• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Istrakon 2004 - Istarska konvencija SF-a i F-a

Started by Elektra, 24-02-2004, 19:52:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sigismundus

sasvim ozbiljno razmišljam da navratim u pazin u subotu, 27.3., i da se vračam u nedelju idučeg dana. ako iko dodje iz beograda, dobrodošao kod mene u sloveniji. biču avtom, pa mogu bar dvojicu odvesti do sebe, u portorož. a u utorak ili sredu idem za ljubljanu.

sigismundus
onaj, koji sniva tudje snove

Boban

Quote from: "sigismundus"pa mogu bar dvojicu odvesti do sebe...

Ziga, jesi li jos uvek glavni u Sloveniji za trgovinu belim robljem?  xpirat
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

sigismundus

pa, donekle jest. mada mi je pored trgovine oružjem in drogom to ipak sporedan posao. a i znaš, pod kakvom krinkom moram, da živim-

Mica Milovanovic

QuoteZiga, jesi li jos uvek glavni u Sloveniji za trgovinu belim robljem?

Ja sam pod belim robljem uvek podrazumevao osobe zenskog spola... :x
Mica

sigismundus

pa tu se pod uslugama biblioteke SF i stripova podrazumijeva i opskrba ženskim mesom

Boban

Elektra

Evo, i Istrakon je prošao .. ja se samo nadam da će vas sljedeće godine na Istrakonu biti u MNOGO većem broju  :lol:  :lol:

Pozdrav Pavlu i Dušanu koji su fenomenalni  :lol:

puse svima!
Little Black Girl

lighty

Yup, momci su stvarno prva liga, a i probili su led sto se tice posjecivanja i suradnje, pa im treba skinuti kapu.

Skidam kapu momci.  xcheers
Freedom is just another word for nothing left to lose...

Boban

Ma to su bila neka dva nebitna i tunjava dokoličara koje smo delegirali čisto da vidimo kako će proći.
Iskreno rečeno, očekivao sam da će bar jedan da se zaturi negde usput...

Nego, kako prolaze automobili sa BG tablicama po Istri?
Ja planiram tokom juna neko malo putešetvije u vašoj okolici... Pula, Rijeka, mozda me put nanese i do vašeg malog mista, ako imate asfaltnu vezu sa svetom, naravno.

Pavle

Hvala na pozdravima, da se sad ne ponavljam sa Istrakonovog foruma, samo ću reći još jednom da nemate pojma kako ste me svi odusevili!
Vidimo se sledeće godine sigurno, a iskreno se nadam i ranije...
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

Mica Milovanovic

QuoteMa to su bila neka dva nebitna i tunjava dokoličara koje smo delegirali čisto da vidimo kako će proci

Izgleda da cemo morati da smislimo neki manje sofisticirani nacin da ih se resimo... :)
Mica

Nyarlathotep

Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Pavle

Eh, Mico... a pomisli samo kako bi vam bilo dosadno onda...
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

Boban

Koja ste dva zgubidana vi... pustili ste da vas napiju i iskoriste.
Ko zna sta ste na toj konvenciji potpisali u ime Srbije...

Nešto razmišljam, svi kojima je prva priča u životu izašla u "Siriusu" jednog dana će verovatno biti svojatani kao hrvatski autori, jer su, eto, poput Andrića, svoje prvo pisanije objavili u Zagrebu.

johnson bronson

S.

Nadam se da ce na iducem BEOCON-u, odmah iza govornice takodjer viseti SRPSKI grb. I nemoj da se sad neko od Srba (i etnickim poreklom i drzavljanstvom) pravi pametan i krene da mudruje "koji grb?" - onaj koji je trenutno vazeci po zakonu, naravno.

Mislim, ovo je verovatno trebalo da ide na temu sa fotkama iz Istre, ali mi bi zao da menjam tok diskusije, lepo ide prica o modi i bratstvu i jedinstvu :mrgreen:

lighty

Khm, HR grb iza govornice se tamo nalazi zato sto se Istrakon odrzavao u Spomen domu u Pazinu gdje grb MORA stajati po HR zakonu.
Da se odrzavao u nekoj drugoj zgradi vjerujem da se ne bi nasao na fotkama...

S.

lighty, ti svakako ne treba da objasnjavas zasto i kako, imate pravo i tacka. Ali, hvala na komentaru, zanimljive su razlike u zakonima dvaju drzava.

lighty

Ma ne, nego ja osobno takve stvari ne primjecujem, pa sam se iznenadio da je netko to uopce spomenuo.

Boban

Mi nemamo ni grb, ni drzavu, ni himnu, ni zastavu, ni granice, nista... ne znamo ni kako nam se drzava zove, nemamo cak ni valutu koja vazi u celoj drzavi, a jezik kojim govorimo zvanicno se zove "srpskohrvatski"...

Lepo je rekao svojevremeo jedan vladika: "Mi smo oduvek imali drzavu, ali nikada nismo znali gde su njene granice; Hrvati nikada nisu imali drzavu, ali su uvek znali gde su im granice."

Treba gledati sarenolikost zastava na nekoj utakmici drzavnog tima, npr... tesko da ima dve iste.

Nyarlathotep

QuoteMi nemamo ni grb, ni drzavu, ni himnu, ni zastavu, ni granice, nista...

A sta ce nam? Nama treba Beokon!
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

džin tonik

Quote from: "lighty"Khm, HR grb iza govornice se tamo nalazi zato sto se Istrakon odrzavao u Spomen domu u Pazinu gdje grb MORA stajati po HR zakonu.
Da se odrzavao u nekoj drugoj zgradi vjerujem da se ne bi nasao na fotkama...
khm, "lighty"  :roll:,  drugi zakon u medjuvremenu ili to jos vazi?  :roll:  :roll: