• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Vreme je za rekapitulaciju - najbolji filmovi 2013.

Started by Agota, 03-12-2013, 15:41:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Agota

Britanski filmski institut medju prvima je objavio listu najboljih filmova 2013. na cijem se vrhu nasao dokumentarac o zlocinima indonezijskih desnicara.

http://www.bfi.org.uk/news-opinion/sight-sound-magazine/polls-surveys/annual-round-ups/best-films-2013
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

Jebeš spisak bez Only God Forgives!

jel ko gledo ovaj Great Beauty?

Dzimi Gitara

Quote from: Bata Živojinović on 03-12-2013, 21:16:11
Jebeš spisak bez Only God Forgives!

jel ko gledo ovaj Great Beauty?

Što je najgore u pravu si, taj film ulazi među bolje ove godine.

Ali ja bih onda rekao, jebeš godinu u kojoj je Only God Forgives među boljim filmovma.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Ghoul

Quote from: Dzimi Gitara on 03-12-2013, 21:24:50
jebeš godinu u kojoj je Only God Forgives među boljim filmovma.

da, ali to cak i nije medju boljim. :(
https://ljudska_splacina.com/

Ghoul

Quote from: Agota on 03-12-2013, 15:41:31
Britanski filmski institut medju prvima je objavio listu najboljih filmova 2013. na cijem se vrhu nasao dokumentarac o zlocinima indonezijskih desnicara.

http://www.bfi.org.uk/news-opinion/sight-sound-magazine/polls-surveys/annual-round-ups/best-films-2013

ovo je i meni na 1. mestu,

http://ljudska_splacina.com/2013/03/the-act-of-killing-2012.html

odnosno nista drugo nije prislo blizu petici (tj. najblizi je 4+).

Agota

Jel gledao mozda neko sad na autorskom rumunski POZICIJA DETETA ? Valja li ??

Mme Chauchat

Genijalan, na nivou "Četiri meseca..." Od prošle nedelje idem naokolo i smaram ljude time koliko je dobar. :)

Ghoul

Quote from: Agota on 04-12-2013, 13:02:59

ko nije gledo na festu, ima na divxu... ;)

Agota

singerica

Only God Forgives.

Inače krš godina što se tiče filmova.

Agota

Krs je i Before Midnight.  Only God Forgives nisam  pogledala.

Dzimi Gitara

Quote from: Agota on 07-12-2013, 12:11:30
Krs je i Before Midnight.

Slažem se. S obzirom da sam gajio veliku naklonost prema prvom, pa i prema delovima drugog, nadao se da će Before Midnight biti bolji.

Nije Midnight sranje, jer prosto koncept (kao i trio Linklejter - Delpi - Houk), je takav da to ne može da bude baš sranje. Ali u filmu se , pobogu i zaboga, ama baš ništa ne dešava. Ništa što je od preteranog značaja za sudbinu Džesija i Selin. Kao da su nam malo odškrinuli vrata u fazonu, pogledajte, evo šta njih dvoje danas rade. I još se to svaki put smesti u novi zanimljiv pejzaž i voala eto filma koji se pravi za 3-5 dana.

Tako da ja 2023. očekujem film Before Highnoon ili kako već, u kom bi njih dvoje čekali prvo unuče. I tako dok svi ne pocrkamo, sa sve Selin i Džesijem.

Albedo 0

e da, i jebeš spisak koji nema Escape Plan!

ex pistol

Mršava, sušna godina. Dodao bih:

-la migliore offerta (the best offer)
-prisoners

mada nisam još uvek pogledao gravity. a ni escape plan.

Albedo 0

pa stani bre, nisi gledao Gravity, Escape plane, vjerovatno ni Only God Forgives,  a tvrdiš da je sušna godina? 8-)

jesi li bar gledo Pacific Rim? 8-)

ex pistol

:)
realno čak i da me ta dva neodgledana oduševe neće mnogo promeniti stvari za ovu godinu.

bilo je uzbudljivije čitati stare brojeve Nik Rajdera nego gledati većinu filmova iz 2013.

