• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

OSMI KONKURS ZNAK SAGITE _ NOVELETA

Started by Boban, 24-02-2004, 01:20:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Boban

Novo pomeranje roka usled pritiska očajnih pisaca koji ne uspevaju da postignu da odgovore na sve nametnute obaveze.
Umesto 10. marta, rok je 10. april.

http://www.znaksagite.com/konkurs.htm

I nemoj da se desi sad da neko ne preda noveletu zbog bilo kog razloga.

Ako ste zavrsili noveletu, pustite je da odlezi nekoliko nedelja i onda detaljno pretresite i usavrsite.
Ako niste zavrsili, eto vam opustajuceg roka da sve prirodno privedete kraju.
Ako niste uopste počinjali da pišete zbog vremenskog tesnaca, eto vam prilike da se ipak latite tastature i iznedrite nešto zaista dobro.

Nemojte slati glupa, prosecna, neinventivna, nelektorisana i skarabudžena pisanija.
Posvetite svom delu bar onoliko vremena koliko članovi žirija treba da utroše da bi ga iščitali.
Poštujte žiri koji besplatno čita vaše radove i nemojte slati radove koje ni sami niste pročitali.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Sveti Filica

Odloženo SUPER!

A još samo par meseci nakon tog roka (ako ne i skorije) ako bog da clan moje familije otvara svoju privatnu izdavacku kucu i onda konacno dolazim na upoznavanje tih silnih pisaca i VRBOVANJE.

Kako ce biti slatko cenjkati se i marketingovati iz te pozicije.
Jedva cekam da se pojavim pred nekim autorima, pocnem da pregovaram i u momentu kad me oni cascavaju picem kažem: - Ti si beše onaj što me je u par navrata spustio na forumu?

A on: Ok. 100 evra više.

A ja  :)

Poslušajte me. Ceo konkurs odložiti za jesen.

PS: Šalim se naravno. Ja sam protiv revanšizma pa cu biti i tad al' ipak mislim da je malo NEDEMOKRATSKI stav koji sma procitao o pravilima konkursa da ZNAK SAGITE ima prioritetno pravo na štampanje onoga što stigne. Mislim da bi ipak trebali pustiti autore da biraju sami cak i ako pobede)

E.T.

tvoja porodica? xfrog
gej lobi stize i na mala vrata u Srbiju?

Da li ce pisci imati obavezu da, pisuci za tvoju izdavacku kucu, propagiraju homoseksualizam?

Lurd

Quote from: "FiL DeviL"mislim da je malo NEDEMOKRATSKI stav koji sma procitao o pravilima konkursa da ZNAK SAGITE ima prioritetno pravo na štampanje onoga što stigne. Mislim da bi ipak trebali pustiti autore da biraju sami cak i ako pobede)

Znak Sagite raspiše konkurs koji se zove "Konkurs Znaka Sagite", a onda ima prioritetno pravo na štampanje? SKANDAL! Bezobrazluk! Nepotizam! Zgrožen sam...
My trees...They have withered and died just like me.

Sveti Filica

Quote from: "E.T."tvoja porodica? xfrog
gej lobi stize i na mala vrata u Srbiju?

Da li ce pisci imati obavezu da, pisuci za tvoju izdavacku kucu, propagiraju homoseksualizam?

Ma kakvo promovisanje homoseksualnosti da l si lud?
(Rec homoseksualIZAM ne postoji vec samo homoseksualnOST sa OST, dok se sa IZAM završavaju samo pokreti a hm nije pokret vec samo osobina (sklonOST) koja samo kod ksenofobicara znaci pokret)

Što skoro na radiju rece onaj profesor istorije na Filozofsakom fakultetu na pitanje: Zašto imate potrebu da se borite za gej prava kad ste vi oženjeni heteoseksualac s dvoje dece?
 - Ja se ne borim za svet homoseksualaca ili svet iskljucivih heteroseksualaca ili svet iskljuvcivo crnih ili belih il svet matraiarhata ni patriarhata il svet ateista ili vernika vec SE BORIM ZA SVET U KOME CE BITI MESTA ZA SVE!
 Pa ipak imam potrebu da pomažem najugroženijima, recimo coveku koji padne na sred ulice prižicu ruke a necu ga još više gurnuti u blato.

Dakle za svet bez mržnje i ponižavanja u kom ce biti MESTA ZA SVE.
SMRT FAŠIZMU!

A za tu izdavacku kucu necu se verovatno mnogo pitati jer ce vlasnici nje biti brat od jednog mog roditelja i njegov najbolji prijatelj tako da jedino u cemu cu moci da im pomažem je NAVLACENJE ZAINTERESOVANIH.

Dovoljno je borati se za svet u kome ce biti mesta za sve i u kome ce mesto fašisticki diskriminitativnog društva stvoriti jedno CARSTVO U KOME CARUJE DRUGARSTVO.

phuzzy

Quote from: "FiL DeviL"Dakle za svet bez mržnje i ponižavanja u kom ce biti MESTA ZA SVE.
SMRT FAŠIZMU!

