• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Detektivske igrice, misterije...

Started by Truman, 23-02-2014, 19:32:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

Preporučite mi nešto od ovog tipa igara, al da nije hidden object...

Takođe, nešto poput volfenštajna gde si ''sam protiv svih'', ali da je intelektualno zahtevnija.

Nisam igrao igrice skoro deset godina, totalno sam van tokova a hteo bih da nađem jednu kojoj bi se posvetio. xremyb
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Meho Krljic

Truman

Stavljeno na skidanje. Nadam se da me nećeš razočarati!

Truman

p.s. zaboravih da se zahvalim. Sram me bilo!

Meho Krljic

Neću te razočarati, SS2 je najbolja PC igra ikada. Ako ti se ne dopadne, naprosto nisi raspoložen za nju. Ali pošto si pominjao da bi intelektualno zahtevniji Vulfenštajn, pa, SS2 je praktično najekstremnija ekstrapolacija te premise.

Truman

Meho, pomagaj! Problem s instalacijom, piše unable to locate or load d3dx9_43.dll

Meho Krljic

Pa, koji directX imaš??? I koju si verziju SS2 skinuo? Skini onu na kojoj piše GOG, ta će da ti radi.

Truman

skinuo sam gog. Šta je to directX?

Meho Krljic

Nije sad važno šta je DirectX, ako imaš windows XP, Vistu, 7 ili 8, ta GOG verzija bi trebalo da ti radi. Ovaj nedostajući DLL bi trebalo da možeš da skineš odavde:

http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?d3dx9_43

Truman

Meho is the Man!!! Radi! Kad te sretnem u gradu častim pivom za sve dosadašnje usluge koje si mi činio.

Meho Krljic

Da citiram Kinga Nothinga: šta bi svrha mog postojanja uopšte mogla da bude, sem da pomažem drugima?

Uzgred, podstičem te da prvo ozbiljno pročitaš neki FAQ za igru jer je VEOMA važno kako ćeš graditi lik tokom kupovine osobina. Igra je vrlo teška sa nekim buildovima i nešto manje teška sa nekim drugim.

Petronije

Valjalo bi odigrati ss2 sa par modova. Najbitniji su onaj za teksture i za gasenje ultra smarajuceg respawna protivnika. Inace ss2 se moze igrati neograniceno puta, to je ja mislim jedina potpuno linearna igra koja ima takav replay value. Nema side questova, nema alternativnih puteva i istrazivanja a opet je mozes igrati iznova i iznova
Arm the Homeless

Meho Krljic

Respawn bih ja zadržao jer to doprinosi napetosti. Za teksture se naravno slažem: klikete: http://www.shtupmod.net/files.html

Truman

Petronije

Hm, sad mi pade na pamet jos jedna "detektivska" igra. Ustvari, to je surova horor akcija u kvazi detekticsko-avanturistickom okruzenju. Intelektalno uopste nije zahtevna a istrazivanje je tu samo zbog atmosfere. Da ti ne spojlujem puno, ako volis horor i igre sa vrhunskom atmosferom i akcijom ovo ti je obavezno stivo.

Condemned:criminal origins
Arm the Homeless

Truman

Milosh

Da se i ja nadovežem na ove preporuke tj. na Petronija, ovih dana sam počeo igru Penumbra: Black Plague, i za sada je ovo jedna sasvim dobra, atmosferična horor igra u kojoj je (bar na početku) akcenat na istraživanju mračnih hodnika i rešavanje nekih ne previše zahtevnih mozgalica; zanimljivo je i to što postoji visok stepen interaktivnosti sa gotovo svim objektima u igri, kako onim bitnim tako i onim koji su samo scenografija...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

tomat

Quote from: Milosh on 23-02-2014, 22:10:24
Da se i ja nadovežem na ove preporuke tj. na Petronija, ovih dana sam počeo igru Penumbra: Black Plague, i za sada je ovo jedna sasvim dobra, atmosferična horor igra u kojoj je (bar na početku) akcenat na istraživanju mračnih hodnika i rešavanje nekih ne previše zahtevnih mozgalica; zanimljivo je i to što postoji visok stepen interaktivnosti sa gotovo svim objektima u igri, kako onim bitnim tako i onim koji su samo scenografija...