Mme Chauchat

Dakle, kao što rekoh na drugom topiku, tekst Slobodana Vujanovića o Krugovima potaknuo me da ga uporedim sa drugom filmskom kritikom koju sam danas čitala, tj. da zaključim kako jedno jeste a drugo zapravo nije kritika. Evo zašto.
Beton je objavio tekst o filmu Pozicija deteta, vrlo pozitivan sve u svemu, međutim, osim jednog prideva za glavnu glumicu ("odlična") i dva za režiju ("oštar, skoro dokumentaristički manir", valjda jer ne postoje tupi dokumentarci) autor napisa, Aleksandar Novaković, uopšte se ne bavi tim filmom kao filmom, dakle umetničkim delom, njega to ne zanima, on povodom filma priča o realnosti, što rumunskoj što našoj. Ne kažem da to nije jedan od mogućih pristupa pisanju kritike - koji ume da da i lepe rezultate - ali ovde je doveden do paroksizma, naime, Novaković "Poziciju deteta" prepričava uz svoje komentare o likovima tj. njihovim postupcima i uspešnoj uzglobljenosti u jedno korumpirano društvo. I paradoksalno, u tom prepričavanju gubi se ono što taj film čini odličnim: vrhunski ekonomičan scenario, britki dijalozi u kojima svaka reč ima funkciju, crni humor povremeno jezivog intenziteta, prividno jednostavna struktura (sve je zgusnuto u dva-tri dana) koja ipak nudi nekoliko jednako dobro obrađenih tema, ne samo korupciju u rumunskom društvu već i psihološki portret "uspešne" žene i napet edipovski odnos sina i majke i još par mini-bonusa (scena masterklasa na početku, npr. Ili "iskren" razgovor sa snajom.) Ne pominje se ni drmusava kamera (valjda najslabiji faktor), ne postoje kao zasebne ličnosti ljudi koji su na filmu radili.
Ostaje samo Novakovićevo gnušanje nad junakinjom i njenim okruženjem, izraženo više puta, manje-više prilikom prepričavanja svake sekvence; i moram da kažem, tek čitajući ovaj tekst primetila sam koliko je Pozicija deteta zapravo oslobođena popovanja i koliko je reditelj uspeo da od tih fakat neprivlačnih likova ne napravi karikature nego žive ljude, sa kojima se čak može i saučestvovati. Onaj ko čita ovu kritiku može komotno Necera da zamisli kao nekog rumunskog Solonca, i da tako potpuno promaši poentu.
Ili recimo Novakovićev pokušaj da protumači razgovor majke i svedoka (onaj pobacivač iz 4 meseca), koji zaista tragično maši suštinu: "Razumeju se i poštuju – oni su vladajuća klasa, povezana tokovima novca i ličnih interesa." Šipak, Necer prikazuje jedno čisto sadističko, trenutno inspirisano natezanje žene u podređenom položaju. Svedok želi samo da je ponizi, njemu ne treba novac, o poštovanju nema ni govora, dovoljno je čuti ton kojim joj se obraća, ali Novaković to ne registruje jer je od klasne pripadnosti valjda oslepeo za pojedince.

Elem, sve to ima veze sa onom kritikom Krugova jer se taj čovek zaista bavio estetskom stranom cele priče, njemu je smetalo što je film rađen na šablon i na note a ne "strana" koju navodno zauzima; ja sam iz njegovog teksta više (i rekla bih ovako naslepo verodostojnije) saznala o Krugovima nego što će neupućen čitalac saznati o Poziciji deteta od Novakovića. A to je ipak šteta.

http://www.elektrobeton.net/anticement/pozicija-korupcije/
QuotePiše: Aleksandar Novaković
POZICIJA KORUPCIJE
Pozicija deteta Kalina Petera Necera

Šta se dogodi kad dete uglednika pretekne vozilo na autoputu, prekorači brzinu i pregazi siromašno dete koje pretrčava put? U rumunskom filmu Pozicija deteta (,,Zlatni medved" u Berlinu, Grand prix: ,,Aleksandar – Saša Petrović", rumunski kandidat za nagradu Oskar) Kalina Petera Necera, oštrim, skoro dokumentarističkim  manirom, opisana je korupcija u rumunskom društvu.

19-faf_pozicija-deteta
                                                                       Ekipa filma "Pozicija deteta" u Berlinu

Osionost više klase ne zna za granice – od trenutka kad Kornelija, majka Barbua, čoveka koji je pregazio dete, sazna za nesreću do momenta  kad ona dođe u policiju izvrti se desetak telefona. Policajci, doktori, veštaci, svi su oni tu samo zbog jednog – da izbave metiljavog Barbua iz kandži zakona. Vrhunac je kad Kornelija (odlična Luminita Georgiju), preko reda, sa svojom nafrakanom sestrom, u najgorem (rekli bismo: u nama dobro poznatom) maniru upadne u kancelariju šefa seoske policijske stanice dok u holu sedi od bola izbezumljena majka s drugim sinom. Običnom svetu ostaje da čeka ili da uzaludno preti batinama.

