• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

test inteligencije

Started by Rommel, 16-01-2004, 15:23:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Rommel

http://smallcampus.net/html/maths_games/2001-05-03/riverIQGame.swf

Pravila ove igre imate na web stranici gdje je igra (tko zna japanski :)).
Samo kliknite na veliki plavi krug.
Ovaj test se daje zaposlenicima po firmama u Japanu.
Pravila su sljedeca: - svi moraju preci rijeku
                              - samo dvije osobe istovremeno mogu
prelaziti na splavi
                         - otac ne smije ostati s bilo kojom kcerkom bez
prisustva majke, jer ce je otac udariti
                              - majka ne smije ostati s bilo kojim sinom
bez prisustva oca, jer ce ga majka udariti
                              - lopov (onaj u prugastom odijelu) ne smije
ostati bez policajca, jer ce istuci bilo koga
                                        (ovi Japanci trebaju na
     lijecenje...)
                                    - samo majka, otac i policajac smiju
     voziti splav
                                    - za pomicanje osoba kliknite na nju
                                    - sa pomicanje splavi kliknite na
     crvenu kuglu
                                    - lopov nece pobjeci ako ga ostavite
     samog

Rezultat:
      - 4 minute: vi ste genij
      - 6 minuta: iznimno ste inteligentni
      - 10 minuta: vrlo ste inteligentni
      - 20 minuta: prosjeeno ste inteligentni
      - 25 minta: malo ste spori
      - 30 i vise minuta: KATASTROFA!

Boban

Sladak zadatak, ali nema nikakve nagrade na kraju.
Kako da dokazem da sam ga resio za manje od 4 minuta?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Rommel

e nema nagrade ostaje ti jedino osobno zadovoljstvo jer ima ljudi kojima je prvi puta trebalo oko 9 min... :lol:  :wink: ne racuna se to sto su tek u toku igre isli citati pravila kako spada :lol:

johnson bronson

ja uopste nisam resio. svi su se pobili. znaci, u japanu ne bih zabo poso, a?

Alexdelarge

很抱歉   找不到您所尋找的網頁

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

ALEKSIJE D.

Baca na neku stranicu koja je na kineskom.

Meho Krljic

A tekst veli da ova stranica nije dostupna. Kakav je to test inteligencije?

mac

Čini se težak, jer nismo savladali ni prvu prepreku...

Meho Krljic

Šta nismo savladali? Preveli smo tekst koji veli "Ova stranica je nedostupna". Šta se još očekuje da uradimo?

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Albedo 0

ma to je samo verzija one dječije igra s kupusom, kozom i vukom

malo teže od toga, ali taj princip

mac

Pusti sad principe, nego prevedi narod preko reke...

Albedo 0

Truman

Ja da valjam ne bih bio ovde.

Albedo 0

tislud, ja završio za 10 min

Truman

misliš ''tisglup''? :D ja kad se zabagujem oko nečega odustanem brzo. Ili rešim ko čovek ili batalim, ne volim da se razvlačim. Jbg, ne možemo svi da budemo u tih par procenata...

Boban

naravno da je rešivo. Na kraju svi mašu ručicama u znak sreće...

Truman

Samo mi reci, je l početni potez prebaciti pandura i lopovku pa onda ostaviti lopovku samu?

p.s. Bobane, znam da je rešivo. Zajebavam se malo.

Albedo 0

jeste

Trumane, kako ti nije žao, onolka dječica dobijaju batine jer ti nećeš da ih prevedeš preko rijeke kako treba

Boban

pandur i lopov su i prvi i zadnji potez...

Truman

Quote from: Boban on 24-01-2015, 02:38:59
pandur i lopov su i prvi i zadnji potez...

Pretpostavio sam da je tako, al je problem u međupotezima. :D

Albedo 0

D. pređe prva i posljednja, a ostale šaltaj par puta napred nazad

Truman

A je l D. pandur ili lopov?

Albedo 0

D. ne bi prošla test inteligencije u policiji

Truman

Nisam znao da policajcima daju test inteligencije. A i da daju ja ne sumnjam da bi bila najbolja!

