• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Predložite mi model mobilnog

Started by Truman, 18-05-2013, 16:02:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Petronije

Ta nubia je za te pare stvarno bila vrh telefon,   zte ali visoke klase, sećam se da ga je gomila ljudi tada pokupovala. Čak sam i jednom drugaru uzeo i on ga još uvek koristi. Ali treba biti realan, telefoni 2-3 godine i krenu namerno apdejtima da ga kolju i usporavaju čak i ako imaju dovoljno brz čipset. Plus, aplikacije se optimizuju za savremenije čipsete, to će možda bolje neki programer ovde objasniti, ali nema tog servisa koji će ti od babe napraviti devojku. Uhvatio si se u neolib kolo, moraš da igraš kako oni sviraju.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Arm the Homeless

Petronije

Napisao sam ti gore Tomat preporuku, ja sam poslednja osoba koja bi kupila šljamsung, ali su zadnje 3 godine vrlo konkurentni u toj srednjoj klasi.

Arm the Homeless

tomat

Pa i ja sam begao od samsunga, al moraće da sevne izgleda jedan.

Banka mi javila da prelazi na google pay za beskontantno plaćanje, gasi svoju aplikaciju, a gpay aktiviram i on se odmah deaktivira.

Iphone ne bih, nešto me odbijaju te zatvorene platforme, mada ima to svojih prednosti.

Glede neolib zavere, fitbit na forumu pre godinu dana napisao da su svesni problema sa notifikacijama na huawei telefonima, a isti problem je i na xiaomi, i ništa, pa ne mogu da verujem da ne mogu da reše nego neće, tako da nije to bez đavla.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Aco Popara Zver

Pa da, gugl neoliberali vjerovatno hoće da isključe kineze, koreja može.

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Aco Popara Zver

Sad znamo zašto Hrvati kupuju hjundai.

Onaj stari Sendmen

Nemate pojma. Imao sam Iphone pa Samsung pa Xiaomi. Samo je Huawai vrh i bomba. Vredi svake pare.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Petronije

Kako znaš kad ga nisi imao? [emoji38]

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Pa, sad imam Huawai Mate 50 Pro... zar ga nisam preporučio i napisao da sam ekstremno zadovoljan?  xfrog

Petronije

Napisao si da si imao xiaomi, samsung i iphone. [emoji39]

Šalu na stranu, taj tvoj mejt preko 1000e.

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Petronije

To je druga krajnost, ni jedan telefon ne vredi 1000+ evra, kako god da ga nakite. Postoji neki sweet spot, gde ima kakvog-takvog balansa uloženo-dobijeno (mada su sve cene napumpane danas), posle toga je sve bacanje para.

Normalno, ko hoće najbolje, bez kompromisa, i ne žali novaca, preporuka stoji. Čak nema ni google servise, možda bi Bata mogao da razmisli o nekom huaweiu.  8)

Inače, sad tek vidim da si spominjao na prethodnoj strani taj tvoj huawei, izlapeo sam totalis.  :cry:
Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Možda ne vredi 1000 eu, ali meni telefon služi prvenstveno za slikanje, jer često idem na planinarenje, a digitalne kamere danas nisu što su bile nekad, moju staru digitalnu kameru prešišao je još moj stari Samsung ili je bila mrtva trka. Tako, uzimajući smartfon sa najboljom kamerom, uštedeo sam trošak kupovine kamere, plus mi je jednostavnije za nošenje na planinu, jednostavnije za deljenje slika po društvenim mrežama i sl. Kad tako gledam, nije ni skupo. A ovi skuplji modeli sporije stare, npr Mate 40 Pro je i dalje na vrlo visokom 11tom mestu po kvalitetu slike, a to je prethodna verzija mog telefona izašla pre dve godine.

Poslato sa MAR-AL00 pomoću Tapatoka

Petronije

Tu si u pravu. Ako ne planiraš da uzmeš neki DSLR/Mirrorless sistem (a i ko je lud da vuče onolika tela i stakla uzbrdo [emoji38]), više se isplati uložiti u telefon sa dobrom kamerom, nego vucarati nekog "idiota" koji pravi iste ili malo bolje/lošije fotke od tog mejta.

Arm the Homeless

Aco Popara Zver

Za 1.000€ kupio tel, lap, sat, patike i pokoju knjigu.