Kornelija, po profesiji arhitekta, supruga hirurga, zida svoju Vavilonsku kulu dokaza, nategnutih svedočenja i vezarenja. Kad nije u pitanju novac – kontakti mogu da pomognu. Šef policijske stanice, isprva ozlojeđen nadmenošću i agresivnošću Kornelije, biva pacifikovan uz par kontakata koji mogu da pomognu njegovoj porodici. Niko, osim lokalne policajke koja ionako nema čin, ne želi da se, makar verbalno, suprotstavi Korneliji. Štaviše, i u samoj porodici Kornelija suvereno vlada – njen muž je manje-više pasivan, bez inicijative, a sin je bleda slika svog oca. Jedini sukob koji vidimo je između Barbua i Kornelije – nakon cele petljavine u policiji Barbu  prebacuje majci što je uvek bila dominantna i određivala mu šta da radi. Kao da to ima nekakve veze s činjenicom da je glupo odmeravanje snaga s drugim muškarcem za volanom (po principu: ko ima brža kola, taj je obdareniji) dovelo do ubistva četrnaestogodišnjaka. Inače, jedna od najmisterioznijih epizoda je upravo razgovor Kornelije s drugim vozačem, svedokom ubistva. On, takođe dobro situiran, traži novac za promenu iskaza, makar simboličnu cifru, može biti 80 ili 80 000 evra. Zašto? Oni su ljudi s kontaktima, novac nije toliko bitan jer prave veze mogu doneti još više dobiti.  Razumeju se i poštuju – oni su vladajuća klasa, povezana tokovima novca i ličnih interesa.

pozicija deteta

Život sa kovertom

Neko bi rekao da je ovo priča o tome šta bi svaka majka uradila za svoje dete. Ne sme da ode u zatvor, ne sme da pati. To je dužnost roditelja. Da siromašni dobiju novac preko noći i dogodi im se takva nesreća, i oni bi uradili isto. Ali, to je samo jedna dimenzija priče koja nam pomaže da razumemo zašto Kornelija tako deluje ali  je to nimalo ne opravdava. Devet desetina filma je  posvećeno Korneliji i njenoj porodici. Tek na kraju filma mi otkrivamo i drugu stranu – priču ožalošćene porodice. Roditelji ubijenog dečaka su seljaci, za nijansu bolje stojeći od svojih komšija, potonuli u očaj. Kornelija se, naravno, suočava s porodicom. Ona se izvinjava u ime svog sina i preklinje za oproštaj. Ukoliko ne bude tužbe porodice žrtve – neće biti ni slučaja. I razgovor, težak, sinkopiran, emotivan, ide u pravcu, čini se, katarze. A onda se, gle čuda, pojavi koverat s evrima. Kornelija , navodno, želi da plati sahranu. A ako ne može da plati sahranu, daće taj novac njihovom mlađem sinu. Da putuje, proširi vidike, da ga čeka kad odraste. Ima jedanaest godina, sad se razvija, raste. Dete treba slati na škole, naći mu posao u gradu, znate već kako to ide. Primite ovaj novac da bi meni bilo lakše, samo zbog toga, preklinje Kornelija. I, gle čuda, novac je primljen. Kornelija, u suzama, zahvaljuje. I, kao da to nije dovoljno, ona majci poginulog deteta govori o svom Barbuu koji ima tako mnogo talenata, evo, samo što nije doktorirao hemiju. Učio je Barbu engleski, francuski, išao na umetničko klizanje. Imao je tako lepo telo, kaže zamešateljka. Kornelija, nimalo slučajno, govori o Barbuu u prošlom vremenu, kao da je i njen sin mrtav. Tek po završenom razgovoru, Barbu, koji je pun straha sedeo u kolima ispred žrtvine kuće, skuplja hrabrost, izlazi i razgovara s ocem dečaka. O čemu razgovaraju? Ne znamo. Barbu je povijen i u pokajničkoj pozi. Vraća se u kola, vezuju se pojasevi, ide se. Šta je epilog? Ne znamo.