Josephine

Berserker

pff ja resio intuitivno iz prvog pokusaja. Sa par UNDO poteza, mislim da je bilo nesto reda 2-3 minuta, ovo cak nije tesko ni kao lisica/zes/kupus. Lako se resava jer je jedini moguci pocetak sa policajcem i lopovom pa odatle vec lako ide.

Aco Popara Zver

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

nesto vise od 11 minuta. :lol:

Truman

zosko, džaba se ložiš. I  rezultat koji sam ja dobio je daleko iznad moje realne inteligencije. Ovo uopšte nije relevantan test, a ti si pritom i Hrvat a test je hrvatski...

Aco Popara Zver

zosko, odakle si ukrao tu fotku? 8-)

džin tonik

uopce se ne lozim, vec sam na nekoliko zadataka pruzio kompleksnije-koherentni odgovor od ocekivanog, koji test vjerojatno ne priznaje kao ispravan, sve da vam pruzim mogucnost da me predjete. pa, rezultate na sunce! :lol:

Truman

opet ti po svom...džaba ti što si dobio najbolji rezultat ako test nije relevantan.

Aco Popara Zver

u adresi fotke se nalazi 160409, što bi trebalo biti dan, mjesec i godina uploada fotke? :)

elem, ja sam test radio više puta u periodu od 10 godina, dobijao sam od 156 do 170.

prilično je sličan pravom testu, tako da bih rekao da je relevantan, to jest da na internetu nema relevantnijeg

Truman

A ja bih se usudio reći da su rezultati na tom testu veoma naduvani. Bio je, a možda ima i dalje, jedan danski test. Samo matrice, on mi je delovao ozbiljnije od ovog i na njemu su po istoj skali rezultati dosta niži. Po ovom testu ispade da je svako drugi materijal za mensu a da su svi natprosečni.
Ovo je baš stari test i davno, davno bila je na nekom drugom forumu tema i svi su imali rezultate koje sam gore naveo.

džin tonik

ma koga briga je li relevantan, ne treba mi relevantan test inteligencije da bih narucio pizzu.
brojku directupload proizvoljno kreira pri uploadu screenshota, izvorna datoteka se zove lol.
sad se jos moram pravdati sto sam pametan?! :cry:

Biki

Meni su ti testovi inteligencije po internetu te hvalisanje ciji je veci (rezultat) uzasan smor

U prevodu who cares

Truman

zosko, ugledaj se na biki.

Aco Popara Zver

po kome procjenjuješ kad zosko potura tuđe rezultate? Dakle, još niko nije ništa ni postavio

par osoba koje znam, uključujući moju sestru, na ovom testu dobili su manje nego na pravom Mensinom testu

s tim što je pitanje kako koncentracija radi za računarom a kako kad odeš na zvanični test

Truman

Mogla je da dobije manji rezultat samo ako se baš zezala...Nisam radio pravi MENSA test, a po ovom sam i ja materijal za mensu što nema veze s realnošću. Po ovim onlajn testovima sve ajnštajn do ajnštajna...

Aco Popara Zver

Truki, mene uopšte ne bi čudilo kad bi ti postao član Mense

Truman

Nije valjda da su toliko srozali kriterijume? :( Uostalom, ko pristojan želi biti član te egomanijakalne organizacije?

Aco Popara Zver

Truki, realno, ti ispunjavaš bar tri uslova visoke inteligencije

1. registrovao si se na Sagitu, i opstaješ na njoj, ne može to svako

2. imaš nevjerovatnu energiju, čim si sposoban da naučiš italijanski i programiranje i ko zna šta još, ti si prosto gladan znanja

3. moraš priznati da jesi pomalo i egomanijak

Truman

1. Ne može svako, samo najveći mazohisti.  :-x

2. Da citiram jednu moju profesorku s faksa kad se nisam proslavio s odgovoranjem na ispitu, "jedno je učiti, a drugo naučiti".

