• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Feministički kutak

Started by Josephine, 14-09-2013, 01:42:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Krsta Klatić Klaja

Quote from: mac on 28-10-2022, 13:26:05
kritična masa ljudi smatra da je nepravedno da samo žene ispaštaju zbog potrebe civilizacije za kontinualnim postojanjem

ne kontam, koja kritična masa to "smatra"?

btw, nisu to lego kocke nego ljudi. Ja ne mogu da rađam i samim tim ne mogu da ispunim potrebu civilizacije za novom generacijom čovječanstva. Žene ne mogu baš rudari da budu, i generalno ih niko ne tura u opasna zanimanja, a ta zanimanja su fundamentalna za opstanak civilizacije.

samim tim ne vidim kako to žene više ispaštaju, prvo, jer mi ispaštamo na različite načine jer smo različiti, drugo, što civilizacija ne može da opstane ni bez jednih ni bez drugih

nego smo mi došli do tačke kada ljudi ni ne kontaju šta je u srži funkcionisanja civilizacije, Adorno je to vrlo jednostavno rekao - žrtva. Ko nije spreman da se žrtvuje, a to se odnosi i na žene i na muškarce u svojim sferama, taj se i ne bori za civilizaciju.

I naravno, biće zamijenjen drugom civilizacijom. Sigurno neće na planetarnom nivou neko da brine što neko odbija žrtvu, jer onaj koji je odbija u suštini odbija nastavak sopstvene civilizacije. I to je u redu, civilizacije nastaju i nestaju, naša je krenula u tom pravcu i biće drugih da nadomjeste njeno nestajanje.

Uostalom, kad propadne neoliberalizam možda se pojavi komunizam.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Krsta Klatić Klaja

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

ridiculus

https://youtu.be/OCbyZlI1aLQ

Što bi Amerikanci rekli, oldie but goodie.
Dok ima smrti, ima i nade.

mac

Taman sam hteo da postavim ovu Karmilu Palju na pijedestal, kad vidim na Vikipediji da ne veruje u ubrzano zagrevanje Zemlje (tj. klimatske promene). Tja, niko nije savršen. Protivi se i afirmativnoj akciji, iako skrajnute manjine nemaju šanse u poštenoj utakmici sa vladajućom većinom. Nije glasala za Klintonovu protiv Trampa. Pa ona je ruski agent!

Krsta Klatić Klaja

i druži se s Džordanom Pitersonom

pa mene niko ne sluša, ne prati, ne čita, cccc

dark horse

U klimatske promene nije verovao ni pokojni Dejvid Belami, tj. tvrdio je da se ne dešava ništa što se nije dešavalo stotinama hiljada godina unazad.

Više verujem Belamiju koji je lično obišao celu planetu, gledao lično šta se otapa i gde i nije imao interesa da do smrti ponavlja nešto u šta nije verovao nego ikome danas.

Zbog skrajnutih manjina smo svi skrajnuti. Nemamo 30 života da se svi skrajnuti izređaju na tronu.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

mac

Autoritet ti je jedna osoba koju si gledao kao dete, ali koja nije stručnjak na temu o kojoj je reč, a autoritet ti nisu hiljade drugih stručnjaka na temu, ali kojima ni ime ne znaš. Imaš grešku u logičkom rasuđivanju.

A nije istina ni drugi tvoj iskaz. Skrajnute manjine nisu postavljene na tron, tamo gde se afirmativna akcija poštuje. Ova akcija se i ne sprovodi preterano u Srbiji, pa ne znam što si se našao pogođen tom idejom.

dark horse

Sve je podjednako naduvano, i ti izveštaji o zlostavljanju žena koje su digle feminizam na nivo kolektivne histerije, kao i izveštaji o klimatskim promenama. Sve to se zajedno naduvava još od 60tih godina, pa eto nekako nismo još pomrli u klimatskoj apokalipsi. Dejvid Belami naravno da je gledao lično glečere i povlačenje leda na polovima pa mu je bilo smešno koliko se naduvava od hiljada stručnjaka po kabinetima kojima ni ti ime ne znaš. A ni ne treba da znaš, jer su nebitni.

