• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Psihološko ispitivanje sa horor književnosti kao centralnom temom

Started by Perin, 07-08-2013, 12:39:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: Clansman on 01-09-2013, 22:34:46
Gručo se vratio! Dobro, Dilan se već zabrinuo...

smatraj da ti je dobacio pistolj, sefe! pa da zatvorimo i taj topic.

Clansman

Quote from: leUsam on 01-09-2013, 22:39:52
Quote from: Clansman on 01-09-2013, 22:34:46
Gručo se vratio! Dobro, Dilan se već zabrinuo...

smatraj da ti je dobacio pistolj, sefe! pa da zatvorimo i taj topic.

xrofl xrofl xrofl
Psihološko istraživanje (horor) književnosti za sve zainteresovane: http://www.psysurveys.com/

Stipan

Quote from: mac on 01-09-2013, 21:43:04
Vas je troje (zapravo dvojica, pošto D više i ne učestvuje), a on je jedan. Na kome je odgovornost stajanja na loptu?

Mali je na vreme opomenut da se ne bezobrazi. Što je tražio, to je i dobio.
Nema povlačenja, nema predaje...

Meho Krljic

:lol: :lol: :lol:

Samo da razjasnimo za novije članove:

Zosko aka leUsam troluje iz dokolice i ne treba ga shvatati preozbiljno.

Stipan iz potpuno neshvatljivih razloga ovo sve shvata kao lični sukob u kome se sa (neutemeljene) kritike istraživanja prešlo na prljavu ad hominem borbu. Zosko će stati kad mu dosadi, Stipan, nadam se kad shvati da nema smisla.

džin tonik

ne bih rekao da trolujem zlobni mehmete! vecina napisanog odnosi se na istrazivanje, a uzevsi u obzir da sam ispunio upitnik bar 7 puta ukazuje da je moj doprinos ogroman.

Stipan

Neka Mehe, volim način kojim pokušava da unese dah islamističke humanosti u ovo surovo sagitaško okruženje...

Gioganni

Quote from: leUsam on 02-09-2013, 10:46:57
ne bih rekao da trolujem zlobni mehmete! vecina napisanog odnosi se na istrazivanje, a uzevsi u obzir da sam ispunio upitnik bar 7 puta ukazuje da je moj doprinos ogroman.

Sedam puta, kažete? Nadam se da ste svaki put ostavili email adresu.
Psihološko istraživanje književnosti - http://www.psysurveys.com/

džin tonik

vec sam objasnio, da ponovim: svaki put ostavio sam drugi mejl, sve su to adrese koje rijetko provjeravam, zato i istrajem na pitanju kad ce rezultati. da se ne logiram bez veze. ali nikako da odgovorite na jedno najobicnije konkretno pitanje.

Gioganni

Quote from: leUsam on 02-09-2013, 10:59:24
vec sam objasnio, da ponovim: svaki put ostavio sam drugi mejl, sve su to adrese koje rijetko provjeravam, zato i istrajem na pitanju kad ce rezultati. da se ne logiram bez veze. ali nikako da odgovorite na jedno najobicnije konkretno pitanje.

Zato se na ovoj temi svi ludo zabavljaju, da prekrate vrijeme do kraja istraživanje...

džin tonik

dobro, jeste li vi u stanju odgovoriti na najobicnije pitanje? kad ce rezultati covjece? nema sanse da dalje ispunjavam upitnik bez konkretnog odgovora. ovo je neozbiljno i neprofesionalno.

Alexdelarge

ja sam baš mislio da ispunim upitnik, ali ako kažeš da su neozbiljni - odustajem.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Stipan

Pa ko bi ozbiljan dozvolio da mu ovako detaljno razbucaju topik?

džin tonik

Quote from: Alexdelarge on 02-09-2013, 11:25:18
ja sam baš mislio da ispunim upitnik, ali ako kažeš da su neozbiljni - odustajem.

najbolje tako. prosao bi kao ja. nasjednes i jbg. samo se nadam da moji podaci nece zavrsiti u nekoj prodaji. poslao sam link na to istrazivanje prijatelju, a on kaze da se to vjerojatno prodaje po 12 eura komad podataka u reklamne svrhe.