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Aco Popara Zver

Onaj stari Sendmen

Inače, nije mi jasno što mi ovaj Tapatalk prepoznaje mobilni kao MAR-AL00 (što je neki prastari Huawei P30 Lite) umesto CO-AL00 (što je Huawei Mate 50 Pro, jelte...)  :cry:

Truba

Bh telekom
Ili
Cementara Kakanj
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Aco Popara Zver

za ~300 jevreja ima li šta bolje od Galaxy M31?

Onaj stari Sendmen

tomat

4500 mah baterija, koliko to može da potraje?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Aco Popara Zver

Onaj stari Sendmen

Ima bolju glavnu kameru, veći ram, veći prostor na disku. Lakši i noviji model. Snapdragon čipset. Za te pare ideš ulicom i udaraš se nogom po dupetu koliko si dobar telefon uzeo.

https://www.pinoytechnoguide.com/compare?phones=samsung-galaxy-m31-vs-huawei-nova-10-se

Ko se brine za bateriju nosi sa sobom dva-tri power banka, da mu se nađe.

Aco Popara Zver

jbt Linkine, telefon je 500 eura, idi budi glup negdje drugdje

Onaj stari Sendmen

Aco Popara Zver

SE verzija 6gb rama i slabija baterija od Galaxy m31 s 8gb rama. SE bolja kamera, eventualno chipset, kome je bitno. 50 jura skuplji.

Tako da mnogo si mi pomogao brljajući s info, kao i uvijek.

Onaj stari Sendmen

Quote from: Labudan on 29-04-2023, 15:13:48
za ~300 jevreja ima li šta bolje od Galaxy M31?

Ali ti ne odustajes, kao i uvek... sad vise nije bitno sto si napisao, u rangu 300 eu, vec da li je skuplji od Samsung M31 i koliko... zamena prvobitne teze... i bas me zanima sta ces sad novo izmisliti... bukvalno si slagao da je SE 6 GB rama, a svuda gde sam linkovao lepo ti stoji 8 GB... klasicna rasprava s tobom... baterija je nebitna, i onako nosis power bank... i to ti je napisano...

Aco Popara Zver

https://www.mobilnisvet.com/mobilni/58skv/Huawei/nova-10-SE

6GB

powerbank nemam, nači i to moram da plaćam i da nosim sa sobom

mogo sam i desktop računar da ponesem sa sobom

P.S.
Quote from: dark horse on 29-04-2023, 18:24:19
Huawei nova 10

đe piše SE? Niđe, kao i uvijek.

Onaj stari Sendmen

Evo gde pise SE:

Quote from: dark horse on 29-04-2023, 23:14:33
https://www.pinoytechnoguide.com/compare?phones=samsung-galaxy-m31-vs-huawei-nova-10-se

Otvoris taj link, i tamo pise

Quote8 GB

Evo gde jos pise:

Quote from: dark horse on 30-04-2023, 05:59:26
https://www.tehnomanija.rs/telefoni/smart-telefoni/huawei-nova-10-se-128-gb-crni-000000000001195784

Otvoris taj link, kliknes na Specifikacije i pise:

QuoteRAM memorija   8 GB

Dao sam ti link prodavnice gde mozes da ga kupis za 315 evra, i gde tvrde da je 8 GB. A ti nasao neki sajt levi gde pise 6 GB. A ti budu pametan, pa idi uzmi tamo gde pise 315 evra i 8 GB, tj u Tehnomaniji.

Evo ti i na Huawei sajtu:

https://consumer.huawei.com/rs/phones/nova10-se/specs/

QuoteMemorija
RAM + ROM
BNE-LX1: 8 GB RAM + 128 / 256 GB ROM

I Huawei potvrdjuje jedno isto sto ti pisem vec petneasti put. Sta hoces vise od mene? Ajde, smaraj nekog drugog, nemam ja bas toliko vremena.

Aco Popara Zver

jbt, koristiš neki sajt sa Filipina i pričaš meni za mobilnisvet ili gsmarenu

postoji SE 6gb i SE 8gb, s tim što i na tvom linku piše

*Dostupna interna memorija može biti manja jer deo interne memorije zauzima softver.

samo nemoj pričati da je memorija prednost nove kada nije

ne pitam ovo ja za sebe, odavno sam reko da bih se držao žutaća uvijek što se telefona tiče

ali osoba za koju tražim neće da nosi powerbank niti da se pita jel 6 ili 8, da vjerujem prodavcu u Srbiji za to, i povrh toga da se pitam hoće li pasti sankcije na huawei uskoro

samo mi trošiš vrijeme bezveze

Onaj stari Sendmen

U Srbiji trenutno postoji samo jedna varijanata SE, sa 8 GB RAM i 128 GB ROM. Komentar koji si ti kopirao odnosi se naravno na ROM, na kome je instaliran softver, ne na RAM. Komentar sa zvezdicom važi bukvalno za svaki telefon otkad su izmišljeni telefoni i tipično je bezpotrebno pojašnjenje dato da ih budaline ne bi smarale što nemaju 128 GB na raspolaganju, već manje i vraćale im telefone kao neispravne ili lažno reklamirane.

