• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

The Crippled Corner

Started by crippled_avenger, 23-02-2004, 18:08:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Da li je vreme za povlacenje Crippled Avengera?

jeste
43 (44.8%)
nije
53 (55.2%)

Total Members Voted: 91

Voting closed: 23-02-2004, 18:08:34

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ugly MF

Pa ne možeš ti u zemlji de ti na vlast sede isti oni mozgovi, kao po turskim pijacama babe koje pljuju glumca jer im je neprijatelj 'sulejmana Veličansvenog'!
Ili da se organizuje da 'Kasandra' dođe iz venecuele, da mahne narodu i ode kući.
A svi je vole samo zato što je lepa?!?!?

Sreća naša te nismo mi snimali 'True Blood', pola glumaca bi završilo probodeno glogovim kolcem!

treba osnujem 'akademiju za rijaliti učesnike',
ima pare da zgrnem!

D.

Film nije zabranjen.

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Son of Man

Poenta je da će na kraju ipak dobiti pare za snimanje ovog filma jer posle ovolke kuknjave sa sviju strana to ne mož da omane. Nego nešto drugo je problem kada se radi o relativno mladim ljudima koji se bave snimanjem filmova, a to je upravo to očekivanje para od države. Ja kapiram da bi vi sve na gotovo jer državu je najlakše napaliti da kane keš i onda žurka do zore, ali da se ne bi dešavale ovakve stvari ubuduće predlažem da ko Srpski Film nađete kulturno privatne finansijere, a ne da zaviste od jbne države.

mac

Ali Srpski film možeš da prodaš celom svetu, jer krv svuda isto lipti, a ovo je ipak deluje nekako lokalnija priča. Jbg, nisam čitao scenario, a ne vredi ni da jesam, ali ako ima mnogo reči, a malo krvoliptanja, i te reči nisu na engleskom, onda to ne možeš da prodaš strancima tako lako. A ako ne možeš da prodaš strancima onda ne možeš ni da zaradiš, a to znači ni da sklopiš finansijsku konstrukciju bez pomoći države. Slaba je zarada od bioskopa (osim ako je Zona Zamfirova), nego se računa samo strimovanje, a mi to ovde ni nemamo.

lilit

Quote from: tomat on 24-09-2018, 17:38:41
evo ga i Bjela

https://www.danas.rs/kultura/bjelogrlic-neprimereni-pritisci-na-slobodu-filmskog-izrazavanja/

znači, hit.
– Odbio sam ulogu jer mi se nisu dopadali ni uloga ni njen kontekst. Savetovao Ćipraniću da promeni scenario, pitajući ga zašto meša vrh srpske policije u zločin za koji nema dokaza da je s njom povezan. Posebno zato pošto za radnju i žanr filma to uopšte nije bilo presudno. To sam isto rekao i scenaristi. Koliko znam oni su to kasnije promenili – objašnjava Bjelogrlić.
e nek je objasnio!  nas-rofl

Quote from: Ugly MF on 23-09-2018, 16:50:28Pa ne možeš ti u zemlji de ti na vlast sede isti oni mozgovi, kao po turskim pijacama babe koje pljuju glumca jer im je neprijatelj 'sulejmana Veličansvenog'!
Ili da se organizuje da 'Kasandra' dođe iz venecuele, da mahne narodu i ode kući.
A svi je vole samo zato što je lepa?!?!?

Sreća naša te nismo mi snimali 'True Blood', pola glumaca bi završilo probodeno glogovim kolcem!

treba osnujem 'akademiju za rijaliti učesnike',
ima pare da zgrnem!

agli, genije, da krenemo u biznis?  8) samo dokumentarce da snimamo.  xrofl
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Son of Man

Quote from: mac on 24-09-2018, 18:41:38
Slaba je zarada od bioskopa (osim ako je Zona Zamfirova), nego se računa samo strimovanje, a mi to ovde ni nemamo.
Pa čekaj, što bi onda država to finansirala ako to zapravo niko ni ne gleda? Kao da podrži kulturu? Pa džaba kultura ako su filmovi loši. Ne znam kakav je trebo da bude ovaj film a bogami ne znam ni ko ni kakav je reditelj kada je pristao na tolke ustupke? Kapiram ja da su to ogromni novci i da je čitav film u pitanju, ali da ti menjaš scenario jer te neko tu cima, pa jebo bi mu majku majčinu, bolje ne snimiti ništa nego menjati bilo šta. Al' jbga to je moj stav, ja nisam bio u prilici da mi tolki novac bude na dohvat ruke i da mi ga otmu sedam dana pre početka snimanja. Opet kažem jebo bi im mater na ovaj ili onaj način, jer ne mora sve da se rešava nasiljem. Pa ljudi smo iako smo...Srbi?

