• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Elektronska Muzika

Started by Nyarlathotep, 24-01-2004, 19:40:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Black Mamba

Quote from: "Demo"a danas sam uzeo, onako kolateralno, 2 kompilacije - ono kao trance i nesto mesano al' sve na struju onako ozbiljno...

ahh, udaj se za mene :lol:

nego ozbiljno, sta to slusa kolega po forumu, kakav trance? 8) ja ne volim bas techno, ok, ima sjajnih izvodjaca tehna tu: Underworld, Fluke... ali ga uglavnom ne volim koliko volim trance, psy trance, full on trance, chill out/ambiental trance, electronic-gothic-ambiental.. itd.... de da razmenimo ko sta slusa, bandove, i to.... biche mi milo em drago :lol: xjap

edit za Underworld :roll:

iDemo

Quote from: "Black Mamba"ahh, udaj se za mene :lol:
Da znas da nisam skoro bio (po)nudjen... A tesko bi mi bilo da odbijem.

Inace: Fashion, Joe Sample, Nigel Kennedy, OMD, Paul Oakenfold, Sly & Robbie, St Germain, Suba, Talking Heads, Brian Eno, Dead Can Dance...

A iz filmova: Blade I & II, From Dusk till Dawn, Lantana, Run Lola Run, Spy Game, The Mambo Kings, The Swordfish, Until the end of the world, Diva, Ghost Dog...

I jos ko zna sta...
The Turks think coffee should be black as hell, strong as death and sweet as love.

David

Quote from: "Demo"
a danas sam uzeo, onako kolateralno, 2 kompilacije - ono kao trance i nesto mesano al' sve na struju onako ozbiljno...

Onda ce ti se garant i ovo svidjeti:

Thievery Corporation, remixi njihovih stvari od strane drugih mjuzicara, izdano ove god.

http://www.cdconnection.com/bin/nph-search?artist=thievery+corporation&source=googthieverycorporation

Takodje onako ozbiljno...
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Black Mamba

ej, Demo... ako volis Dead Can Dance, sto potpisujem, zaista su fantasticni! onda mora da si cuo bar nesto od Deep Forest... ako nisi, pronadji neki od njihovih prvih albuma.. cenim da ce ti se dopasti.. ja nikad nisam prestala da ih slusam/obozavam, godinama

inace oba ova benda su podjednako zakon na bini.. uzivo... tu se ustvari sve vidi, tj cuje.. sve sami ozbiljni/profi muzicari

iDemo

Quote from: "BladeRunner"O Kirilu sam cuo 1001 hvalospjev, ali nema trika da se nabavi (bar kod nas). Koja je to vrsta muzike, na sta lici?

>> Synthetic Theatre
>> Recorded Supplement
>> Homebound
>> Primitive Science EP
>> Religion & Sex
>> Dust - Soundtrack

Ima da se skine ponesto:
http://www.kiril.com.mk/media.htm
Paznju obratiti na boldovane, za njih garantujem...
The Turks think coffee should be black as hell, strong as death and sweet as love.

Plavi Skaut

Quote from: "Black Mamba"[

Mamba, bezveze se trudis, nece da se udaje :cry: , pitala sam ga i ja preko nekoliko puta, kaze "Ima lepu zenu i sitnu decu" :wink:
The Four Winds

iDemo

Jel' tako bash bilo???

btw. danas sam dobio a veceras slusam, 4 stvari na albumu pishe samo 'Saigon Techno', direktno iz kolezine torbe (a on iz Sajgona)... Reci cu vam jel' valja cemu. Ostalo sto sam cuo (ne i slusao) je kao Pepeu&Kri samo na vijetnamskom. A ovo obecava.