Skrajnute manjine se postavljaju na tron, i tako uvodi bezakonje koji pogoduje lakom upravljanju društva povlašćenih i manipulaciji. Imam primere u stvarnom životu, naravno, ali ne bih na forumu.

mac

Dejvid Belami je taj koji je nebitan. Gledao glečere? Ljudske klimatske promene počinju sa industrijskom revolucijom i masovnim iskopavanjem uglja. Belami tada nije bio na umu svom pradedi-vraču. Ništa on ne može da zaključi pukim gledanjem glečera. Njemu je to sve normalno jer je rođen u sred slike koju gleda.

dark horse

Quote from: mac on 04-11-2022, 17:00:55
Ništa on ne može da zaključi pukim gledanjem glečera. Njemu je to sve normalno jer je rođen u sred slike koju gleda.

A kako se može zaključiti? Šta je tebi toliko nenormalno? Imaš oštre zime, imaš blage zime, imaš topla leta, imaš blaga leta.

Ljudi prave paniku kadgod je neko malo jače leto ili oštrija zima, pa se posle par godina zaboravi. Histerija, kao i sve ostalo.

Te histerije izazvane vremenom imao si i recimo kod asteka, pa nije bilo industrijske revolucije i masovnog iskopavanja uglja.

Ne kažem da ne postoje ljudski izazvane klimatske promene, samo im se pridaje prevelik značaj, tj. to jedan od vodećih propagandnih mehanizama za izvlačenje novca.

mac

Nekad sam mislio da će sebični ljudi doneti propast civilizaciji, ali sad više naginjem egocentričnima. Ljudi mere temperature, mere godove, mere svašta nešto po svim uglovima planete Zemlje, skupljaju podatke, sistematizuju, i onda proučavaju, izvlače grafike, zaključke, predviđanja, koja se potom uglavnom ostvaruju. I onda egocentrista kaže "imaš oštre zime, imaš blage zime, u čemu je problem". Pa da, nije problem u klimatskim promenama, rešićemo i to nekako, ali šta da radimo sa egocentristom? To je pravo pitanje.

Normalna sebična osoba zna kada sme da bude sebična, a kada joj to nije u interesu. Ima meru, samo kraducka, što bi rekao Velja Ilić. Egocentrična osoba je svima egocentrična, jer smatra da je to normalno, čak i da je najbolje da sve bude po njihovom. Ipak su oni centar sveta. Kad čovek pođe od egocentrizma i primeni logiku onda tu nema "malo".

dark horse

Bitno je da sam ja kod tebe evoluirao od sebičnog do egocentričnog, a to što mi nisi odgovorio na pitanje šta je tebi nenormalno nije ni važno. Bitno je da neki ljudi proučavaju i izučavaju grafike, i to u zadnjih sto, ili par stotina godina, a pre toga podataka nema, ili se izvlače posredno, pa ti veruj tim graficima i tim zaključcima, šta da ti kažem. To je isto kao da veruješ u Ajnštajnovu teoriju relativnosti, mož da bidne, a možda su i u šumi.

Ja ću i dalje Belamiju koji je gledao otapanje glečera u zadnjih 50 i više godina i koji tvrdi da nije primetio ništa vredno histerije. I to otapanje glečera je isto stvar sa kojom se muti po novinama i člancima, krunski dokaz tih zaključaka sa grafikonima.

mac

Prave se planovi da se veliki gradovi poput Njujorka zaštite masivnim "Pacific Rim" zidovima, jer su poplave učestalile, i koče podzemni saobraćaj. Ljudi napuštaju Majami, jer tu nikakvi zidovi ne mogu da pomognu. Ali ti samo gledaj u glečere.

dark horse

Evo mac, i moj podrum prepun podzemnih voda. Zamisli, ljudske građevine se vremenom raspadaju, a priroda dolazi po svoje.

Neki kažu da je i Stari Rim tačno tako propao.

Globalno zagrevanje potvrđeno.  xrofl

mac

Egocentrista. Ili Srbenda, izađe na isto.

dark horse

Zgrada u kojoj živim podignuta je pre više od 80 godina. Tad se ni moji nisu još rodili, kamoli ja, al dobro.