P.S. Pa i ljudski organi lipte i silovanje lipti, zar ne?

mac

Uve Bol je dobio pare od Nemačke da režira filmove od kojih će dugoročno Nemačka imati koristi. Nisu ni morali da budu na Nemačkom. Države to rade, klade se svojim parama na nešto što će se verovatno dugoročno isplatiti, iako sam film ne prođe dobro na blagajnama.

Crippla su sad uzeli na zub, zbog prašine koju je podigao u vezi sa dodelom sredstava za neki drugi film. I sad hoće da naprave primer od njega.

Krsta Klatić Klaja

al kako im je to u interesu kad se prašina još više diže
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Ugly MF

Pa kad kriple neće za glavne glumce uzme od mitrovića naturščike iz rijalitija, mora da popase disciplinsku...
zamišljam mitrovića kako kmeči kod vučića u kabinetu....
'neće iznajme ove moje što ih edukujem, a tolko sam uložio u njih, i svi popularni, i neće iznajme moje kamere i studija,pošalji im tamo neke tvoje Trivijalke da ih srede, kmeee'

D.

Ja, u stvari, vidim samo Kripla, Koju i još par pojedinaca kako kmeče jer im je autoritarna država cenzurisala film, pa sada, možda ne svojom krivicom, ako u obzir uzmemo sveukupno stanje u kulturi, naviknuti na državnu sisu, bukvalno zloupotrebljavaju problem zajednice i građana sa diktaturom i urušavanjem demokratije i prave kampanju u kojoj se jadaju da im je film zabranjen, mobilišući tako podršku javnosti svesno i sa namerom.

Nije zabranjen, nije fer da se javnost, koja bi dala podršku autorima filma, manipuliše neistinama i preterivanjima i nije ok da se društvo desenzibiliše na zabrane snimanja i emitovanja filmova onda kada se to još nije desilo u formalnom, pa ni u suštinskom, smislu.

Film je cenzurisan, državni konkurs je zloupotrebljen, javne funkcije su zloupotrebljene, ali film, snimanje filma, nije zabranjeno (još uvek).

Ugly MF

ovde izgleda nekoliko paralelnih svetova,,,pravi sajfaj!!!
Alternativne realnosti i svako živi u svojoj!

Ne branim ti da snimaš, samo nemoj to što si napisao ili...?

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Cecilia Payne on 25-09-2018, 05:36:32
Film je cenzurisan, državni konkurs je zloupotrebljen, javne funkcije su zloupotrebljene, ali film, snimanje filma, nije zabranjeno (još uvek).

opet ova tupi, jes tolko glupa ili šta?

Šta je npr "zabranjen film" u SFRJ?

Film koji je:
1. dobio na državnom konkursu
2. javno je bio finansiran
3. film koji je snimljen, montiran, pripremljen potpuno
4. čak film koji se emitovao po inostranim festivalima
5. film kome je sudski zabranjeno emitovanje u SFRJ
6. ili ograničeno emitovanje, pa ga je neka publika i vidjela

reći da film "nije zabranjen (još uvek)" zvuči kao da je Mezimica bolje prošla od recimo Plastičnog Isusa ili koji je već film zabranjen u SFRJ. A ono obrnuto.

Što me vraća na pitanje s početka, kako ide, jel lobotomija i dalje u toku, jes popila pilule, ajd prošetaj

ALEKSIJE D.

Film nije zabranjen, jer nije ni snimljen. Država neće da to finasira, molim lepo. Ako imate para, nađete sponzore, snimajte. Tako sam shvatio. Da je snimljeno, pa bunkerisano ili sabotirano na eki način, onda bi govorili o cenzuri. Pravo finasijera je da ono što mu se ne dopada, neće da plati. Lepo je rečeno da su pare odvojene za jednu verziju scenarija a pojavila se druga.

Krsta Klatić Klaja

propustio si par momenata u scenoslijedu... npr da država prvo prihvati da finansira, počne da finansira, krenu produkcijski proces i sve pripreme i onda se država "predomisli"...

ALEKSIJE D.