Black Mamba

Quote from: "Plavi Skaut"
Quote from: "Black Mamba"[

Mamba, bezveze se trudis, nece da se udaje :cry: , pitala sam ga i ja preko nekoliko puta, kaze "Ima lepu zenu i sitnu decu" :wink:

e na zdravlje :lol: ma nek je.. i nek su mu zena i decica lepa.. i sve....

elem, meni ovih dana winamp prze genijalni, u svom zanru, Infected Mushroom i njihov najnoviji album IM the Supervisor... ko voli zestoki full on trance, sa dosta psy trance i classic motiva (da da, moze i ta kombinacija fantasticno da zvuci), sa nesto malo regea i malkice repa (huh), a bogme i gitarcine cepaju.... this is fuckin' da right thing 8)

Ghoul

još malo vesti za koje nikoga nije briga:

klub AKADEMIJA, NEDELJA 19. DEC 2004, OD 22h
KONCERT ELEKTRO PANK SASTAVA
ILEGALNE EMOCIJE

+
REVIJA ALTERNATIVNE ODEĆE
SATARAŠ ART
+
DJ TEAM
DARKO DŽAMBASOV i PRINC OD PSIHODELIJE

ulaz 100 dinara

DOM KULTURE STUDENTSKII GRAD
17. DEC 2004
HOL ISPRED VELIKE SALE, U 20h
DAIZINGHELL & ALONE
'ENDLESS EXPRESSIONS' video/audio
u okviru programa festivala alternativnog videa
ulaz slobodan
https://ljudska_splacina.com/

Ghoul

9. Januara u velikom klubu na Akademiji

DJ Gavra
[futuristički pop, elektronsko-telesna muzika, gotika i mračni talas]

+

MARGITAjeMRTVA
lajv-ekt (to na engleskom znaci 'nastup uzivo')

crnina nije obavezna

Lurd

Quote from: "Ghoul"MARGITAjeMRTVA

Je l' se ovo stvarno ovako zove ili se ti zajebavaš?
My trees...They have withered and died just like me.

Ghoul

svašta! kad sam se ja zajebavao sa ovakvim stvarima???!!!

projekat postoji, baš se tako zove, svira moj dobar drug, a okačio bih i flajere i slike kad bih mogao...

verujte, stvar vredi overe!

DušMan

Ghoul, jel' mozes da das par reci o tom "zivom nastupu"?
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Ghoul

kako iz konjskih usta saznajem, MARGITAjeMRTVA je već bila okvalifikovana kao:
--------------------------------------------------------------------------------

elektronsko-telesno-mračno novo talasno-seksualna muzika

"dirty dancing za sve politički nekorektne elemente našeg dekadentnog društva"

srbski prljavi ples

--------------------------------------------------------------------------------

tracklist za koncert
[akademija, 09.01.05 22h]

01 because she disobeyed
02 sex [with the eX]
03 margita ist tot
04 künstler als techniker
05 [momci danas vole] inverzije
06 o6pa3 y3 o6pa3

lajv ekt, kako još doznajem, najverovatnije NEĆE sadržati sledeće: igračice, striptiz, odgrizanje glave pilićima i sitnoj stoci, video bim projekcije sa skrivene kamere u margitinom wc/kupatilu... šta, tačno, hoće - to se još ne zna... izuzev što će margitinu svirku ukrasiti još i kraći nastup grupice ILEGALNE EMOCIJE...

Ghoul

reakcije na yumetal.net-u posle proslog koncerta [ne znam zasto tamo, buduci da je muzika as far from metal as can be! valjda imaju pod-forum i o elektronici?] glase:

:) MARGITA JE MRTVA! Margita je ZAKON! Nemam dovoljno reci hvale za Margitu... ODUSEVLJENA SAM!!! Covek je genije!!! Mogla bih punooo da pisem o Margiti i svom odusevljenju... ali necu... ostavljam mesta drugima

--------------------

MARGITA IST TOT!!!