pozicija-deteta-610x389

Indiskretne gadosti buržoazije

Lako je reći: Kornelija je zla. Postoji nešto gore od toga – ona radi užasne stvari koje njoj izgledaju potpuno normalno. Ne zavaravajmo se – i da je u pitanju neki mnogo manji problem ona bi uradila isto. Zato što je tako naučena. Kraj priče. Da li je ona potpuno ,,srca kamenog"? Verovatno ne, ali su njena osećanja, kao i njene porodice, površna. U trenutku kad ulazi u kuću žrtve i suočava se s njenim roditeljima, ona zaista oseća tugu, ali ne zbog toga što istinski razume težinu situacije i odgovornost njenog sina kao i njen sopstveni, makar delimični, ,,doprinos" celoj priči. Jednostavno, tužna je jer su ljudi oko nje tužni i žao joj je deteta i njegovu sudbinu proživljava kroz svog sina ali, to je samo jedan deo njene ličnosti. Drugi deo, hladan racio, zabašuren konvencijama emocija, ne zaboravlja na cilj.

U kolima, deset kilometara dalje od žrtvinog sela, ona će sigurno započeti neki svakodnevni razgovor. Pogledaće da li ima dovoljno benzina. Odvešće se do benzinske stanice. Setiće se da kupi bombone i neki osveživač za kola. Razgovaraće sa sinom o knjizi Herte Miler koju mu je poklonila. Pozicija moćnika, nije tajna, lišava čoveka dela empatije (nekad i potpuno) jer su moć, novac, fokusiranost  na cilj, u direktnom sukobu sa osećanjima koja su, ionako, droga namenjena  siromašnima.Ni njen sin nije ništa bolji. Barbua više potresa situacija u kojoj se našao nego realna krivica. On se kaje, plače i trese jer misli da tako treba. Previše je slab da bi bio svestan svojih pravih osećanja i imao bilo kakav etos. Zar nije, na kraju krajeva, mogao da sve prizna u policijskoj stanici i odrobija nešto što  se ionako ne može nadoknaditi? Procesa neće biti, Barbu će ostati na slobodi a porodica dečaka neće podići optužnicu. Da li je razlog u koverti ili su shvatili da ,,šut s rogatim ne može" i da će se suđenje razvlačiti godinama? Iznova će proživljavati pakao svog gubitka. Malo ljudi ima snage da se nosi  s tim. I s kojim parama će platiti dobrog advokata? I, ako ga nekako i plate,  hoće li biti bolji od Barbuovog?  Ako dobiju tužioca po službenoj dužnosti, sva je prilika da će on, ionako bedno plaćen, biti potkupljen da ne iznosi sve optužujuće dokaze. I gde je tu dete? Budućnost i uzdanica našeg naroda, zenica oka našeg? Gde je ta mladost na kojoj ostaje svet? Eno je na autoputu, smrskanih kostiju. Letela je 26 metara kroz vazduh pre nego što je udarila glavom o beton. Koliko vredi ta mladost? I to smo saznali – oko deset hiljada evra po glavi.
Ovaj film je, pored umetničkih, izazvao i političke rasprave na najvišem nivou. Poslanici rumunskog Parlamenta su živo diskutovali o ovom portretu vladajućih klasa koje, kao i u jednoj maloj susednoj zemlji, finansiraju ti isti ,,punišići" i tajkuni. Podrazumeva se da su se mnogi od njih pronašli u ovom filmu. I ne samo oni. I u toj maloj zemlji pored Rumunije, koja počinje Banatom, često su se događale nemile situacije koje kao da su preslikane iz filma (ili su se preslikale u isti) i, kao što znamo, nekog razrešenja nije bilo. Samo nova ročišta i tako sve do zastarevanja slučaja ili neke klimave"nagodbe".

Da li bi nešto drugačije bilo negde drugde? Pokažite mi zemlju u kojoj nema moćnika i reći ću – ovde bi zakon pošteno kaznio počinioca. Poruka ovog ostvarenja  jeste univerzalna, ali ne možemo da se ne zapitamo zašto tako dugo vremena kod nas niko nije snimio film sa sličnom tematikom koji tako precizno puca u lažljivo srce sistema? Ako su ovdašnji sineasti toliko gordi na svoje znanje i talenat, zašto se u većoj meri ne suočavaju sa realnim problemima i to na dublji, životniji način, kao Necer, koji, gle čuda, kao svoje uticaje navodi ,,crnotalasovce", Pavlovića i Petrovića?