Po zakonu o potroščima ti si zaštićen od prevare svake vrste pa i te 6 GB/ 8 GB, na koju sumnjaš, a koja je praktično nemoguća, jer ta druga varijanta ni ne postoji na našem tržištu trenutno.

Ja bi na tvom mestu mnogo više brinuo da ce prodavac u Srbiji da me zarvne za neki zastareli model Samsung Galaxy M31 i uvaliti mi mačku u džaku. Pre bi uzeo neki noviji model sličnih karakteristika.

Imaš čak i mnogo jeftinije, npr. Samsung Galaxy A14, praktično ista baterija kao na M31. Ram manji, kamera lošija, naravno, ali rekao si da to nije bitno, pa eto ako nije, dobiješ skoro istu bateriju uštediš skoro pa duplo.

Aco Popara Zver

Slušaj, pslije prve rečenice, koja je laž prema mobilnisvet sajtu, da li da čitam ostalo?

Onaj stari Sendmen

Mnogo bre tupiš. Ja sam gledao po sajtovima prodavnica, nisam video da postoji u prodaji ni sa 6 GB RAM ni sa 256 GR ROM.

Pričam o novim telefonima u regularnoj prodaji tipa Tehnomanija ili Gigatron, naravno, ne polovnim. Ili iz treće ruke, neki neprodati višak od mobilnih operatera u Austriji. Mani me sa Marvel Mobil ili TelekoPlus. Gde još imaju zastareli Samsung Galaxy M31. Mačka u džaku, i to poprilična. Što bi uzimao tri godine star telefon po ceni novog, od prošle ili ove godine, sličnih karakteristika? Misliš da tehnička roba ne propada od stajanja po magacinima?

Truman

Da pohvalim Oukitel ako već nisam. Kao neko ko kupuje telefone nižeg cenovnog ranga ovaj mi je odličan.
Nakon C3 već 3 godine imam C17 Pro. I naredni će mi vrv biti Oukitel. Za cenu od oko 150e sasvim sam zadovoljan.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Aco Popara Zver

Quote from: Petronije on 09-12-2022, 22:12:50
Ta nubia je za te pare stvarno bila vrh telefon,   zte ali visoke klase, sećam se da ga je gomila ljudi tada pokupovala. Čak sam i jednom drugaru uzeo i on ga još uvek koristi. Ali treba biti realan, telefoni 2-3 godine i krenu namerno apdejtima da ga kolju i usporavaju čak i ako imaju dovoljno brz čipset. Plus, aplikacije se optimizuju za savremenije čipsete, to će možda bolje neki programer ovde objasniti, ali nema tog servisa koji će ti od babe napraviti devojku. Uhvatio si se u neolib kolo, moraš da igraš kako oni sviraju.

još radi ali bankarski neoliberalni dušmani mi sad središe da ne mogu da koristim aplikaciju zbog starog androida

šta sad, neki huawei? šta je bitno uopšte, ram da gledam ili nešto drugo

Petronije

Problem je što mobilni telefoni nisu preskočili   2021. godinu, sve je ostalo na tom nivou, samo recikliraju. Tako da, samsung a52s 5g je do nekih 350e mislim najsigurniji izbor u ovom trenutku.

Arm the Homeless

Petronije

Huawei nema google servise, nije baš praktičan. Koliko uopšte para planiraš da potrošiš? Ja sam gledao sad za sina, xiaomi redmi note 12 pro, za nekih 230e je najbolji izbor, za malko više Poco F3. Za preko 400-500e nemam preporuku jer ne pratim taj segment, jebe mi se da dajem tolike pare za telefon.

Arm the Homeless

Aco Popara Zver

Fino. Ja mislio da ispljunem za neki one plus al možda i ne vrijede. Hvala!