:) Margita je mrtva: Hehehe Mislim, ono. Kad ja tamo a ono medjutim. Maksimalno, ali maksimalno dobra muzika. Steta sto je nastup trajao relativno kratko, a to bi ujedno bila i jedina mana koja mi pada napamet. Cini mi se da tu negde postoji neki kontekst koji ide dalje od same muzike, al' da me ubijete ako provaljujem o cemu se tacno radi. A i ovako je cool, dodaje neku misticnost muzici

:) Ko bi rekao da ima tolko kvaliteta u Beogradskoj muzici

:) Nazhalost ( zbog zdravstvenih problema) sam propustio Margitinu sahranu... But next time...

:!: "Margita je mrtva" su/je iz Nisa.

:wink: Hehe, onda moramo da pripojimo Nis Beogradu

:) A i Margita je bila na nivou, necu da mnogo pricham, svi su vec rekli shta se imalo reci.

Shto se mene tiche, ovo je bio do sada najbolji najt u od ovih predvidjenih.

:lol: Margita ist Tot - (da ga prevedemo) hehe... stvarno mu svaka cast, ima mnogo opusten i priilagodjavajuci glas odlicni prelazi, odlicno sve ukomponovano!!!

DušMan

Uh... Zaintrigiran sam. :)
Probacu da odem.
Znas li koliko je ufur?

Ghoul

mislim da je neka smešna sića, ranga 100-200 d. ali ne smem 100% da tvrdim...

Ghoul

Pozivamo mnogobrojnu rodbinu i prijatelje iz sela i grada
da prisustvuju sestomesecnom pomenu nase drage i nikad prezeljene
M A R G I T E
Okupljanje ce se obaviti u beogradskom klubu "Akademija",
u nedelju 9. januara sa pocetkom u 22 casova.
Sluzbu za pokoj duse preminule ce sluziti DJ Gavra,
uz pripomoc proto-djakona NV Vitketa i
igumanije manastira Sv. Ilegalnog Emocija: Dinke

Molimo Vas ne nosite hranu i vestacko cvece jer to Crkva ne dozvoljava.
Rakija moze.

ozalosceni: Milos - Bata Miki - Jovanovic (prvi sentisajzer juznog pomoravlja)

DušMan

Bio sam sinoc na, hmmm, "svirci". Bilo je relativno ok. Treba uzeti u obzir da ne slusam toliko intenzivno elektronsku muziku i da sam otisao manje - vise zbog naziva grupe.  :) Ali bilo je ok. Masa gothicara koji se gube uz tehno (govorim o muzici koja je usledila posle lajv ekta). Najveci plus veceri je bio sto me jedna devojka mirisala (nos uz vrat i te fore) i ponavljala frazu "Silent Hellboy" (ili je samo meni tako zvucalo). Valjda me je pomesala sa nekim.
Dakle, treci put, bilo je ok. Ali nista vise od toga.

Gwydion

Zasto ljudi cim cuju elektronsku muziku odmah kazu tehno? Tehno i EBM dele isto poreklo, tj tehno je osiromaseni indastrijal nastao posle Front 242 turneje po Americi 198(i neke). Ali to su sada skroz razlicite stvari...

Quote from: "DusMan"Bio sam sinoc na, hmmm, "svirci". Bilo je relativno ok. Treba uzeti u obzir da ne slusam toliko intenzivno elektronsku muziku i da sam otisao manje - vise zbog naziva grupe.  :) Ali bilo je ok. Masa gothicara koji se gube uz tehno (govorim o muzici koja je usledila posle lajv ekta). Najveci plus veceri je bio sto me jedna devojka mirisala (nos uz vrat i te fore) i ponavljala frazu "Silent Hellboy" (ili je samo meni tako zvucalo). Valjda me je pomesala sa nekim.
Dakle, treci put, bilo je ok. Ali nista vise od toga.

DušMan

Ja mogu samo da kazem zasto ja kazem tehno.
Zato sto sam needukovan po tom pitanju i svaka muzika u kojoj nema gitare, a gde gruvaju basevi je meni tehno.
Zao mi je, ali ja ne znam vise.