Milosh

@Jevtropijevićka

Ako nekad budem uređivao filmski časopis (znači realno nikad) zvaću i tebe da pišeš, u ovoj kritici kritike si rekla više o filmu od mnogih nazovi kritika; inače, stvarno mi je čudno da neko ne skapira tu scenu razgovora sa svedokom, pošto upravo scene razgovora majke sa drugim junacima (sin, snaja, svedok) tako očito služe tome da oni pred njom izbace iz sebe svu frustraciju, bes, strah, nezadovoljstvo (pa i sadizam u slučaju svedoka)... sve do završne scene u kojoj to najzad čini i ona, kada kao osoba koja je opsednuta kontrolom konačno dozvoljava sebi da je na trenutak izgubi. Ko je tu prvenstveno video korupciju i klasno raslojavanje, ne znam šta je uopšte i gledao...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Mme Chauchat

Hvala hvala  :lol:  ako već sanjamo, sanjajmo i masne honorare i HD kunstdruk  :mrgreen:

Tex Murphy

The Lone Ranger, Gravity, остало је боза.
Мислим, Лоун Рејнџер је за класу бољи филм од Гравитације, ал та Гравитација тако феноменално изгледа да чоек мора да је воли.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Son of Man

Quote from: Ghoul on 04-12-2013, 15:58:41
Quote from: Agota on 04-12-2013, 13:02:59

ko nije gledo na festu, ima na divxu... :wink:
Gde na divxu, torrenta niđe a bome ni linka?  :?:

EDIT: Debil našo  xnerd

Agota

Quote from: Harvester on 12-12-2013, 02:11:20
The Lone Ranger, Gravity, остало је боза.

The Lone Ranger je dobar? Ja sam mislla da je to neka glupost, pa sam preskocila.

Objavljene su i  nominacije za nagradu Zlatni globus...
http://www.latimes.com/entertainment/envelope/moviesnow/la-et-mn-golden-globes-nominations-main,0,4163377.story#ixzz2nIzTFIIG

Albedo 0

Moram da pogledam još par filmova da bih sastavio listu, ali prva tri su za sada

1. LA MIGLIORE OFFERTA
2. HANNAH ARENDT
3. ONLY GOD FORGIVES

singerica

najbolja ponuda me razočarala. oprostio bih mu što je predvidljiv i što je kolaž filmova sa sličnom tematikom - ali ta pretencioznost kojom "zrači"... isprazan film.

Albedo 0

što me nerviraš? 8-)

Iskreno, mogu da prihvatim da nekome Najbolja ponuda može biti loša, ali ne znam o kojem kolažu filmova sa sličnom tematikom govoriš, volio bih da čujem koji su to filmovi.

Ne mislim pritom na klasičnu priču o nekom prevarenom muškarcu, jer to nije ni poenta ovdje. Ovo nije film o tome, iako jeste iskoristio dosta od takvih filmova.

Najbolja ponuda je u stvari otjelotvorenje filozofije Žana Bodrijara, prije svega njegove knjige ''O zavođenju'', kao i njegovom poimanju simulakruma iliti reprodukcija.

na nivou kritike moderne ovo je vrhunski film, u rangu Kubrika, Tarkovskog itd...

ako ga posmatraš samo kao ''pusto žensko koje prevari matorog konja'' onda je sigurno bezveze

Albedo 0

dajte ljudi TOP 3, da vidim da nisam nešto vrijedno propustio...

Truba

kako se osjećam slobodnim što ne moram gledati sve ove filmove :D
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Agota

Quote from: Bata Živojinović on 23-12-2013, 21:02:30
dajte ljudi TOP 3, da vidim da nisam nešto vrijedno propustio...

Rush mi je definitivno film godine.

Bato, ako si propustio vredi pogledati Behind the Candelabra - odlican je, takodje The Great Gatsby(pocetak je nesto slabiji[/size]) i naravno Despicable Me 2 -Gru ima zenu ! :-D

Nacela sam sinoc Great Beauty, nesto mi sporo. Ne znam, nekako je neujednacen, na  momente ima interesantne dijaloge. Cenim da je precenjen, al aj videcu...

Albedo 0

RUSH je film godine u smislu da se pojavljuju Backstreet Boys ili je stvarno film godine? 8-)

Agota

Quote from: Bata Živojinović on 24-12-2013, 00:07:21
RUSH je film godine u smislu da se pojavljuju Backstreet Boys ili je stvarno film godine? 8)

:) :)

Ne zezaj. Negde sam procitala da treba da se pojavi DVD u januaru.