U pravu si, ali ko ne bi obrnuo ćurak kada shvati da su glavni negativci koji trguju sa šipcima iz DB-a i policija uopšte a produkcija tražila, napr. da im MUP da podršku...

mac

Ali režiser je promenio scenario, pa negativci nisu Srbi nego su postali Albanci. I to je potpisano, i svi zainteresovani se slože (osim Crippla koji bi se u odjavi pojavio pod pseudonimom), i sklopi se finansijska konstrukcija. I onda se Cripple posvađa sa tamo nekim oko nekog drugog filma. I onda se sruši konstrukcija, sama od sebe..

Znači bilo je već ranije primećeno i rešeno to pitanje oko Srba negativaca.

Krsta Klatić Klaja

pa ne bi javnost obrnula ćurak. Ono jest da ovako ispada da je ovo DB država, ali javni interes ne mora da se poklapa sa interesom MUP.

crippled_avenger

Hvala puno na rečima podrške. Kao što vidite malo sam kao Bajaga, iz fazona, "Nekad me nema po pet šest dana" ali to je zbog stresa. Ove sve pizdarije mi oduzimaju energiju, vreme i dižu pritisak. Tako da ko zna šta bi bilo da nema lepih vesti o Melu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Meho Krljic

Aubratejebote... Ova Jelena Trivan je jedno deset puta sad u Oko Magazinu rekla "Voinov". Pa mislim, da ništa drugo nije rekla, dovoljno je da se vidi taj nivo pasivne agresivnosti i da se shvati kako se ovde završavaju poslovi. Hint: ne kroz delovanje institucija. Cripple, nasuprot tome, dostojanstven i staložen pa čak ni par žaoka upućenih Trivanovoj nisu delovale zlobno.  :|

D.

Evo, u OKO Magazinu kažu da Dimitrije "Vojinov" (kako kaže iritantna oportunistkinja Jelena Trivan) sada kaže da "ako i njegov film nije zabranjen, onda je prokazan". Dakle, Dimitrije je postigao šta je hteo: vikao vuka, dospeo na RTS i u centar pažnje, pa ublažio retoriku zbog koje je dospeo u žižu javnosti, te budalom napravio i demantovao, na primer, i baticu koji gore "dokazuje" da je film zabranjen.

Hajde sada da pričamo o tome ko i zašto sebi daje za pravo da viče vuka da niko ne bi reagovao kada vuk zaista i dođe.

Meho Krljic

Ali zar ovo nije klasičan primer "zabrane bez zabrane"? Upravni odbor nije ni raspravljao o filmu jer je, magično, posle razgovora J. Trivan sa S. Cvetkovićem o kome nema pisanog traga, odjednom postignut sporazumni raskid ugovora. Plus Cvetkovića posle svega danima nema da se oglasi u javnosti.

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Cecilia Payne on 25-09-2018, 19:44:39
demantovao, na primer, i baticu koji gore "dokazuje" da je film zabranjen.

Tupa curo, nigdje nisam napisao da je film zabranjen. Ako ne razumiješ čitaj ponovo.

Naravno, ja se ovdje ni ne bavim semantikom i površnostima koje su tebi specijalitet, no suštinom, a to je da onda kad odrediš neka pravila treba i da ih se držiš.

Ti si naravno udarila full retard u oba smisla. Em nisi kritikovala pravila nego osobu, em si lupetala da ovo nije "zabranjeno još uvek", kao da je ovo bezopasnije od zabrane.

Sve u svemu, ulijećeš besmisleno i iz niskih pobuda, kao i uvijek.

D.

Quote from: Meho Krljic on 25-09-2018, 19:55:13
Ali zar ovo nije klasičan primer "zabrane bez zabrane"? Upravni odbor nije ni raspravljao o filmu jer je, magično, posle razgovora J. Trivan sa S. Cvetkovićem o kome nema pisanog traga, odjednom postignut sporazumni raskid ugovora. Plus Cvetkovića posle svega danima nema da se oglasi u javnosti.

Mislim da si dao odgovor u svom pitanju. Sporazumni raskid ugovora nije zabrana (snimanja) filma. Naravno, neobrazovana Jelena brani "pravo države da štiti svoje interese" ili tako nekako, ne shvatajući da je novac koji deli - novac građana, a ne njen, ili "državni" i time dokazuje da je Centar izvršio vid cenzure filma, ali film nije zabranjen. Raskid ugovora je legalna forma prekida saradnje; a ovde je ostvarena saradnja, pa prekinuta.

Film i dalje može da se snimi u Srbiji i može da se prikaže u Srbiji.

Kada budu stvarno zabranili film - to će mnogo drugačije da izgleda.