Tex Murphy

Quote from: "Gwydion"Zasto ljudi cim cuju elektronsku muziku odmah kazu tehno?

I mene je to vječno zbunjivalo. Umjesto da misle na Tangerine Dream, Kraftwerk, Vangelisa, Oldfielda, Jarrea i šta ti ja znam, svi se odmah ufate nekakvih didžejeva. Isto ko kad kažeš rok muzika a svi se sjete nekakvih bubetina i kojekakvog kotrljajućeg kamenja umjesto legendarnog američkog poljoprivrednika iz 18. vijeka (!)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Gwydion

Da, ali u ovom slucaju nije u pitanju TD i slicno vec sasvim drugaciji elektro.

Quote from: "Harvester"
Quote from: "Gwydion"Zasto ljudi cim cuju elektronsku muziku odmah kazu tehno?

I mene je to vječno zbunjivalo. Umjesto da misle na Tangerine Dream, Kraftwerk, Vangelisa, Oldfielda, Jarrea i šta ti ja znam, svi se odmah ufate nekakvih didžejeva. Isto ko kad kažeš rok muzika a svi se sjete nekakvih bubetina i kojekakvog kotrljajućeg kamenja umjesto legendarnog američkog poljoprivrednika iz 18. vijeka (!)

DušMan

Quote from: "Harvester"I mene je to vječno zbunjivalo. Umjesto da misle na Tangerine Dream, Kraftwerk, Vangelisa, Oldfielda, Jarrea i šta ti ja znam, svi se odmah ufate nekakvih didžejeva.
Ja, laik, ovo ne bih nikako mogao da svrstam u tehno. Mozda gresim?

Morticia

Quote from: "DusMan"Najveci plus veceri je bio sto me jedna devojka mirisala (nos uz vrat i te fore) i ponavljala frazu "Silent Hellboy" (ili je samo meni tako zvucalo). Valjda me je pomesala sa nekim.  
xrofl   :D
You're dead, son. Get yourself buried.

Ghoul

Black Mamba

:D eeee deco, deco... :lol:

elem, izmedju techna i tranca razlika je velika... osim sto ih spaja elektronika kao generalni zanr, sve drugo ih veoma razdvaja.... trance je vrlo hipnotican, tribal.. nema texta, tj pevanja, ali nosi price jace od mnogih napisanih/ispevanih pesama.... dok je techno cista energija.. nema emocija, suv je i bezosecajan.. i premda naletim, tu i tamo, na nekog dobrog izvodjaca techna, trance mi je neuporedivo drazi

divča

sto se elektronike tice, zadnje interesantno bio je Fennesz i taj Venice,  jeste dobar...
...i ostali autori sa MEGO, Jim O' Rourke-ovi elektro radovi...
And every life became
A brilliant breaking of the bank,
A quite unlosable game.

Lurd

Malo da skrećem s teme.

čovekoide, dobro nam došao!

divča

e fala, fala gos'n Lurd :)
And every life became
A quite unlosable game.

David

Chekirajte, ako za to postoji mogucnost, i svedske Pluxus i Slagsmålklubben (ove cu uskoro i gledati).
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Tex Murphy

A ima li neko da voli recimo The Orb?
Genetski četnik

Orion

The Orb je ok, mada sam cuo samo par stvari... Inace obozavam elektroniku kao sto su Kraftwerk, Vangelis, Enigma, Bel Canto, William Orbit, Banco de Gaia, Bjork, DIARY OF DREAMS, Seelenschmerz, Diorama, Covenant, New Order, Depeche Mode, Mike Oldfield itd...

S druge strane, ne verujem da to spada u elektroniku, ali svejedno moram navesti DEAD CAN DANCE kao jedan od bendova koji me neiscrpno inspirisu i ispunjavaju...

Svim ljubiteljima mracno-ambijentalne elektronike preporucujem DELERIUM i CONJURE ONE...