A mesta za fašiste?

Ideologija ti je paradoksalna, na nivou "svaka moja izjava je laž".

No, to na stranu, produženje roka je stimulativno. The jury should fear my mad writing skillz. Kad se rastegnem na dvadeset do četrdeset strana, pa članovi zakukaju "o, ne, opet zombiji"!

Sveti Filica

Quote from: "phuzzy"
Quote from: "FiL DeviL"Dakle za svet bez mržnje i ponižavanja u kom ce biti MESTA ZA SVE.
SMRT FAŠIZMU!

A mesta za fašiste?

I za njih mesta, naravno.
Al' u zatvorima ili mestima gde nikom nece nauditi.

taurus-jor

Fil i doslednost u stavovima...
Stupajte legije carske:

:x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  xdirec  xuzi
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Milosh

Quote...ili mestima gde nikom nece nauditi.

npr. ______________

:?:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

taurus-jor

Napred u slobodu
uz kiselu vodu
Smrt fašizmu
sloboda narodu

(narodu - uz odgovarajući naglasak, radi rime) :evil:

phuzzy

Quote from: "FiL DeviL"
Quote from: "phuzzy"A mesta za fašiste?

I za njih mesta, naravno.
Al' u zatvorima ili mestima gde nikom nece nauditi.

Do jaja. I tako sa svima koji se ne slazu sa tobom?

Ja, kao fašista, imam pravo na takav stav, ti, kao samoproklamovani bezrezervni opšteuvlakač (u ovom trenutku ne znam koji "izam" ide uz tu ideologiju) nemaš.

E.T.

Fasisti su klasni neprijatelji pedera.

taurus-jor

Vanzemaljac je u pravu.
File, beware!

Boban

Quote from: "FiL DeviL"Ja sam protiv revanšizma pa cu biti i tad al' ipak mislim da je malo NEDEMOKRATSKI stav koji sma procitao o pravilima konkursa da ZNAK SAGITE ima prioritetno pravo na štampanje onoga što stigne. Mislim da bi ipak trebali pustiti autore da biraju sami cak i ako pobede)

Nadji mi jedan jedini primer da sam ja sprecio bilo kog autora koji je poslao rad na konkurs Znaka sagite da svoje delo plasira gde hoce nakon toga, posebno ukoliko mu se ukazala prilika da dobro profitira.

Iskreno, ja bih voleo da pored ove poplave SF&F izdavaca strane literature, poneki do njih krenu da objavljuju i domace stvari. Voleo bih da se pojavi neki zaludjeni milioner koji bi pokrenuo ediciju domacih SF&F dela i unapredio našu stvar do neslućenih visina. Voleo bih mnogo toga, a do tada radim ono što mogu i umem: guram Znak sagite koliko mogu, dajem podstreka domacim autorima da istraju i ukazujem na nadu da se od svega ovoga ipak mozda moze nesto napraviti. Voleo bih da veliki igraci udju u popularizaciju domacih SF&F pisaca, a do tada održavam kako znam i umem ovaj naš potočić da ne presahne potpuno. Čak i ne tražim neku posebnu pomoć oko toga, samo mi bar ne odmažite...

Sveti Filica

Quote from: "phuzzy"
Quote from: "FiL DeviL"
Quote from: "phuzzy"A mesta za fašiste?

Ja, kao fašista, imam pravo na takav stav, ti, kao samoproklamovani bezrezervni opšteuvlakač (u ovom trenutku ne znam koji "izam" ide uz tu ideologiju) nemaš.

Privatan stav da ali javno proklamovanje fažizma ne. Treba malo prouciti kako naš lokalni srposki ustav tako i ustav EU iz Strazbura.
Opšteuvlakac? Kažeš meni koji imam vrlo izražajne kriterijume kome se treba uvuci kome ne? Guza treba biti depilirana, oblikovana, meka...
Što se tice toga da su pederi deklarisani neprijatelji fašizma to na žalost nije tacno. Primer GAY SKINSI, celavci koji su gej i kojih ima po celoj Evropi i koji umesto da razumeju šta znaci biti diskriminisan i sami mrzi Crnce, arape i muslimane i tako lece svoje komplekse. Na žalost na anketi sajta Gay Serbia cak nekih 20 % gejeva i lezbejki glasalo je za radikale tako da ta teorija ne važi.

