Slovaka:

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/287803/Ana-Petrak-zena-svestenik-u-Srbiji-Kad-skinem-mantiju-nosim-haljinu-i-dzemper
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

varvarin

A jel nosi tange ??

Ghoul

Quote from: varvarin on 23-01-2013, 15:28:26
Nije konfuzan, uopšte.
Kaže: Jebi se !

pa što odma nisi tako reko, nego ga nešto uvijaš, glumiš finoću, ko da te neko ovde ne zna?
odnosno, kao da svoje varvarstvo nisi već dovoljno puta ogolio pred nama.  :roll:

varvarin

Dobro,a šta bi s fenjerima, svećama, kandilima i drugim rasvetnim telima??? I staroslovenskim???
Neko je nešto kenjao, sad prelazi u defanzivu.
Može.
Ali, mnoje varvarstvo (a ono je konstanta) ne može ipak da premaši tvoju tupavost i alavost.
Da svemu stavi tačku.
To ipak nikad nisam pomislio.

Ghoul

Quote from: varvarin on 23-01-2013, 15:43:58

defanziva?

šta, jel treba i ja tebi da kažem 'JEBI SE' pa da budeš zadovoljan?  xrofl

e, pa neću.  :evil:

nemam nameru da sa primitivcima poput tebe bilo šta raspravljam, odnosno da se spuštam na prizemni nivo tvog diskursa.
da si teo da diskutuješ, mogo si.
evo, i svarog mnogo voli što je primitivan, ali svoj primitivizam zauzdava, kontroliše kolko ume.
a ti, čim si počeo da pljuješ i psuješ, lost me at hello.  8)

Ugly MF

Pa brate, Gule, sta smo bez samokontrole?

Ghoul

Kimura

Da li zaista neko od vas veruje da postoji mogućnost, makar i najmanja mogućnost da Srbija ponovo bude monarhija?

Ugly MF

Nema sanse! :lol:
Srbski politicari toliko vole vlast da nisu blesavi da jedno od vladajucih mesta zasedne neko drugi umesto njih,
a da to nisu oni i to jos dozivotno , bez da moze da ga skine odatle , a da postavi sebe na njegovo mesto!

Truba

žena svećenik
hm... katastrofa
možete li zamisliti koliko bi crkva trajala godina da je vode žene

to bi ličilo na kokošinjac
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Lord Kufer

A kad muškarci vode crkvu, ona više kao liči na dečje zabavište  :evil:

Truba

samim tim što traje govori nešto više o tome
savršena organizacija
savršen prenos znanja i vlasti na mlađe klerike

inače crkva je jedina organizacija otvorena za sve ljude...
postoje i bezvezni klubovi u kojima ne možeš postati član

svak može postati svećenikom nakon 6 godina faksa...naravno ako je zdravo muško

ja mislim da nema slične veće i moćnije organizacije a da prima svakog
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

varvarin

Quote from: Ghoul on 23-01-2013, 15:51:16
Quote from: varvarin on 23-01-2013, 15:43:58

defanziva?

šta, jel treba i ja tebi da kažem 'JEBI SE' pa da budeš zadovoljan?  xrofl

e, pa neću.  :evil:

nemam nameru da sa primitivcima poput tebe bilo šta raspravljam, odnosno da se spuštam na prizemni nivo tvog diskursa.
da si teo da diskutuješ, mogo si.
evo, i svarog mnogo voli što je primitivan, ali svoj primitivizam zauzdava, kontroliše kolko ume.
a ti, čim si počeo da pljuješ i psuješ, lost me at hello.  8)

Vaša ekselencijo, evo jednog istraživanja iz 2011.
Ako je uzorak od 1700 Srba reprezentativan.
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/252456/Srbi-monarhiju---postuju-ali-i-dalje-glasaju-za--predsednika

No, neka bude: možemo da kažemo da su tih 15% Srba seronje.
OK.
Ali mene kao republikanca to kopka...
Oni, ne verujem da hoće fenjere i kandila.
Ali isto tako ne bih voleo ni da zamislim šta bi rekli zapenušanom Ghoulu.
E sad, najlakše je zapljunuti patrijarha. Ovim pametnim momcima danas.
I one koji će doći na sahranu Petra II na Oplenac.
Ja neću, to nije moja opcija. Isto kao  što mislim da bi Aca Gica bio najsmešnije rešenje za srpskog monarha, ikad.
Monarhija je odgovorna stvar, složićete se  ako ste , uvaženi, pročitali nešto od Slobodana Jovanovića. Ili makar od Igoa  VANDEJA SE BUNI...
A pošto ne verujem da ste to učinili... primite izraze mog poštovanja.
I jebite se.

Lord Kufer

Crkva je pokroviteljska organizacija za sve popisane robove.

scallop

Jel' ti uključena srpska latinica?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ghoul

ovde neki, kanda, penušaju na trdnje koje niko nije izrekao - ili barem ja nisam.

ne tiče me se šta narod misli, nigde nisam govorio o tome dal narod oće kralja ili neće, i šta ma čija istraživanja tvrde o tome: ova tema bavi se POPOVSKIM ZLOM i ja govorim pre svega o imbecilnosti (ali logičnoj) toga da srpski arhi-pop priziva kralja (a sloba jr. ga, kao, u tome podržava).

dal će pop da ga prizove i dozove, to je drugo pitanje - i ako me već pitate oće li: ne verujem!

ne verujem, uprkos zapenušanima.  :evil:

angel011

Crkva je u principu za monarhiju, jer monarhija odražava božanski poredak. Može da zavisi od političkog trenutka i od pojedinog popa hoće li to javno reći ili ne, ali to je vazda bio stav Crkve.
We're all mad here.

Ghoul

Quote from: angel011 on 23-01-2013, 18:52:06
Crkva je u principu za monarhiju, jer monarhija odražava božanski poredak. Može da zavisi od političkog trenutka i od pojedinog popa hoće li to javno reći ili ne, ali to je vazda bio stav Crkve.

of kors, zato i kažem da je ta izjava logična (od koga dolazi), ali je to ne čini ništa manje imbecilnom ovde i SADA.

scallop

Crkva mora da vodi računa i o republikanskim vernicima. I o komunističkim vernicima, kad bi ovi pristali da crkva vodi o njima računa.

angel011

Da li se nekad desilo da država iz ne-monarhije pređe u monarhiju? Sem Rima?
We're all mad here.

angel011

:lol:

Mislila sam na prelazak sa republike na monarhiju.
We're all mad here.

Mme Chauchat

scallop

Jel' ti to ono što je iznedrilo Napoleona nazivaš republikom?