Pozdrav onima koji znaju i vole navedene grupe.  :wink:
Beneath this playful boyish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac.

Black Mamba

mmm, osecam se prozvanom... pa pozdrav i tebi Orione 8)

ako nisi slusao Deep Forest [bilo koji album, pozeljno prva 4] onda ih potrazi... kontam da ce ti se svideti obzirom na navedene izvodjace koje slusas.. imaju cak i jedan album koji su radili zajedno sa Enigmom, mada nije nesto posebno... ali prva 4 albuma su mi jos uvek neprevazidjena u tom zanru

Tex Murphy

Vidim, Orione, ukusan si!  :) Tj. imaš ukusa, to sam htio da kažem. Ako zanemarimo ova čudesa za koja nisam čuo (pošto nisam toliko upućen u elektroniku, osim samih početaka, tamo negdje u NJemačkoj, ranih sdamdesetih), ostalo je vrh vrha. Naročito Dead Can Dance, spiritualism at its best, meni lično su osamsto puta bolji od Enigme. A Majk Oldfild, sad je već pitanje koliko se on može okarakterisati kao "elektroničar", takav je samo u posljednjoj (i najgoroj) fazi stvaralštva.
Genetski četnik

Lurd

Kakav je sinhronicitititet, Havro? Jutros mi je prva misao kada sam se probudio, kao i svakog jutra, bila usmerena ka Karlu Melounu, pa sam se onda setio da su ga zvali "perennial all star", te sam nastavio razmišljanje o sličnostima i razlikama reči "perennial" i "perpetual", a onda mi je iz malog mozga izašla melodija "Perpetual Dawn".

Mnogo sam voleo Orb. Imao i spotove i ostalo, pa je to sve negde nestalo. Imaš li to na enpetriju?

Orion

Black Mamba (mmm, obozavam zmije  8) ), znam za Deep Forest i slusao sam ih ranije, sada malo slabije jer su im poslednje stvari koje sam cuo uzasne. Ipak, prva 2-3 albuma ostaju kao nesto zaista posebno i kvalitetno...

Harvester, tnx za lepe reci. Sto se M. Oldfielda tice, poslusaj album 'The Songs of Distant Earth' (ako vec nisi), inspirisan istoimenom knjigom Artura Klarka. Kao i knjiga, album je zaista fenomenalan, jedan od najboljih u Oldfieldovoj dugoj karijeri...

Grupe koje sam prethodno preporucio (Delerium, Bel Canto, Conjure One) su neka vrsta hibrida Dead Can Dance/Enigma/Deep Forest, tako da svi koji vole ove izvodjace podhitno treba da potraze nesto od pomenutih bendova.

Pozdrav!  :wink:
Beneath this playful boyish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac.

divča

bas sada slusam Bel Canto, i pridruzujem se preporukama...narocito prva tri albuma...takodje, posetiocima ovog foruma mogu biti zanimljivi i tekstovi, bajkovito-alegorijski...iako je dugi deo opusa nesto 'svetovniji' (da ne kazem komercijalniji), Anneli Drecker je pevacica tako dobra da ni njemu ne mogu da odolim...
...ne bih da cepidlacim, ali Bel Canto su dovoljno samosvojni, da je malo nepravedno svoditi ih na hibride pomenutih...mada jasno je iz posta da je namera skroz afirmativna  :)

...preporucujem takodje  Foreign Affair- East On Fire, album na kome ucestvuju Anneli i dva clana izraelskih Minimal Compact, ali to je vec neka druga prica...
And every life became
A quite unlosable game.

Orion

"ANNELI'S VOICE IS GOD'S GIFT TO HUMANS..."