Za Bobana - Naravno šalio sam se s onim nedemokratski.  Cak mislim da je jako lapo pružiti najtalentovanijima šansu da im se besplatno štampaju radovi u Znaku Sagite. A cak podržavam njegov BES u prvom postu - Zbog pritiska nekih pisaca koji nisu završili radove odlažemo konkurs i mislim da on, ako je organizator, nije trebao da popusti jer deluje malo neozbiljno da se pravila konkursa menjaju zbog interesa uticajnih pojedinaca.

taurus-jor

Uvlaka il' navlaka - pitanje je sad. :lol:

Sveti Filica

Quote from: "taurus-jor"Uvlaka il' navlaka - pitanje je sad. :lol:

A bez navlake NIGDE i NIKAD!
Jednom bio bez navlake i odmah otišao na testiranje. Sve je ispalo dobro al' više nikad rizik. Bez navlake samo s devojkom i to samo kad želiš dete svesno. Inace... (Takva su vremena)

A da, što se tice teme ZATVORI u buducnosti, otvorimo je posebno da ne mešamo žabe i babe.

taurus-jor

Boban

bes?
ne znas ti nista, mladi covece.

Sveti Filica

Quote from: "Boban"bes?
ne znas ti nista, mladi covece.

Tako mi je mirisao post ODLAŽEMO ZBOG PRITISKA OCAJNIH PISACA, ne bih mogao da zamislim nekoga ko izgovbara ovakvu recenicu s osmehom i zadovoljstvom na licu.

Sem MINI BES-a u tom postu oseca se i RAZOCARENJE noveletama koje su dosad stigle.

'' Nemojte slati glupa, prosecna, neinventivna, nelektorisana i skarabudžena pisanija. Posvetite svom delu bar onoliko vremena koliko članovi žirija treba da utroše da bi ga iščitali. Poštujte žiri koji besplatno čita vaše radove i nemojte slati radove koje ni sami niste pročitali. ''

Šta je ovo ako ne splet razoceranja i mini besa?

Boban

Sve si pogresno shvatio ako si ista uopste i shvatio.

Sveti Filica

Bobanove misli = Viša matematika

Zlajonja

Ah,
ali jeste zvuchalo malo dramatichno i tuzhnikavo, sa nekim chudnim prizvukom sete za davnim epovima koji su se uzdizali nad daleke planinske vence i podsetjali nas na prave vrednosti...

Avaj, ljudi, uchinite neshto novo, epohalno, bez glupih gramatichkih i stilskih greshki, da ne bude suvoparno... verojatno je chovek to hoteo retji...
how yes no

Boban

Još nekoliko dana pomeranja.
Praktično viša sila.
10. april pada unutar uskršnjeg raspusta, a ja planiram ove godine da s porodicom odlutam van grada.

Dakle, 19. aprila, ponedeljak uvece, prva dva kompleta idu ziriju na čitanje.
Nadam se da će ovih dodatnih nekoliko dana bar nekome prijati.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

phuzzy

Ma ovo se odnosi na deadline, ne na predavanje.

Boban

Ma ova omladina nista zivo ne cita, a i kada cita samo preleti ocima i ne vidi šta zaista piše, a i kada vidi šta zaista piše, uspe pogrešno da razume, a i kada pravilno razume, izvede krivi zaključak.

Zlajonja

ah ta danashnja omladinaaaa... :)))
how yes no

Sveti Filica

Ne, ne ne ne. Boban je ipak mnogo bolji čovek nego što se čini.

Da sam ja na njegovom mestu priželjkivao bih da stigne što manje priča (noveleta i novela) i da budu što gore jer time je manja konkurencija i veća šansa da se pobedi.

A on, mesto svojih ličnih, gleda više knjizevne nacionalne interese.
 Da bude što više kvalitetnih pisaca i dela. BRAVO! :)
 BRA VOW!

zakk

Quote from: "phuzzy"Ma ovo se odnosi na deadline, ne na predavanje.
arrgh :x  malopre sam video  :x  :x
majmun sam i  xukliam  xzzw   evo kaznjavam se
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Mica Milovanovic

Meni više ličiš na pomahnitalu krastaču  :x
Mica

Zlajonja

Moja noveleta je u poslednjem trenutku dobila dodatak pa je prerasla u novelu  :D
tako daa... ostavitju malo da odlezhi, odstoji, da se nahvata svezheg vazduha, pa tjem joj se vratiti kroz nedelju dana i poslati kroz dve-tri nedelje za naredni ochekivani (veliki) konkurs... 8)
how yes no

Boban

Meni ovo lici na gomilu kukavica koja se rasprsila na sve strane.

Boban

OK.
To je to.
Petnaest noveleta je sasvim pristojna kolicina.
Prvi krug žiriranja već traje, konačne rezultate očekujem do početka juna, možda čak neki dan pre toga.

Ovde su se neki provukli, izbegli da daju priče, pronašli svakojake razloge...  čak je bilo i povlačenja već predatih radova... no, sledeća kategorija je pomerena taman dovoljno da niko ne može čistog obraza da se izvuče.

http://www.znaksagite.com/konkurs.htm

Pavle

Bice ovo dugo i vrelo leto...
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

Boban

Nece.
Uveo sam novo pravilo: ko ne zavrsi ziriranje za 15 dana, uzimam mu komplet i nalazim zamenu.
Ziriranjem treba da se bave oni koji imaju vremena da to rade.
Sve je ovo na dobrovoljnoj bazi, ali neke granice ipak moraju da se postave.