Dobro je da ti nisi Srbenda već fanatični globalista koji veruje da su žene ugrožene iako mu Hristina Hof Sumers nacrta da je mit da je bar jedna od pet studentkinja silovana. I da je prava brojka jedna u 52, što je mnogo ali nije za globalističku histeriju o ugroženosti manjina. I za druga potpuno izmišljena tupljenja kojima smo svakodnevno izloženi do lobotomije.

https://www.youtube.com/watch?v=TZrzCAuiw7w

ridiculus

Quote from: mac on 04-11-2022, 15:56:28
Taman sam hteo da postavim ovu Karmilu Palju na pijedestal, kad vidim na Vikipediji da ne veruje u ubrzano zagrevanje Zemlje (tj. klimatske promene). Tja, niko nije savršen. Protivi se i afirmativnoj akciji, iako skrajnute manjine nemaju šanse u poštenoj utakmici sa vladajućom većinom. Nije glasala za Klintonovu protiv Trampa. Pa ona je ruski agent!

Kamila je meni poznata iz sasvim drugih izvora. Ne mislim na Wikipediju (mada i to, to, TO!) već u odnosu na Petersona i feminizam i politiku i ostalo pomenuto. Kultura i umetnost su njene oblasti. Mislim na Sexual Personae, knjigu koja se 20 godina mučila da nađe izdavača; na psihodeliju 1960-ih; na fascinaciju Oscarom Wildeom; na mentorstvo Harolda Blooma, s kojim se slaže po pitanju psihoanalize; na suprotstavljanje psiho-modernizmu, ovaj, htedoh reći "post-modernizmu".

Pisala je i za Salon. Oduvek bila protiv Hilari Klinton, jašta. Parafraziram: "Kako da podržavam nekog ko nema sopstveno mišljenje dok ne proveri ankete?"
Dok ima smrti, ima i nade.

dark horse

Krsta Klatić Klaja

dark horse

Amin. Godina kad je muškarcima došlo iz dupeta u glavu.

Pre neki dan pita komšinica, mene kao upravnika zgrade, zašto ne zovem tu i tu iz tog i tog razloga. Kažem, neću, ne pada mi napamet. Ona se zapanji pita zašto, je li sam dobar sa njom. Kažem, jesam dobar kao sa svim ostalima, ali je žensko, pa ne bih.

Komšinica: "Pa zar muškarci i žene nisu ravnopravni?"

Ja (kao iz topa, ali očigledno u šoku što me tako nešto uopšte pita): "Više nisu"

Pokida se žena od smeha i onako iskreno od srca me zagrli.  :lol:

Dybuk

...And then everyone clapped.

džin tonik

a i sto bi zvao, ta i ta o tom i tom razlogu sve je vec rekla preko medija...

,,Nikad ne spuštam cenu, makar sedela kod kuće mesec dana i jela dvopek"

dark horse

dark horse

dark horse

Žene zbog odluka feminiskinja žive kraće

QuoteŽene imaju manju šansu da prežive zastoj srca: Razlozi poražavajući
Prolaznici sporije pružaju oživljavanje ženama, a (neverovatni) razlozi oklevanja često nadvladaju potrebu za brzim delovanjem čak i kada postoji situacija na život i smrt.

Reanimacija u javnosti još uvek je retka, javlja se u samo oko 37 odsto svih srčanih događaja koji se događaju na javnim lokacijama, ali reanimacija je ključna tehnika spašavanja života pa šokantno deluje podatak da pol ima značajnu ulogu u odluci prolaznika koji svedoči nemilom događaju o tome hoće li reanimirati osobu.

Naime, žene imaju nižu stopu preživljavanja od iznenadnog srčanog zastoja, delom i zato što prolaznici sporije pružaju oživljavanje ženama nego muškarcima, prema studiji Evropskog kardiološkog društva (ESCAPE-NET) objavljenoj ove nedelje.

Studija je pokazala da je oko 45 odsto muškaraca koji su pretrpeli srčani zastoj u javnosti dobilo reanimaciju, dok je za žene taj procenat bio 39 odsto. Studija je takođe pokazala da muškarci imaju 23 odsto veću verovatnoću da će preživeti. Kao razlog nepružanja pomoći ženama najviše se navodi nelagoda od dodirivanja ženskih grudi i strah od loma grudnog koša ili nanošenja fizičkih povreda.

Sprečiti prolaznike da daju spasonosnu reanimaciju ženi u srčanom zastoju može i to što im je neugodno da uklone odeću s nepoznate žene kako bi imali bolji pristup mestu gde treba masirati, ali, kako je pokazala studija, i strah od kasnijeg optuživanja za seksualno zlostavljanje.