Meho Krljic

Ali ovo je ono kako se rezulat postiže u ovakvom sistemu koji je prezreo institucije i gde se sve odvija izvan njih. Ili misliš da je biznis ez južual danedelju dana pred početak snimanja odjednom dolazi do sporazumnog raskida ugovora?

Krsta Klatić Klaja

s kim pričaš, s pola ženom, pola poštapalicom?

ključne primjedbe kao i uvijek zaobiđe a onda dođe i lupeta o tome šta je "legalna forma prekida saradnje". Siguran sam da je nešto slično pisalo u dokumentima za slanje u Aušvic.

Hvatanje za poštapalice i šbbkbb kad bi film bio zabranjen. Pa za početak, film bi bio snimljen pa tek onda mu ograničena distribucija.

Ali koliko riba ništa ne shvata jeste što se hvata za to malo prava što je naučila negdje, i onda tom poštapalicom pokušava da sakrije da je ovdje pravni status uništen samim tim što organizacija uopšte ne poštuje pravila.

Legalna forma, pa jebote... od legalne forme do pravne države i vladavine prava je tako mali korak, mali kao pola univerzuma.

D.

Quote from: Meho Krljic on 25-09-2018, 20:30:36
Ali ovo je ono kako se rezulat postiže u ovakvom sistemu koji je prezreo institucije i gde se sve odvija izvan njih. Ili misliš da je biznis ez južual danedelju dana pred početak snimanja odjednom dolazi do sporazumnog raskida ugovora?

Ne mislim i to nigde nisam rekla, nemoj sada i ti da se služiš jezičkim manipulacijama i da mi upisuješ preoštre i prejake tvrdnje.

I ja sam rekla da živimo u urušenoj demokratiji (ergo - sistemu koji je "prezreo institucije") i da se režim koristi perfidnim metodama cenzure. Ipak, druga sredstva finansiranja postoje osim budžetskih i film je i dalje "snimljiv", ergo - nije zabranjen. Autokratski režim odbija da finansira film, ali ne zabranjuje da ga finansira neko drugi, niti zabranjuje njegovo emitovanje. Sad, što su kulturni radnici svedeni na jad i bedu koja čeka državnu crkavicu, i to je perfidna metoda države da kontroliše građane/umetnike i ograniči umetničku slobodu. Ali, umetnost je uvek razvijala u ograničavajućim uslovima. No, ima razlike između ograničenja i totalne zabrane. Ovde totalne zabrane nema.

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Cecilia Payne on 25-09-2018, 21:06:37
Ali, umetnost je uvek razvijala u ograničavajućim uslovima.

nas-rofl

:? :shock: :o :( :cry: :roll: :idea:

Meho Krljic

Evo nečeg... sličnog?

Apple rešio da uđe u biznis produkcije TV serija. Uzeo Dr. Drea da pravi seriju. Onda se predomislio jer Dreova serija treba da ima: 1) šmrkanje, 2) golotinju, 3) ispasane prangije.

A šta su očekivali??? Sapunicu koja se događa na klinici za estetski hirurgiju? Možda nisu znali da on nije stvarno doktor? Skoro da očekujem da sledećeg uzmu Professora Griffa i iznenade se da njegova serija nije o doživljajima nastavnog osoblja na nekom mirnom provincijskom koledžu.

Apple cancels Dr. Dre's TV show due to excessive sex, drugs, and violence

mac

Nešto se pitam, postoji li šansa da se Mezimica napravi bez pomoći naše države? Možda neka koprodukcija, možda s nekom ruskom privatnom kompanijom? Producent se doduše odrekao filma, pa se iz istog razlog iz kog se odrekao verovatno neće upuštati u nastavak priče, ali to je čista šteta. Možda mogu da prodaju pruču nekome van zemlje, da bar neko napravi nešto s tim..

Meho Krljic

Mislim da izlazak države iz finansiranja na ovaj način šalje jasan signal da bi ovo bilo nedobrodošlo na svakom koraku tako da... nisam siguran da bih se ja, sve i da se nađu pare, upuštao u to. Ako ti treba sva sila dozvola da ovo snimaš, a treba ti, a pokačio si se sa entitetom koji treba da ti izdaje sve te dozvole - to nije najsrećnija perspektiva.