Stipan

Pa jeste, nigde nisu rekli u koju svrhu i sa kojom namenom se "istraživanje" obavlja.
Mogu da rade što hoće, dobrovoljno ste im se predali u pandže...

Stipan

Edit - toliko sam se iznervirao ovom zloupotrebom Sagite da sam počeo duplirati postove...

džin tonik

Quote from: Stipan on 02-09-2013, 11:51:29
Pa jeste, nigde nisu rekli u koju svrhu i sa kojom namenom se "istraživanje" obavlja.

bio sam glup. ma cim se netko nije u stanju ni predstaviti, to je krajnje sumnjivo.
da su seriozni, prvo bi napisali "dozvolite da se predstavimo. mi smo profesor pero zdero i dr memo huskic. bavimo se timitim, vrsimo istrazivanje toito, povodom togitog, u svrhu tuitu. istrazivanje traje od-do. hvala."

Stipan

Quote from: Gioganni on 07-08-2013, 13:16:32
Par riječi za zainteresovane:

Pored čitanja i evaluacije nekolicine literarnih odlomaka, od ispitanika se očekuje da ispune nekoliko upitnika iz psihološke baterije testova. Tri testa se prvi put koriste na našem jeziku, prevedeni su za potrebe ovog istraživanja i sumultano radimo i validaciju, tako da učestvovanjem u istraživanju pomažete obogaćivanju fonda psiholoških instrumenta i svi ispatinici sa B/H/S jezičkog područja su dobrodošli. Hvala unaprijed!

Kakav crni  fond psiholoških instrumenta?! Jebote, vi ste na ovo naseli?!

Gioganni

Quote from: leUsam on 02-09-2013, 11:10:15
dobro, jeste li vi u stanju odgovoriti na najobicnije pitanje? kad ce rezultati covjece? nema sanse da dalje ispunjavam upitnik bez konkretnog odgovora. ovo je neozbiljno i neprofesionalno.

Biće za par mjeseci.

Gioganni

Quote from: Alexdelarge on 02-09-2013, 11:25:18

Jako smo ozbiljni, ne brinite.

džin tonik

odlicno. sad se okanite van-lajnera i predjite na argumente.

ime:
ime oca:
prezime:
godina rodjenja:
mjesto boravka:
zanimanje:
kvalifikacija:
status:
reference:

i apsolutno ti je dopusteno prosljediti upit i kolegi.

Stipan

Yeah right...

Ozbiljni smo, mudri i mama nas voli najviše na svetu.
Časna pionirska.

Alexdelarge

Quote from: leUsam on 02-09-2013, 13:19:56
odlicno. sad se okanite van-lajnera i predjite na argumente.

ime:
ime oca:
prezime:
godina rodjenja:
mjesto boravka:
zanimanje:
kvalifikacija:
status:
reference:

i apsolutno ti je dopusteno prosljediti upit i kolegi.

sve to traže? :-? kakva drskost ! još samo nedostaje da dostavim i šest slika pokojnog teče! mislim da bi pod hitno trebalo  obavestiti poverenika i ombudsmana.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Meho Krljic

Ne, ne, to Zosko traži od njih da bi znao s kim ima posla. Istraživanje je anonimno.

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Stipan

Pa neko mora. Od ovih istraživača nikakve vajde...

Meho Krljic

Ma, ne objašnjavam zbog ljudi koji učestvuju u ovoj, hm, diskusiji, već zbog sajlent mejdžoritija koji čita sve to i razmišlja da li da učestvuje u istraživanju ili ne. Pa da bude makar jasno da je istraživanje anonimno i da nema nikakvih problema sa te strane.

Stipan

Meho Krljic

Nije u redu da vređaš ljude koji još uvek razmišljaju da li da pomognu istraživanje ili ne, nazivajući ih, bez razloga, naivčinama.

Stipan

Pa dok samo razmišljaju još uvek ne spadaju u tu kategoriju.
U tu klasu se svrstavaju samo oni što su se predali u kandže jastrebovima.