Konacno neko ko zna za Bel Canto!  :!:  Slazem se za recenim za prva 3 albuma, ostali su vise pop, ali zbog Annelinog glasa & magicnih textova, svi su podjednako FENOMENALNI!!!
(Cuo sam da ih DCD vole i veoma postuju)

Meni BC spada medju 5 najboljih/omiljenih bendova u citavom zivotu.
Pozdrav Chovekoidu!  :D

divča

Orion, je l'si cuo mozda duet Gerarda Depardieu-a sa Anneli?
Nalazi se na albumu 'Sahara Blue' Hector Zazou-a,  radjenog na stihove Artura Remboa...verovatno bi ti bilo zanimljivo, a lista ucesnika na albumu je svojevrsni ko-je-ko 'kreativne' muzicke scene...tu su oboje iz DCD-a, Sylvian, Sakamoto, Laswell, Khaled, Samy Birnbach i mnogi drugi...

pozdrav i tebi :)

And every life became
A quite unlosable game.

Tex Murphy

Quote from: "Lurd"
Mnogo sam voleo Orb. Imao i spotove i ostalo, pa je to sve negde nestalo. Imaš li to na enpetriju?

Nažalost ne, čak nigdje nisam ni pronašao njihov MP3 CD, pa kontam da možda i ne postoji tako nešto :-(

Orione: Nisam još preslušao TSODE, inače kupujem sve Majkove albume čim se pojave na cedeu, ali taj još nije došao do nas. Možda bude na nekoj MP3 kompilaciji. Sve što zvuči kao mješavina Dip Foresta, Enigme i Ded Ken Dens ne može da ne valja. Nastojaću da ufatim nešto od tih grupa. Btw, što se tiče Deep Foresta, cijenim da im je najbolji album Boheme. Ne samo što je muzika prilično bliska našem podneblju, nego je album kao cjelina sjajno "izbalansiran" - izvanredni vokali, melodije, sjajni kratki instrumentali itd. Takođe vrijedi provjeriti Live In Japan, posebno zbog izvođenja Cafe Europa, koja ima neviđenu energiju, čak je jača i od studijske verzije koja je svakako bila odlična.
Genetski četnik

Black Mamba

Quote from: "Harvester"Takođe vrijedi provjeriti Live In Japan, posebno zbog izvođenja Cafe Europa, koja ima neviđenu energiju, čak je jača i od studijske verzije koja je svakako bila odlična.

heh, neverovatno... kad god cujem tu stvar uvek pomislim kako su tu dostigli vrhunac u svojoj fakin predivnoj muzici :) reci, kakv deo na frulici... kakav deo na klaviru tek.... kakav divlji duh juznjacki plese u pesmi...... kakva mocna ziva izvedba...

Live in Japan je jedan od najmocnijih zivih albuma koje sam ikad cula.. i dokaz koliko su Deep Forest ozbiljni/profesionalni muzicari

eh da, i Adiemus su isto fantasticni!! ali takodje samo prvih 3 albuma mozda

Orion

Chovekoid, duet Anneli & Gerard Depardieu??? Wow. To zvuci toliko bizarno da mora biti dobro. Znam da ona ima gomilu side-projekata, saradnji, dueta itd, ali za ovo nisam znao... Inace, Anneli je izdala i 1 solo album, Tundra (drugi se ocekuje uskoro), ja vec godinu dana pokusavam da ga nabavim. Proganja me pomisao na 10-12 pesama tog divnog glasa koje jos nisam cuo...

Harvester, slazem se za Boheme, a Live in Japan jos nisam cuo. Generalno izbegavam live albume, ali potrazicu ga nekom prilikom.

divča

Tundra? daj adresu na pm :wink:
And every life became
A quite unlosable game.

Tex Murphy

Orione, treba mi detaljno objašnjenje zašto izbjegavaš žive albume. A Live in Japan obavezno potraži, egzistencija mu je skroz opravdana, ne samo zbog svega onoga što je Mamba spomenula u Cafe Europa, većina ostalih pjesama je takođe sjajno izvedena i definitivno nisu obične replike studijskih verzija.
Genetski četnik

Mark

Elektronska muzika eh?