crippled_avenger

Što se mene tiče, angažman oko filma MEZIMICA je završen. Trivanka je slomila reditelja i producenta te su oni danas na sastanku Grupacije za kinematografiju, vidno postiđeni lagali kako nikakvog pritiska nije bilo. Kako je eto neka formalna greška drakonski kažnjena. A onda je krenulo cipelarenje mene po raznim osnovama. Elem, milim da bi se Mehmet ponosio načinom kako sam se nosio u toj bici sto na jednog, makar zato jer sam pokazao neke taktike naučene u igrama koje mi je pozajmljivao za PS. U svakom slučaju, na moje citate iz SMS poruka u kojima mi govore o pretnjama, oni su ćutali. I tako. Danima je Trivanka Informeru leakovala interna dokumenta FCS kojim je stvorena lažna slika da sam ja zapravo izazvao zabranu. I ta ista dolumenta iz Informera su danas prosleđena učesnicima sastanka Grupacije. Posle dva i po sata toplog zeca sam se povukao u spomen dom. Vidim da su sročili neko saopštenje...

Meho Krljic

Pa, da, ti si tako prošao kako si prošao jer si dizao buku. Pretpostavljam da su Ćipranić i Cvetković izabrali da malko saviju kičmu i pregrizu govno da im se ne bi odjednom magično dešavalo da im lupaju banane gdegod se pojave...

D.

Quote from: Meho Krljic on 26-09-2018, 18:06:35
Mislim da izlazak države iz finansiranja na ovaj način šalje jasan signal da bi ovo bilo nedobrodošlo na svakom koraku tako da... nisam siguran da bih se ja, sve i da se nađu pare, upuštao u to. Ako ti treba sva sila dozvola da ovo snimaš, a treba ti, a pokačio si se sa entitetom koji treba da ti izdaje sve te dozvole - to nije najsrećnija perspektiva.

Kakav bot komentar.

D.

Quote from: Meho Krljic on 26-09-2018, 19:39:48
Pa, da, ti si tako prošao kako si prošao jer si dizao buku. Pretpostavljam da su Ćipranić i Cvetković izabrali da malko saviju kičmu i pregrizu govno da im se ne bi odjednom magično dešavalo da im lupaju banane gdegod se pojave...

Grow some balls ili prestani da botuješ, ne mogu da se odlučim.

crippled_avenger

35 miliona razloga zašto producent tvrdi da MEZIMICA nije zabranjena.

D.

Dakle, prestanite da kukumavčite. Film nije zabranjen, naišao je na rampu autokratskog režima. Ovo je vreme kapitalizma i tržišnih uslova. Kuka se na državne jasle samo ako nismo sigurni da bi naš kvalitet neko drugi podržao. Da li bi?

Meho Krljic

Botovi bar dobijaju sendviče, ja ovde svoju pamet nudim bez kompenzacije  :| :|

A ovaj zapisnik mnogo sitan ali nagađam da je ideja da je Trivanka podstakla raskid sa Mezimicom da bi njeni favoriti naknadno dobili pare?

Konačno, u ovoj zemlji praktično niko ne snima film bez para od države, kao i u većini evropskih zemalja tako da je okretanje države od projekta koji je ista ta država podržala dosta znači. Da li je semantičko cepidlačenje oko toga je li ovo "zabrana" ili ne bitno?

D.

Zašto širiš defetizam, bote Meho?

Daj izvor za tvrdnju da u "većini evropskih zemalja niko ne snima film bez pomoći države"?

Nije cepidlačenje i bitno je, jer film nije ni formalno ni suštinski zabranjen. Prestanite da kukumavčite na zabranu i borite se ako mislite da je "zabranjen". Ne mogu više da čitam plakanje o državi koja ne da novac. Vaš problem nije "zabrana od strane države" onda kada države nema. Očekivanjem od države priznajete joj postojanje, a to je malo šizoidno kada je, i posle ovakvog postupka, između ostalih dešavanja, jasno da je nema.

D.

Možda je "zabrana" poruka od proviđenja da se odreknemo stereotipa i napišemo pristojnu, realnu i jaku žensku ulogu? Damo joj malo svesti i mozga, karaktera i psihologije, umesto što je večito prikazujemo kao objekat muške žudnje i izvor sukoba? Lol.

mac

Da li tako kritikuješ i sve druge domaće filmske radnike, na nekim drugim forumima?

D.

Samo sam osetljiva na manipulacije.

dark horse

A šta na sve ovo kažu pravi B92 botovi.  :lol: :D :D :D

Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

mac

Da ga pošalju u rudnik počeo bi da agituje, stala bi proizvodnja uglja, morali bismo da uvozimo struju...

D.

Samo ako agituje zbog sebe i svog interesa.