• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Драгиша С. Лапчевић - Модерне бајке (друго издање, 1928)

Started by Mica Milovanovic, 19-05-2013, 21:48:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mica Milovanovic

Ако нисте превише строги, можда бисмо ово романтичарско дело могли да сместимо овде...

Зна ли неко нешто више о овоме?

Ево једне:

Mica

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mme Chauchat

Mica Milovanovic

Ајде за нас које мрзе да гуглају дефиниши: онај
Mica

Mica Milovanovic

Нашао сам му и слику...

U dvoristu III muske gimnazije lepo se namestio za snimak gos'n profesor Dragisa Lapcevic. Svi ga znamo. Od kritike priznat je kao originalan pisac. Posle prerane smrti, postepeno je zaboravljan da bi ga danas jos samo mogao naci uvazeni Gavrilo u fondovima Narodne biblioteke.

U ucionici odavao je utisak odsutniog, rasejanog pesnika, cesto zanetog u mislima, daleko od realnog [ koliko god da je bilo "realnog" oko njega ] okruzenja. Imao je originalan nacin predavanja gimnazijalcima. Predavao je i nemacki i proveravao s djacima svoju metodu melodijskog i ritmickog citanja. Celo odeljenje je u horu citalo tekst iz prve lekcije nemacke citanke - ich lerne deutch, ich lese laut... u taktu koji je Lapcevic, kao dirigent, zadavao. Tako je to bilo  ...

U pozadini slike vidi se nama djacima III (VIII) gimnazije znani zid koji deli III gimnaziju sa nekdanjom neposrednom OS "Car Uros", kasnije OS "Aleksa Santic". Nije bilo sanse da se zid preskace jer je razlika u nivoima skola ( III muska je bila smestena na vodozasicenom zemljistu Cvetnog trga koje je efikasno izdrenirano i redukovano nivelacijom ) bila oko 3.5m.

Lapcevic sedi na danasnjem kosarkaskom terenu III beogradske gimnazije, nekada zasadjenom cvetnom bastom.

Mica

Mme Chauchat

Onda nije ovaj (političar, socijalista, vamtenamte), taj je bio znatno dugovečniji.

http://sr.wikipedia.org/sr/Dragi%C5%A1a_Lap%C4%8Devi%C4%87

Jedan Lapčević je išao sa mnom u razred u gimnaziji, mislim da ga je samo prve nedelje troje profesora pitalo da li je rod Dragiši :mrgreen:

Mica Milovanovic

QuoteNekima bi trebalo zabraniti pristup buvljacima. [/size]

Pa da propustim ovakve bisere:

Mica

scallop

Imam ja i starije i bolje, ali zato da ih ti ne bi našao na pijaci. Šta kažeš na Antologiju najnovije lirike u redakciji sa predgovorom S. Pandurevića, 1926? Ili Luču mikrokozmu iz 1918?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mica Milovanovic

Mica

Mica Milovanovic

BTW, ova prva ima da se kupi na Kupindu za 250 dindži.

Luča mikrokozma iz 1918 mi deluje ozbiljnije... Koje je to izdanje?

Mica

scallop