QuoteŠta je tu neverovatno? Toksični feminizam stvorio je klimu u kojoj muškarcima ne pada na pamet da dodirnu nepoznatu ženu jer znaju da sledi hapšenje, tužbe, suđenje i zatvor.
(kzen, 8. januar 2023 19:03)
Preporučujem(+286) Ne preporučujem (-63)

dark horse

NAPUSTILA GA JE ŽENA, A ONDA JE OSVOJIO 71 MILION EVRA NA LUTRIJI! Njena reakcija nakon toga je šokantna!

QuoteŽena se nije pokajala
Brak Ejda i Suzane raspao se 18 meseci pre njegovog dobitka, a da nije, ona bi imala pravo na polovinu njegovog bogatstva. Sada njena majka tvrdi da se Suzana ipak nije pokajala što je stavila tačku na brak, iako je posle razvoda morala da radi dva posla kako bi preživela.

- Moja ćerka je godinama bila nesrećna u braku sa Ejdom. Jadnica je trpela njegove hirove i čoveka koji je jako sebičan. Nikada nije hteo da joj pomogne oko bilo čega u kući ili bašti, nije hteo čak ni da prošeta njihove pse. Dugo je sve to trpela, a onda joj je prekipelo i ostavila ga je. Međutim, i nakon razvoda morala je svakog dana da svraća u njihov bivši zajednički dom kako bi izvela pse u šetnju. Nema tih para zbog kojih bi se ona njemu vratila – ispričala je Suzanina majka.

U razgovoru sa novinarima ni u jednom trenutku nije pomenuo da bi bar delić novca mogao da da bivšoj ženi. Na pitanje na šta će potrošiti dobitak na lutriji Ejd je otkrio da želi da kupi novu kuću sa bazenom, džakuzijem i da će angažovati poslugu koja će brinuti o njemu. Planira i da ide na luksuzna putovanja, da prisustvuje sportskim događajima, a sigurno će kupiti i četiri nova automobila.

mac

Samohrani otac i majka

Krsta Klatić Klaja

Sagita nema topik o boksu, kamoli ženskom boksu

sad na Areni ide Jelena Janićijević za wbo titulu protiv neke Španjolke

au brate kako se žene mlate

misim nemaju snage za nokaut al se tepaju žestoko, hematomi i krv na sve strane

Krsta Klatić Klaja

Krsta Klatić Klaja

Meho Krljic

Evo malo kvalitetnog štiva za danas:

Iza muškaraca

Pravni položaj žena bio je uređen građanskim zakonikom. Tačke koje su se odnosile na položaj žena bio je na snazi, nepromenjen, ravno sto godina. Dakle, on je usvojen 1844, što je relativno rano za Evropu, ali su te tačke ostale nepromenjene do 1945. godine kada je ih je izmenila nova socijalistička vlast. Dakle, sto najdinamičnijih godina u razvoju sveta. Ove koleginice su ukazale na to da su razne odredbe građanskog zakonika više puta menjane za tih sto godina, ali ove o položaju žena ne.

Tu je najzanimljiviji položaj udatih žena, koje se nalaze u grupi maloletnih lica. Kaže se: 'Maloletnim se upodobljavaju i svi koji ne mogu ili kojima je zabranjeno sopstvenim imanjem rukovati. Takvi su svi s uma lišeni, raspikuće sudom oglašene, propalice, prezaduženici kojih je imanje pod stecište potpalo, udate žene za života muževljeva'. Dakle, udate žene su na poslednjem mestu i spadaju u tu ekipu koju zakon precizno definiše kao vrlo problematične ljude.

Sve drugo proističe iz ovog člana. To je značilo da žene ne mogu biti svedoci za utvrđivanje testamenta, ne mogu biti staratelji, ne mogu da prime poklon bez odobrenja muža, kao ni da se školuju i da rade bez muževljeve saglasnosti.

Al nekako na kraju, jelte, došli komunisti i unazadili nas...

džin tonik

Sever objavila kako izgledaju pripreme za '8. mart'; ispisivanje vulgarnih transparenata 'nadgledao' – Tito

QuoteMaja Sever, predsjednica Sindikata novinara Hrvatske i novinarka HTV-a na svojim je društvenim mrežama objavila kako teku pripreme za Noćni marš koji povodom "8. marta" organiziraju lijeve feminističke udruge u Zagrebu. U prostoriji u kojoj se u pozadini vidi Titova slika, mladi aktivisti ispisuju transparente poput 'Odj... od njenih sisa', 'Kontra braku, kontra sili' ili pak 'Skini mi se s ku...'.