Meho Krljic

Volim što si u stanju od svega da napraviš scenario za uzbudljiv akcioni film  :lol:

pokojni Steva

I ja baš volim što si ti Meho toliko i osvedočeno dokon. Znači, narod ti plaća da lelemudiš po Crvenom krstu, a ti mesto da 'raniš odlutale mačke, imaš i za net pa da se zajebavaš. Lepo. Nadasve divno. Naučnikov sin se mastno uhlebio.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Meho Krljic

Koji narod i koji Crveni krst??? Das' ti meni živ i zdrav, ja ne radim u Crvenom krstu od prošle godine a i kad sam radio, nije me plaćao narod, bar ne ovdašnji. Ovde gde sad radim me ponovo plaćaju stranci i to tako uspešno da nisam poslednja dva meseca primio platu. Ali lepo je što brineš  :lol:

Clansman

Quote from: Meho Krljic on 02-09-2013, 10:36:18

Stipan iz potpuno neshvatljivih razloga ovo sve shvata kao lični sukob u kome se sa (neutemeljene) kritike istraživanja prešlo na prljavu ad hominem borbu. Zosko će stati kad mu dosadi, Stipan, nadam se kad shvati da nema smisla.

Hvala za RACIONALAN komentar. Samo bih dodao Zosko a.k.a. leUsam a.k.a. Gručo (sa aluzijom na Gruča iz Dilana Doga). :mrgreen:
Psihološko istraživanje (horor) književnosti za sve zainteresovane: http://www.psysurveys.com/

pokojni Steva

Quote from: Meho Krljic on 02-09-2013, 14:15:43
Koji narod i koji Crveni krst??? Das' ti meni živ i zdrav, ja ne radim u Crvenom krstu od prošle godine a i kad sam radio, nije me plaćao narod, bar ne ovdašnji. Ovde gde sad radim me ponovo plaćaju stranci i to tako uspešno da nisam poslednja dva meseca primio platu. Ali lepo je što brineš  :lol:

:lol:
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Clansman

Quote from: Stipan on 02-09-2013, 11:51:29

Dragi moj priprosti kolega - a evo i argumenta za atribucije koje iznosim:

Quote from: Stipan on 31-08-2013, 18:48:27
Mali, ne budi bezobrazan. Jebe se meni za tvoje besmisleno "istraživanje".
To što si ti nedozreli majmun me ni najmanje ne zanima.

Quote from: Stipan on 31-08-2013, 19:44:45
Priprost i nekulturan ti je ćaća, magare nijedno!
A što se tiče tvoje inteligencije, možeš njome da obrišeš patos amfiteatra koji te je okotio takvog ogavnog kakav si nam se ovde prilepio.

Potpuno ste u pravu! Podlegoh silnom pritisku s Vaše strane i ne imadoh kud dalje, nego sve da priznam. Naime, cijelo ovo istraživanje je paravan sa jednim jedinim ciljem - da isprovociramo Vas, kao nekog koga smo identifikovali kao najopasnijieg protivnika uspostavljanju novog svjetskog poretka i onda smo dobili zadatak od svojih poslodavaca iz Masonske lože da Vas namamimo i izmanipulišemo na takav način da počnete da se ponašate kao sasvim neuračunljiva osoba - i eto, Vi ste nasjeli! Oh, wait, ne radimo za Masone, niti je ovo manipulacija, niti Vas je iko izmanipulisao! Ali, ali, ali zašto se onda ponašate kao sasvim neurač...?! :? Sad mi ništa nije jasno!

Stipan

Vidim ja da su tebi logičke matrice nejasne, ali ne vidim da je tebi išta u životu jasno.

Ali, bože moj, pa ti si istraživač! Njima ionako ništa u životu nije jasno...

Clansman

Quote from: Stipan on 02-09-2013, 14:44:35
Vidim ja da su tebi logičke matrice nejasne, ali ne vidim da je tebi išta u životu jasno.

Ali, bože moj, pa ti si istraživač! Njima ionako ništa u životu nije jasno...

Stipane, razočarali ste me odgovorom, očekivao sam nešto "kreativnije" od tako "opasnog" čovjeka!