Aco Popara Zver

Quote from: Petronije on 07-08-2023, 01:16:55
Huawei nema google servise, nije baš praktičan. Koliko uopšte para planiraš da potrošiš? Ja sam gledao sad za sina, xiaomi redmi note 12 pro, za nekih 230e je najbolji izbor, za malko više Poco F3. Za preko 400-500e nemam preporuku jer ne pratim taj segment, jebe mi se da dajem tolike pare za telefon.

pa da, pomislio da dajem više ali realno samsung plafon

Onaj stari Sendmen

Quote from: Petronije on 07-08-2023, 01:16:55
Huawei nema google servise, nije baš praktičan.

Ko te to slagao? Ima naravno. Postoji aplikacija koja se zove Gspace koja pruža funkcionalnost gugl servisa i svaku aplikaciju možeš da kloniraš u Gspace,  plus da koristis guglovu Play prodavnicu u samom Gspace.

Moguće da postoji nekakva bojazan da u nekom trenutku Gugl može da blokira ovu virtualizaciju, ali trenutno funkcioniše.

Meho Krljic

Meni je to funkcionisalo kolko-tolko dok WhatsApp nije rekao da treba da se apdejtuje a onda nije uspeo da se apdejtuje i počeo da mi svakih 5 sekundi izbacuje notifikaciju da mu treba apdejt pa sam ga deinstalirao. Dakle, nije idealna ta intergacija gugl servisa u Huawei i zahteva malo cimanja.

Onaj stari Sendmen

Ne koristim WhatsApp tako da taj problem nisam imao, a sve probleme koje sam imao Jesam, npr. Radi mi gmail, teams, microsoft authenticator, tj. sve što koristim za posao.

Ali da, nije idealno, tj. out of the box i zahteva neko tehnicko znanje da se sve namesti.

Petronije

Kao neko ko ima solidno tehničko znanje, ko je ceo život flešovao mobilne telefone još od pre android ere, mogu da izjavim za televizor da danas sa svojih 41 godinu više ništa ne kupujem što ne radi onako kako meni odgovara - out of the box. Jebe mi se za korporativne ratove, za google, huawei i samsung, hoću da mi uređaj za određen novac radi ono što treba da radi. Nikakve third party aplikacije ne dolaze u obzir, nikakvo premoštavanje i muljanje, a pogotovo rizik da mi u jednom trenutku sve otkaže. Vreme i živci su skuplji od svih para. Verujem da to donekle funkcioniše, ali nema teoretske šanse da nema ama baš nikakvih problema, i da ih neće biti, što je Meho i potvrdio.

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Onda kupi ajfon i miran si za sve pare

Petronije

Ajfon ima ograničenja, pogotovo u Srbiji. Samo android al' da valja, ne neki poluproizvodi.

Arm the Homeless

tomat

Pederske fore sa kompatibilnošću pametnih satova i telefona mi posebno idu na đoku.

Onaj stari Sendmen

Quote from: Petronije on 07-08-2023, 18:47:44
Ajfon ima ograničenja, pogotovo u Srbiji. Samo android al' da valja, ne neki poluproizvodi

Ja Sam imao i Ajfon i Samsung i Xiaomi i ubedljivo mi je tehnicki najjači Huawai. Nisu oni krivi što je Gugl posao po njima pokušavajući da spreči da kinesko sokoćalo postane najbolji smart. I dalje su najbolji, po meni

Petronije

Nisam ni ja kriv. Inače, još u svetu tehnologije nisam video "najbolji" brend. Video sam razne generacije proizvođača hardvera kako se smenjuju na tržištu, u mnogim sferama IT-ja. U smislu da u određenom periodu vlada jedan brend, pa onda drugi, treći. Čak i to ne važi za sve segmente, već npr. niži segment jedan brend, srednji neki drugi, itd. i onda u krug. Ali uglavnom se ljudi vezuju za brendove, to je valjda ostalo iz starih vremena kad je sony trinitron bio najbolji TV [emoji16]

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Pa ne baš. Valjda ćemo se složiti da je dugo godina natržišu pametnih telefona neprikosloven bio Ajfon. Ali, ta dominacija se završila i sad su svi manje više izjednačeni svojim premium modelima. U pitanju su nijanse.

Petronije

Pre ajfona Nokia sa symbianom, pre Nokie Blackberry, Palm uređaji...Apple je zauzeo tržište i bio najbolji posle Symbiana i pre ekspanzije androida. Sada kada se tržište formiralo, imaš potpuno drugačiju situaciju. Pritom, ti pričaš o flegšip modelima, u smislu, najbolji telefon na svetu. Ok, tu si možda i u pravu, možda huawei jeste najbolji telefon u tom segmentu, ja to ne znam, ali znam da sigurno nije najbolji u nižim segmentima.
Arm the Homeless