• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ONLINE Čudna knjižara

Started by Boban, 20-08-2013, 18:27:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

1. septembra startuje ONLINE PRODAVNICA Čudna knjižara u novom ruhu: mogućnosti pretraživanja, sortiranja i svih ostalih pogodnosti osim plaćanja karticama.

Postavlja se jedinstvena cena poštarine od 100 dinara za pošiljku, bez obzira koliko knjiga se naručuje i koliko zaista košta slanje. Ovaj princip je već uveden i za dosadašnju verziju Čudne knjižare.

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

lilit

kako se plaća kad ne može karticom?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Boban

Boban

Da li ima zainteresovanih pojedinaca koji bi malo testirali ovu radnu verziju prodavnice?

smrklja

Truba

plaća li se to i zašto ne
kolko je minimum za potrošit  8)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

ss90

Moze daj linkic za probavanje.

Boban

koji si sad pa ti; registrovan pre 5 godina i tek te ova akcija potakla da se pokreneš?

hidden

To se zove motivisanje volontera.

Nego, sta podrazumevas pod testiranjem?

Boban

Za testiranje se javilo dovoljno ljudi; biće kasnije i testiranje naživo.

Imam jedno pitanje/dilemu/trilemu: na sajtu imam nove knjige, zatim nekorišćene knjige ali stare i po 20 godina i polovne knjige u raznim stanjima očuvanosti.
E, sad, to treba nekako klasifikovati u opciji "očuvanost" ali nisam zadovoljan nijednom kombinacijom koju sam domislio, a i nigde ne uspevam da pronađem model koji bismo prisvojili, jer većina sličnih sajtova barata samo sa novim knjigama, a ovi koji imaju polovne, imaju opisne vrlo neprecizne metode.
Da li je neko negde na nekom sajtu video rešenje koje bi podelio s nama?

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Boban

Super je ova srednja proširena podela; trebalo bi nekog da zaposlim da razvrsta sve naslove po zadatim kriterijumima.

Josephine

E, a kad bi znao koliko su knjige ovde skupe... čak i po ovdašnjim standardima. Valjda zato što ih gotovo niko ne čita, pa su i skupe za štampanje/uvoz... Primera radi, džepnu sam knjižicu "A room of one's own"  platila 10 evra. U brzini nisam ponela nijednu knjigu, samo časopis ZS20. I sad čkiljim sa Kindle-a, a ne volim da čitam sa njega. Doživljaj nije isti. Morao bi da imaš opciju plaćanja karticom i slanja knjiga u inostranstvo.

Bio bi ovde raj za tebe (tvoju firmu)...

Mica Milovanovic

U principu na domaćim aukcijskim sajtovima naglašavaju se samo veće mane knjiga.
Ne znam da li je neophodno razvrstavanje po strogim kriterijuma kakva važe napolju. Naravno da bi bilo super da
možeš to da uvedeš, ali po meni je mnogo važnije da se kod svake knjige nalazi neki tekst koji bi privukao kupce, sa ključnim rečima
po kojima je moguće pretraživanje.

Ja vrlo često pretražujem aukcijske sajtove za knjige i to smatram gotovo neophodnim, jer u protivnom
lako može da se desi da mi knjiga promakne.

Evo mog "konjarskog" primera - da na sajtu stoji samo ime pisca i naziv knjige
"Jugoslovenski turf" ja je nikada ne bih našao...

Zato je dobro da za svaku knjigu baš daš neku rečenicu gde bi, na primer,
za Pavane, stajalo da je alternativna istorija, da je u pitanju engleski pisac, itd.

Dobra priprema mnogo znači za prodaju knjige...

Možda bih sutra mogao da odvojim malo vremena za testiranje, ako ti je sajt u nekom stanju koji bi to omogućavao...
Mica

HAL

Quote from: Boban on 26-08-2013, 01:17:00
Super je ova srednja proširena podela; trebalo bi nekog da zaposlim da razvrsta sve naslove po zadatim kriterijumima.
pick me, pick me  :mrgreen:

Dr00d

Quote from: Mica Milovanovic on 26-08-2013, 21:27:38
U principu na domaćim aukcijskim sajtovima naglašavaju se samo veće mane knjiga.