Sever je prije nekoliko dana na Twitteru objavila fotografije s pripreme za Noćni marš. Mladi aktivisti s Titovom slikom u pozadini oslikavaju transparente za, kako Sever kaže, 8. mart. Ova radionica odvijala se u prostorijama u Ulici Pavla Hatza 16 u Zagrebu gdje sjedište ima nekoliko kriptokomunističkih udruga poput Mreže antifašistkinja Zagreba i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske.

"Ništa ne kaže ravnopravnost i sloboda više od slika totalitarističkih vođa (Tito)", stoji u jednom komentaru ispod objave. Jedan komentator pita se je li Tito organizator, a postavlja se i pitanje može li bez "vulgarnosti i prostakluka".

"Čemu vulgarnost? Pa žene nisu samo sise i vagina..... Takav način izražavanja ne respektira žene. To je prostački jezik ulice", poručuje se Sever u komentaru ispod objavljenih fotografija.

Netko je ironično primijetio i da je riječ o "čistoj transfobiji". "Kakva žena u 21 stoljeću", pita se komentator s obzirom na to da organizatori Noćnog marša podržavaju i rodnu ideologiju koja omogućuje muškarcima da se definiraju kao žene ili nekim od desetaka izmišljenih rodova. "Ovaj Odj... od njenih sisa, to je sad već kategorija transfobije ili?", dodaje drugi komentator.

Korisnik Felix izruguje se forsiranoj jednakosti i poručuje: Povećanje kvota u teškim industrijama! Najmanje žena je zastupljeno na tim patrijarhalnim radnim mjestima!

Predsjednica Sindikata novinara Hrvatske s pripremama za "8. mart" pohvalila se i videom na TikToku. Uz glazbenu pozadinu uz "Bella ciao", vidimo i ostale "kreativne" poruke na transparentima za Dan žena poput "Štrajk migrantkinja", "Tebi seansa, meni renesansa", "Kapitalizam ubija žene", "Marš – moje misto za emocije", "Glasne i borbene" i već  spomenute vulgarne poruke.

Sever i na službenim internetskim stranicama sindikata kojem je na čelu poziva i na "konferenciju za novinare koja će se održati u srijedu 8. marta " u Novinarskom domu.

"Pridružujemo se akciji Kolektiva Faktiv i pozivamo na sindikalnu akciju, na ženski štrajk. Pozivamo vas da ovog Osmog marta u podne na deset minuta jednostavno stanete, na deset minuta prestanete raditi i na taj način da zajedno upozorimo na lošiji položaj žena u našem društvu. Molimo vas i da fotografirate te objavite na društvenim mrežama uz hashtag #ženskištrajk2023", piše u objavi na stranicama Sindikata novinara Hrvatske.

Sever kaže da se sindikat pridružuje "Noćnom maršu za Osmi mart koji u Zagrebu kreće s Trga žrtava fašizma 8. 3. u 18 sati, u Osijeku s Trga Ante Starčevića u 19 sati, a u Rijeci u 17 sati na Kontu".

"Naš rad, naše zdravlje, naši domovi i naši životi politička su pitanja, a odgovornost da živimo bez straha uzimamo u svoje ruke. Mizoginistima, klečateljima, obiteljašima i transfobima poručujemo: nećete nas prestrašiti, nećete nas ušutkati! Vaše prijetnje motivacija su nam da budemo još glasnije, solidarnije i odvažnije. Odustajanje nije opcija – svakim danom sve više žena diže glas, staje uz drugarice i bore se zajedno. Svaki 8. mart brojimo novi marš i znamo da su pred nama godine borbe i sati rada, ali feministički štrajk te je borbe vrijedan", kažu "drugarice iz kolektiva Faktiv".

tu su i bizarni nastupi ljudskog otpada, t.j. jugokomunista zavnoh-asa zalutalih van prostora i vremena, no zato uhljebljenima u svim institucijama.
sad moram bar kratko baciti pogled na prave zene, da izbacim te gluparije iz glave: 
https://www.youtube.com/watch?v=LMECIn6xrB8&t=211s

je-bo-te, rekle bi babe. imali smo ozbiljne, prave zene jos prije 1000 godina, cak i lijepe i zenstvene, a sad se nasli neki obicni umobolnici "oslobadjati" zene od zena, mozga i pameti i kako vec i sta. sve to kod nas umjesto u odvratnom arapskom svijetu, islamskom. dobro, jasno, arapi nisu cicije, kapne tu koji cvonjak za jugokomunisticki ljudski otpad.