Penumbra je sjajan serijal. u prvom delu (Overture) je kombinacija akcije i logičkih mozgalica, dok je u kasnijim delovima akcije sve manje i manje.

od istih autora predlažem Amnesia: The Dark Descent, gde ja akcenat takođe više na skrivanju i istraživanju nego na akciji. ja nisam uspeo da je završim, jer sam otišo sa živcima, pa mi je preveliki stres da igram ovakve igre.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Petronije

Valja odigrati i

call of ctulhu : dark corners of the earth
Arm the Homeless

Son of Man

Dajte još neku, al ono, da bude malo lakša jbga za nas sa slabijim, i to  :!:

Tex Murphy

Од детективских игара могао би да пробаш рецимо хорор авантуре Post Mortem, Still Life и Still Life 2. Нисам их (још) играо, али ако се не варам у све три се ради о некаквом серијском убици кога прогањаш.
Није лоша рецимо Chronicles of Mystery: The Scorpio Ritual, то је онако помало денбрауновска (каква иронија да ја користим овакав примјер, а ништа нисам читао од тог писца) поинт&клик авантура смјештена на Малти, са врло фином графиком. Прилично је кратка, али доста згодна за почетнике (ако спадаш у такве) пошто нема претешких проблема. Постоји и наставак те игре, али га нисам играо.
Ако си искусан авантуриста, окушај се са легендарним Gabriel Knight серијалом, то су мистерије са дискретним супернатуралним елементима (добро, повремено и не баш толико дискретним), прва игра се бави вудуом (мени лично најбоља од те три), смјештена је у Њу Орлеанс, друга је са "вукодлацима" у Њемачкој (ова је најслабија), а трећа је у неком сеоцету у Француској, врло денбрауновска (каква иронија да ја користим овај терм... ох, невермајнд), заснована на истој књизи коју је Браун покрао кад је писао Да Винчијев код.
Имаш онда читав серијал (који нажалост још нисам преиграо) дистопијских кримића са ликом по имену Текс Марфи у главној улози, то је некакав приватни детектив, радња је смјештена ваљда у Лос Анђелес у будућности, има пет игара за сада, посљедње три су интерактивни филмови.
Од ових "сам против свих" интересантна је Mirror's Edge, наизглед ФПС, али заправо платформска у првом лицу, има врло мало пуцања (а и оно може скроз да се избјегне) гдје се пентраш по неким зградуринама и бјежиш док те гањају разноразне будале, одлично визуелно урађена, са добром музиком (Солар Филдс, цар!), мада ме је у неколико наврата поштено изнервирала, тад сам био у искушењу да легално купљени диск полијем бензином и запалим.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Petronije

Mislim da je sin naglasio da nece hidden object igre, mada nisam siguran na sta je konkretno mislio, da li generalno na avanture ili... setio sam se odmah post mortem, sjajna igra, ali ona mi je nekako ulazila u taj "hidden object" opseg. Takodje odlicna starija point&click avantura, solidno teska, Discworld Noir. Nema veze sa klasicnim diskworld igrama.
Arm the Homeless

Tex Murphy

Па тешко да би се авантуре могле назвати хидден објецт играма, ако је Труман на то мислио, онда се зезно :-)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Son of Man

Hvala dobri ljudi, snaću se  xwink2

Truman

Slučajno naleteh na komentar na jednom portalu da je Assassins Creed II savršenstvo od igrice. Ima li istine u tome, tj. da li mi je preporučujete. Ovaj system shock 2 me nešto nije oduševio, valjda zato što je SF radnja...

Petronije

Ni jedan AC nije "savrsenstvo od igrice", ali nista te ne kosta da probas. Koliko se secam i tu ima sf-a, ti si neki putnik kroz vreme valjda. Meni je ceo taj serijal tesko njesra ali vidim da se mnogima svidja.
Arm the Homeless