Ja sam bas nesto isao na Side-Line i nasao ovo:

Skinny Puppy music should be banned from the airwaves according to Daryl Mason from the ultra-conservative group Patriotic Americans Boycotting Anti-American Hollywood (Pabaah). Mason has been threatening with boycotts of radio stations that play Skinny Puppy; DJ's that support Skinny Puppy would be fired. Still according to Mason, Skinny Puppy is supposedly slandering Bush. Mason: "At several of their concerts over the Summer they have simulated an assassination of the president. On their current Fall tour they simulated a beheading similar to the ones happening in Iraq. When the vocalist pulls off their hoods he reveals the terrorists to be Bush and Cheney. This is unacceptable..." And the rant ends by saying: "If you still choose to play their music we have the ability to put financial pressure on your station through boycotts." Skinny Puppy have not reacted to the threats. If you fance a chat with Mason, he can be reached at americanpatriot2004@yahoo.com. You can order the bands albums without getting physically harmed at the link below. Also available below is an anti-Bush flash animation on Bush's environmental record with music by Skinny Puppy. Just for your personal info of course... Due to Side-Line reporting this, the magazine has been blacklisted as well by Pabaah.

xtwak

Makes You think eh?

A jel' slusa neko Clock DVA  ?

Eh?

:)
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Ghoul

ja slusam CLOCK DVA.
i KLINIK.
i GRIDLOCK.
i jos mnogo toga.

Mark

Quote from: "Ghoul"ja slusam CLOCK DVA.
i KLINIK.
i GRIDLOCK.
i jos mnogo toga.

Ja sam na Clock DVA navucen jos od devedesetih i  to na ADVANTAGE album...

Ali

Pre dve godine sam nabavio MAN - AMPLIFIED...

A to su skoro dve vsrte muzike, jedino je vokal isti.

So - moje pitanje je imas li nesto izmedju ova dva albuma pa da znam kako je Clock DVA od darkwawejazza stigao do Techno-EBM muzike...

:!:
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Orion

Quote from: "Harvester"Orione, treba mi detaljno objašnjenje zašto izbjegavaš žive albume. A Live in Japan obavezno potraži, egzistencija mu je skroz opravdana, ne samo zbog svega onoga što je Mamba spomenula u Cafe Europa, većina ostalih pjesama je takođe sjajno izvedena i definitivno nisu obične replike studijskih verzija.

U principu mislim da su sve zive verzije losije od studijskih (tehnicki), pa me onda slabo zanima da slusam nesto sto vec znam, samo losijeg kvaliteta (zvuka). Jos ako cujem neke falseve, momentalno cu se razocarati u muzicare koje inace volim.
S druge strane, ako je zivi album BAS dobar, onda cu se smoriti sto ga samo slusam kao CD, umesto da koncertu licno prisustvujem...  :wink:

Naravno, u svemu postoje izuzeci, te se ovog "pravila" ne pridrzavam uvek. Konkretno u slucaju Deep Foresta nisam obracao paznju na Live albume, jer ih nikada nisam bas toliko voleo, iako su mi prva 2 albuma veoma draga. Videcu da odslusam taj Live in Japan ako budem imao prilike, jer sudeci po komentarima, necu se razocarati...  :)

Inace, nedavno odslusah album 'Out There and Back' od Paul van Dyk-a, i svideo mi se vise nego sto sam ocekivao...

Black Mamba

uff, taj ljigavi Paul van Dyk radi neki ljigavi euro-trance.. vise neki kao pop-trance-dance, zapravo bruka za trance.... al su me takodje 3-4 pesmice prilicno iznenadile

evo bas sad preslusavam novi album Astrix-a.. e ovo je, kick-ass, elektronska mjuza... kompletno ludilo od psytrance-a, mamu im izraelsku kako samo znaju sta rade 8) .. ali ne bih bas mogla da preporucim, ne mozh svako ovo da svari :lol: