• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Immortel by Enki Bilal

Started by Achenaton, 25-02-2004, 10:26:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Achenaton

"It's rare that something leaves our opinionated writers at a loss for words but the new trailer for freaky French film, Immortel has just about done it. Now, we hadn't heard a great deal about this and, having seen the trailer, we're no wiser as to what the hell was going on, but we certainly are intrigued.

A bizarre concoction of CGI sci-fi, the trailer sees a menagerie of Egyptian godlike figures taking human beings as hosts and flying around in a giant pyramid - think Stargate on mescalin. It's quite clearly barmy but somehow, we really want to see the finished product.

Further investigation reveals that the film is based upon a comic called The Nikopol Trilogy, Immortel, it would seem, concerns the experiences of the titular Nikopol, a man condemned to cryogenic stasis by a military court and put on ice for thirty years. When he returns to Earth, our hero finds a huge pyramid hovering over Paris (New York in the film) and all of the ancient Egyptian gods living on board. All except one, that it. The eagle-headed Horus has decided to improve his lot by seizing power for himself and becoming leader of the Gods. "

http://immortel-lefilm.com/# - Trailer

Spider Jerusalem

Prikaz savrseno dobro opisuje trejler. Nikad nisam video ovako nesto.
Prosto neverovatan dizajn.
Kapiram da ce film biti sranje, iz nekog razloga, i da ce trajati predugo i imati los ritam. Mada, mozda me i iznenadi.
Ali trejler je remek delo.

WARLOCK

sumnjam da ce premijera kod nas biti u kojoj ce gostovati Bilal, obicno voli da posecuje Beograd. Nadajmo se da ce film postici uspeh iako je to njegov prvi mega sf film. (posedujem njegov crtez i potpis)hehe!  :!:

Ghoul

ne znam bas koliko je 'mega' -verovatno jeste u poredjenju sa prethodna 2, ali...
komentari koje videh na aicn kazu da su cgi-efekti uzasno neujednaceni, i krecu se od odlicnih do katastrofalno loshih...
https://ljudska_splacina.com/

WARLOCK

mozda si u pravu Ghoule,mora da je hteo da kombinuje pola toga ,pola ovoga ili su pokusali da naprave,videcemo kako ce da prodje ovaj film.

Lucien

moja poznanica i cerka velikog srpskog slikara u ciju upucenost ne treba sumnjati najzesce se primila na film i kaze da je to sad veliki hit u parizu..

Ghoul

zene se lako primaju na sve sto je 'hit', slikari ili neslikari u familiji.

film treba ocekivati sa blagim oprezom, ali svakako vredi gledanja, pre svega zbog sporadicnih [mada, kazu: neujednacenih] vizuelnih kvaliteta.

Milosh

Posto je film postao dostupan na divxu bio bi red da se vaskrsne topik pa da oni koji su gledali iznesu svoje utiske, ja nisam jos ali uskoro cu...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

zakk

pfff... cgi je sporedan. jeste neujednacen, ali toliko je neujednacen da je to moralo biti namerno. ostalo je vrlo dobro. malo je konfuzno, jer ni glavni likovi nemaju pojma sta im se desava, ali ne smeta :))
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Truba

nadam se da ću nabaviti kartu za premijeru na ovogodišnjem sarajevskom film festivalu  :(  :cry:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

johnson bronson

CGI je djubre!

bas me boli uvo sto moram da gledam glupi taxi kako se otkacinje sa trole svako malo. spajdah je u pravu, ritma neima pa nista od bilalovske atmosfere, a buduci da ionako crta stalno jednu istu ribu sa drugacijom izraslinom nasred glave i gomilu tipova sa slomljenim njonjama, atmosfera je sve sto ima. ono malo sharlote rempling je dobro doslo. ako je neka nacija gora od gadnih schwabura u sinhroniziranju filmova, onda su to frenchmeni. ko god je iole kul od CGIjeva, ima duboki bariton najavljivacha programa/rak grla. negativcima su ostavljeni slurpy/skreechy voices. pricajmo o steraotripima.
enki bilalenki je reditelj utoliko sto je svima rekao sta da rade i dao im strip koji je crtao pre tisucu godina. nista stil, nista pecat, samo klaustrofobicni CGIaj. Nema shmeka, nema stila, nema nista. nema chak ni bilala. a francuzi sto se loze, to ono. oni su sposobni da se loze cak i na vanesu paradis.

sivka

Quote from: "johnson bronson"CGI je djubre!

bas me boli uvo sto moram da gledam glupi taxi kako se otkacinje sa trole svako malo. spajdah je u pravu, ritma neima pa nista od bilalovske ......stil, nista pecat, samo klaustrofobicni CGIaj. Nema shmeka, nema stila, nema nista. nema chak ni bilala. a francuzi sto se loze, to ono. oni su sposobni da se loze cak i na vanesu paradis.

pa bas i nisi u pravu,  film je otkacen i dobar, i vise nego dobar, i ima atmosferu i ima shmeki ima stila.....i nije klaustofobican...  jebote shta bi trebalo da zadovolji tvoj ukus ili opet moras da pokazes kako ti svasta znas i kako si pametan, u zlog dedu rastes..... :oops:
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

zakk

Quote from: "johnson bronson"ako je neka nacija gora od gadnih schwabura u sinhroniziranju filmova, onda su to frenchmeni.
netacno. poljaci su neprikosnoveni. da ti jedan jedini covek potpuno ravnim glasom cita linije svih uloga... mislim da je  to vrhunac
(u ozbiljnom filmu. necemo o svedskim akcijama sinhronizovanim sa nekog svapskog na madjarski pa opet na nesto jos gore ... )
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ghoul

IMMORTAL je neopisiva zbrka koja gomilom šarenih sličica pokušava da prikrije odsustvo likova, motivacije, zapleta ili bilo čega što normalan čovek (ili ghoul) očekuje od filma.
da je lep za oko – jeste (mada je i u tom pogledu neujednačen); da je gl. riba za desetku – jeste (čak i sise pokazuje u par navrata, što je svakako plus!); ali sve ovo nema ni 'f' od filma.

uninvolving mess.

[2+]

Spider Jerusalem

Ako je Bilal naterao Ghoula da tokom gledanja postane toliko očajan da i sise zagleda, mogu samo da kažem da sada definitivno strahujem da je Bilal odradio loš pos'o i da je sasvim moguće da je film njesra.

Truba

film je blago rečeno konfuzan  :(  :cry:

što ghoulčina kaže prelep za oko a ima i sise

međutim kada se mediokritetski bosanski mozak nađe pred veličinama koje ne može spoznati on radi jedinu logičku stvar = napušta kino u pola predstave...ja nisam napustio otvoreno kino ali sam pratio pogledom kolone ljudi koji napuštaju projekciju :(

Enki Bilal je na početku filma rekao da je na festival donesena neka francuska verzija filma na francuskom a dupli titlovi su još dodatno zbunili raju...

po ghoulovski 3/5

po mom 5/10
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

faye

meni film nije toliko konfuzan (koliko mi je bezveze). ocekivala sam puno vise, a mozda mi je bilo zima u metalcu pa se nisam mogla ni uziviti... sve u svemu, ima jako dobrih, ali i jako losih stvari.

a ni sise joj nisu bas tako dobre.

johnson bronson

ma joooooook, that discouragement talking from you.

faye

jasta, evo frca iz mene!

discouraged, but not disarmed

johnson bronson

keep up the good work, kurt cobain!

FilipKDick

:x FILM JE ZESTOKO SRANJE!!!! Kao i 99% izdrkanih francuskih filmova...

biberce

Ne znam samo zasto se uvek nanovo iznenadim kada shvatim kakva gomiletina nadobudnih sveznalica tavori na ovom forumu.

taurus-jor

Ako ti se ljudi odavde ne svidjaju, zashto onda postujesh?
U ovih tvojih sedam (7) postova nisam video nijednu konstruktivnu misao, niti najmanju zelju da se o onome shto drugi pishu ponudi drugacije misljenje. Ili, da se, recimo, otvori topic o bilo cemu.
Najlakshe je kenjati po drugima sa distance i biti kiseo.
Najteze je neshto uraditi. Najteze je ponuditi neshto autenticno svoje.
Hajde da vidimo shta TI mislish o Bilalovom filmu, gnevni, ugrozeni covece, koji si iznad "nadobudnih" sveznalica, a zapravo si ti onaj koji si nadobudan.
Pusti shta drugi misle o tom filmu, i shta bi drugi mogli da kazu o tvom misljenju.
Pitanje svih pitanja je - imash li TI neshto da kazesh?
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

biberce

Film je uzivanje za oko i dusu ali treba ga gledati u dobrom bioskopu na velikom platnu.
Izvanredan SF, kombinacija igranog i animiranog filma.
Povremeno izuzetno jake recenice.
Ljudi koji jedan ovakav film docekuju na noz i pljuju ne misle dobro za SF.

taurus-jor

Ovo je vech neshto.