Iz tog razloga, daću Vam na kredit, titulu lvl10 trola, ali ako želite tu titulu da zadržite, moraćete popraviti utisak, jer na staroj slavi se ne živi i postoji mogućnost da titulu oduzmem Vama i dam je Gruču! Zato, molim Vas, u svom najboljem maniru, opalite neku psovku, logičku pogrešku, projekciju - ili, ako se osjećate naročito "opasno": kombinaciju navedenog! Mislim, postavili ste visoke standarde koje ste sad dužni da održavate...

Evo i Vaše (za sada privremene) medalje:

Stipan

Mali postaje vickast.
Nisam primetio da si nešto rekao o ciljevima i naručiocima svoga "istraživanja".
Biće da ipak skupljate mejl adrese kako bi ih uvaljivali firmama za slanje reklama...

Clansman

"Mali" postaje vickast, ali "stari" posustaje - još jedan ovako "bezopasan" post i desiće se downgrade na lvl9 - kad mi neko obeća "opasno", očekujem da svoju riječ i održi! Ako "časna trolovska" više ne važi, onda kuda ovaj svijet ide?! A, interesantno je kako svi misle da znaju nečiji uzrast i kao da je to relevantno za bilo šta - stari narod je ovo nazivao "crvenom haringom", što je, gle čuda, još jedna u nizu logičkih pogrešaka! Oh, well...

A, naravno da imamo skriveni cilj za prikupljenja email adresa! Svi koji su na to pristali, zapravo su, a da nisu ni svjesni, pošto je bilo vrlo sitnim slovima ispisano, pristali da im izvadimo po jedan unutrašnji organ po našoj želji i ekipa je na terenu as we speak. Gručo, pošto veli da je ispunio više puta, ostaće vjerovatno bez komplet utrobe, ali kada je neko Dilanov asistent, to valjda ide u opis posla, pa nije big deal!

U svakom slučaju, reklamiranje putem emaila je sooo 1990s - trgovina unutrašnjim organima je aktuelne! Uostalom, Facebook > email spam za bilo kakvo reklamiranje, da nam je reklama bila cilj, to je info koji bismo tražili, zar ne? Ali neee, zli mi, zatražili smo da na nam ISPITANICU KOJI TO ŽELE ostave email da im pošaljemo NJIHOVE REZULTATE - dijabolično!!! :twisted:

Stipan

Nedostaju ti grubosti? O bože, stvar je ovde, izgleda, izmakla kontroli...

Clansman

Fino sam upozorio, ali standardi neargumentovanog naklapanja i trolovanja opadaju, pa nemam izbora...

Unazađeni ste!

Stipan

Nema tu ničeg neargumentovanog.
Potreba za ispisivanjem rolni i rolni teksta, javno ispoljena molba da budeš ponižavan, potajno uživanje u nakaznim sličicama...
Zaključak je nedvosmislen - tvoje psihofizičko stanje je u sve gorem i gorem stanju.

Clansman

There is an "ass" in "assume" for a reason. Nop, ne valja, nije dovoljno "opasno", mogao bi još jedan trolling lvl da sleti! Očekivao sam više od "divljeg pseta", bar neku psovku, da ljudi ne pomisle da su one epizode bile izolovan slučaj...

A, za razumne, ovo:

Quote from: Meho Krljic on 02-09-2013, 10:36:18

Ugly MF

Hehe, Clansman, ti mislis da su ovi sto ih je Meho napomenuo inspirativni?
Da vidis tek Lonija! Jooooj, steta sto njega nema ovde.

Nego, da te i ja malo 'trolujem" i offtopikujem, naime,
tema za istrazivanje ti je malo ...nedovoljno zanimljiva... :)

Moja darling beloved vajf ,koja radi kao klinicki psiholog,
je danas dosla kuci nakon sto je zavrsila komisiju za vozace, sva zblajzana.

Dosli omladinci po uverenje za vozacke dozvole, oko podneva , dvojica i to PIJANI!
..kazu oni samo po jednu uz dorucak, a do podne....

Daklem , lucidnost naseg naroda/omladine, daleeeko zanimljivija od horrora....

Stipan

Naravno da mu je tema nezanimljiva. Od nezanimljivog klinca, nezanimljiva i tema...

Clansman

Quote from: Ugly MF on 02-09-2013, 19:17:24
Hehe, Clansman, ti mislis da su ovi sto ih je Meho napomenuo inspirativni?
Da vidis tek Lonija! Jooooj, steta sto njega nema ovde.

Ne znam stvarno čovjeka, mogu samo da vjerujem na riječ. :|

Quote from: Ugly MF on 02-09-2013, 19:17:24
Nego, da te i ja malo 'trolujem" i offtopikujem, naime,
tema za istrazivanje ti je malo ...nedovoljno zanimljiva... :)

Moja darling beloved vajf ,koja radi kao klinicki psiholog,
je danas dosla kuci nakon sto je zavrsila komisiju za vozace, sva zblajzana.

Dosli omladinci po uverenje za vozacke dozvole, oko podneva , dvojica i to PIJANI!
..kazu oni samo po jednu uz dorucak, a do podne....

Daklem , lucidnost naseg naroda/omladine, daleeeko zanimljivija od horrora....

Samo naprijed, nemam ništa protiv "kvalitetnog trollinga", dok god je "u dobrom duhu"!  xjap Prvo, pozdrav dragoj, bez ikakvih "skrivenih motiva"! Drugo - pa, slažem se lol! Zapravo, horor svakodnevnice je toliko kompleksniji i opasniji, da nam nije ni padalo na pamet da se "uhvatimo u koštac" s tim stvarima, jer se ne osjećamo doraslim, pa jedino smijemo da "čačkamo" po ovim "fiktivnim" hororima.

Šalu na stranu, ovo je dosta specifična tema, ali je zaista loše obrađena, dijelom i zbog toga što nije "mainstream" interesantna. Zato i radimo sve to potpuno volonterski i iz čiste ljubavi. Daleko od toga da je to jedina stvar koju radimo (recimo, obrazovanje djece s posebnim potrebama je jedna isto vrlo teška tema kojom se ja malo detaljnije profesionalno bavim; opismenjavanje isto itd; iako, moram priznati, u posljednje vrijeme se mahom bavim scijentometrijom).

Bilo kako bilo, to angdota s pijanim klincima me asocirala na tipične racionalizacije koje alkoholičari inače koriste. Ono, u stilu: "Ustanem ja, hladno, trgnem 1-2 da se razbudim i zagrijem. Odem to frižidera, sve nekakvi ostaci hrane od juče, ništa mi se ne jede, ali doručak je važan, moram jesti, pa hajde, trgnem 1-2 za apetit! Poslije doručka, valja popiti 1-2 za probavu, pa šta ću?! Odem na posao, kad tamo kolega dobio unuče, pa donio neku žutu, dobra k'o dobar dan, a i mora se, red je! Krenem da radim, ali nešto mi stalno zima, počnu ruke da mi drhte, a neće gazda da sredi grijanje, ne vrijedi budali govoriti - srećom, pa ostalo malo one žute, ruke se pozlatile onom ko je ispeče!" Itd. itd. itd. Ni ručak nije, a pola flaše je otišlo... Što je najgore, ne karikiram uopšte, ovakve priče su više-manje klasika, supruga će to vjerovatno takođe znati. I to su, zapravo, strašne stvari... To što je bilo ko "pijan prije ručka" je grozno, a još je gore kad je o klincima riječ. Međutim, kakvi sve roditelji odgajaju djecu, štaje drugo i za očekivati?! Dakle, prihvatam opasku (čak nije ni trolling, a samo uslovo je i off-topic, jer horor je horor), ali horor svakodnevnice je "beyond my pay grade"!  :x

Clansman

Quote from: Stipan on 02-09-2013, 19:26:40
Naravno da mu je tema nezanimljiva. Od nezanimljivog klinca, nezanimljiva i tema...

Govori neko sa jednim od najvećih brojeva postova na topicu. Hmm, koji komentar bi na to bio prikladan, pitam se baš...

Stipan

I mislio sam da ćeš ostati bez komentara. Nemaš ti muda, mališa...

Clansman