Baš to. A najgore mi je kad ne stave ni adekvatnu sliku, nego ubace sken naslovne strane is kog apsolutno ništa ne možeš da zaključiš o stanju knjige.

Quote from: Mica Milovanovic on 26-08-2013, 21:27:38
Ja vrlo često pretražujem aukcijske sajtove za knjige i to smatram gotovo neophodnim, jer u protivnom
lako može da se desi da mi knjiga promakne.

Na to tek ne obraćaju pažnju. Često u opisu bude samo naslov i autor. I naravno kilometarski uslovi saradnje  :)
There's no saint like a reformed sinner.

Mo

jel pocela online knjizara s radom?

Boban

Noćas će, s tim da je sve još uvek u radnoj fazi i danima će se doterivati.

Boban

hm... prebačeno je, naravno radna poluverzija, ali svi tekstovi u opisu svih knjiga su nestali.

tomat

jel za sada moguće samo uplatnicom platiti knjige?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

tomat

a kako da kompletiram porudžbinu ako bi da platim kešom?

zakk

Očigledno, mora solarno :/
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

tomat

ok to, nego kada ja dođem do poslednjeg koraka poručivanja, on mi kaže da izaberem način plaćanja, a nudi mi samo plaćanje uplatnicom, pa ne znam da li može, recimo, pouzećem, ako već ide u kešu?

meni nije problem ni lično da preuzmem, pošto sam iz Beograda, ali Boban ume da bude neuhvatljiv, pa reko da probam ovako elektronski.

Mica Milovanovic

Imaš među domaćim romanima dosta domaćih zbirki priča...
Mica

zakk

Ulogovao sam se i pogledao kako ovo izgleda, izgleda da solarno za sada mora telefonom...

Boban

radna verzija i to razorena već dva puta greškama u koracima. Ali radimo na popravljanju i usavršavanju.

Da, predviđeno je samo uplatnicom, a oni koji bi kešom u samoj knjižari, kao i dosad, neka to rade kao i dosad... zovu telefonom, dogovore se i eto... U suštini nema svrhe poručivati ONLINE ako se želi doći i uzeti lično. Onda sajt služi samo kao podsetnik. A ako se neko brine da će poslednji primerak nestati, neka popuni sve do kraja i time rezerviše primerak za sebe, a posle ga uzme lično plativši 100 dinara manje zbog nemanja poštarine.

дејан

...barcode never lies
FLA

Boban

Truba

nema Sirius B
a vidio sam na slikama da ima
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truba

sad je kasno do sljedećeg mjeseca a imao sam 25 marki na raposlaganju

kupio almanah fantastike 4 i 5

Truba

Pokusavam preko mog dilera naručiti gomilu knjiga
medjutim nema Simonsovog OLIMPA u ponudi

ima li kakva ponuda ispod stola?

Boban

Jedan moj ortak svakog meseca ide za Sarajevo i ostaje tu 15 dana, to će trajati mesecima još, eto prilike da pregovaraš sa mnom oko svega toga.

Truba

Imam vec dilera ...prava knjizara...oni imaju nekog u beogradu...nema potrebe
Formiram cijene samo pitam za olimp
Da zaokruzim sumu

Boban

Dobro, nemoj da plačeš posle da nešto ne možeš da dobaviš...

Truba

Znaci nema olimp u ponudi?

Boban

mogu da nabavim... koliko si spreman da platiš?

Truba

Boban

Danas mi bio čovek u knjižari, iz Sarajeva, dakle potpuno drugi, ne onaj moj ortak, pazario neke knjige i kaže da svakog meseca dolazi po jednom u Beograd, voli i kupuje knjige, eto, s takvim ljudima treba da se povežeš a ne da daješ žbirovima procenat na nabavku.

Truba