Dodushe, poslednji deo tvoje poslednje recenice pretpostavlja da ljudi koji vole SF imaju neku misiju (ja ga volim, al' misionarstvo ne mirishem ni na kilometar) i da ljudi na ovom forumu imaju bog che ga znati kakav uticaj na svakoliku percepciju SF-a. Malo pretenciozno, al' boze moj, nisi nikog ubio.

Inace, sasvim je normalno da se nekima film svidi a nekima ne svidi. I sasvim je normalno da svoje misljenje iskazu i jedni i drugi. I da pri tome ne samo da ne moraju misliti dobro ili loshe o SF-u, vech im jedina namera moze biti da se zabave. Taman posla kad bismo bili mrtvi ozbiljni.

Spider Jerusalem

Quote from: "biberce"
Ljudi koji jedan ovakav film docekuju na noz i pljuju ne misle dobro za SF.

Jao, genije u borbi protiv cinizma i nepravde.

Isto tako možemo reći i: "Ljudi koji ovakav film glorifikuju ne misle dobro za SF." (štagod "misliti dobro za" značilo)

I Battlefield Earth je SF. Četiri pitanja: Yeah? And? So? What?

Martell

Film je odlican,u poredjenju sa ostalim novitetima,mozda malcice nategnuto stvaranje atmosfere...jedan je Blejd Raner

johnson bronson

kakve sad to ima veze? ko je spominjao bladerunner? immortel je dosadan film sa neubedljivim CGI likovima, istrzan i nemastovito odradjen. a francuzi vole takve filmove. sto se tice velikog platna, tek na njemu se vidi koliko je los CGI. uostalom, Q hares.

Martell

Kakve ima veze?Pa,po mom skromnom misljenju Blejdraner je kralj atmosfere,a ovaj film meni izgleda kao da je hteo da mu parira na tom polju,ali kao sto sam vec rekao-malko nategnuto.Animacija je grbava,ali hebes animaciju,eno Van Helsinga-efekti na nivou,a film udavi.Kakvih sam se sranja nagledao ove godine...immortel je super

ajsmen

immortal je tipican primjer filma koji je snimljen po knjizi
ili stripu i naravno, zbog
nedovoljnog poznavanja same materije i atmosfere,
nije uspio, kao sto je ghoul rekao, neopisiva zbrka.
u njoj se moze naslutiti fantasticnost tog svijeta, ali

1. nepostovanje same materije
2. animacije su 70% malo je reci ocajno uradnjene

ljudi sa dizajnzone su mogli sami da urade bolje.

izgleda da ce se u buducim vremenima pojavljivati
filmovi kao animacije, ali jedini priblizni dokaz da se
nesto dobro moze napraviti na tom polju je
finaly fantasy, a i to je tek pocetak.

po meni, vrhunac ostvarenja je golum iz gospodara
...

Milosh

"Immortel" kod nas u bioskopima u okviru Festivala francuskog filma.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Morticia

Za premijeru dolazi i Enki Bilal.  :D
You're dead, son. Get yourself buried.

Ghoul

šta će još da bude na tom festivalu, i kad je?

WARLOCK

Spremite se za autograme! :D

Morticia

Quote from: "Ghoul"šta će još da bude na tom festivalu, i kad je?
30. januar

18h Les Triplettes de Belleville - Trojka iz Belvila; crtnai film Sylvaina Chometa.
Ovo izgleda fenomenalno, trejler gledam svaki dan, po nekoliko puta, i uzivam. Pesma koju izvode Trojke iz Belvila (babe inace) je osvojila Oskar za najbolju numeru '04. Crtez jeste pomalo starinski, podseca na Macja posla i Macke iz visokog drustva, ali prelepo izgleda.
Ovo svima preporucujem za pogledati.
20h Immortel (Ad Vitam) + Enki Bilal, again
22h Tri muskarca i kolevka; drugi deo komedije. red smeha sto matori ljudi vaspitavaju cerku, red smeha sto koriste vijagru. bez veze.

31. januar

18h Le Roi et L'Oiseau - Kralj i ptica; crtani Paula Grimaulta. crtez takodje starinski po pesmama i dijalozima Zaka Prevera, pa ko voli nek' izvoli!
20h Gomez i Tavarez; akcija, pucnjava na sve strane, eksplozije, guze. vec vidjeno ko zna koliko puta pa sto ne bi jos jednom...
22h Kaena; crtani tipa Final fantasy. prica o devojcici Kaeni koja je resena da spasi svoj narod, na udaljenoj planeti, koji robuje svojim Bogovima i njihovim zeljama. moguce prijatno iznenadjenje.

1. februar

18h Prorocanstvo zabe
; opet crtani i opet starinski crtez. vesele pesmice. ovo mi deluje da je bas za decu i roditelje.
20h Rrrrr...; sinoc bas probala da odgledam divx, prekinula posle 20'. komedija. dva plemena u praistorijskom periodu, u ratu oko sampona vec 600 godina.
22h Natali X; Emmanuelle Beart, Gerard Depardieu i Fanny Ardant, rezija Anne Fontaine. drama-triler, mozda bi i mogao biti nesto. mozda.

2. februar

18h Le petit Poucet - Palcic; decji fantasy
20h Arsen Lupen; rezija Jean-Paul Salome uz Romaina Durisa i Kristin Scott Thomas. trejler jako lepo izgleda.
22h Pljacka; trejler deluje ok, ipak verujem da je sasvim prosecna akcija
You're dead, son. Get yourself buried.

DušMan

Quote from: "Morticia"18h Les Triplettes de Belleville - Trojka iz Belvila; crtnai film Sylvaina Chometa.
Ovo izgleda fenomenalno, trejler gledam svaki dan, po nekoliko puta, i uzivam. Pesma koju izvode Trojke iz Belvila (babe inace) je osvojila Oskar za najbolju numeru '04. Crtez jeste pomalo starinski, podseca na Macja posla i Macke iz visokog drustva, ali prelepo izgleda.
Ovo svima preporucujem za pogledati.

Gledao sam na DivXu, pre nekih pola godina, i najvise me je odusevio taj "starinski crtez". A da ne pricamo da sam se prevario da ne moze da me odusevi film sa deset recenica. Takodje preporucujem.

Quote from: "Morticia"22h Kaena; crtani tipa Final fantasy. prica o devojcici Kaeni koja je resena da spasi svoj narod, na udaljenoj planeti, koji robuje svojim Bogovima i njihovim zeljama. moguce prijatno iznenadjenje.
I ovo sam video. Film je na engleskom, a radjen je (ako se doro secam) u Britansko - Francuskoj koprodukciji. Svideo mi se kao deciji film. Ima par dobrih forica. Potvrdna ocena s moje strane (mada me niko nije ni pitao).
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Milosh

I? Je l gledao ko sinoc Immortel na velikom platnu SCa? Ako jeste neka kaze kako mu/joj se dopao film u takvom, bioskopskom, izdanju.

Pavle

Onako...

Moglo je tu kojesta da bude zanimljivijeg, kao da se glavnina price odigrava izmedju scena koje gledamo a nece da nam kazu o cemu se radi. Na momente izgleda kao neki od trejlera za igrice (Mama vidi sta umem sa kompjuterom!) a onda se opet izvuce sa nekom scenom do nivoa da me zainteresuje sta ce ipak tu biti do kraja.
CGI likovi su stvarno nikakvi a pozadine i jurnjave kolima odlicne. ?
Da nisu bili toliko opsednuti tehnikom...
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

taurus-jor

Šta valja?

1. Bilalov Njujork.
2. Sve scene sa živim glumcima.
3. Zajebancija sa dva lika u istom telu koji istu ribu malo siluju, malo s njom vode ljubav, obojica uživaju, svađaju se oko definicije onog što joj rade, a ribi na kraju sve to ispadne vrlo uzbudljivo.
4. Ona crvena ajkulasta karakondžula.

Šta ne valja?

1. Oslanjanje na gledaoce koji dobro poznaju Bilalov Njujork, pa im je jasno ko je ko, ko šta i zašto.
2. Sve scene sa CGI likovima, koji kao da su skinuti iz video igara.
3. Zajebancija sa dva različita stila u istom filmu, koji gledaoca malo siluju, malo s njim vode ljubav, ko tu uživa ne zna se, a ovaj gledalac se uglavnom vrpoljio na stolici, i to ne od uzbuđenja.
4. Ona vazdušasta nazovi-radnja koja služi kao izgovor za film.

Enki da prepusti filmove Ridliju, i da se lepo vrati stripovima.

zakk

pa ne znam baš. ja nisam ništa od bilala čitao i film mi nije bio ni besmislen ni nerazumljiv. onako, fino. više deluje da zainteresuje čoveka da vidi te stripove.