3. Na osnovu čega si to zaključio da jesam egomanijak??

Aco Popara Zver

pošteno, egocentrik više nego manijak, mada svi programeri su prikriveni manijaci, to je poznata činjenica

džin tonik

Quote from: Biki on 10-04-2016, 01:39:47
Meni su ti testovi inteligencije po internetu te hvalisanje ciji je veci (rezultat) uzasan smor
U prevodu who cares

nesklon sam hvalisanju, no ovom prilikom bih ucinio iznimku. danas mi se hvalisa, a u zadnje vrijeme su mi zabavni ovi testovi koji se postavljaju na forum. :lol:
elem, znaci, taj test mi je bio zabavan, kao sto mi je zabavan i topic, te potencijalno zezanje oko rezultata.

hvalisanje.
negdje sa 12-13 godina sam se prilicno intenzivno sudario sa necim slicnim ovom testu, pa ovako, razvoj:

u skoli su me nekako isto zanimali svi predmeti, te sam u pravilu bez napora skoro uvijek imao najbolje rezultate na ispitima.
onda mi je sve to islo previse sporo, pa sam prestigao gradivo, ispravljao nastavnike, poneke navode u skolskim knjigama, te razvio i neko matematicko pravilo koje iste nisu obuhvacale i koje su preuzeli u nastavi (ne sjecam ga se, morao bih potraziti prastare biljeznice).

onda sam mnogima (nastavnicima) stavio do znanja da su glupi.
tako je nastavnik matematike zakljucio kako sam i ja glup, tek da su ostala djeca slabija, sto me ne cini posebnim i da mi on u svako doba moze pokazati granice.
pa je tim povodom slozio ispit koji je rezultirao jednom odlicnom ocjenom (mojom), nijednom vrlo dobrom, nijednom dobrom, ponekom dovoljnom i potopom razreda.

onda sam nastavnicima njemackog i latinskog rekao da su glupi i nisu u pravu u nekim tvrdnjama. te su nakon duze rasprave zakljucili kako sam spasio cast razreda.

usput, odnosim se na elitnu crkvenu gimnaziju, gdje svi nastavnici bili vise-manje promovirani.

onda su pomislili da bih mogao preskociti koji razred. pa su me testirali na slican nacin ovom testu.
onda sam u tim testovima nasao zadatke koji imali vise koherentnih rjesenja, bez obzira sto sam sve rijesio bez greske. predmet za raspravu.
onda su mi dalje primjerice dali nekakve crteze i koliko pamtim desetak trokutastih plocica koje je trebalo grupirati na nacin da tvore na slici prikazani predmet, sta vec, i za svaku radnju biljezili vrijeme, sto sam cinio na nacin pogledam-slozim. u nekoliko sekundi.

onda su me preuzeli psiholoskinja i neurolog.
psiholoskinja je beskrajno pricala, zapitkivala, te kad sam posumnjao da je glupa, krenuo odgovarati tako da sam (nehotice) nekako izazvao efekat da je doslovno izletila iz prostorije, pretrcala hodnik, izasla u zimsku bastu i tu se cuceci od srca isplakala.
onda me je testirala druga psiholoskinja koja se je ubrzo uvrijedila, sto nije mogla sakriti.
tako me je preuzela treca koja se predstavila kao doktor.
koja se ubrzo uvrijedila, sto je malo bolje sakrila od druge.

onda su u smislu crkvene gimnazije dosli na ideju da sa mnom popricaju popovi (poslije sam povezao da su kao neki koji bi se bavili cudnim pojavama).
i tu smo se ubrzo razisli.

posljedica je bila da je nekoliko cudnih nastavnika zakljucilo kako meni bas i nije mjesto na crkvenoj gimnaziji, sve po rasnoj, nacionalnoj, klasnoj i nekakvoj cudnoj liniji. pa nakon dugo vremena i progurali da izgubim volju sudjelovati. :lol:

dalje, pojam mense snimio sam prije nekoliko godina, moguce na ovom forumu, uz to da se ne sjecam jesam li preletio kroz kakav test.
rekao bih da mi je ovo prvi, uz to da mi je bio zabavan posto sam imao priliku koncentrirati se pri ponekom pitanju u smislu potrage za alternativnim koherentnim rjesenjima. plus, prepoznao sam segmente koji me redosljedom povremeno naveli da posvetim koncentraciju promjeni nacina razmisljanja, sto osjetim.
a rezultat je blagonaklon potencijalnim oponentima!!!

Biki

Truman

zosko je egocentrik i psihopata!
A ja svakako nisam egocentrik čak i da su svi programeri to jer jednostavno nisam programer. xwink2

džin tonik

na topicu o inteligenciji tako nemastoviti komentari, o sagito...