Soundtrack Rush. Hans Zimmer. 23.- Lost but Won

дејан

...barcode never lies
FLA

Agota

Evo moje mini- liste filmova na koje bi trebalo obratiti paznju, cenim da ce  svi navedeni naslovi procureti pre FEST-a, a onda necemo imati sta da gledamo na istom. :cry:  Larsa fon Trira preskacem, ne zelim da se zlopatim  cetiri sata.  8)

Blue Jasmine
Under the Skin
Blue is the Warmest Colour
The Wolf of Wall Street
12 Years a Slave
Inside LIewyn Davis
American Hustle
Only Lovers Left Alive
Kill Your Darlings & Horns
Stranger by the Lake
+The Notebook

Franz Xaver von Baader

ha eto, ništa nisam pogledao. ništa me to više ne veže napravio sam puni krug i sada sam en-ciklo-pedija. dođem, pogledam ove vaše napore, vidim da stavljate nekakve liste, valjda imate i neke kriterije neku estetiku i neku etiku moožda i neku ontologiju i antropologiju, ali koji će mi moj taj vaš pokušaj... dosadili mi filmovi i vi ste mi dosadili. bavit ću se alkemijom i proučavati guenona uspenskog i jakoba bohmea. dok potpuno ne otputujem, pustit ću si neki poznati, već stoput odgledani film ako me uopće zanima film i to je to. gledat ću Godinu zmaja, to ću gledati.
i pisati traktate.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Albedo 0

tebi od srca preporučujem film HANNAH ARENDT

Franz Xaver von Baader

Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Mme Chauchat

Kako je moguće da niko ne pominje da je ekranizovana Pena dana? Zaboga! je li ko gledao? Valja li išta? http://www.imdb.com/title/tt2027140/?ref_=nm_flmg_dr_1

Milosh

Quote from: Jevtropijevićka on 25-12-2013, 13:46:24
Kako je moguće da niko ne pominje da je ekranizovana Pena dana? Zaboga! je li ko gledao? Valja li išta? http://www.imdb.com/title/tt2027140/?ref_=nm_flmg_dr_1

Postoji samo verzija na francuskom (i to blurej) bez eng. subtitlova tj. postoje nekakvi subtitlovi koji su gugl translejt varijanta, iz nekog razloga film nije još uvek prikazan u SAD i pitanje je kada će...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Albedo 0

ja sam skinuo to prije 2-3 dana, još nisam pogledao

imam neke titlove, ali još ne znam da li su gugltranslejt kako kaže Miloš

Albedo 0

jest mao usran prevod, al može da prođe

6
00:01:45,417 --> 00:01:47,709
- Leave everything as
or it will crash.

7
00:02:28,417 --> 00:02:31,501
- Another 30 minutes
but you focus on the eel.

8
00:02:31,667 --> 00:02:33,626

9
00:03:05,459 --> 00:03:06,917
- Come with me into the kitchen.

10
00:03:07,084 --> 00:03:09,376
We will look
Nicolas that we prepared.

11
00:03:09,542 --> 00:03:13,751
I do not want to die poisoned
by such a sunny day.

12
00:03:21,876 --> 00:03:23,626
- Remove the upper skin .

13
00:03:23,792 --> 00:03:26,001
should practice
A small incision is

14
00:03:26,209 --> 00:03:29,126
belly up to 6 cm from the head.

15
00:03:29,292 --> 00:03:31,084
you scald | eel

16
00:03:31,292 --> 00:03:33,626
remove the second skin
that greasy.

17
00:03:34,376 --> 00:03:35,167
- Hi, mouse.

Mme Chauchat

Hvala, javite kad odgledate, trejler obećava ali deluje malo previše amelijapulenovski vedro :)

Ghoul

Dzimi Gitara

Quote from: Ghoul on 26-12-2013, 12:24:46
Ghoulov pečat + 4. mesto na top-10 listi za 2013.

BLUE IS THE WARMEST COLOR

http://ljudska_splacina.com/2013/12/blue-is-warmest-color-2013.html

Čekam već duže da se pojavi dobra kopija. Vredili ta koja je trenutno u opticaju?

Tex Murphy

Има на Пајретбеју добра копија. Мада је боље сачекати да на Дејлимоушну поставе сцене секса и не злопатити се са гледањем комплетног "филма".
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Albedo 0

Dzimi Gitara

Pa ima neki torrent koji ima samo 35-40 mb i ovako se zove:
Blue.Is.the.Warmest.Color(2013) lesbian Sex Scene.mp4

Barbarin

Deluje mi kao odličan film za kraj godine, tek sad sam ga primetio, a vidim da ga je Bati na prvom mestu.

The Best Offer Official Trailer #1 (2013) - Geoffrey Rush, Jim Sturgess Movie HD
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Albedo 0

Одличан је Тхе Бест Оффер!