džin tonik

Analiza transparenata i poruka Marša: Puno licemjerja, malo pameti...

vrlo zabavan clanak.
gledam te parole, "sindikat zena protiv kretena", "doli brak"... i sl. i ne mogu se oteti dojmu da je ovo neki zesci oblik autoagresije. :cry: mislim, zasto bih JA imao nesto protiv tih zenskih, hm, sloboda? :lol: 

da idioti koje komunisticka vrhuska redovno okuplja oko "parola" nisu pobili milijune ljudi, moralo bi se priznati da vrhuska ima fenomenalan smisao za humor. ovo je genijalno.

Truba

ajde dobro nisu sve bedevije ima i lijepih cura
njima opraštamo a hamšama kažemo no pasaran :)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

džin tonik

mda, realno, ja bih im ozakonio i "pravo na pobacaj". to je sudbina otpada, da se potamane, a ljude ne dotice ovako kad nemaju priliku ubijati nemocne. pa koja je tele, samo naprijed i bez popravnog ispita. zelis ubiti SVOJE dijete, lozu? zgodno, pa, tko sam ja da ti sudim.

mac

Pobačaj brane oni koji veruju da ljudi imaju dušu, i takođe da postoje preduslovi da ta duša pređe na sledeći nivo (u njihovom žargonu "da bude spasena"). Preduslov je da osoba mora da bude krštena. Preduslov za krštenje je da osoba mora da bude rođena.

Verujem da ako bi otkrili neku tehnologiju da fetus može da se krsti pre nego se abortira, verovatno bi i ti religiozni dušebrižnici pristali na ozakonjenje abortusa. Morali bi svetu vodu da ubrizgavaju u matericu, ili šta već.

džin tonik

ma to je previse materijalisticko shvacanje. dobro, ljudi vole malo tih obreda, zabavno je i sl., pridonosi zajednici, ali to realno nema previse veze. krstenje vamo-tamo.

elementarno imas ljude i imas otpad. ljudi ce shvatiti, imaju sve na svakom koraku, otpad nece. i to je sve, vrlo individualna stvar, nema tu nikakvih zabrana. crkva "brani". ne brani nitko, crkva savjetuje. a drzava je sekularna, tu se svi bore u skladu svojih uvjerenja i na jednoj drugoj razini.

Truba

Mac laprda o pravoslavno ateistickoj supljoj...a nema pojma o tome

Znam jebace koji su imali po 150 zena i nijednoj nisu napravili dijete jer su odgovorni ljudi a ne zivotinje
Pored svih metoda zatrudnit a ne zeli danas moze samo neodgovoran par

džin tonik

sveti petre, 150 zena, to se zove hrabrost.
ti bi prosli gore od duha svetog da nisu tako zgodna vremena, ne hara taj autoagresivni feminizam. iz kakve ludnice bi zalozili i zadnji bubreg samo za racune za kavice. :lol: 150 zena. :cry:

džin tonik

fantazija. prvo ide kata smajser, sve sa floskulom "klasne borbe", pa se istice anarhizam, odmak "od kujnje", sve da bi u istoj recenici tako stigli do zahtjeva koji se postavlja: hrana! a ne oruzje. (?!)
pa se jos i nastavlja:
pobacaj u usta! (to je ocigledno realni pravac mozga koji vodi zabavu leftarda poslije brasna od kukaca.) :cry:

ali stvarno je smijesno.

džin tonik

znaci, netko im je jadnima naslikao zenu sa smajserom preko ramena kao ideal, pa dodao - hrana! a ne oruzje. i oni teturaju i bleje tako blazeni, bez kratkog spoja u glavi, pa sta bi tu bilo nesuvislo...

ja ne mogu uskladiti cinjenicu da su ovakvi potpuni idioti pobili milijune ljudi, odricem se i ustasa i cetnika koji su si to dozvolili. tutne im neki zajebant vrhunsku glupost u ruke i oni tako teturaju gradom. to je mjerna jedinica idiota, savrseni idiotizam, to nema smisla.

džin tonik

tu je aktualno i floskula koju idiotima zajebanti s leftardskog vrha podmecu vec godinama, "stop nasilju nad rodiljama":

istu su idiotu u crvenoj majici koji prijetio "da ce se morati obracunati sa, hm, fundamentalistima" tutnuli u ruke i prije nekoliko godina. a iako partija koja okuplja te najvece kretene, poput tog idiota u crvenoj majici, zabranjuje istima da otvaraju usta, ovaj se nasao u prilici i nesto guknuti, nije odolio:

https://www.youtube.com/watch?v=DisZUUvXbjs&t=727s

na kraju je odlucio da zastupa stav da je nasilje nad rodiljama to sto se, ovaj, rodilje prisiljava da rode ili tako nekako.

kad se sve zbroji i oduzme, zanimljiva stvar: idioti nikad nece shvatiti da je crkva protiv koje se tako grcevito bore, sve na nacin da im zajebantska leftardska vrhuska tutne nesto ovako u ruke ili kaze da potrpaju dobre ljude u jame, uglavnom, da je crkva JEDINO sto stoji izmedju njih i, hm, nekih drugih ljudi koji takodjer imaju smisla za humor.

džin tonik

Prof. Vrček: Kako gomilanje hormonskih otrova iz plastike ugrožava žene i ženstvenost

QuoteMnogi znanstveni podatci pokazuju da su žene osjetljivije prema štetnomu djelovanju plastike. Neželjene posljedice kontakta ženskoga organizma s plastikom mjerljive su i prije nego što plastični otpad završi u okolišu. Moderno društvo prisiljava žene na svakodnevnu izloženost plastičnim proizvodima.
(...)

dalje nisam citao. moram prvo odluciti rasplakati li se ili nasmijati. clanak je uglavnom fantastican, mislim, ako se cita, onako, izvrnuto, uvrnuto. :cry:
https://www.youtube.com/watch?v=CPh37THvhG0

džin tonik

Holivudska zvijezda Charlize Theron odgaja sina kao djevojčicu, oblači u haljinice i obraća u ženskom rodu

Quote(...)

Charlize Theron, poznata glumica i oskarovka, bila je jedna od onih koja je već prije par godina utirala put onome što se danas zove – rodna ideologija.

Na vlastitom posvojenom djetetu.

Malog dječaka je hollywoodska 'zvijezda' odlučila odgajati kao – djevojčicu.

Međutim, fotografije posvojenog dječaka u haljinici šokirale su dio javnosti.

Popularna glumica je otkrila da već četiri godine sinčića odgaja kao da je djevojčica, i da mu se obraća u ženskom rodu, samo je to do sada krila. Kada govori o svom sinu, svjetski poznata glumica, koja je uzor mnogim mladima, govori u – ženskom rodu.

"Imala je tri godine kada mi je rekla da nije dječak. I od tada, odgajam djevojčicu, kojoj se kasnije pridružila još jedna sestra. Ja sam mama dvije divne djevojčice i želim da ih zaštitim, kako bi procvjetale," rekla je ona.

(...)

"kako bi procvjetale". :cry:

ova je negdje u rangu onih "hrvatskih" "posvojitelja" u africi. ono, sacica potpunih idiota poteze, maltretira i mrcvari djecu kontinenta koji ima 1.2 milijarde zitelja, sve uz uzlazni trend.
"da ih spasi", "da procvjetaju". ma nije jasno sta bi "jadni" bez idiota koji bi ih "posvojili" i "rascvali".
ne bih bio ovoj u kozzi kad dijete odraste i klikne mu.

nije lako, ali moramo priznati: tesko smo zakazali kao feministkinje; sto iz nezainteresiranosti, sto iz oportunizma. odvojiti se od ludnice nikako nije produktivno.

Krsta Klatić Klaja

https://twitter.com/realDailyWire/status/1664424891372941312?s=20

dostupno do ponoći (edit: 2:13 AM)

#WhatIsAWoman?

Watch the explosive documentary starring
@MattWalshBlog
FREE on Twitter for 24 hrs.

Meho Krljic

A jebote, Met Volš je baš ono što bi vi uBosni rekli "odron". Čovek je bukvalno kolekcija desničarksih klišea (ne veruje u klimacke promene, protiv je abortusa, protiv istpopolnih brakova, multikulturalizam je "neuspeli eksperiment" a anime je satanski medijum) od kojih je, verovatno neke dodao sebi samo da bi zahvatio više publike. Mislim... nije baš neki autoritet za bilo šta.